Προς το περιεχόμενο

Backup - Mirror idea???

ggeorgee

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω εναν δισκο 160G και εναν 40G.

Ο 160G εχει περιπου 60G με mp3, τα οποιο ομως ανανεωνονται συνεχως και πολυ δυναμικα. Μου φαινεται επομενως ουτοπικο να καψω 88cds η 14 dvd τα οποιο μετα απο 1-2 εβδομαδες θα ειναι out of date.

Σκεφτηκα να κανω ενα raid 1 για τον 160G δισκο, αλλα μετα σκεφτηκα οτι ειναι αμρτια να εχω 320G χωρο στο pc και να εχω μονο 4G free (οπως ειναι τωρα δηλαδη) για να εχω backup τα mp3 και μονο!

Περα απο το raid υπαρχει κανενας τροπος να κανω δυναμικο backup? Δηλαδη να προχωραω σε dvd η cds στα οποιο θα αποθηκευεται το οποιο νεο file structure (προφανως αν υπαρχει μετακινηση σε σχεση με το παλιο directory tree να ξανααποθηκευει) ωστε το backup που κανω να ειναι παντα ενημερο?

Δε με ενδιαφερει καθολου αν τα δεδομενα στα backup cd η dvd ειναι σε playable μορφη. Ο σκοπός ειναι να κανω BACKUP ασφαλειας που θα δουλεψει μονο οταν crash-αρει ο δισκος.

Γνωριζω και αλλους με την ιδια απορια (τουλαχιστον αλλον εναν).

Βοηθατε συν-αυπνοι :lol:

Δημοσ.

Εγώ τι να πω ρε φιλαράκι που είναι 125cd mp3 και 18 dvd; :shock: :D

τι να κάνω ο άμοιρος...τα πέρασα και είμαι ήσυχος. δε με απασχολει και να χαλάσουν και οι 2 δίσκοι ταυτόχρονα.

Τι να σου πω...εμένα αυτό μου φάνηκε πιο λογικό, να τα έχω στα cd και τα dvd και να μην σκέφτομαι raid ούτε κάτι άλλο.

δεν κατάλαβα για το ενήμερο back-up. γράφεις ό,τι έχεις και από εκεί και πέρα ό,τι καινούργιο το φτιάχνεις και το γράφεις. εκτός και αν έχεις κάποια άλλη ιδέα για το πως θα διαχειρίζεσαι τα mp3 σου.

Να κάτσεις να γράψεις 14 dvd είναι 2 ώρες ευχάριστης δουλίτσας με recorder 8x. δεν προτιμάς να κάνεις αυτό παρά να κάθεσαι να παιδεύεσαι;

Δημοσ.

Τα mp3 μου ειναι ολα στο δισκο και χωρισμενα αλφαβητικα. Αυτο ηταν μια πολυ δυσαρεστη εργασια που κρατησε ΜΗΝΕΣ!! (και που ακομα δεν εχει ολοκληρωθει, φυσικα)

Δεν υπαρχει κανενας τροπος να κανω burn αυτα που εχω οπου στα cd να υπαρχει καποια σοβαρη οργανωση.

Αυτο με το backup που λεω ειναι η πιο καλυ ιδεα και σημερα σιγουρα καπως υλοποιειται, αλλα πως?

Εξηγω λιγο ακομα:

Ας υποθεσουμε οτι αυτα που ηδη υπαρχουν στο δισκο δε θα μεταβληθουν ποτε (ονοματα, φακελοι, κλπ).

Κανεις το πρωτο backup και αποθηκευονται ολα στα dvd/cd.

Οταν μετα απο 2-3 μηνες θες να κανεις backup παλι ολα τα mp3 (υποθετουμε οτι εχουν προστεθει αλλα 2Giga) το προγραμμα θα ψαξει καποιο header απο το προηγοθμενο backup και θα "συνεχισει" ουσιαστικα το backup αποθηκευοντας ΜΟΝΟ τα νεα files.

Με αυτον τον τροπο τα αρχικα cds δε θα ειναι αχρηστα, αλλα αντιθετα θα συνεχιζονται απο τα νεα. Χωρις διπλοεγγραφες, χωρις αχρηστα πραγματα και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ!

Εσυ φιλε Dreamstorm θες να πεις οτι εχεις 125*700+18*4,3=160G μοναδικα mp3? Μου φαινεται απιστευτο!!

Επαναλαμβανω οτι το backup δε με ενδιαφερει να ειναι αμεσα λειτουργικο. Το θελω απλα για backup. Δε με νοιαζει πως θα αποθηκευτουν, απλα θελω οταν πεσουν οι δισκοι να μπορω να επαναφερω τη τελικη μου συλλογη οπως ακριβως ηταν (files & directory structure).

Σκεφτηκα να κανω backup σε dvd-rw και να τα ανανεωνω ανα 3μηνο ας πουμε, ομως 20dvd σε 2,κατι ταχυτητα=10h ασταματητο burning. Ασε που το κοστος ειναι μεγαλο προβλημα 20*5=100Ε για dvd? NOWAY=>raid

Ετσι το σκεφτομαι εγω

Δημοσ.

Εσυ φιλε Dreamstorm θες να πεις οτι εχεις 125*700+18*4,3=160G μοναδικα mp3? Μου φαινεται απιστευτο!!

όχι, είναι 125cd και 18dvd που είναι τα ίδια κομμάτια πάνω κάτω.απλά είναι περασμένα σε cd και dvd.

Όλη τη δουλειά που πήρε μήνες, θα μπορούσες να την κάνεις μέσα σε 2-3 μέρες απλά και μόνο με ένα πρόγραμμα. Musicmatch Jukebox, και για να εξηγηθώ.

Οτι mp3 είχα μέσα στον υπολογιστή μου, (που τα είχα και χύμα αφού απλά με ενδιέφεραν λίστες στο jukebox) και αφού τα είχα φτιάξει με πολυ απλό tagging τα έκαψα αυτόματα,αλφαβητικά μέσα σε φακέλους με όλες τις πληροφορίες χωρίς καμία απολύτως κούραση από μένα, απόλυτα οργανωμένα. όλα τα παραπάνω με το burner του jukebox. Βλέπεις φυσικά ότι υπάρχει τρόπος για απόλυτα οργανωμένο burning.Μπορείς να το ψάξεις και να δεις ότι θα σου λύσει τα χέρια.

E,τα 100€ για τα dvd πως το έβγαλες πάλι;14 dvd θέλεις με 1,20€ το ένα =16,8€ και είσαι άνετος.

Τώρα για raid και να θυσιάσω τόσα gb στους σκληρούς δεν μου πολυπάει. Τι και αν στην τελική ρε συ 'κόβεις΄ το back-up σε χρονικές περιόδους; βάλε ένα σημείο να ξέρεις τι κάνεις και που είσαι.

Δημοσ.
Σκεφτηκα να κανω backup σε dvd-rw και να τα ανανεωνω ανα 3μηνο ας πουμε, ομως 20dvd σε 2,κατι ταχυτητα=10h ασταματητο burning. Ασε που το κοστος ειναι μεγαλο προβλημα 20*5=100Ε για dvd? NOWAY=>raid

Profanos enoo dvd-rw sto paradeigma ayto.

Ofeilo na omologhso oti ayth th methodo pou les den thn eixa skeftei.

Epishs omos nomizo oti to musicmatch ta kathgoriopoiei symfona me to tags pou exoun ta mp3. Einai profanes oti ego sta 15000 mp3 exo peiraksei mono ta filenames kai oxi ta tags. Ase pou an kano ayto to "systhma" ousiastika einai sa na petao ton toso xrono pou ekana na ta taksinomiso se folders.

Τώρα για raid και να θυσιάσω τόσα gb στους σκληρούς δεν μου πολυπάει. Τι και αν στην τελική ρε συ 'κόβεις΄ το back-up σε χρονικές περιόδους; βάλε ένα σημείο να ξέρεις τι κάνεις και που είσαι.

Dystyxos symfono mazi sou oti me to RAID 1 "petas" Gbytes, giayto kai de to exo kanei ayto (akoma) alla psaxnomai.

Ayto me to backup ana xronikes periodous de nomizo oti kanei giati ego thelo na apothikeyo mono tis allages. Oxi kathe fora olo to backup apo thn arxh.

Kai fysika mou fainetai adianohto kathe fora pou einai na kano backup na kathomai na psaxno ti apo to fakelo x:\KSENA\A (gia paradeiga) exo perasei sto prohgoumeno backup kai ti oxi.

De ksero bebaia, isos na mh katalaba kala ayto pou thes na mou peis.

Δημοσ.

πωπω μπλέξαμε με τα χιλιάδες mp3 ε;άντε να ξεμπλέξουμε. :)

Λοιπόν να σου πω πως κάνω εγώ το backup μου μήπως και σε βολέψει.

Στο jukebox φαντάσου ότι έχω δημιουργήσει 5 libraries με τα ονόματα:metal,rock,pop-hip-hop,ethnic,classical. Στο σκληρό υπάρχει ένας φάκελος με όνομα mp3 με 5 υποφακέλους με ονόματα αντίστοιχα με τις libraries παραπάνω. Μέσα στο κάθε φάκελο αποθηκεύονται τα mp3 για κάθε αντίστοιχη library που δημιουργεί το jukebox με βάση τα tags. Σε όλους τους φακέλους τα mp3 είναι ήδη περασμένα σε dvd οπότε μέχρι εκεί κανένα πρόβλημα.

Τώρα, πάμε στα καινούρια mp3. Δημιουργείς ένα νέο φάκελο που τον ονομάζεις όπως εσύ θες (για παράδειγμα -mp3 after backup) και πάλι φτιάχνεις τους φακέλους που ανέφερα παραπάνω.Τώρα εκεί βάζει ότι καινούριο έχεις, τα φτιάχνεις και μόλις γεμίσουν ένα dvd τα καις. Στη συνέχεια τα μεταφέρεις στο κεντρικό φάκελο mp3 και το jukebox απλά φροντίζει να ανανεώνει τη λίστα του!έτσι και backup τα έχεις κάνει, έιναι τακτοποιημένα στο σκληρό σου και δε σου φαίνεται καμία διαφορά...ούτε που σε νοιάζει αν κάποτε θα χαλάσει ο δίσκος, μιας και με ένα απλό c/p είσαι ξανά στο ίδιο σημείο.ελπίζω να με κατάλαβες και να μην σε μπέρδεψα.

Πάντως, αν κάνεις κάτι τέτοιο θα έχεις την απόλυτη συλλογή mp3 μιας και τα τραγούδια σου θα έχουν και σωστό filename και σωστό tag!

Δημοσ.

Εχει μεγαλο ενδιαφερον αυτο που λες, ομως η περιπτωση μου ειναι λιγο ιδιαζουσα λογω της "φακελοποιησης" που τους εχω κανει.

Εγω εχω 2 folder: greek,foreign. To καθενα ειναι A,B,C,D.... ktl

Βεβαια αυτο που λες βρισκει εφαρμογη και σε μενα, ασχετα με τη χρηση του jukebox η οχι. Η μονη διαφορα ειναι οτι πρεπει να φτιαχτει ενα batch file που μετα απο καθε συμπληρωματικο backup να ξαναδημιουργει ολο directory structure για να ειναι ακριβως ο ιδιο.

Πολυ καλη ιδεα, τωρα που το σκεφτομαι. thanks!!

Παντως εχει μια αδυναμια. Πρεπει καθε φορα να ελεγχεις καπως οτι αυτο που πας να κανεις Burn δεν υπαρχει ηδη στους αρχικους φακελους. Θα το δεις σιγουρα αυτο, αλλα μετα το copy στα main folders, που προυποθετει (ας πουμε) οτι εχεις καψει το compilation.

Για να δουμε, θα υπαρξει καμμια αλλη ιδεα?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...