noobogadgetakias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Καλημερα στην παρεα.εχω την εξης ερωτηση.σημερα μαζευοντας κατι πραγματακια στο pc βρηκα ενα καλωδιο που ειχα ξεχασει πως ειχα...ειναι ενα καλωδιο οπτικη ινα να το πω;να το πω καπως αλλιως;;δεν ξερω..μ το ειχαν δωσει με την αγορα του σταθερου υπολογιστη στο μακρινο 2006.ειναι περιπου 25 ποντους και οι ακρες του ειναι ακριβως ιδιες.εχουν ενα μικρο λαστιχακι για καπακι μπροστα.παρατηρησα οτι η κια ακρη μπαινει στην πισω πλευρα της μητρικης στο I/O shield.η αλλη που μπαινει.και μην μου πειτε στον κ.λ... Μου!!χαχαχαχα...ειναι για ηχο;
Salvation81 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Ειναι για ενισχυτες κυριως η οπτικη ινα (και μερικα ηχεια που εχουν τετοια εισοδο). 25 ποντοι ομως ακουγεται παρα πολυ μικρο (συνηθως ειναι απο μισο μετρο, ενα, εναμιση, δυο και ουτω καθεξης).
noobogadgetakias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Είναι πολυ μικρο ρε φιλε.τι στο καλο.25ποντοι τι να βαλω εκει. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από noobogadgetakias
Pleo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ηχείο, DAC, κάρτα ήχου, ενισχυτή AV, γενικά οτιδήποτε έχει είσοδο οπτικής. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από Pleo
noobogadgetakias Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Υπαρχουν τπτ ηχειακια με woofer που συνδεονται με ινα;γτ ετσι καπως παλευεται το μικρο καλωδιο με λιγο ζορι.
kostakiss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Aux σε aux και aux σε οπτική έχει διαφορά στην πραγματικότητα ;
Pleo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 To aux είναι συνήθως αναλογικό. Η οπτική είναι ψηφιακή σύνδεση. Εξαρτάται από την ψηφιοαναλογική μετατροπή στην αλυσίδα αναπαραγωγής, των επιμέρους εξαρτημάτων που είναι συνδεμένα.
kostakiss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 3 hours ago, Pleo said: To aux είναι συνήθως αναλογικό. Η οπτική είναι ψηφιακή σύνδεση. Εξαρτάται από την ψηφιοαναλογική μετατροπή στην αλυσίδα αναπαραγωγής, των επιμέρους εξαρτημάτων που είναι συνδεμένα. εχω ηχεια που εχουν εξοδο pc-in & aux in αλλα η τηλεοραση μου εχει και οπτικη και aux θυρα.
Pleo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δείξε μας τις εξόδους της TV και τις εισόδους των ηχείων για να σου πούμε πως είναι καλύτερα να συνδεθούν. Στο 100% των περιπτώσεων η ψηφιακή σύνδεση δυο τέτοιων συσκευών είναι ανώτερη αν γίνεται ψηφιακά. Αλλά δεν έχουν όλες οι TV τέτοιες εξόδους, ούτε όλα τα ηχεία τέτοιες εισόδους.
kostakiss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 4 hours ago, Pleo said: Δείξε μας τις εξόδους της TV και τις εισόδους των ηχείων για να σου πούμε πως είναι καλύτερα να συνδεθούν. Στο 100% των περιπτώσεων η ψηφιακή σύνδεση δυο τέτοιων συσκευών είναι ανώτερη αν γίνεται ψηφιακά. Αλλά δεν έχουν όλες οι TV τέτοιες εξόδους, ούτε όλα τα ηχεία τέτοιες εισόδους. Ηχεία: https://www.edifier.com/int/en/speakers/r1700bt-bluetooth-bookshelf τηλεοραση: https://www.displayspecifications.com/en/model/f25189
Pleo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα οικονομικό DACάκι μέχρι 30 ευρώ και να το παρεμβάλεις μεταξύ της οπτικής εξόδου της TV και την αναλογικής εισόδου των ηχείων. Τα ηχεία σου έχουν διαφορετική ευαισθησία στη μια και την άλλη αναλογική είσοδο. Η είσοδος που γράφει PC δίνει περισσότερο κέρδος εάν συνδεθεί εκεί μια αναλογική έξοδος από την TV (ενδεχομένως να έχει έξοδο ακουστικών η TV γιατί άλλη αναλογική έξοδο δεν βλέπω). EDIT: Πριονοφάηερ κι εσύ τέκνο Βρούτε; 😫 Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από Pleo
kostakiss Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 On 13/01/2019 at 22:40, Pleo said: Το καλύτερο είναι να πάρεις ένα οικονομικό DACάκι μέχρι 30 ευρώ και να το παρεμβάλεις μεταξύ της οπτικής εξόδου της TV και την αναλογικής εισόδου των ηχείων. Τα ηχεία σου έχουν διαφορετική ευαισθησία στη μια και την άλλη αναλογική είσοδο. Η είσοδος που γράφει PC δίνει περισσότερο κέρδος εάν συνδεθεί εκεί μια αναλογική έξοδος από την TV (ενδεχομένως να έχει έξοδο ακουστικών η TV γιατί άλλη αναλογική έξοδο δεν βλέπω). EDIT: Πριονοφάηερ κι εσύ τέκνο Βρούτε; 😫 Έχει Θυρα ακουστικών η τηλεόραση. Έτσι το έχω τώρα , αν πρόκειται για 30€ νομίζω δεν αξίζει και πολύ . Εκτός αν μιλάμε για τρομακτικές διάφορες . τι έχουν τα edifier συμφορουμιτη;; 🤘
Vangelis_D9 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 εκατοστά καλώδιο οπτικής ίνας ήταν το βιομηχανικό στάνταρντ που συνόδευε τις συσκευές εκείνης της εποχής στην ίδια συσκευασία, από cd player, minidisc μέχρι dacs. Στις 13/1/2019 στις 10:40 ΜΜ, Pleo είπε EDIT: Πριονοφάηερ κι εσύ τέκνο Βρούτε; 😫 55 λεπτά πριν, kostakiss είπε τι έχουν τα edifier συμφορουμιτη;; 🤘 Τώρα τα πρόσεξα αυτά. Ούτε να αγιάσουμε σε άσχετο νήμα με τα Edifier. Καλό θα ήταν οι εμμονές του φίλου Pleo να χαλιναγωγηθούν από τον ίδιο αντί από τους αντμίν γιατί πραγματικά μας κούρασε όλους με αυτές που τις πετάει παντού με κάθε ευκαιρία. Κατέστρεψε το νήμα με τα βινύλια και κλειδώθηκε, κλειδώθηκε ένα άλλο με υπαιτιότητά του, ε να μην του δοθεί άλλη ευκαιρία. Σόρι φίλε αλλά ΜΑΣ ΤΑ ΕΠΡΗΞΕΣ! ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΕΣ! Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από Vangelis_D9
Pleo Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, kostakiss είπε Έχει Θυρα ακουστικών η τηλεόραση. Έτσι το έχω τώρα , αν πρόκειται για 30€ νομίζω δεν αξίζει και πολύ . Εκτός αν μιλάμε για τρομακτικές διάφορες . τι έχουν τα edifier συμφορουμιτη;; 🤘 Τρομακτική διαφορά δεν έχει. Θα είχε αν το dac ήταν ανώτερης κατηγορίας και είχες καλύτερα ηχεία από το ψοφο-φάηερ, που εγώ θα συνεχίζω να τα αποκαλώ όπως θέλω γιατί πρόκειται για άψυχα αντικείμενα όπως και να έχει. Ο ήχος τους είναι απλά απαράδεκτος, χρωματισμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, μπουμ τσίκι τσίκι, και κυρίως εμφανίζουν συμπίεση πολύ γρήγορα, όντας ένας τύπος κομπιουτεροηχείων σε μεγαλύτερες διαστάσεις. Το μόνο που έχεις να προσέξεις σε σύνδεση εξόδου ακουστικών και είσοδο line είναι η αντίσταση. Θεωρητικώς δουλεύει μια τέτοια σύνδεση χωρίς προβλήματα, όμως ενδέχεται να αντιμετωπίσεις παραμόρφωση, που ωστόσο επειδή στα ηχεία σου υπάρχει διαφορετική ευαισθησία εισόδου στις δυο αναλογικές εισόδους που έχουν, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα αντιμετωπίσεις. Ωστόσο η θεωρητικά ορθή σύνδεση θα ήταν ένας ψηφιοαναλογικός μετατροπέας από την έξοδο της οπτικής της TV σου στην αναλογική είσοδο των ηχείων (θεός να τα κάνει τέτοια).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα