papoys1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, opcorsa είπε καλημερα ναι τωρα μενω κρητη, ξυνα πορτοκαλια εχω γιαυτο συζηταμε να τα κανω λεμονια 1 ευρ το καφαασι μου φαινεται τραγικη τιμη, δεν θα το κανω καν ετσι αν ειναι..απλα ξερω οτι το καλοκαιρι και λογο τουρισμου και λογο ελλειψης εχει τιμη το λεμονι και για αυτο το κυνηγαω να βαλω ποικιλια που καρπωφορει αυγουστο και σεπτεμβρη.... η περιοχη εχει αρκετα νερα και δεν ξερω κατα ποσο η ελια μπορει να εχει καλη αποδοση σε τετοιους "καμπους"....... xaxaxa όχι καφάσι για κιλό λιανική αναφέρομαι. Αν είσαι χαμηλά καλύτερα ξυνά όπως το σκέφτεσαι.Θέλει και λιγότερη δουλειά. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από papoys1
opcorsa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, papoys1 είπε xaxaxa όχι καφάσι για κιλό λιανική αναφέρομαι. αυτος ειναι ο στοχος... ακομα και 50 λεπτα χονδρικη να πουλαω ειναι καλη λυση γιατι τωρα μενει ανεκμεταλλευτο... γνωστους να πουλανε λαικη και τετοια δεν εχω, και η αληθεια ειναι οτι θελω να τα διωξω ολα μαζι μονομιας να τελειωνει η υποθεση γιατι δεν ειναι η κυρια μου ασχολια αυτο... 2
papoys1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όπως λες νωρίς.Φέτος και ειδικά τώρα αυτή την εποχή τιμή χώμα.Είδα στη Λαική τελευταία 45 λεπτά λεμόνια.Δεν το θυμάμαι ποτέ τόσο χαμηλά το λεμόνι.Πιθανώς φταίει ότι και οι νέοι ελάχιστα το χρησιμοποιούν και όχι όπως εμείς οι παλαιότεροι που το ρίχνουμε παντού. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από papoys1 1
cabdik Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οπως σου ειπα, θελει λιγο ψαξιμο, οσον αφορα την ποικιλια που θα βαλεις, να ευδοκιμει στις κλιματικες συνθηκες της περιοχης σου, να δεις ποτε θα εχεις συγκομιδη πρωιμη-οψιμη, τι αποδοση εχει, και τι καρπο εχει. αν ειναι χοντροφλουδος ή λεπτοφλουδος, κουκουτσια, μεγεθος καρπου, δεσιμο.....! να ταιριαξει καλυτερα δλδ με τα χαρακτηριστικα και του χωραφιου σου και να βγει ενας καρπος που να ειναι περιζητητος....!!! 13 λεπτά πριν, papoys1 είπε Όπως λες νωρίς.Φέτος και ειδικά τώρα αυτή την εποχή τιμή χώμα.Είδα στη Λαική τελευταία 45 λεπτά λεμόνια.Δεν το θυμάμαι ποτέ τόσο χαμηλά το λεμόνι.Πιθανώς φταίει ότι και οι νέοι ελάχιστα το χρησιμοποιούν και όχι όπως εμείς οι παλαιότεροι που το ρίχνουμε παντού. ναι ρε Παππου, αν δεν στιψω ενα ολοκληρο λεμονι στα χορτα και στις μπριζολες δεν μου ερχεται καλα....!!!! εχεις πολλες ελιες ? σε ποια περιοχη, αν επιτρεπεται? Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από cabdik 1 1
GREGOR78 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) φιλε opcorsa μιας και χανιωτης,οποτε την περιοχη την ξερω καλα αφου εκει κοντα μενω, θα προσπαθησω να σου πω λιγα πραγματακια κι ευελπιστω να μπορεσω να σε βοηθησω καταρχην στις γυρω περιοχες απο την αγυια,ειναι γεματο πορτοκαλιες ,επειδη καποτε η τιμη τους ηταν παρα πολυ καλη και εκτος αυτο η πορτοκαλια δεν θελει πολλα πολλα,ενα ποτισμα,ενα ψεκασμα και αυτο ηταν ολο με τον καιρο γεμισε ο τοπος και τα γυρω χωρια με πορτοκαλιες ,ευνοει και το κλιμα-υγρασια, και η τιμη τους επεσε ή καλυτερα ισοπεδωθηκε σε αυτο επεξε και ρολο οι επιδοτησεις που επερναν παλια και προτιμουσαν να πετανε τα πορτοκαλια στις χωματερες,απο το να τα πουλανε,αφου τα λεφτα των επιδοτησεων ηταν πολυ περισσοτερα απο οτι να τα πουλανε η λεμονια εχει καλο κερδος αλλα θελει πολλη δουλεια,ποτισμα,λιπανση,καλο κλαδεμα να μην σου ξεφυγει , αλλα την κλαδευουν συγκεκριμενες περιοδους γιατι μπορει να σου καει απο τον καιρο και κυριως ειναι πιο ευεσθητη απο τις πορτοκαλιες σε θεματα ασθενειων,οποτε θελει τακτικα να πηγαινεις για να τις παρατηρεις βεβαια οταν κανεις τετοιες καλλιεργειες παντα εισαι σε συνεργασια με καλο γεωπονο και οχι γεωπονο που θελει να σου πουλησει φαρμακα και λιπασματα οπως κανει το μεγαλυτερο ποσοστο στα χανια και οχι μονο..... τα αβοκαντο,εχουν πολυ καλο κερδος,αλλα πριν καποια χρονια η τιμη τους ηταν πιο υψηλη (οχι οτι τωρα ειναι κακη η τιμη τους) πιστευω οτι με την φορα που εχουν παρει ολοι και ξεπατωνουν πορτοκαλιες (εχω δει και ελιες) για να βαλουν αβοκαντο σε 5-10 χρονια θα γινει οτι και με τα πορτοκαλια δλδ τιμη χωμα ελιες ,τις ξερεις,εχεις και τα εργαλεια θελει λιπασμα και κλαδεμα ,ποτισμα αν θες εσυ αλλιως ανυδρες, και ξερεις οτι μια χρονια θα παει πολυ καλα την επομενη θα σου βγαλει κατι,χαμενη χρονια δε θα εχεις αν τις περιποιησαι με λιπασμα-ψεκασμα καθε χρονο και ανα 2 χρονια κανεις ενα καλο κλαδεμα θα εχεις ενα καλο εισοδημα καθε χρονο εγω στη θεση σου θα κοιταζα αυτες τις 3 καλλιεργειες,αν ειχα λιγο ελευθερο χρονο λογω δουλειας θα πηγαινα προς την ελια αφου θα ειχα και τα εργαλεια αλλιως αν ο χρονος μου ηταν πιο ελευθερος θα κοιταζα τα λεμονια που αφου εισαι χανια ξερεις οτι η τιμη τους ειδικα το καλοκαιρι ειναι απλησιαστη απλα οτι και να διαλεξεις περιποιηση θελει,αλλο θελει περισσοτερο αλλο λιγοτερο καλη συνεχεια Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από GREGOR78 1
opcorsa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, GREGOR78 είπε φιλε opcorsa μιας και χανιωτης,οποτε την περιοχη την ξερω καλα αφου εκει κοντα μενω, θα προσπαθησω να σου πω λιγα πραγματακια κι ευελπιστω να μπορεσω να σε βοηθησω καταρχην στις γυρω περιοχες απο την αγυια,ειναι γεματο πορτοκαλιες ,επειδη καποτε η τιμη τους ηταν παρα πολυ καλη και εκτος αυτο η πορτοκαλια δεν θελει πολλα πολλα,ενα ποτισμα,ενα ψεκασμα και αυτο ηταν ολο με τον καιρο γεμισε ο τοπος και τα γυρω χωρια με πορτοκαλιες ,ευνοει και το κλιμα-υγρασια, και η τιμη τους επεσε ή καλυτερα ισοπεδωθηκε σε αυτο επεξε και ρολο οι επιδοτησεις που επερναν παλια και προτιμουσαν να πετανε τα πορτοκαλια στις χωματερες,απο το να τα πουλανε,αφου τα λεφτα των επιδοτησεων ηταν πολυ περισσοτερα απο οτι να τα πουλανε η λεμονια εχει καλο κερδος αλλα θελει πολλη δουλεια,ποτισμα,λιπανση,καλο κλαδεμα να μην σου ξεφυγει , αλλα την κλαδευουν συγκεκριμενες περιοδους γιατι μπορει να σου καει απο τον καιρο και κυριως ειναι πιο ευεσθητη απο τις πορτοκαλιες σε θεματα ασθενειων,οποτε θελει τακτικα να πηγαινεις για να τις παρατηρεις βεβαια οταν κανεις τετοιες καλλιεργειες παντα εισαι σε συνεργασια με καλο γεωπονο και οχι γεωπονο που θελει να σου πουλησει φαρμακα και λιπασματα οπως κανει το μεγαλυτερο ποσοστο στα χανια και οχι μονο..... τα αβοκαντο,εχουν πολυ καλο κερδος,αλλα πριν καποια χρονια η τιμη τους ηταν πιο υψηλη (οχι οτι τωρα ειναι κακη η τιμη τους) πιστευω οτι με την φορα που εχουν παρει ολοι και ξεπατωνουν πορτοκαλιες (εχω δει και ελιες) για να βαλουν αβοκαντο σε 5-10 χρονια θα γινει οτι και με τα πορτοκαλια δλδ τιμη χωμα ελιες ,τις ξερεις,εχεις και τα εργαλεια θελει λιπασμα και κλαδεμα ,ποτισμα αν θες εσυ αλλιως ανυδρες, και ξερεις οτι μια χρονια θα παει πολυ καλα την επομενη θα σου βγαλει κατι,χαμενη χρονια δε θα εχεις αν τις περιποιησαι με λιπασμα-ψεκασμα καθε χρονο και ανα 2 χρονια κανεις ενα καλο κλαδεμα θα εχεις ενα καλο εισοδημα καθε χρονο εγω στη θεση σου θα κοιταζα αυτες τις 3 καλλιεργειες,αν ειχα λιγο ελευθερο χρονο λογω δουλειας θα πηγαινα προς την ελια αφου θα ειχα και τα εργαλεια αλλιως αν ο χρονος μου ηταν πιο ελευθερος θα κοιταζα τα λεμονια που αφου εισαι χανια ξερεις οτι η τιμη τους ειδικα το καλοκαιρι ειναι απλησιαστη απλα οτι και να διαλεξεις περιποιηση θελει,αλλο θελει περισσοτερο αλλο λιγοτερο καλη συνεχεια σε ευχαριστω πολυ, λεμονι και ελια κοιταζω... απο ανοιξη θα ξεκινησω αν ειναι και οι 2 διπλανοι μου εχουν βαλει αβοκαντο,βλεπω σε μερικα χρονια να τα πετανε ο ενας στον αλλο, εγω αυτο το παιχνιδακι δεν ειμαι διατεθιμενος να το παιξω.. 2
papoys1 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, cabdik είπε ναι ρε Παππου, αν δεν στιψω ενα ολοκληρο λεμονι στα χορτα και στις μπριζολες δεν μου ερχεται καλα....!!!! εχεις πολλες ελιες ? σε ποια περιοχη, αν επιτρεπεται? Το ίδιο και εγώ.Φασολάδα άσπρη έφαγα πριν που μου αρέσει και έριξα μέσα ένα λεμόνι. Και ελιές από το κτήμα φυσικά. Ελιές στην Εύβοια έχω.Ένα μεγάλο κτήμα κοντά 7 στρέματα με καμιά 50αριά μεγάλες 60 ετών και πάνω και καμιά 70αριά μικρότερες 15-20 χρόνων και σε άλλα δύο σημεία από λίγες.Προς το παρόν έχω επικεντρωθεί στο μεγάλο αλλά όπως πάει η κατάσταση μάλλον θα φτιάξω και τα άλλα δύο,όπου στο ένα χωράει καμιά 50αριά ρίζες ακόμη εκτός από αυτές που έχει. Μεγαλοκτηματίας που λένε. Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από papoys1 2
