26ska Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, θέλω να αλλάξω τον αναλογικό θερμοστάτη του καλοριφέρ στο σπίτι που μένω, ο όποιος δείχνει ότι ναναι.Εχει 4 βαθμούς απόκλιση με την πραγματική θερμοκρασία.Το σπίτι είναι με αυτόνομη θέρμανση, πετρέλαιο, ο λέβητας στο υπόγειο κοινόχρηστος.Επισης έχω μποιλερ, που όταν ανάβω καλοριφέρ, ζεστενεται και το νερό στο θερμοσίφωνα.Για προτείνετε οποίος γνωρίζει κανέναν θερμοστάτη της προκοπής, ψηφιακό φαντάζομαι θα είναι ακριβείς,μεχρι 100 ευρώ. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από 26ska
bromiaris Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 43 λεπτά πριν, 26ska είπε Καλησπέρα, θέλω να αλλάξω τον αναλογικό θερμοστάτη του καλοριφέρ στο σπίτι που μένω, ο όποιος δείχνει ότι ναναι.Εχει 4 βαθμούς απόκλιση με την πραγματική θερμοκρασία.Το σπίτι είναι με αυτόνομη θέρμανση, πετρέλαιο, ο λέβητας στο υπόγειο κοινόχρηστος.Επισης έχω μποιλερ, που όταν ανάβω καλοριφέρ, ζεστενεται και το νερό στο θερμοσίφωνα.Για προτείνετε οποίος γνωρίζει κανέναν θερμοστάτη της προκοπής, ψηφιακό φαντάζομαι θα είναι ακριβείς,μεχρι 100 ευρώ. https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=θερμοστατες+καλοριφερ
26ska Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 12 λεπτά πριν, bromiaris είπε https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=θερμοστατες+καλοριφερ Έχεις κάποιον συγκεκριμένο να προτείνεις;
TechnoState Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Κοίτα για Olympia Electronics. Είναι αξιόπιστοι, έχει βγάλει ένα kit με κάτω απο 100ευρ. ο οποίος υποστηρίζει κ τηλεχειρισμό μέσω internet/wifi 1 1
LouCi4er Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Πολυ ποιοτικα τα προιοντα της Olympia Electronics και με αριστο after sales support αλλα και service.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Κι οι Siemens REV είναι επίσης πολύ καλοί, με PID. 1
TechnoState Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 @LouCi4er....κ ελληνική εταιρεία (βέβαια το συγκεκριμένο κιτ δεν ξέρω αν είναι φασόν, αλλά πολλά προϊόντα τα συναρμολογεί Ελλάδα). Το rnd πάντως γίνεται Ελλάδα, απο αυτά που έχω διαβάσει
stathisp Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Siemens rev 13 (ο πιο μικρός της σειράς rev). Γύρω στα 80€ αλλά αξίζει τα λεφτά του. Τον έχω σχεδόν 4 χρόνια. 1
26ska Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, stathisp είπε Siemens rev 13 (ο πιο μικρός της σειράς rev). Γύρω στα 80€ αλλά αξίζει τα λεφτά του. Τον έχω σχεδόν 4 χρόνια. Τον κοίταγα κ εγώ, αλλά έχει κακές κριτικές στο σκρουτζ...
stathisp Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 21 ώρες πριν, 26ska είπε Τον κοίταγα κ εγώ, αλλά έχει κακές κριτικές στο σκρουτζ... Και για τους ηλεκτρονικούς θερμοστάτες της Olympia Electronics έχω ακούσει καλά λόγια από γνωστούς κυρίως σε ότι αφορά την ακρίβεια.
troi.g Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να μπεις στα έξοδα. Αν δουλεύει ο θερμοστάτης, βάλε δίπλα του ένα θερμόμετρο και δες που περίπου χάνει. Μπορεί το 18 του να είναι 20. Αφού ανοιγοκλείνει ρύθμισε τον εκεί όπου εσύ αισθάνεσαι άνετα, ασχέτως τι βαθμούς γράφει. 1
haris_216 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 33 λεπτά πριν, troi.g είπε Δεν πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να μπεις στα έξοδα. Αν δουλεύει ο θερμοστάτης, βάλε δίπλα του ένα θερμόμετρο και δες που περίπου χάνει. Μπορεί το 18 του να είναι 20. Αφού ανοιγοκλείνει ρύθμισε τον εκεί όπου εσύ αισθάνεσαι άνετα, ασχέτως τι βαθμούς γράφει. Δεν είναι θέμα ένδειξης μόνο. Οι ηλεκτρομηχανικοί θερμοστάτες πέρα από την μη ακριβή ρύθμιση δεν είναι ακριβείς και στη λειτουργία τους. Οκ, είδες ότι το "17" του αντιστοιχεί σε "19" ή "16" και τον βάζεις ανάλογα. Σαν λειτουργία όμως όταν το ρυθμίσεις πχ στο "17" μόλις το φτάσει μπορεί να μην κόψει αλλά να το περάσει κατά 1-2 βαθμούς (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση). Μετά, αφού έχει σβήσει, μπορεί να "πέσει" 3-4 βαθμούς μέχρι να ξαναπάρει και άρα να αφήσει το χώρο να κρυώσει αρκετά απαιτώντας παραπάνω ενέργεια για να τον ξαναζεστάνει 1
troi.g Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Σωστό αυτό που αναφέρεις, γι αυτό καλό είναι να τον τσεκαρεις πότε ανάβει και πότε σβήνει. Γιατί υπάρχουν θερμοστάτες που παρ όλο την ηλικία τους δουλεύουν πολύ σωστά, ασχέτως τη δείχνουν στους αριθμούς. Όπως επίσης αν είναι να αλλάξεις θερμοστάτη από αναλογικό σε ψηφιακό θέλει προσοχή , μιας και οι ψηφιακοί στην πλειοψηφία τους δεν είναι 220volt αλλά δουλεύουν με μπαταρίες. 1
unforgiven Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, haris_216 είπε Δεν είναι θέμα ένδειξης μόνο. Οι ηλεκτρομηχανικοί θερμοστάτες πέρα από την μη ακριβή ρύθμιση δεν είναι ακριβείς και στη λειτουργία τους. Οκ, είδες ότι το "17" του αντιστοιχεί σε "19" ή "16" και τον βάζεις ανάλογα. Σαν λειτουργία όμως όταν το ρυθμίσεις πχ στο "17" μόλις το φτάσει μπορεί να μην κόψει αλλά να το περάσει κατά 1-2 βαθμούς (άρα μεγαλύτερη κατανάλωση). Μετά, αφού έχει σβήσει, μπορεί να "πέσει" 3-4 βαθμούς μέχρι να ξαναπάρει και άρα να αφήσει το χώρο να κρυώσει αρκετά απαιτώντας παραπάνω ενέργεια για να τον ξαναζεστάνει Έχουμε έναν τέτοιο για τα σκουπίδια. Η γυναίκα μου είναι πολύ κρυουλιάρα και οι υπόλοιποι σκάμε. Να μην πω για τα κοινόχρηστα... Οπότε όποτε περνάω από δίπλα, τον χαμηλώνω, σβήνει και τον φέρνω στην αρχική του θέση χωρίς να ξανα ανάψει. Σωτήριο! 😁
26ska Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Λέω να πάω σε αυτόν, που είναι και οικονομικός https://www.skroutz.gr/s/12878107/Siemens-RDH100.html#reviews, αυτό πει προσοχής με μπαταρίες, τι ακριβώς εννοείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα