Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, θέλω να αλλάξω τον αναλογικό θερμοστάτη του καλοριφέρ στο σπίτι που μένω, ο όποιος δείχνει ότι ναναι.Εχει 4 βαθμούς απόκλιση με την πραγματική θερμοκρασία.Το σπίτι είναι με αυτόνομη θέρμανση, πετρέλαιο, ο λέβητας στο υπόγειο κοινόχρηστος.Επισης έχω μποιλερ, που όταν ανάβω καλοριφέρ, ζεστενεται και το νερό στο θερμοσίφωνα.Για προτείνετε οποίος γνωρίζει κανέναν θερμοστάτη της προκοπής, ψηφιακό φαντάζομαι θα είναι ακριβείς,μεχρι 100 ευρώ. 

Επεξ/σία από 26ska
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, 26ska είπε

Καλησπέρα, θέλω να αλλάξω τον αναλογικό θερμοστάτη του καλοριφέρ στο σπίτι που μένω, ο όποιος δείχνει ότι ναναι.Εχει 4 βαθμούς απόκλιση με την πραγματική θερμοκρασία.Το σπίτι είναι με αυτόνομη θέρμανση, πετρέλαιο, ο λέβητας στο υπόγειο κοινόχρηστος.Επισης έχω μποιλερ, που όταν ανάβω καλοριφέρ, ζεστενεται και το νερό στο θερμοσίφωνα.Για προτείνετε οποίος γνωρίζει κανέναν θερμοστάτη της προκοπής, ψηφιακό φαντάζομαι θα είναι ακριβείς,μεχρι 100 ευρώ. 

https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=θερμοστατες+καλοριφερ

Δημοσ.

Κοίτα για Olympia Electronics. Είναι αξιόπιστοι, έχει βγάλει ένα kit με κάτω απο 100ευρ. ο οποίος υποστηρίζει κ τηλεχειρισμό μέσω internet/wifi

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

@LouCi4er....κ ελληνική εταιρεία (βέβαια το συγκεκριμένο κιτ δεν ξέρω αν είναι φασόν, αλλά πολλά προϊόντα τα συναρμολογεί Ελλάδα).

Το rnd πάντως γίνεται Ελλάδα, απο αυτά που έχω διαβάσει

Δημοσ.

Siemens rev 13 (ο πιο μικρός της σειράς rev). Γύρω στα 80€ αλλά αξίζει τα λεφτά του. Τον έχω σχεδόν 4 χρόνια.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, stathisp είπε

Siemens rev 13 (ο πιο μικρός της σειράς rev). Γύρω στα 80€ αλλά αξίζει τα λεφτά του. Τον έχω σχεδόν 4 χρόνια.

Τον κοίταγα κ εγώ, αλλά έχει κακές κριτικές στο σκρουτζ... 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, 26ska είπε

Τον κοίταγα κ εγώ, αλλά έχει κακές κριτικές στο σκρουτζ... 

Και για τους ηλεκτρονικούς θερμοστάτες της Olympia Electronics  έχω ακούσει καλά λόγια από γνωστούς κυρίως σε ότι αφορά την ακρίβεια.

Δημοσ.

Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να μπεις στα έξοδα. Αν δουλεύει ο θερμοστάτης, βάλε δίπλα του ένα θερμόμετρο και δες που περίπου χάνει. Μπορεί το 18 του να είναι 20. Αφού ανοιγοκλείνει ρύθμισε τον εκεί όπου εσύ αισθάνεσαι άνετα, ασχέτως τι βαθμούς γράφει.

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, troi.g είπε

Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να μπεις στα έξοδα. Αν δουλεύει ο θερμοστάτης, βάλε δίπλα του ένα θερμόμετρο και δες που περίπου χάνει. Μπορεί το 18 του να είναι 20. Αφού ανοιγοκλείνει ρύθμισε τον εκεί όπου εσύ αισθάνεσαι άνετα, ασχέτως τι βαθμούς γράφει.

Δεν είναι θέμα ένδειξης μόνο.

Οι ηλεκτρομηχανικοί θερμοστάτες πέρα από την μη ακριβή ρύθμιση δεν είναι ακριβείς και στη λειτουργία τους. Οκ, είδες ότι το "17" του αντιστοιχεί σε "19" ή "16" και τον βάζεις ανάλογα. Σαν λειτουργία όμως όταν το ρυθμίσεις πχ στο "17" μόλις το φτάσει μπορεί να μην κόψει αλλά να το περάσει κατά 1-2 βαθμούς (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση). Μετά, αφού έχει σβήσει, μπορεί να "πέσει" 3-4 βαθμούς μέχρι να ξαναπάρει και άρα να αφήσει το χώρο να κρυώσει αρκετά απαιτώντας παραπάνω ενέργεια για να τον ξαναζεστάνει

• Like 1
Δημοσ.

Σωστό αυτό που αναφέρεις, γι αυτό καλό είναι να τον τσεκαρεις πότε ανάβει και πότε σβήνει. Γιατί υπάρχουν θερμοστάτες που παρ όλο την ηλικία τους δουλεύουν πολύ σωστά, ασχέτως τη δείχνουν στους αριθμούς. Όπως επίσης αν είναι να αλλάξεις θερμοστάτη από αναλογικό σε ψηφιακό θέλει προσοχή , μιας και οι ψηφιακοί στην πλειοψηφία τους δεν είναι 220volt αλλά δουλεύουν με μπαταρίες.  

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, haris_216 είπε

Δεν είναι θέμα ένδειξης μόνο.

Οι ηλεκτρομηχανικοί θερμοστάτες πέρα από την μη ακριβή ρύθμιση δεν είναι ακριβείς και στη λειτουργία τους. Οκ, είδες ότι το "17" του αντιστοιχεί σε "19" ή "16" και τον βάζεις ανάλογα. Σαν λειτουργία όμως όταν το ρυθμίσεις πχ στο "17" μόλις το φτάσει μπορεί να μην κόψει αλλά να το περάσει κατά 1-2 βαθμούς (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση). Μετά, αφού έχει σβήσει, μπορεί να "πέσει" 3-4 βαθμούς μέχρι να ξαναπάρει και άρα να αφήσει το χώρο να κρυώσει αρκετά απαιτώντας παραπάνω ενέργεια για να τον ξαναζεστάνει

Έχουμε έναν τέτοιο για τα σκουπίδια. Η γυναίκα μου είναι πολύ κρυουλιάρα και οι υπόλοιποι σκάμε. Να μην πω για τα κοινόχρηστα...
Οπότε όποτε περνάω από δίπλα, τον χαμηλώνω, σβήνει και τον φέρνω στην αρχική του θέση χωρίς να ξανα ανάψει. Σωτήριο! 😁

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...