stelios18120 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Παππού βλέπω τo lidl αφήνει καλό κέρδος ε; 😂😂😂✌️
adsl2+ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, papoys1 είπε Το ίδιο και εγώ.Φασολάδα άσπρη έφαγα πριν που μου αρέσει και έριξα μέσα ένα λεμόνι. Και ελιές από το κτήμα φυσικά. Ελιές στην Εύβοια έχω.Ένα μεγάλο κτήμα κοντά 7 στρέματα με καμιά 50αριά μεγάλες 60 ετών και πάνω και καμιά 70αριά μικρότερες 15-20 χρόνων και σε άλλα δύο σημεία από λίγες.Προς το παρόν έχω επικεντρωθεί στο μεγάλο αλλά όπως πάει η κατάσταση μάλλον θα φτιάξω και τα άλλα δύο,όπου στο ένα χωράει καμιά 50αριά ρίζες ακόμη εκτός από αυτές που έχει. Μεγαλοκτηματίας που λένε. Η καλύτερη εποχή φύτευσης των νεαρών ελαιόδεντρων στις νότιες περιοχές τη χώρας είναι από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο παγετό είναι οι αρχές της άνοιξης. Οι αποστάσεις φύτευσης της ελιάς, εξαρτώνται από τη γονιμότητα του εδάφους, το είδος της καλλιεργούμενη ποικιλίας και το υποκείμενο που χρησιμοποιήθηκε. Γενικότερα, οι πυκνές φυτεύσεις ελιάς, αυξάνουν την παραγωγή τα πρώτα χρόνια μετά την εγκατάσταση, αλλά μακροπρόθεσμα λόγω κακού αερισμού και μειωμένης ηλιοφάνειας, εμφανίζουν προβλήματα. Ενδεικτικά, για την ποικιλία ελιάς, κορωνέικη, προτεινόμενες αποστάσεις φύτευσης είναι 7×7 μέτρα, που σημαίνει περίπου 20 ελαιόδεντρα ανά στρέμμα. 1
opcorsa Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 56 λεπτά πριν, adsl2+ είπε Η καλύτερη εποχή φύτευσης των νεαρών ελαιόδεντρων στις νότιες περιοχές τη χώρας είναι από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, ενώ σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έντονο παγετό είναι οι αρχές της άνοιξης. Οι αποστάσεις φύτευσης της ελιάς, εξαρτώνται από τη γονιμότητα του εδάφους, το είδος της καλλιεργούμενη ποικιλίας και το υποκείμενο που χρησιμοποιήθηκε. Γενικότερα, οι πυκνές φυτεύσεις ελιάς, αυξάνουν την παραγωγή τα πρώτα χρόνια μετά την εγκατάσταση, αλλά μακροπρόθεσμα λόγω κακού αερισμού και μειωμένης ηλιοφάνειας, εμφανίζουν προβλήματα. Ενδεικτικά, για την ποικιλία ελιάς, κορωνέικη, προτεινόμενες αποστάσεις φύτευσης είναι 7×7 μέτρα, που σημαίνει περίπου 20 ελαιόδεντρα ανά στρέμμα. το θεμα ειναι οτι για να φας ικανοποιητικη ποσοτητα καρπου -και να αξιζει να πας να μαζεψεις -θες 8 με 10 χρονια... 😕
adsl2+ Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, opcorsa είπε το θεμα ειναι οτι για να φας ικανοποιητικη ποσοτητα καρπου -και να αξιζει να πας να μαζεψεις -θες 8 με 10 χρονια... 😕 Αν καταπολεμήσεις με ψεκασμούς τον δάκο,το κυκλοκόνιο, το γλοιοσπόριο, το καρκίνωμα, θα φας λάδι ή ελιές και με τα ανάλογα λιπάσματα για να έχεις απόδοση και ποιότητα ,παιρνω 700 ευρώ επιδοτηση και χαλάω 900 εως 1000 ευρω για 194 ρίζες σε 10 στρέμματα 1
6ylinder Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2021 (επεξεργασμένο) Θα ήθελα κάποια βοήθεια και στοιχεία από γνώστες με κατά το δυνατόν ίδια εμπειρία, όσον αφορά την καλλιέργεια λεμονιάς. Σκέφτομαι για την εν λόγω καλλιέργεια στην περιοχή της Αχαϊας, όπου και συνηθίζεται. Διαβάζω αρκετά πράγματα στο διαδίκτυο περί απόδοσης κλπ, όπως και στο thread. Αυτό που θα ήθελα είναι μία συντηρητική εκτίμηση απόδοσης της καλλιέργειας με πλήρη παραγωγικά δένδρα, με δεδομένο φυσικά ότι την φροντίζεις όπως πρέπει. Έχω λοιπόν τις εξής ερωτήσεις/σκέψεις και θα ήθελα τη βοήθειά σας (για καλλιέργεια σε πλήρη απόδοση), για κοινά λεμόνια τύπου interdonato, αδαμοπουλου, lisbon κλπ: 1) Πόσες λεμονιές ανά στρέμμα μπαίνουν; Στο διαδίκτυο διαβάζω για κάνναβο μέχρι κ 6,0x7,0 μέτρα, δλδ, σχεδόν 25 λεμονιές/στρέμμα. Από ντόπιους όμως ακούω 40-50 λεμονιές/στρέμμα (κάνναβος 5x5 περίπου). Είναι μεγάλη η διαφορά. 2) Πόσα έξοδα χρειάζονται ετησίως για λιπάσματα, ποτίσματα, ραντίσματα κλπ; Χειρωνακτική εργασία μην την υπολογίζετε. 3) Πόσα κιλά λεμόνι κατεβάζει η κάθε λεμονιά όλον το χρόνο; Συντηρητική εκτίμηση. 120kg είναι λογική απόδοση; 4) Και κάτι πολύ βασικό. Στο απώτερω μέλλον, υπάρχει περίπτωση να απαξιωθούν τελείως και η τιμή απλά να μην αξίζει ούτε για ζήτω; Ξέρω γω να πάνε 10 λεπτά/κιλό; Επεξ/σία 1 Μαρτίου 2021 από 6ylinder
priamosss Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Μια ερώτηση ήθελα να κάνω έχω σκοπό να πουλήσω κάτι αγροτεμάχια και μου ζήτησε φωτοτυπίες τα συμβόλαια υπάρχει περίπτωση χωρίς τα γνήσια συμβόλαια να μου κάνει καμία λαμόγια είναι από άλλη περιοχή και ψιλοφοβαμαι
panostza Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, priamosss είπε Μια ερώτηση ήθελα να κάνω έχω σκοπό να πουλήσω κάτι αγροτεμάχια και μου ζήτησε φωτοτυπίες τα συμβόλαια υπάρχει περίπτωση χωρίς τα γνήσια συμβόλαια να μου κάνει καμία λαμόγια είναι από άλλη περιοχή και ψιλοφοβαμαι Και με τα γνήσια και χωρίς, μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να τα πουλήσει. EDIT: Αυτό που λογικά θέλει είναι να τα δώσει σε δικηγόρο να ψάξει αν είναι "καθαρά", αν είναι δικά σου κτλ. Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2021 από panostza
priamosss Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2021 Ευχαριστώ πολύ έχει άργησει 20 ημέρες οι όταν έδωσα την φωτοτυπία λέει ότι θέλει να βγάλει ένα χαρτί δεν ξέρω τι ακριβώς, κανονικά με την λήξη του συμβολαίου πρέπει να με έχει εξοφλήσει επειδή το 50% θα είναι μαύρα και τα άλλα στην τράπεζα 🏦 έτσι συνεννοηθήκαμε μου είχε πει απ' την αρχή ότι θα πάρει κανένα μήνα αργεί όντως τόσο πολύ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα