Pokemon640 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 30 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε Κοίτα εδώ, εγώ ξέρω κουρδιστη πιάνου κλασικού να παίρνει τόσα όταν έρχεται στον χώρο σου. Έρχεται δηλαδή ο άλλος παίζει με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, σου φτιάχνει τα χρώματα όπως αυτός υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι και πληρώνεται. Μάλιστα... το κάθε εργαλείο που κουβαλάει ο μάστορας μαζί του για να σου ρυθμίσει την οθόνη η τον projector (calibration) έχει πάνω από 10 χιλιάρικα. Συν εκπαίδευση που έχει κάνει πάνω στο υλικό, συν δοκιμές σε ένα σωρό συσκευές, συν πτυχίο isf certification και τα ρέστα. Αν έχεις 100χιλ στη μπάνκα, οκ, go for it.. και προφανώς αυτός που θα φωνάξει τον μάστορα, είναι επαγγελματίας η hiendάκιας που έχει εμμονή με την τέλεια εικόνα. Δεν θα του λείψουν τα 100 και τα 1000 για ένα calibration στην εικόνα η στον ήχο. 8 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε Γιατί δεν το κάνουν από μόνες τους οι εταιρείες όμως. Να πουν καλιμπραρισμενη εργοστασιακά για απόδοση ό,τι πληρωσες παίρνεις; γιατί έπρεπε πακέτο να σου έλεγαν : Spoiler Το δωμάτιό σου θα έχει διαστάσεις Χ, Υ Το φωτιστικό σου θα είναι της Χ εταιρίας και τοποθετημένο σε αυτό και αυτό το σημείο Οι μπογιές στο δωμάτιο θα είναι από την Υ εταιρία εσύ θα κάθεσαι στο Ζ σημείο (αν πρόκειται και για ήχο) : τα μονωτικά θα είναι αυτής της εταιρίας και θα τοποθετήσεις τόσα χιλιοστά στα σημεία [..] ο κάθε χώρος / περιβάλλον έχει άλλες απαιτήσεις, δεν μπορεί να προβλέψει ο κατασκευαστής που θα καταλήξει η οθόνη η το ηχείο. Τις βελτιώσεις του χώρου της αναλαμβάνει ο μηχανικός που θα φέρεις και μετά τις εργασίες θα κάνει και το Calibration. Όλα αυτά έχουν υψηλό κόστος γιαυτό και όταν πας σε ένα Studio ενοικιάζεις το χρόνο που θα ασχοληθεί ο επαγγελματίας μαζί σου ακόμη και για επεξεργασία εικόνας η video. 3 1
georgetsl Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, MAFAKA είπε Και το calibration κούρδισμα είναι. Δεν πατάει 5 κουμπάκια ο εγκαταστάτης και τέλος. Κρατάει μερικές ώρες η διαδικασία με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Και προφανώς δεν ρυθμίζει την τηλεόραση όπως του κατεβει αλλα με βάση ιδιαιτερα αυστηρά πρωτοκολλα. Αν δεν γνωρίζουμε ας μην είμαστε απολυτοι. Όλοι θα προτιμουσμε να είναι δωρεάν αλλα όπως όλα τα πράγματα η εξειδίκευση πληρώνεται. Στο ιντερνετ παντως εχω δει απειρα βιντεακια πως να κανει καποιος καλιμπραρισμα σε διαφορα μοντελα τηλεορασεων φθηνων/ακριβων χωρις εξοπλισμους και πεταμενα χρηματα σε "δηθεν" επαγγελματιες ....σε ενα ΣΚ για ολιγες ωρες παιρνεις το αποτελεσμα που θες σε οση ποιοτητα θες με ρυθμισεις βημα βημα και με δημοσιοποιημενα αποτελεσματα σε αυτο που θα παρεις στην εικονα ....δε νομιζω οτι πλεον ειναι δυσκολο να ψαξει καποιος στο ιντερνετ για χρωματικες ρυθμισεις αρκει να θελει να ασχοληθει ....παλιοτερα ισως θα ηταν προβλημα αλλα πλεον βρισκει να ρυθμισει οτι θελει και οσο θελει στο Ακριβες Μοντελο Τηλεορασης που αγοραζει καποιος ...οι περιορισμοι ειναι η Αγγλικη γλωσσα που καποιος ισως δεν γνωριζει ή να βαριεται να το κανει μονος του ψαχνοντας το μενου ή απλα δεν εχει τον χρονο ...Μια samsung που πηρα για να υποστηριξει 4κ games σε xbox X και να πληρει ολες τις προυποθεσεις της κονσολας ,μου πηρε μια βδομαδα ψαξιμο σε site και forums τον ελευθερο χρονο μου για γνωμες ,σχολια ,reviews και μετα την αγορα αφιερωσα μια κυριακη μεσημερι -απογευμα να την φερω εκει που ηθελα ...με απειρα βιντεακια how to και site με ρυμθισεις βημα βημα για το βελτιστο καλυτερο αποτελεσμα !! Καποιος ψαγμενος θα ασχοληθει ,καποιος που βαριεται προφανως δε θα τον ενδιαφερει τι θα αγορασει ....ρευμα να υπαρχει και να παιζει τα καναλια !!! 1
MAFAKA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αυτό που αναφέρεις είναι ένας γενικός μπουσουλας που ίσως δουλέψει, ίσως και όχι. Δυο πάνελ δεν είναι ποτε ολόιδια. Ούτε τοποθετημένα στον ίδιο χώρο. Δεν γίνεται να πετύχεις 20-point calibration βάση ISF στάνταρ με το ματι η τις ρυθμίσεις που "ψάρεψες" από το YouTube. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από MAFAKA 4
Jiakometi Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, georgetsl είπε Στο ιντερνετ παντως εχω δει απειρα βιντεακια πως να κανει καποιος καλιμπραρισμα σε διαφορα μοντελα τηλεορασεων φθηνων/ακριβων χωρις εξοπλισμους και πεταμενα χρηματα σε "δηθεν" επαγγελματιες ....σε ενα ΣΚ για ολιγες ωρες παιρνεις το αποτελεσμα που θες σε οση ποιοτητα θες με ρυθμισεις βημα βημα και με δημοσιοποιημενα αποτελεσματα σε αυτο που θα παρεις στην εικονα ....δε νομιζω οτι πλεον ειναι δυσκολο να ψαξει καποιος στο ιντερνετ για χρωματικες ρυθμισεις αρκει να θελει να ασχοληθει ....παλιοτερα ισως θα ηταν προβλημα αλλα πλεον βρισκει να ρυθμισει οτι θελει και οσο θελει στο Ακριβες Μοντελο Τηλεορασης που αγοραζει καποιος ...οι περιορισμοι ειναι η Αγγλικη γλωσσα που καποιος ισως δεν γνωριζει ή να βαριεται να το κανει μονος του ψαχνοντας το μενου ή απλα δεν εχει τον χρονο ...Μια samsung που πηρα για να υποστηριξει 4κ games σε xbox X και να πληρει ολες τις προυποθεσεις της κονσολας ,μου πηρε μια βδομαδα ψαξιμο σε site και forums τον ελευθερο χρονο μου για γνωμες ,σχολια ,reviews και μετα την αγορα αφιερωσα μια κυριακη μεσημερι -απογευμα να την φερω εκει που ηθελα ...με απειρα βιντεακια how to και site με ρυμθισεις βημα βημα για το βελτιστο καλυτερο αποτελεσμα !! Καποιος ψαγμενος θα ασχοληθει ,καποιος που βαριεται προφανως δε θα τον ενδιαφερει τι θα αγορασει ....ρευμα να υπαρχει και να παιζει τα καναλια !!! Αντιλαμβάνεσαι ότι ίσως δεν έχουν όλοι τον χρόνο που έχεις εσύ διαθέσιμο. 14 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Αυτό που αναφέρεις είναι ένας γενικός μπουσουλας που ίσως δουλέψει, ίσως και όχι. Δυο πάνελ δεν είναι ποτε ολόιδια. Ούτε τοποθετημένα στον ίδιο χώρο. Δεν γίνεται να πετύχεις 20-point calibration βάση ISF στάνταρ με το ματι η τις ρυθμίσεις που "ψάρεψες" από το YouTube. Αυτό !!!!!! 1
azazil1190 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 "Τα μεταξωτά βρακια θελουν και επιδεξιους κωλους" Που λεει και ο λαος. Εαν εχεις δωσει-επενδύσει καποια χιλιαρικα για εικονα και ηχο,ναι παιζουν μια χαρα out of the box αλλα το 100% θα το παρεις μετα απο σωστο κουρδισμα. Παιζει μεγαλη σημασια ο χωρος και το στήσιμο στην εικονα και στον ηχο. Μπορει μετα απο καλιμπράρισμα να παρεις ενα 5-10% επειδη ευνοεί ο χωρος σου. Σε μη φροντισμενους χώρους μπορεί να παρεις και πανω απο 30% μετα απο σωστο καλιμπράρισμα. 1
nero62 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, MAFAKA είπε Άλλο το 90% (που θέλει 5 λεπτά από το χρόνο σου για να το πετύχεις) και άλλο το 98-99% που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό με κόστος μερικές χιλιάδες ευρω και εξειδικευμένες γνώσεις. Σε τηλεόραση των 500 ευρω είναι σχεδόν ανούσιο. Σε τηλεόραση των 2000 ευρω είναι έγκλημα να μην το κανεις γιατί πολύ απλα δεν θα πάρεις ποτε την εικόνα που πλήρωσες αδρά. Και το calibration κούρδισμα είναι. Δεν πατάει 5 κουμπάκια ο εγκαταστάτης και τέλος. Κρατάει μερικές ώρες η διαδικασία με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Και προφανώς δεν ρυθμίζει την τηλεόραση όπως του κατεβει αλλα με βάση ιδιαιτερα αυστηρά πρωτοκολλα. Αν δεν γνωρίζουμε ας μην είμαστε απολυτοι. Όλοι θα προτιμουσμε να είναι δωρεάν αλλα όπως όλα τα πράγματα η εξειδίκευση πληρώνεται. Συμφωνώ μαζί σου αλλά ΔΕΝ είναι ακριβώς έτσι. Με 150 ευρώ αγοράζεις ένα καλό colorimeter, τρέχεις ένα αρχείο από ένα στικάκι και κάνεις τις ρυθμίσεις ξεχωριστά για κάθε χρώμα και ανάλογα με τις δυνατότητες της τηλεόρασης. CMYK/RGB/BW και γκάμα και τέλος... μετά ρυθμίζεις σύμφωνα με το χώρο και τα γούστα σου φωτεινότητα σε συνδυασμό μη σου κάψει τα λευκά με μια εικόνα πάλι που έχει έντονα λευκά με πολλές λεπτομέρειες καθώς και πολλά σκοτεινά επίσης το ίδιο και ΤΕΛΟΣ. Η όλη διαδικασία κρατάει αν έχεις συνηθίσει να την κάνεις και έχεις εξειδικευτεί με τα μενού των τηλεοράσεων 10-15 λεπτά για τον έμπειρο που έχει πιάσει πολλά τηλεκοντρόλ στα χέρια του και μαξ μισάωρο για κάποιον που θα ψαχτεί λίγο παραπάνω στα μενού των ρυθμίσεων. Οι υπόλοιπες ώρες είναι για να δικαιολογίσουν τα 100 και 200 ευρώ που ζητάνε οι "επαγγελματίες" του χώρου(κόλου) χρονοτριβόντας. Εγώ προσωπικά αν έβρισκα κάποιον να χρέωνε 20 ευρώ την επίσκεψη με ΚΑΛΟ κολορίμετρο και γνώσεις θα του έδινα πολύ δουλειά γιατί έχω πολλούς φίλους με ακριβές τηλεοράσεις που σηκώνουν ρυθμίσεις. Αλλά είμαστε Ελλάδα και ο Έλληνας αν δεν πάρει κατοσταρούμπα δεν σηκώνεται από την πολυθρόνα... 1
azazil1190 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, nero62 είπε Συμφωνώ μαζί σου αλλά ΔΕΝ είναι ακριβώς έτσι. Με 150 ευρώ αγοράζεις ένα καλό colorimeter, τρέχεις ένα αρχείο από ένα στικάκι και κάνεις τις ρυθμίσεις ξεχωριστά για κάθε χρώμα και ανάλογα με τις δυνατότητες της τηλεόρασης. CMYK/RGB/BW και γκάμα και τέλος... μετά ρυθμίζεις σύμφωνα με το χώρο και τα γούστα σου φωτεινότητα σε συνδυασμό μη σου κάψει τα λευκά με μια εικόνα πάλι που έχει έντονα λευκά με πολλές λεπτομέρειες καθώς και πολλά σκοτεινά επίσης το ίδιο και ΤΕΛΟΣ. Η όλη διαδικασία κρατάει αν έχεις συνηθίσει να την κάνεις και έχεις εξειδικευτεί με τα μενού των τηλεοράσεων 10-15 λεπτά για τον έμπειρο που έχει πιάσει πολλά τηλεκοντρόλ στα χέρια του και μαξ μισάωρο για κάποιον που θα ψαχτεί λίγο παραπάνω στα μενού των ρυθμίσεων. Οι υπόλοιπες ώρες είναι για να δικαιολογίσουν τα 100 και 200 ευρώ που ζητάνε οι "επαγγελματίες" του χώρου(κόλου) χρονοτριβόντας. Εγώ προσωπικά αν έβρισκα κάποιον να χρέωνε 20 ευρώ την επίσκεψη με ΚΑΛΟ κολορίμετρο και γνώσεις θα του έδινα πολύ δουλειά γιατί έχω πολλούς φίλους με ακριβές τηλεοράσεις που σηκώνουν ρυθμίσεις. Αλλά είμαστε Ελλάδα και ο Έλληνας αν δεν πάρει κατοσταρούμπα δεν σηκώνεται από την πολυθρόνα... Μην τα κάνεις ολα φλατ. Υπάρχουν στην Ελλάδα 1-2 ατομα που ειναι σωστοι επαγγελματιες καλιμπρατορες.Και πιστεψε με το 100ρικο ειναι νορμαλ για την ωρα που κάθονται γιατι δεν ειναι ουτε 15 ουτε 30 λεπτα και οκ ειμαστε. Ψαξε να δεις ποση ωρα θελει ένα σωστό καλιμπράρισμα σε προτζεκτορα,στον ηχο που πρεπει να αλλαξεις και διαταξη ηχειων-αποστασεις κτλ. Ενα σωστο καλιμπράρισμα μπορει να παρει και πανω απο μιση μερα. 1
Tresorikos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Εγώ έχω oled 55αρα b7 θα έδινα 50 ευρώ σε κάποιον επαγγελματία αν μ έδειχνε δουλειά του να ειμαι σίγουρος πως θα πάρω τέλειο αποτέλεσμα.. Μαρεσουν τα έντονα χρώματα Το χειρότερο να πληρώσεις κάποιον για καλιμπραρισμα κ να μη σαρεσει μετά τότε το πίνεις με το ζουμακι σου
azazil1190 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Tresorikos είπε Εγώ έχω oled 55αρα b7 θα έδινα 50 ευρώ σε κάποιον επαγγελματία αν μ έδειχνε δουλειά του να ειμαι σίγουρος πως θα πάρω τέλειο αποτέλεσμα.. Μαρεσουν τα έντονα χρώματα Το χειρότερο να πληρώσεις κάποιον για καλιμπραρισμα κ να μη σαρεσει μετά τότε το πίνεις με το ζουμακι σου Κατ εμε. Oled= οσο πιο κοντα στο φυσικο σε χρωματα που ειναι και το σωστό.Αναλογα την ταινια και την πηγή. Qled=εντονα,φανταχτερα χρώματα προς υπερβολή σε οποιαδήποτε αναπαραγωγή. 1
MAFAKA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Tresorikos είπε Εγώ έχω oled 55αρα b7 θα έδινα 50 ευρώ σε κάποιον επαγγελματία αν μ έδειχνε δουλειά του να ειμαι σίγουρος πως θα πάρω τέλειο αποτέλεσμα.. Μαρεσουν τα έντονα χρώματα Το χειρότερο να πληρώσεις κάποιον για καλιμπραρισμα κ να μη σαρεσει μετά τότε το πίνεις με το ζουμακι σου Τέλειο αποτέλεσμα θα πάρεις, αλλα αν σου αρέσουν τα έντονα χρώματα όπως λες μάλλον θα απογοητευθείς. Βαλε δοκιμαστικά την τηλεόραση σου σε ρυθμίσεις "ISF Expert Dark Room" και δες αν σου αρέσει. Κάτι παρόμοιο θα σου δώσει το calibration. Αν προτιμάς τις τωρινές σου ρυθμίσεις από το συγκεκριμένο mode που σου προτείνω τότε κρατα τα λεφτά σου. 3
Pokemon640 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 10 λεπτά πριν, Tresorikos είπε Εγώ έχω oled 55αρα b7 θα έδινα 50 ευρώ σε κάποιον επαγγελματία αν μ έδειχνε δουλειά του [..] το σύντομο ανέκδοτο της ημέρας, κανένας δεν δείχνει τη δουλειά του για ευνόητους λόγους. Ούτε ο Σεφ θα σου πει πως έφτιαξε το πακιστανικό Bryani ούτε ο ξιφομάχος πως παλεύει.
Agony Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, Tetrabitos είπε Γιατί δεν το κάνουν από μόνες τους οι εταιρείες όμως. Να πουν καλιμπραρισμενη εργοστασιακά για απόδοση ό,τι πληρωσες παίρνεις; Η LG c8 ειναι precalibrated απο την technicolor.... Οποτε Υπάρχουν. Και εκτος αυτου δεν αρεσει σε ολους η calibrated εικονα... Ορισμενοι θελουν αλλα χρώματα πχ. 29 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε το σύντομο ανέκδοτο της ημέρας, κανένας δεν δείχνει τη δουλειά του για ευνόητους λόγους. Ούτε ο Σεφ θα σου πει πως έφτιαξε το πακιστανικό Bryani ούτε ο ξιφομάχος πως παλεύει. Οι LG oled B C E W 7 8 9 series με το Calibrated profile Technicolor ειναι 99.9% τέλειο. Τωρα αν καποιος σου παρει λεφτα να σου κανει κατι και καλα περισσοτερο απο αυτο σε κοροϊδεύει. Μιλαμε για την Technicolor και οχι το μπαρμπα της γειτονιάς. Ps. Και μονιτορ υπαρχουν precalibrated ... Εμενα το LG 34UC98. Ηρθε με σεριακο αριθμο και χαρτια precalibrated πιστοποίηση 6500Κ ακριβος κτλ κτλ. Απλα αυτα τα εχουν ακριβες TV και Μονιτορ. 1
MAFAKA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 5 λεπτά πριν, Agony είπε Οι LG oled B C E W 7 8 9 series με το Calibrated profile Technicolor ειναι 99.9% τέλειο. Τωρα αν καποιος σου παρει λεφτα να σου κανει κατι και καλα περισσοτερο απο αυτο σε κοροϊδεύει. Μιλαμε για την Technicolor και οχι το μπαρμπα της γειτονιάς. Όχι.
alelo Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Ότι και μηχάνημα να πάρεις για να κάνεις το callibretion ( 100 - 500 ) δεν θα κάνεις τι δουλειά που θα σου κάνει ο επαγγελματίας. Είναι θέμα εμπειρίας και πολύ πιο ακριβών εξοπλισμών. Κάποτε πήρα για τη Panasonic plasna και ξόδεψαν 200 ευρώ για το calman πρόγραμμα και μηχάνημα. Μετά από πολλές ώρες τελικά το παράτησα χωρίς να καταφέρω να ρυθμίσω σωστά. Και φαντάσου ήταν έκδοση για αυτόματο για την Panasonic plasma. Οπότε καλύτερα να είχα πλήρωσε κάποιον με επαγγελματία 200 ευρώ και να γλυτώνω και χρόνο και να γινόταν η δουλειά μου. 1 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Agony said: Η LG c8 ειναι precalibrated απο την technicolor.... Οποτε Υπάρχουν. Και εκτος αυτου δεν αρεσει σε ολους η calibrated εικονα... Ορισμενοι θελουν αλλα χρώματα πχ. Οι LG oled B C E W 7 8 9 series με το Calibrated profile Technicolor ειναι 99.9% τέλειο. Τωρα αν καποιος σου παρει λεφτα να σου κανει κατι και καλα περισσοτερο απο αυτο σε κοροϊδεύει. Μιλαμε για την Technicolor και οχι το μπαρμπα της γειτονιάς. Ps. Και μονιτορ υπαρχουν precalibrated ... Εμενα το LG 34UC98. Ηρθε με σεριακο αριθμο και χαρτια precalibrated πιστοποίηση 6500Κ ακριβος κτλ κτλ. Απλα αυτα τα εχουν ακριβες TV και Μονιτορ. Αν δεις reviews οθονών και τηλεοράσεων που είναι "pre-calibrated" θα προσέξεις ότι κάνουν και πάλι calibration γιατί το "εργοαστασιακό calibration" είναι συνήθως μέτριο και στην καλύτερη "καλό", σίγουρα όχι 99.9% τέλειο. Προφανώς δείχνουν αντίστοιχες μετρήσεις πριν/μετά όπως έβαλε πιο πάνω ο MAFAKA, οι οποίες αποδεικνύουν γιατί χρειάζεται και πάλι calibration ακόμα και σε "pre-calibreated" συσκευές. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από ThReSh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα