Members gsarig Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Members Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Με τη νέα της τηλεόραση 4K OLED, η Panasonic απευθύνεται σε όσους ζητούν εξαιρετική χρωματική ακρίβεια από μία τηλεόραση. Στην συνέντευξη τύπου/ παρουσίαση της εταιρείας στην έκθεση CES, η Ιαπωνική εταιρεία αναφέρθηκε στο «κατά παραγγελία» πάνελ της νέας τηλεόρασης GZ2000, το οποίο ρυθμίστηκε ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των μηχανικών της στους τομείς της φωτεινότητας και της αντίθεσης και «καλιμπραρίστηκε» με την βοήθεια ενός από τους κορυφαίους «colourists» στο Χόλυγουντ, τον Stefan Sonnenfield. Επίσης μπορεί να «καλιμπραρίστεί» (διαθέτει built-in calibration patterns) και με το λογισμικό CalMAN της SpectraCal, και επομένως είναι ιδανική για χρήση σε επαγγελματικά στούντιο. Η GZ2000 4K OLED της Panasonic που θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις, στις 55 ίντσες και στις 65 ίντσες, υποστηρίζει όσον αφορά στο HDR τόσο το νέο HDR10+ όσο και το Dolby Vision και για την επιτάχυνση του «HDR processing» χρησιμοποιήθηκε ο ισχυρότερος επεξεργαστής της Ιαπωνικής εταιρείας. Εκτός από HDR, η νέα GZ2000 4K OLED υποστηρίζει και την τεχνολογία υψηλού δυναμικού εύρους HLG που η εταιρεία ενσωματώνει στις τελευταίες της ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές S1 και S1R. Όσον αφορά στον ήχο, η τηλεόραση είναι συμβατή με Dolby Atmos και ενσωματώνει ηχεία που «κοιτούν» προς τα εμπρός, με το συνολικό σύστημα να έχει επιμεληθεί το τμήμα Technics της Panasonic. Η τηλεόραση επίσης υποστηρίζει Google Assistant και Amazon Alexa. Για την ώρα η Ιαπωνική εταιρεία δεν αποκαλύπτει την τιμή και την διαθεσιμότητα της νέας της τηλεόρασης. Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Istros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Η 65αρα απευθύνεται σε μένα ελπίζω να απευθύνεται και οικονομικα
nark3ss Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 αν δεν την δω απο κοντα να συγκρινω χρωματα με την Sony δεν μπορω να εκφερω γνωμη !
MAFAKA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Με περίπου 100 ευρω έρχεται επαγγελματίας στο χώρο σου και καλιμπραρει με το ίδιο λογισμικό τη δικη σου τηλεόραση. 1 1
George.Ember Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Eχω Panasonic 55αρα 4K (την αγορασα παρεα με το xbox one x) και εχω να πω μονο τα καλυτερα! Το Firefox Os πεταει και με ενα σωστο καλιμπραρισμα εχει απιστευτα χρωματα! 2
Agony Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 22 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Με περίπου 100 ευρω έρχεται επαγγελματίας στο χώρο σου και καλιμπραρει με το ίδιο λογισμικό τη δικη σου τηλεόραση. Πλεον μπορει καποιος να το κανει χωρίς calibrator και να ειναι 90% κοντα. Αν και θα το ηθελα πολυ να εκανα αυτη την δουλεια . Το θεμα ειναι οτι πλεον ο καθενας εχει τα δικα του γούστα και μερικες φορες το τελειο calibration μπορει να μην αρεσει πχ συνηθος ειναι πολυ ζεστο και δεν μπλεδιζει το λευκο που αρεσει σε αρκετο κοσμο. Πχ τα μαγαζια τις εχουν στο vivid mode με τερμα χρωματα και φωτισμο και αυτο τραβαει το πολυ κοσμο. Προσωπικα εχω συνηθίσει να βλεπω σε calibrated panel και με ενοχλούν τα mode εντυπωσιασμού. 2
KyloRen Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 τι εκανε παλι η πανασονικ,χρονια οπαδος της οταν θες ποιοτητα πιστευω sony bravia σειρα καθως LG Samsung ειναι τοπ στις τηλεορασεις... 1
Tetrabitos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 29 λεπτά πριν, MAFAKA είπε Με περίπου 100 ευρω έρχεται επαγγελματίας στο χώρο σου και καλιμπραρει με το ίδιο λογισμικό τη δικη σου τηλεόραση. Κοίτα εδώ, εγώ ξέρω κουρδιστη πιάνου κλασικού να παίρνει τόσα όταν έρχεται στον χώρο σου. Έρχεται δηλαδή ο άλλος παίζει με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, σου φτιάχνει τα χρώματα όπως αυτός υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι και πληρώνεται. Μάλιστα... 3 1 1
Istros Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, KyloRen είπε τι εκανε παλι η πανασονικ,χρονια οπαδος της οταν θες ποιοτητα πιστευω sony bravia σειρα καθως LG Samsung ειναι τοπ στις τηλεορασεις... Οι Panasonic FZ950/FZ952 Oled που είχε κυκλοφορήσει είχαν πολύ καλές κριτικές.Θελω να πιστεύω ότι αυτές θα κινηθούν σε ανώτερα επίπεδα ποιότητας .Οι Sony, Samsung,LG όπως πολύ σωστά ανέφερες είναι επίσης κορυφαίες. Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από Istros 1
MAFAKA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 14 λεπτά πριν, Agony είπε Πλεον μπορει καποιος να το κανει χωρίς calibrator και να ειναι 90% κοντα. Αν και θα το ηθελα πολυ να εκανα αυτη την δουλεια . Το θεμα ειναι οτι πλεον ο καθενας εχει τα δικα του γούστα και μερικες φορες το τελειο calibration μπορει να μην αρεσει πχ συνηθος ειναι πολυ ζεστο και δεν μπλεδιζει το λευκο που αρεσει σε αρκετο κοσμο. Πχ τα μαγαζια τις εχουν στο vivid mode με τερμα χρωματα και φωτισμο και αυτο τραβαει το πολυ κοσμο. Προσωπικα εχω συνηθίσει να βλεπω σε calibrated panel και με ενοχλούν τα mode εντυπωσιασμού. Άλλο το 90% (που θέλει 5 λεπτά από το χρόνο σου για να το πετύχεις) και άλλο το 98-99% που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό με κόστος μερικές χιλιάδες ευρω και εξειδικευμένες γνώσεις. Σε τηλεόραση των 500 ευρω είναι σχεδόν ανούσιο. Σε τηλεόραση των 2000 ευρω είναι έγκλημα να μην το κανεις γιατί πολύ απλα δεν θα πάρεις ποτε την εικόνα που πλήρωσες αδρά. 11 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε Κοίτα εδώ, εγώ ξέρω κουρδιστη πιάνου κλασικού να παίρνει τόσα όταν έρχεται στον χώρο σου. Έρχεται δηλαδή ο άλλος παίζει με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, σου φτιάχνει τα χρώματα όπως αυτός υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι και πληρώνεται. Μάλιστα... Και το calibration κούρδισμα είναι. Δεν πατάει 5 κουμπάκια ο εγκαταστάτης και τέλος. Κρατάει μερικές ώρες η διαδικασία με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού. Και προφανώς δεν ρυθμίζει την τηλεόραση όπως του κατεβει αλλα με βάση ιδιαιτερα αυστηρά πρωτοκολλα. Αν δεν γνωρίζουμε ας μην είμαστε απολυτοι. Όλοι θα προτιμουσμε να είναι δωρεάν αλλα όπως όλα τα πράγματα η εξειδίκευση πληρώνεται. 9
toyo73 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε Κοίτα εδώ, εγώ ξέρω κουρδιστη πιάνου κλασικού να παίρνει τόσα όταν έρχεται στον χώρο σου. Έρχεται δηλαδή ο άλλος παίζει με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, σου φτιάχνει τα χρώματα όπως αυτός υποστηρίζει ότι πρέπει να είναι και πληρώνεται. Μάλιστα... Οχι οπως αυτος υποστηριζει οτι πρεπει να ειναι, αλλα οπως πρεπει να ειναι.Δεν παιζει με το τηλεκοντρολ αλλα με ειδικα μηχανηματα-λογισμικο και εμπειρια. Δες απο το 4ο λεπτο και μετα. 4
Tetrabitos Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Γιατί δεν το κάνουν από μόνες τους οι εταιρείες όμως. Να πουν καλιμπραρισμενη εργοστασιακά για απόδοση ό,τι πληρωσες παίρνεις; 2
MAFAKA Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Tetrabitos είπε Γιατί δεν το κάνουν από μόνες τους οι εταιρείες όμως. Να πουν καλιμπραρισμενη εργοστασιακά για απόδοση ό,τι πληρωσες παίρνεις; Γιατί κάθε πάνελ που παράγεται από το εργοστάσιο έχει απόκλιση σε σχέση με το ιδανικό η οποια ποικίλλει ανάλογα με την παρτίδα. Το να καλιμπραρεις μια-μια τις τηλεοράσεις που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγης απαιτεί χρόνο και χρήμα (γι'αυτο και η συγκεκριμένη Panasonic κοστίζει περισσότερο).
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 3 minutes ago, Tetrabitos said: Γιατί δεν το κάνουν από μόνες τους οι εταιρείες όμως. Να πουν καλιμπραρισμενη εργοστασιακά για απόδοση ό,τι πληρωσες παίρνεις; Έλα μου ντε, αυτό πάντα το είχα απορία..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα