haris_216 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, unforgiven είπε Έχουμε έναν τέτοιο για τα σκουπίδια. Η γυναίκα μου είναι πολύ κρυουλιάρα και οι υπόλοιποι σκάμε. Να μην πω για τα κοινόχρηστα... Οπότε όποτε περνάω από δίπλα, τον χαμηλώνω, σβήνει και τον φέρνω στην αρχική του θέση χωρίς να ξανα ανάψει. Σωτήριο! 😁 Έτσι ακριβώς. Είναι κάποιοι αναλογικοί που μπορεί να είναι αναμμένος και ακουμπώντας μόνο τον περιστροφικό διακόπτη ρύθμισης (μόνο για άγγιγμα μιλάω, ούτε πίεση, ούτε ταρακούνημα) να σβήσει. Και αντίστοιχα να είναι σβηστός και με το άγγιγμα να...ανάψει. Άρα μιλάμε είτε για πολύ προχωρημένο σύστημα με αισθητήριο....αφής ή για σύστημα τελείως του κ...λου Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από haris_216
panoc Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, 26ska είπε Λέω να πάω σε αυτόν, που είναι και οικονομικός https://www.skroutz.gr/s/12878107/Siemens-RDH100.html#reviews, αυτό πει προσοχής με μπαταρίες, τι ακριβώς εννοείς; Και εγω κοιταζα αυτον αλλα ακομα δεν εχω φιλοτιμηθει να τον αλλαξω. 7 λεπτά πριν, haris_216 είπε Έτσι ακριβώς. Είναι κάποιοι αναλογικοί που μπορεί να είναι αναμμένος και ακουμπώντας μόνο τον περιστροφικό διακόπτη ρύθμισης (μόνο για άγγιγμα μιλάω, ούτε πίεση, ούτε ταρακούνημα) να σβήσει. Και αντίστοιχα να είναι σβηστός και με το άγγιγμα να...ανάψει. Άρα μιλάμε είτε για πολύ προχωρημένο σύστημα με αισθητήριο....αφής ή για σύστημα τελείως του κ...λου Εχω ακριβως εναν τετοιο 😛 Και θελω να τον αλλαξω με τον παραπανω. (το siemens που πσοταρε ο 26ska). Φανταζομαι η συνδεση μεσα θα ειναι ιδια, απλα θελει μπαταρια για να λειτουργησει σωστα ; Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από panoc
haris_216 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όχι, η σύνδεση δεν είναι ακριβώς ίδια. Ο αναλογικός συνήθως έχει ένα καλώδιο παραπάνω. Δεν είμαι σίγουρος, αφού το έχω κάνει εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά αν το θυμάμαι καλά ήταν σχετικό με το λαμπάκι του αναλογικού (για να ανάβει) κάτι που δεν χρειάζεται ο ψηφιακός αφού η ένδειξη ότι είναι "on" είναι πάνω στην οθόνη και ελέγχεται από το ψηφιακό κύκλωμα (όταν δίνει εντολή για ενεργοποίηση της ηλεκτροβάνας, εμφανίζει και τη σχετική ένδειξη στο display) Άρα ο ψηφιακός είναι μείον καλώδιο. Συμβουλή μου, επειδή πολλές φορές στις εγκαταστάσεις δεν ακολουθούν απαραίτητα τους χρωματικούς κώδικες, αφού ανοιχτεί το καπάκι του αναλογικού, να τραβηχτεί φωτογραφία με το που πάει κάθε καλώδιο. Μετά είναι σχετικά εύκολο να κατανοηθεί η λειτουργία ή να πάρει κανείς "τη βοήθεια του κοινού" (aka forum) για το τι πρέπει να κάνει και που να συνδέσει τι Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από haris_216 1
26ska Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Αυτός που ποσταρα, έχει διακόπτη on-off φαντάζομαι ε; Ένας ηλεκτρολόγος θα το έχει να τον αλλάξει, δεν νομίζω να είναι τίποτα...
troi.g Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Οι αναλογικοί θερμοστάτες παίρνουν 220 volt ρεύμα. Οπότε πρέπει να ρωτήσεις πως θα συνδέσεις τον ψηφιακό. Μην τυχόν και του δώσεις ρευμα και τον κάψεις. 1 1
Curtis76 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Στις 14/1/2019 στις 2:01 ΠΜ, 26ska είπε Τον κοίταγα κ εγώ, αλλά έχει κακές κριτικές στο σκρουτζ... εχω τον rev13 https://www.skroutz.gr/s/2365155/Siemens-REV13.html#reviews απο το 2012. Τον δουλεψα 2 χρονια χωρις προβλημα. Τωρα τον εχω καπου αποθηκευμενο γιατι στο σπιτι που νοικιαζω εχω ικανοποιητικο θερμοστατη. Το μονο που θυμαμαι ηταν οτι ειχε δυσκολο χειρισμο, προσωπικα λογω αντικειμενου δεν ειχα θεμα αλλα για αλλους ειμαι βεβαιος οτι θα μπερδευτουν λιγο αν θελησουν να ρυθμισουν πχ εβοδομαδιαιο προγραμμα. Μου κανει εντυπωση οτι κραταει ακομα τιμη, νομιζω οτι πλεον λεγεται ακριβος, μαλλον θα εψαχανα σε κατι με wifi.
cumulus Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Ακριβος αλλα πολυ καλος με εξυπνη διαχειριση της θερμανησς https://www.skroutz.gr/s/4653391/Netatmo-Thermostat.html
john_shadow Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 εγώ έχω βάλει αυτόν στο μάτι https://www.skroutz.gr/s/13198710/Broadlink-HY02.html κοιτάω για κανέναν οικονομικό γιατί είμαι σε ενοίκιο, βέβαια απ την άλλη αμα μπορώ να τον πάρω όταν φύγω ισως κοιτάξω σε κάτι πιο καλό..
LouCi4er Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Οι Olympia Electronics ειναι πολυ καλοι(βασικα ολα τα προιοντα τους) και φτιαχνονται Ελλαδα.Εδω σχεδιαζονται τα κυκλωματα,εδω τυπωνονται και εδω μονταρονται.Δεν υπαρχει φασον Κινεζικο και τετοια,μαλλον ο φιλος πιο πισω μπερδευτηκε με την MLS,καμια σχεση οι εταιριες.Τεσπα,χιλιες φορες Ελληνικο προιον για να εχεις με καποιον να μιλησεις οταν χρειαστεις.Μιλησα με το σερβις μια φορα και επαθα πλακα,πολυ καλα ατομα και με γνωσεις.Οποιος εχει την ανεση να παραγγειλει απο εξω ή θελει να δωσει κατι παραπανω υπαρχουν και οι Πολωνικοι που ειναι κορυφη και σχετικα οικονομικοι(οικονομικοι σε σχεση με αυτα που προσφερουν).Tech και KG elektronik,οι πρωτοι κορυφη,λιγο ακριβοι και τους βρισκεις και Ελαδα.Οι δευτεροι κορυφη(εχω controller ξυλολεβητα και θερμοστατη χωρου),πολυ οικονομικοι αλλα δυστυχως αγορα μονο απο Πoλωνια(Allegro). Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από LouCi4er 1
Arwindan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2019 Για να μην ανοίγω νέο θέμα γράφω εδώ. Θέλω να αλλάξω τον αναλογικό θερμοστάτη του καλοριφέρ που έχω στο σπίτι ο οποίος πάντα ήταν ότι να 'ναι με τις θερμοκρασίες που έδειχνε και πλέον δεν ανάβει καν. Αυτόνομη θέρμανση, πετρέλαιο με μπόιλερ που ζεσταίνει το νερό στο θερμοσίφωνα. Budget νομίζω μέχρι 50-70 ευρώ είναι καλά. Αν μπορώ με 100 ευρώ να είχα και smart δυνατότητες (κυρίως wi-fi και μέτρηση ωρών κατανάλωσης) θα τα έδινα. Είμαι οκ και για αγορά από εξωτερικό π.χ. Amazon.
MessengerOfGood Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2019 Οι μηχανικοί θερμοστάτες υποθέτω έχουν διμεταλλικό έλασμα που, με τη διαφορά επιμήκυνσης των δύο διαφορετικών μετάλλων, στραβώνει περισσότεο ή λιγότερο και ανοίγει ή κλείνει την επαφή. Η διαφορά μεταξύ ΟΝ και ΟFF μπορεί να είναι σημαντική αλλά, κατά τη γνώμη μου, δεν έχει να κάνει με απώλεια θερμότητος=>έξοδα. Η θερμότητα ρέει ανάλογα με τη διαφορά θερμοκρασίας μέσα-έξω. Όταν είναι μεγαλύτερη από την επιθυμητή έχουμε περισσότερη απώλεια και όταν είναι μικρότερη έχουμε λιγότερη απώλεια. Το ότι όταν κρυώσει το σπίτι θέλει παραπάνω ενέργεια για να ξαναζεστάνει δεν έχει σημασία (η ενέργεια αυτή εξοικονομήθηκε από την λιγότερη ενέργεια που χάθηκε όταν ήταν κρύο). Αυτό που λένε να κρατάτε το σπίτι σε κάποια θερμοκρασία (π.χ 17 βαθμούς) και να μην το αφήνετε να κρυώσει γιατί όταν θα το πάτε στους 23 βαθμούς θα χρειαστείτε περισσότερη ενέργεια είναι λάθος. Σημασία έχει το ολοκλήρωμα των απωλειών. Πιό απλά σημασία έχει η μέση θερμοκρασία. Αυτά όσον αφορά στα έξοδα. Αλλά η μικρή διαφορά στο θερμοστάτη μεταξύ ΟΝ και OFF έχει να κάνει με τη θερμική μας άνεση που είναι τελείως άλλο πράγμα. Έχει όμως να κάνει και με τη σωστή λειτουργία του κυκλοφορητή ή/και των ηλεκτροβανών (ανάλογα τι εγκατάσταση έχετε). Για φανταστείτε ένα θερμοστάτη που δίνει εντολή ΟΝ στους 23,1 βαθμούς και ΟFF στους 22,9 βαθμούς...!!! Θα τον θέλατε? Πρέπει να έχει ένα κατάλληλο εύρος μεταξύ ΟΝ και OFF που εξαρτάται από τις kCal που χρειάζεται ο χώρος για να ανεβάσει θερμοκρασία κατά 1 βαθμό και από τη δυνατότητα του λέβητα. Δηλαδή εξαρτάται από το χρόνο που χρειάζεται για να ανέβει η θερμοκρασία κατά 1 βαθμό. Αν χρειάζεται πολύ ώρα για να γίνει αυτό τότε κάνει ένας θερμοστάτης με μικρή διαφορά μεταξύ ΟΝ και OFF. Αν όμως ο λέβητας είναι 80000 kCal/h και ο χώρος χρειάζεται 20 kCal/h τότε δεν κάνει... Αυτά νομίζω εγώ... Κι εγώ σκοπεύω να αλλάξω θερμοστάτες (3 διαμερίσματα) αλλά θα λάβω υπ΄όψη μου και τα παραπάνω και δεν έχω κανένα κόλλημα με τις φίρμες Siemens κλπ...
kitharas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2019 Σχετικά με το θερμοστάτη.... στο διαμέρισμά μου ο θερμοστάτης είναι σε εξωτερικό τοίχο. Ενώ δουλευει ικανοποιητικά, υπάρχει διαφορά στη θερμοκρασία με το χώρο κατά 1 βαθμό που όμως δεν ειναι σταθερή (στα κρύα είναι μεγαλύτερη). Πέρα από τη προφανή λύση να το μεταφέρω, που είναι αρκετά δύσκολο στη περίπτωση μου, υπάρχει καμια λύση μόνωσης του θερμοστάτη ώστε να δείχνει πιο κοντά στη θερμοκρασία του χώρου; Δυστυχώς, η εγκατάσταση ειναι στα 24V οπότε δε μπορώ να βάλω ασύρματο, μιας και απαιτούν 230V συνήθως.
UlveRz Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2020 Bump, χαίρεται σε όλους μου κάηκε θερμοστάτης siemens πρόσφατα και ψάχνομαι για καινούριο.. αξίζει πιστεύετε να σκάσει κάποιος κοντά στο 100€ πχ αντί να πάρει τον κλασικό rev με καμία ~35€ ; Δεν προσανατολίζονται σε πολύωρη χρήση καθώς το σπίτι είναι μεγάλο και η κατανάλωση πονοκέφαλος αν λέει κάτι αυτο. Εκτός εάν ένας ακριβότερος θερμοστάτης μου δώσει τέτοια οικονομία καυσίμου που θα αποσβέσει άμεσα την διαφορά στην τιμή.. Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
pavloa Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2020 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Εγώ στο σπίτι μου έχω τον κλασικό αναλογικό θερμοστάτη σε λέβητα πετρελαίου. Θέλω να τον αλλάξω και να βάλω έναν ψηφιακό. Τι έχετε να προτείνετε? Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2020 από pavloa
meletis_m Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2020 15 ώρες πριν, pavloa είπε Καλησπέρα. Εγώ στο σπίτι μου έχω τον κλασικό αναλογικό θερμοστάτη σε λέβητα πετρελαίου. Θέλω να τον αλλάξω και να βάλω έναν ψηφιακό. Τι έχετε να προτείνετε? Δές τους θερμοστάτες της Olympia Electronics https://www.olympia-electronics.com/el/προϊόντα/θερμοστάτες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα