Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 3 μήνες μετά...
  • Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 20/1/2019 στις 5:14 ΜΜ, sphinxgr είπε

Η τρύπα για να μπει το αισθητήριο λέγεται κυαθιο. Το αισθητήριο είναι ένα θερμιστορ. Όσο αλλάζει η θερμοκρασία, αλλάζει η αντίσταση του. 

Ο ηλιακός όπως είπε φίλος πιο πάνω, έχει ήδη 1 κυαθιο για να μπαίνει μέσα ο θερμοστάτης για οταν ζεσταίνει με ρεύμα. Αν δεν τον χρησιμοποιείς με ρεύμα, τραβάς έξω το θερμοστάτη και έχεις έτοιμη την τρύπα που χρειάζεσαι. 

Αν κάνεις τώρα την παραγγελία, με 20€ το εργοστάσιο σου βάζει και 2ο κυαθιο ~ 2η τρύπα δηλαδή .

Για καλώδιο χρησιμοποιείς utp μονόκλονο εξωτερικού χώρου (αυτό είναι το πιο καλό και φθηνό με 0.40€ / μέτρο). Εγώ στα 50 μέτρα καλώδιο δεν έχω καμία απώλεια. 

Για να βλέπω τη θερμοκρασία πήρα και έβαλα με 3€ και το σύνδεσα σε πρίζα με διακόπτη (οι φώτο είναι όταν το δοκιμαζα) , αυτό:

ae_1545582016329.jpg.5219817680e5465328954cf4af4302b3.jpgUTB8t3b8mD_IXKJkSalUq6yBzVXaO.jpg.321d56839ca7ff9387efe8249be63bff.jpgreceived_319034938702947.jpeg.6c1cc6717cda77ccfafe8c5339d5210a.jpeg

$3.91  7%OFF | AC 220V 10A Temperature Controller Intelligent Digital Thermostat -50~110C Cool/Hot Regulator Sensor Switch Probe
https://s.click.aliexpress.com/e/AuE0GMY

Αν δεν θες χρήση με 230v, πάρε κάποιο όμοιο με μπαταρία. 

Καλημέρα, είδα τυχαία ότι έχετε τον XH-W3001 τον οποίο τοποθέτησα κι εγώ σε MALTEZOS Inox 160lt μονώνοντας τα κίτρινο και μαύρο καλώδια, καθώς το θέλω μόνο ως θερμόμετρο. Οι ενδείξεις που μου δίνει είναι τουλάχιστον 20 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία του νερού και καθώς δεν βρήκα στο internet κάτι να με βοηθήσει, θέλω να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος τρόπος για καλιμπράρισμα της ένδειξης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,

ΤΒ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, TBR είπε

Καλημέρα, είδα τυχαία ότι έχετε τον XH-W3001 τον οποίο τοποθέτησα κι εγώ σε MALTEZOS Inox 160lt μονώνοντας τα κίτρινο και μαύρο καλώδια, καθώς το θέλω μόνο ως θερμόμετρο. Οι ενδείξεις που μου δίνει είναι τουλάχιστον 20 βαθμούς κάτω από τη θερμοκρασία του νερού και καθώς δεν βρήκα στο internet κάτι να με βοηθήσει, θέλω να σας ρωτήσω εάν υπάρχει κάποιος τρόπος για καλιμπράρισμα της ένδειξης.

ΤΒ

Πως επιβεβαίωσες ότι η ένδειξη είναι λάθος?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω βαλβίδα ανάμειξης της Brass form  στον ηλιακό με ένδειξη θερμοκρασίας, ανοίγω μία βρύση και μου κατεβάζει νερό 55β που το έχω ρυθμίσει, ενώ την ίδια ώρα ο 3001 στον πίνακα που είναι τοποθετημένος δείχνει π.χ. 37β

Επεξ/σία από TBR
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, TBR είπε

Έχω βαλβίδα ανάμειξης της Brass form  στον ηλιακό με ένδειξη θερμοκρασίας, ανοίγω μία βρύση και μου κατεβάζει νερό 55β που το έχω ρυθμίσει, ενώ την ίδια ώρα ο 3001 στον πίνακα που είναι τοποθετημένος δείχνει π.χ. 37β

το αισθητήρα του XH-W3001  τον έχεις σε κυάθιον η απλά τον ακουμπάς σε κάποιο σημείο του δοχείου  ? βάλε φωτο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, TBR είπε

ΤΒ

Με ένα πρόχειρο google search βρήκα οτι έχει offset ο συγκεκριμένος και έχει και οδηγίες πως να τον καλιμπράρεις.

Επεξ/σία από tarantules
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, hp8 είπε

το αισθητήρα του XH-W3001  τον έχεις σε κυάθιον η απλά τον ακουμπάς σε κάποιο σημείο του δοχείου  ? βάλε φωτο

Ο ηλιακός ήρθε με 2 κυάθια για να μπει και θερμόμετρο. Η εγκατάσταση έγινε από ηλεκτρολόγο και ο αισθητήρας συνδέθηκε μέσω γραμμής που είχαμε προβλέψει και φτάνει μέχρι τον πίνακα του από κάτω ορόφου (από την ταράτσα).

Παρατήρησα ότι αν κρατήσεις πατημένα τα 2 μπλε κουμπιά, σου δίνει μια ρύθμιση από -30 έως +30β.

Αν το βάλω στο +16-17, η ένδειξη πλησιάζει την αληθινή, αλλά το επόμενο πρωί που ξυπνάω η ένδειξη είναι στους 40β, και το νερό είναι στο 60. Αυτή η ρύθμιση για ποιον λόγο υπάρχει ?

Επίσης δοκίμασα με τις ρυθμίσεις του on-off με διάφορα σενάρια αλλά δεν επηρεάζουν σε τίποτα, τώρα το έχω στο άνοιγμα στους -55, και κλείσιμο στους -50β ούτως ώστε να μην ενεργοποιηθεί ποτέ.

2 ώρες πριν, tarantules είπε

Με ένα πρόχειρο google search βρήκα οτι έχει offset ο συγκεκριμένος και έχει και οδηγίες πως να τον καλιμπράρεις.

Σωστά, είναι η διαδικασία που περιέγραψα πιό πάνω, τον ρυθμίζω στους +16-17β, δείχνει την κανονική θερμοκρασία, αλλά το επόμενο πρωί πάλι τα ίδια παρά τη ρύθμιση.

Λέγοντας ότι έχει αντιστάθμιση, αναφέρεσαι στη δυνατότητα του άνοιξε-κλείσε βάσει ρύθμισης θερμοκρασίας, σωστά?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/5/2023 στις 5:46 ΜΜ, hp8 είπε

πάρε ένα απλό  να δεις τι παίζει  τζάμπα είναι

Το αγόρασα το <<τσάμπα>> μια χαρά φαίνεται να δουλεύει, συμφωνεί με απόκλιση 2β με την αναμεικτική βαλβίδα, ρυθμίζω και τον XH-W3001 στο+15β (καλιμπράρισμα) για να συμφωνεί με τα άλλα 2, και μετά από 3 ώρες δείχνει 7β λιγότερους (από την νέα μέτρηση των άλλων δύο), απογοήτευση.....

Επεξ/σία από TBR
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 19/5/2023 στις 1:06 ΜΜ, TBR είπε

Έχω πάρει αλλά δεν έχω βάλει την ίδια βαλβίδα. Με κρύο καιρό σου δουλευει καλά ή θέλει χρόνο να ζεσταθεί κ να δουλεψει?

Δημοσ.
23 ώρες πριν, sphinxgr είπε

Έχω πάρει αλλά δεν έχω βάλει την ίδια βαλβίδα. Με κρύο καιρό σου δουλευει καλά ή θέλει χρόνο να ζεσταθεί κ να δουλεψει?

Αν καταλαβαίνω καλά η ερώτηση αφορά την αναμεικτική?

Αν ναι, έχει αναμονή μέχρι να έρθει το ζεστό νερό περίπου 40sec

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Χαίρετε!

Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί αλλού. Θα με ενδιέφερε πολύ μια κατασκευή με την οποία θα μπορούσα να σκιάζω τον καθρέφτη του ηλιακού απομακρυσμένα. Αυτό ώστε να αποφέυγω τις υψηλές θερμοκρασίες που σηκώνει ο ηλιακός μια μέρα με έντονη ηλιοφάνεια. 

Για παράδειγμα βρήκα αυτό στο yt. Αν εχει κάνει κάποιος κάτι παρόμοιο θα με ενδιέφεραν πολυ οι λεπτομέρειες.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, hp8 είπε

εγώ βρήκα αυτό  Nuovo Solare - Hλιακό Kαλοριφέρ - YouTube

το έχω δει επίσης και δείχνει η πιο επαγγελματική λύση. Δεν ξέρω όμως κατα πόσο λειτουργεί ακομα η εν λόγω εταιρεία. Δεν απαντανε στο τηλέφωνο οταν προσπάθησα και το site τους δεν δουλεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...