Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, JohnDongus είπε

Το συγκεκριμένο Monitor το πήρα πρόσφατα και εγώ και άλλα παιδιά που έπαιζε σε προσφορά στον Kotsovolo στα 299 πρίν ~2 μήνες.

To γυρίσαμε σχεδόν όλοι πίσω και πήραμε τα λεφτά μας. Προφανώς κακό quality control του συγκεκριμένου απο την Lenovo. 

Παρουσιάζει Ghosting και freekering καθώς και αρκετές περιπτώσεις με καμμένα/ κολλημένα Pixel. Εμένα είχε 2 κολλημένα άσπρα σε μαύρο φόντο. 

Δεν ρίσκαρα να το αντικαταστήσω με άλλο διότι είχα πολλές πιθανότητες να έχω το ίδιο πρόβλημα. 

Υπάρχει νήμα για το συγκεκριμένο στο thread των προσφορών. 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ.
13 ώρες πριν, Atallos1 είπε

Ποσό που διαθέτουμε : 1500 πάνω κάτω , θα γίνουν αγορές με τιμολόγιο οπότε δε κάποια κομμάτια μπορεί να γίνει υπέρβαση

Χρήση υπολογιστή : Gaming 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Τίποτα , απλά το PC φτιάχνεται για το Anthem κυρίως 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Ναι 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα 

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Δεν με απασχολεί

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Από μένα 

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Όχι 

Για κάρτα κ cpu έχω άγνοια πλέον , σίγουρα όμως πάμε για 16 ram , σίγουρα έναν ssd για αρχή κ 144 hz οθονη

Οποία πρόταση κ συμβουλη ευπρόσδεκτη

Mερικές παρατηρήσεις διότι διάβασα τις προτάσεις που σου έγιναν.

Εφόσον το pc το θέλεις για gaming δεν πας σε 2700X αλλά σε 2600X διότι πολύ απλά είναι ακριβότερος και τα πάει χειρότερα από τον 2600X σε αυτόν τον τομέα. ;) 

Γλυτώνεις 100 ευρώ τα οποία θα τα ρίξεις σε οθόνη. Απο την στιγμή που τα χώνεις σε RTX 2070 οτιδήποτε κάτω απο 1440p είναι αμαρτία και λάθος το οποίο θα μετανιώσεις μελλοντικά! ;) 

Eπίσης ο συνδυασμός 2700X με B450 board είναι ατυχής για μένα. Αν σώνει και καλά θέλεις να πας σε 2700X (σου είπα παραπάνω ότι δεν αξίζει εφόσον σε ενδιαφέρει το gaming) θα τον συνδυάσεις με X470 chipset και όχι B450. To Β450 είναι μεσαίας κατηγορίας και συνδυάζεται με Ryzen 3 - Ryzen 5. Αν πας σε Ryzen 7 το φρόνιμο είναι να πας σε X470. ;) 

Επομένως κλείνοντας, κοιτάς 2600X, 16GB ram DDR4 3200, B450 (B450 Tomahawk ή Rog strix B450-F για μένα), Τροφοδοτικό 650W gold semi modular όπως Corsair TX650M, Thermatake Paris 650W κλπ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Mερικές παρατηρήσεις διότι διάβασα τις προτάσεις που σου έγιναν.

Εφόσον το pc το θέλεις για gaming δεν πας σε 2700X αλλά σε 2600X διότι πολύ απλά είναι ακριβότερος και τα πάει χειρότερα από τον 2600X σε αυτόν τον τομέα. ;) 

Γλυτώνεις 100 ευρώ τα οποία θα τα ρίξεις σε οθόνη. Απο την στιγμή που τα χώνεις σε RTX 2070 οτιδήποτε κάτω απο 1440p είναι αμαρτία και λάθος το οποίο θα μετανιώσεις μελλοντικά! ;) 

Eπίσης ο συνδυασμός 2700X με B450 board είναι ατυχής για μένα. Αν σώνει και καλά θέλεις να πας σε 2700X (σου είπα παραπάνω ότι δεν αξίζει εφόσον σε ενδιαφέρει το gaming) θα τον συνδυάσεις με X470 chipset και όχι B450. To Β450 είναι μεσαίας κατηγορίας και συνδυάζεται με Ryzen 3 - Ryzen 5. Αν πας σε Ryzen 7 το φρόνιμο είναι να πας σε X470. ;) 

Επομένως κλείνοντας, κοιτάς 2600X, 16GB ram DDR4 3200, B450 (B450 Tomahawk ή Rog strix B450-F για μένα), Τροφοδοτικό 650W gold semi modular όπως Corsair TX650M, Thermatake Paris 650W κλπ. 

Δε ξέρω αν το πρόσεξες αλλά κάνει και στριμ. Επομενως, επιβάλλεται ο 2700Χ. Μια χαρά επαρκής είναι η Β450 τόσο σε στοκ όσο και σε ελαφρύ gaming . Από τη στιγμή που δεν ενδιαφέρουν SLI και multi NVMe, το Β450 είναι κομπλέ για όλη τη σειρά Ryzen

B450 Tomahawk >> ASUS B450.

Το 1080p 144Hz είναι αρκετό για τα παιχνίδια που παίζει. 

Επιλέγουμε 2070 για να είναι άνετος για χρόνια και να έχει άνετα τα 144 FPS

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Δε ξέρω αν το πρόσεξες αλλά κάνει και στριμ. Μια χαρά επαρκής είναι η Β450 τόσο σε στοκ όσο και σε ελαφρύ gaming .

B450 Tomahawk >> ASUS B450.

Φυσικά και μπορεί να συνδυαστεί B450 με 2700X απλά δεν είναι το φρόνιμο. Το βέλτιστο είναι 2700X + X470.

Για το ότι η Tomahawk είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις στο B450 θα συμφωνήσω όμως δεν νομίζω ότι είναι καλύτερη από την υλοποίηση της Asus που προανέφερα. :) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Φυσικά και μπορεί να συνδυαστεί B450 με 2700X απλά δεν είναι το φρόνιμο. Το βέλτιστο είναι 2700X + X470.

Για το ότι η Tomahawk είναι από τις καλύτερες υλοποιήσεις στο B450 θα συμφωνήσω όμως δεν νομίζω ότι είναι καλύτερη από την υλοποίηση της Asus που προανέφερα. :) 

Η ASUS δεν έχει καλά VRM, η Tomahawk έχει από τα καλύτερα VRM. Δες το βίντεο του μετρ του είδους Steve από GamerNexus. Δεν χρειάζεται να μπω σε λεπτομέρειες. 

Γιατι ακριβώς δεν είναι φρόνιμο να παει σε Β450 + 2700Χ; 

Σου είπα παραπάνω που υστερεί η Β450 απέναντι στο Χ470 χονδρικά, όποτε η Β450 καλύπτει άνετα τις απαιτήσεις του. 

Σε Χ470 υπάρχει η Gaming Plus πάλι από MSI, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να πάει σε Χ470...

Και κάτι που ξέχασα να αναφέρω. Εδώ έχει ως στόχο τα 240Ηz οπότε δικαιολογείται και η 2070.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Χ470 chipset είναι πιο πλήρες για υποστήριξη των Ryzen 7 105W tdp, φυσικά και δεν θα έχει πρόβλημα με την B450 και ειδικά την tomawawk που είναι βράχος αλλά είναι πιο σωστό αφού θα δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό για cpu να τον συνδυάσει και με το κορυφαίο chipset της AMD αυτή την στιγμή το X470. Είναι κάτι παρόμοιο με το 970 και 990 chipset της προηγούμενης γενιάς . Οι FX 8000 series 125w tdp μια χαρά έπαιζαν με το 970 chipset όμως για να έπαιρνες τα μέγιστα από τον cpu ήταν πιο φρόνιμο να τον συνδύαζες με 990 chipset. 

Το έχω δει το review για τις μητρικές, πολύ καλή η tomahawk αλλά και η strix εξίσου καλή πιστεύω. Όπως και να χει την παρήγγειλα από το Γαλλικό που την έχει αυτή την στιγμή στα 118 ευρώ και την περιμένω για να αντικαταστήσω την Gigabyte που έχω τώρα. Θα δείξει τι λέει και στην πράξη. 

Σε κάθε περίπτωση την γνώμη μου είπα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει και αυτό που λέω. Οι παραπάνω σκέψεις - προβληματισμοί αφορούν αυτά που θα έκανα εγώ μιας και εγώ πρόσφατα έφτιαξα μηχάνημα (και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί) κυρίως για gaming και το έψαξα αρκετά. :) 

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Το Χ470 chipset είναι πιο πλήρες για υποστήριξη των Ryzen 7 105W tdp, φυσικά και δεν θα έχει πρόβλημα με την B450 και ειδικά την tomawawk που είναι βράχος αλλά είναι πιο σωστό αφού θα δαπανήσει ένα τέτοιο ποσό για cpu να τον συνδυάσει και με το κορυφαίο chipset της AMD αυτή την στιγμή το X470. Είναι κάτι παρόμοιο με το 970 και 990 chipset της προηγούμενης γενιάς . Οι FX 8000 series 125w tdp μια χαρά έπαιζαν με το 970 chipset όμως για να έπαιρνες τα μέγιστα από τον cpu ήταν πιο φρόνιμο να τον συνδύαζες με 990 chipset. 

Το έχω δει το review για τις μητρικές, πολύ καλή η tomahawk αλλά και η strix εξίσου καλή πιστεύω. Όπως και να χει την παρήγγειλα από το Γαλλικό που την έχει αυτή την στιγμή στα 118 ευρώ και την περιμένω για να αντικαταστήσω την Gigabyte που έχω τώρα. Θα δείξει τι λέει και στην πράξη. 

Σε κάθε περίπτωση την γνώμη μου είπα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει και αυτό που λέω. Οι παραπάνω σκέψεις - προβληματισμοί αφορούν αυτά που θα έκανα εγώ μιας και εγώ πρόσφατα έφτιαξα μηχάνημα (και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί) κυρίως για gaming και το έψαξα αρκετά. :) 

Την είχε στο e-shop 120€ όλη την περίοδο των γιορτών ρε συ! 

Η ASUS είναι γνωστή για το BIOS πέρα από την ποιότητα της ωστόσο τόσο αυτή όσο και η GA δεν τα πήγαν καλά στις Β450/Χ470

Απο τη στιγμή που δεν κλοκαρει πάλι θα πάρει τα μέγιστα από τον CPU. Και OC να κάνει πάλι θα πάρει αρκετά. 

Απο εκεί και πέρα, προτείνω με κλειστά μάτια MSI B450 Tomhawk. Πολύ καλά VRM, και το σημαντικότερο BIOS Flashback button

Εντάξει δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ωστόσο FX και Ryzen όμως. Διαφορετικές περιπτώ σεις.

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Την είχε στο e-shop 120€ όλη την περίοδο των γιορτών ρε συ! 

Η ASUS είναι γνωστή για το BIOS ωστόσο τόσο αυτή όσο και η GA δεν τα πήγαν καλά στις Β450/Χ470

Πήρα και κάποια άλλα πραγματάκια και την τσίμπησα. Αλλιώς δεν άξιζε φυσικά. :) 

Κρίμα δεν την είχα δει τότε... 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Πήρα και κάποια άλλα πραγματάκια και την τσίμπησα. Αλλιώς δεν άξιζε φυσικά. :) 

Κρίμα δεν την είχα δει τότε... 

Καλόδουλευτη! Εμφανισιακά είναι όμορφη μητρική, και σε γενικές γραμμές πιστεύω την παλεύει. Και εγώ το σκέφτηκα για να άλλαζα την Χ370 μου Prime Pro. Ωστόσο λεω να πάω σε X470 Gaming Carbon

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, thetiesthatbind είπε

Καλόδουλευτη! Εμφανισιακά είναι όμορφη μητρική, και σε γενικές γραμμές πιστεύω την παλεύει. Και εγώ το σκέφτηκα για να άλλαζα την Χ370 μου Prime Pro. Ωστόσο λεω να πάω σε X470 Gaming Carbon

Σε ευχαριστώ πολύ! 

Να σου πω την αλήθεια έχω καεί στο παρελθόν από MSI board ενώ όσες Asus είχα ήταν απροβλημάτιστες. 

Συγκεκριμένα με είχε απογοητεύσει η MSI 790FX GD70 με έναν X4 955. Γούσταρα τότε τόσο πολύ αυτή την μητρική και την είχα ακριβοπληρώσει αλλά είχα συνέχεια προβλήματα.

Ίσως βέβαια να έφταιγε και το κομμάτι το δικό μου βέβαια αλλά γνωρίζεις πως λειτουργούν αυτά τα πράγματα μετά. 

Και μένα μου άρεσε πολύ εμφανισιακά η Strix και έπαιξε και αυτό τον ρόλο του. :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ έχω τον 2700x πανω σε x370 που μάλλον είναι η ενδιάμεση λύση από το Β450 και x470. Το πρόβλημα είναι ότι οι Ram φτάνουν έως 2933mhz.

Απο κει και πέρα για τροφοδοτικό δε χρειάζεται πάνω από 550ρι.

SSD καλύτερα να μην πάρει nvme. Τζάμπα λεφτά. Δεν υπάρχει διαφορά σε games.

Θα χρειαστεί και ψύχτρα για τον 2700x αλλιώς με streaming και gaming θα τον πετάξει από το παράθυρο με το θόρυβο που κάνει η στοκ και με τα σκαμπανεβασματα στις θερμοκρασίες που έχει ο 2700x λόγο pbo... Σαν να μαρσάρει κάποιος καγκουρας ασταμάτητα κάτω απ το σπίτι σου. Οπότε αν είναι να πάρει κάποια noctua ή dark rock pro 4 να κοιτάξει να χωραει στο πλάτος του κουτιού ή να πάει σε υδροψυξη. Θα έχει και καλύτερα fps σε παιχνίδια διότι παίζει μπάλα το pbo με τις θερμοκρασίες. 

Πρόταση μου 

MB - 105 euro

https://www.skroutz.gr/s/11224092/Asus-Prime-X370-Pro.html

2700x - 330euro

Ssd- 67euro

https://www.skroutz.gr/s/13785263/Crucial-MX500-500GB.html

PSU - 90 euro

https://www.skroutz.gr/s/12518015/Seasonic-Focus-Plus-550-Gold.html#reviews

Έως εδώ είσαι στα 590 με ΦΠΑ ή 476 χωρίς ΦΠΑ 

Μετά. Αν θες RGB ή όχι:

Χωρίς rgb:

Ram 16gb - 117 euro

https://www.skroutz.gr/s/7380831/Corsair-Vengeance-LPX-16GB-DDR4-3000MHz-CMK16GX4M2B3000C15.html#reviews

Ψύχτρα dark rock pro 4 - 75euro

https://www.skroutz.gr/s/14899529/Be-Quiet-Dark-Rock-Pro-4.html

Κουτί για να χωράει τη dark rock - 70euro

https://www.skroutz.gr/s/7027521/Aerocool-Aero-1000-Window.html

Σύνολο: 850 ευρώ με ΦΠΑ., 686 χωρίς ΦΠΑ. 

Αν θες με RGB θα πρότεινα:

Υδροψυξη - 110

https://www.skroutz.gr/s/12135753/NZXT-Kraken-X42-Includes-AM4-Bracket.html#reviews

Ram - 124

https://www.skroutz.gr/s/9417118/Corsair-Vengeance-LED-16GB-DDR4-3000MHz-CMU16GX4M2C3000C15.html

Κουτί - 83

https://www.skroutz.gr/s/15300957/NZXT-H500.html#specs

Σύνολο: 907ευρω με ΦΠΑ, 732 χωρίς ΦΠΑ. 

Οπότε, χωρίς RGB σου μένουν άλλα 814 για κάρτα γραφικών και οθόνη ενώ με RGB σου μένουν 768. 

Για οθόνη και κάρτα δεν μπορώ να προτείνω κάτι δεν ξέρω τις απαιτήσεις των παιχνιδιών.

Επεξ/σία από dimips
Δημοσ.

Gaming και ειδικά FPS , ξεκινάς με καλή οθόνη. Αν έχεις επαφή με ips panel τότε θα σου κακοφανεί η αγορά κάποιου tn. Αλλιώς και για την χρήση που θες (μονο gaming) βολεύεσαι με ενα TN.
Από ότι φαίνεται δεν θα χρειάζεται και το gsync, αφού αναμένεται και freesync υποστήριξη από ότι (nvidia) κάρτα και να αγοράσεις...

.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...