iml Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ότι ψηφιακός θερμοστάτης έχει πέσει στα χέρια μου (καλά δεν είναι και τόσοι πολλοί πάντως) έχει μικρο-ρύθμιση θερμοκρασίας +/- για να ανταποκρίνεται στην γενικότερη πραγματική. Πχ εκεί που είναι ο θερμοστάτης μπορεί να διαβάζει 19 βαθμούς και στο υπόλοιπο σπίτι να είναι 19,8. Ρυθμίζεις το θερμοστάτη να δείχνει 19,8 (ενώ μετρά 19) και έχεις εικόνα από το θερμοστάτη πλέον τι έχει και το υπόλοιπο σπίτι Επεξ/σία 15 Δεκεμβρίου 2020 από iml
pavloa Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 3 ώρες πριν, meletis_m είπε Δές τους θερμοστάτες της Olympia Electronics https://www.olympia-electronics.com/el/προϊόντα/θερμοστάτες Τα είδα αλλά τόσο περίπλοκο είναι στην ρύθμιση? Εγώ θέλω να ρυθμίσω την θερμοκρασία χειροκίνητα και όχι εβδομαδιαία κτλ. . Πρέπει αναγκαστικά να κάνω όλα αυτά που λέει για να το ρυθμίσω? 1 ώρα πριν, iml είπε Ότι ψηφιακός θερμοστάτης έχει πέσει στα χέρια μου (καλά δεν είναι και τόσοι πολλοί πάντως) έχει μικρο-ρύθμιση θερμοκρασίας +/- για να ανταποκρίνεται στην γενικότερη πραγματική. Πχ εκεί που είναι ο θερμοστάτης μπορεί να διαβάζει 19 βαθμούς και στο υπόλοιπο σπίτι να είναι 19,8. Ρυθμίζεις το θερμοστάτη να δείχνει 19,8 (ενώ μετρά 19) και έχεις εικόνα από το θερμοστάτη πλέον τι έχει και το υπόλοιπο σπίτι Ναι το παρατήρησα αυτό σε μερικούς που είδα. Αν πάρω τον Siemens rdh100 έχει αυτή την επιλογή? Δεν είδα να το αναφέρει κάπου.
Plugissius Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2021 Γεια σας φίλοι, έχω μια απορία και ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε. Έχω τον SIEMENS RDE10.1 είναι μπαταρίας και τον έχω εδώ και 10 χρόνια αλλά ήρθε και αυτού η ώρα αφού έχει αρχίσει να χαλάει πια. Από πίσω έχει 3 υποδοχές Q11 Q14 Q12 (είναι από αριστερά προς δεξιά με την σειρά που τα γράφω). Από τον τοίχο βγαίνουν 2 καλώδια. Ένα πορτοκαλί που έχει ρεύμα και μπαίνει στην υποδοχή Q11 και ένα σκούρο πράσινο που δεν έχει ρεύμα και μπαίνει στην υποδοχή Q14. Θέλω να τον αλλάξω με κάτι σαν και αυτόν https://www.aliexpress.com/item/1005001459177960.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.29835a59APhrc5&algo_pvid=031a062b-f17e-4fc7-81c1-225a5ce35b52&algo_expid=031a062b-f17e-4fc7-81c1-225a5ce35b52-8&btsid=0bb0623a16135065120675701e642a&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ ή https://www.gearbest.com/other-tools/pp_009272606823.html?wid=1433363 ή https://www.amazon.co.uk/iolloi-Thermostat-Programmable-Temperature-Controller/dp/B08HGXTR1J/ref=sr_1_3_sspa?dchild=1&keywords=thermostat&qid=1613506839&sr=8-3-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEyOUVBN0VRQ0Q2WEYzJmVuY3J5cHRlZElkPUEwOTc4MDE5MlRXNFRCRFA1UEdMVyZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwMzUyMTgwM1BMREJRWEYxT1VXNiZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU= . Γενικά θέλω να έχω επιλογές αλλά δεν με βοηθάει το γεγονός ότι έχει μόνο 2 καλώδια από πίσω. Αν ξέρει κανείς αν οι παραπάνω είναι συμβατοί με τα καλώδια μου παρακαλώ να βοηθήσει 😂, και αν είναι εύκολο να πει που θα πάει το κάθε καλώδιο. Ευχαριστώ εκ των προτέρων 🙂
makito7 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2023 !Έχω έναν παλιό αναλογικό θερμοστάτη με 1 να μπαίνει μαύρο (βρήκα είναι η φάση) 2 να γίνεται γέφυρα με καλώδιο κίτρινο πράσινο από το μαύρο(φάση) και ένα καλώδιο γκρι στη θέση 3 και καλώδιο καφέ στη θέση 4. Χρώματος καφέ ! Έχω αγοράσει τον siemens rdd100.1 με μπαταρία και έχει θέσεις Q11,Q12,Q14 ! Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με την εγκατάσταση;
marsele Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Καλησπέρα θέλω να αντικαταστήσω τον αναλογικό Siemens (που όπως φαίνεται και στην φωτογραφία έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από ψηφιακό θερμόμετρο και ψηφιακό θερμοστάτη). Στα χέρια μου έχω έναν Olympia electronics bs812, η ερώτηση μου είναι εάν είναι αξιόπιστος και δοκιμασμένος από κάποιον;
drunkdonkey Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Τον έχω 2-3 χρόνια τον bs812. Δεν θα τον ξανα προτιμούσα, λόγω του υπερβολικά κακού ui και δύσχρηστου προγραμματισμού. Θυμίζει συσκευή 1980. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά αξιόπιστος, η θερμοκρασία δεν έχει μεγάλη απόκλιση όπως δείχνει και η φωτό σου, τον προγραμματισμό του δεν τον δοκίμασα, γιατί με έπιασε πονοκέφαλος. Μπαταρίες άλλαξα πριν λίγο πρώτη φορά. Άμα είχα τα λεφτά θα πήγαινα σε rev24. Τα 50€ που ζητάει ο bs812 στο Σκρουτζ είναι αστεια. 1
energy52 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2023 1 ώρα πριν, marsele είπε Καλησπέρα θέλω να αντικαταστήσω τον αναλογικό Siemens (που όπως φαίνεται και στην φωτογραφία έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από ψηφιακό θερμόμετρο και ψηφιακό θερμοστάτη). Στα χέρια μου έχω έναν Olympia electronics bs812, η ερώτηση μου είναι εάν είναι αξιόπιστος και δοκιμασμένος από κάποιον; Εχω εδω και ενα χρονο το αλλο μοντελο που ναι ασυρματος με wifι νομιζω ο bs 850..Ναι ειναι λιγο πολυπλοκος (διαβασμα το manual θελει την πρωτη φορα λιγο υπομονη δεν ειναι κ τιποτα) αλλα σε αποζημιωνει με τον πολυ ευαισθητο αισθητηρα που εχει κρατωντας τη θερμοκρασια ακριβως εκει που θες..Επισης εχει ρυθμιση διαφορικου πολυ σημαντικο κι αυτο, μετρα τις ωρες λειτουργιας του καυστηρα , γενικοτερα εγω θα τον προτεινα! 1
marsele Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 12 hours ago, drunkdonkey said: Τον έχω 2-3 χρόνια τον bs812. Δεν θα τον ξανα προτιμούσα, λόγω του υπερβολικά κακού ui και δύσχρηστου προγραμματισμού. Θυμίζει συσκευή 1980. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά αξιόπιστος, η θερμοκρασία δεν έχει μεγάλη απόκλιση όπως δείχνει και η φωτό σου, τον προγραμματισμό του δεν τον δοκίμασα, γιατί με έπιασε πονοκέφαλος. Μπαταρίες άλλαξα πριν λίγο πρώτη φορά. Άμα είχα τα λεφτά θα πήγαινα σε rev24. Τα 50€ που ζητάει ο bs812 στο Σκρουτζ είναι αστεια. Τον έχω ήδη αγοράσει από το 2016 κάπου στα 35 ευρώ (αλλά δεν τον χρησιμοποίησα) και προκειμένου να αγοράσω καινούριο θεωρώ ότι είναι μια αξιόπιστη λύση. Νομίζω ειδικά ότι αν τον συγκρίνεις με τον αναλογικό που έχω στην φωτογραφία είναι "μέρα με την νύχτα" όσον αφορά στην ακρίβεια των μετρήσεων.
meletis_m Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 14 ώρες πριν, marsele είπε Καλησπέρα θέλω να αντικαταστήσω τον αναλογικό Siemens (που όπως φαίνεται και στην φωτογραφία έχει μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από ψηφιακό θερμόμετρο και ψηφιακό θερμοστάτη). Στα χέρια μου έχω έναν Olympia electronics bs812, η ερώτηση μου είναι εάν είναι αξιόπιστος και δοκιμασμένος από κάποιον; Έχω και εγώ το ίδιο sιemens αλλά στο 1ο όροφο έχει μπει και χειροκίνητα διακόπτης για το boiler. Άρα πρέπει να πάρω το ανάλογο με έξοδο για boiler ; Yαπρχει και κάτι και χωρίς μπαταρίες και να συνδέεται μόνιμα στο ρεύμα ;
Kid2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Εχω και εγώ τον ίδιο αναλογικό της Siemens και μου χάλασε το κουμπάκι τύπου On off που έχει κάτω απο το λαμπάκι. Το "ρολόι" θερμοκρασίας ωστόσο δουλεύει καλά. Θεωρείτε ότι θέλει άλλαγμα ή μπορώ να το χρησιμοποιώ ανεβάζοντας και κατεβάζοντας απλά τη θερμοκρασία; Υπάρχει ή μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία ή στην κατανάλωση όταν πχ γυρίζω τη θερμοκρασία στο μηδεν; Ευχαριστώ
giannnis122 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2023 Σίγουρα με το ψηφιακό θα έχεις και οικονομία και πιο άνετη θερμοκρασία στο σπίτι, έχει πολλές ρυθμίσεις https://youtu.be/HJXdJSyxr8E?si=3juSP09nEKG4i3Yk
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα