Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν κανεις καταγγελια στον συνηγορο του καταναλωτη να δεις για ποτε θα βρεθουνε τα ανταλλακτικα και ποτε θα εχεις τηλεφωνο οτι ειναι ετοιμη η μηχανη σου!!

θα γινουν μπαμ μπαμ οι επισκευες.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 14/1/2019 στις 1:28 ΠΜ, Cntrl+X είπε

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται εδώ και πάνω από δύο μήνες στο mediamarkt η φωτογραφική μηχανή της κόρης μου για επισκευή η οποία είναι εντός εγγύησης. Νομίζω υπό αυτές τις συνθήκες η έννοια της εγγύησης καθίσταται κενό γράμμα.

Ελπίζω αν αγοράσεις οτιδήποτε από εκεί να μη χρειαστείς τα ωφέλη της "εγγύησης".

Μαζί με την καλημέρα μου , η εγγύηση υπάρχει από τον κατασκευαστή , όμως κάποιος μπορεί να αποτανθει  πρώτα στο σημείο πώλησης . Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία όπου αφού ο πωλητής παραλάβει το αντικείμενο , το στέλνει με την σειρά του σε όποιον έχει αναλάβει επίσημα το service για λογαριασμό του κατασκευαστή , αν δεν υπάρχει ο επίσημος . Η παραπάνω διαδικασία είναι σχετικά χρονοβόρα , απαιτείται τουλάχιστον ένας μήνας . Φυσικά κάποιος μπορεί πάντα να απευθυνθεί κατευθείαν στην επίσημη αντιπροσωπεία η τέλος πάντων σε όποιον επισκευαστη έχει αναλάβει για λογαριασμό τους . Αυτή η κίνηση θα εξοικονομήσει κάποιον χρόνο .

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι πλέον απαραίτητο πρίν την αγορά να γίνονται κάποιες ερωτήσεις ....... ώστε να υπάρχει μια εικόνα για την κακια την ώρα . Όπως επίσης πρέπει να αξιολογείται οικονομικά η περίπτωση επιπλέον εγγύησης , αν παρέχεται κάτι τέτοιο από τον τελικό πωλητή , εφόσον αυτή κρίνεται οικονομικά συμφέρουσα , σε σχέση πάντα με το αντικείμενο και την μάρκα , να αγοράζεται χωρίς δεύτερη σκέψη .

Είναι σε γνώση μου ότι η τηλεφωνική μου συσκευή ( smartphone ) , εντός εγγύησης οδηγήθηκε δεύτερη φορά στην επίσημη αντιπροσωπεία για επισκευή , όπως επίσης είναι σε γνώση μου ότι θα κάνει τουλάχιστον 4 εβδομάδες μέχρι να επιστραφεί . 

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1
Δημοσ.

Το θέμα της εγγύησης των φωτογραφικών μηχανών είναι ήδη προβληματικό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές (Sony, Canon και Nikon) δίνουν μόνο 1 έτος εγγύησης. Οπότε για τους τρεις αυτούς δεν έχει κανένα νόημα η αγορά από Ελληνικό κατάστημα και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές σε σχέση με γνωστά και αξιόπιστα eshops του εξωτερικού (πχ e-infin, eglobal, κτλ). 

• Like 4
Δημοσ.
Στις 22/1/2019 στις 7:25 ΜΜ, Cntrl+X είπε

Σήμερα μας είπαν από το mediamarkt, ότι ήρθε το ανταλλακτικό, το δοκίμασαν, χάλασε επί τόπου (!!) και το ξαναπαρήγγειλαν.

Που σημαίνει, ότι δεν έχουμε δει τη μηχανή από τις 8 Νοέμβρη. Που σημαίνει, ότι στην πράξη δεν έχεις εγγύηση. Που σημαίνει, άλλος ένας λόγος για να παραγγέλνει κανείς από το εξωτερικό.

Δεν ξεφυτρωνουν τυχαια οι φημες τελικα...  Απαραδεκτη και αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα τους, κατα την γνωμη μου.  Τελικα εκανα την αγορα της 5300 απο Κατερελο κι ελπιζω σε καλυτερη αντιμετωπιση. 
Κι εγω θα προτεινα να απευθυνθεις στον συνηγορο του καταναλωτη, οπως σου ειπε ο stelios18120.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 23/1/2019 στις 11:43 ΠΜ, nikko_ είπε

Το θέμα της εγγύησης των φωτογραφικών μηχανών είναι ήδη προβληματικό, αν λάβουμε υπόψη μας ότι τρεις μεγάλοι κατασκευαστές (Sony, Canon και Nikon) δίνουν μόνο 1 έτος εγγύησης. Οπότε για τους τρεις αυτούς δεν έχει κανένα νόημα η αγορά από Ελληνικό κατάστημα και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές σε σχέση με γνωστά και αξιόπιστα eshops του εξωτερικού (πχ e-infin, eglobal, κτλ). 

Canon και Sony δίνουν από 1 χρόνο σε όλες τους τις μηχανές, Νikon Panasonic Fuji Olympus 2 χρόνια εκτός από την compact κατηγορία μηχανών οπού εκεί δίνουν και αυτές 1 χρόνο.

Δημοσ.

Κατευθείαν στις αντιπροσωπείες παιδιά για οτιδήποτε έχετε αγοράσει όχι μόνο για της μηχανές, γλιτώνεις υπεραρκετό χρόνο , και πολλές φορές ανάλογα την αντιπροσωπεία της εκάστοτε εταιρίας θα δείτε πολύ καλύτερη εξυπηρέτηση , εγώ πάντως όταν χρειάστηκα το servise της olympus ελλάδας ήταν εξαιρετικοί σε όλα τους , και οταν δεν μπορούσαν να κάνουν για τον φακό που τους έστειλα τον έστειλαν στο ευροπαικό service της εταιρίας, για να μην τα πολυλογώ 2,5 εβδομάδες και ο φακός γύρισε πίσω καινούργιος με οτι κρύσταλλα χρειάστηκε να αλλαχθούν ,  αλλά και με κινητά που χρειάστηκαν service πάντα επικοινωνούσα με την αντιπροσωπεία πρώτα γλιτώνεις μεγάλη ταλαιπωρία και στην τελικη και το εκαστοτε καταστημα στην αντιπροσωπεία θα στείλει το προϊόν.

Δημοσ.

Υπάρχει και θέμα με ότι πουλά η κάθε αλυσίδα αν είναι απο αντιπροσωπεία .Εδω δεν έχουν αρκετές φορές Ελληνικά στις οδηγίες.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotia είπε

Υπάρχει και θέμα με ότι πουλά η κάθε αλυσίδα αν είναι απο αντιπροσωπεία .Εδω δεν έχουν αρκετές φορές Ελληνικά στις οδηγίες.

Τρανό παράδειγμα σε αυτήν την περίπτωση είναι η Sony όπου οι μηχανές έρχονται χωρίς οδηγίες και στην αντιπροσωπεία στην Ελλάδα απλά τις χώνουν μέσα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Εγώ πέρυσι το καλοκαίρι αγόρασα την ΝIKON D7200 από τα Media MArkt...........

δεν την είχαν σε stock εκείνη τη στιγμή, τα βρήκαμε στην τιμή και την παρήγγειλαν από την επίσημη αντιπροσωπεία. Την παρέλαβα την μεθεπόμενη ημέρα.......

Δεν είχα πρόβλημα και μάλιστα η τιμή τοις μετρητοίς ήταν καλύτερη από πολλά καταστήματα στη Μπενάκη και γύρω.

Τώρα για service....δεν έτυχε ποτέ.

Δημοσ.
Στις 7/2/2019 στις 5:20 ΜΜ, chris pap είπε

Καλησπέρα,

Εγώ πέρυσι το καλοκαίρι αγόρασα την ΝIKON D7200 από τα Media MArkt...........

δεν την είχαν σε stock εκείνη τη στιγμή, τα βρήκαμε στην τιμή και την παρήγγειλαν από την επίσημη αντιπροσωπεία. Την παρέλαβα την μεθεπόμενη ημέρα.......

Δεν είχα πρόβλημα και μάλιστα η τιμή τοις μετρητοίς ήταν καλύτερη από πολλά καταστήματα στη Μπενάκη και γύρω.

Τώρα για service....δεν έτυχε ποτέ.

Εύχομαι να μη σου τύχει. Εμάς την κράτησαν τρείς μήνες την κάμερα. Και δε δέχτηκαν να παρατείνουν την εγγύηση κατά το διάστημα που την κράτησαν για επισκευή.

Πρακτικά επομένως, δεν έχεις εγγύηση δύο χρόνια όπως ψευδώς ισχυρίζονται αλλά μειωμένη κατά το διάστημα που στην κρατάνε για επισκευή, το οποίο τελικά δεν είναι καθόλου αμελητέο σε σχέση με το συνολικό προβλεπόμενο χρόνο εγγύησης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...