Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω στην άκρη δυο HDDs (Seagate Momentus 5400.3) από κάτι παλιά λάπτοπ και λέω να τους χρησιμοποιήσω για backup του desktop μου, με μία θήκη για να τα κάνω εξωτερικούς.

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει περίπτωση να είναι ήδη "πεθαμένοι" οι δίσκοι. Τα laptops ήταν σχεδόν 10 χρόνων, αλλά ζήτημα να χρησιμοποήθηκαν τα 5 από αυτά. Και η χρήση δεν ήταν καθόλου εντατική, οπότε σίγουρα δεν έχουν ταλαιπωρηθεί οι δίσκοι από μεταφορές αρχείων. 

Το σενάριο να αγοράσω κανονικό δίσκο δεν παίζει και δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ τις cloud back up υπηρεσίες.

Τι λέτε, αξίζει; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, NickStavr είπε

Καλησπέρα, έχω στην άκρη δυο HDDs (Seagate Momentus 5400.3) από κάτι παλιά λάπτοπ και λέω να τους χρησιμοποιήσω για backup του desktop μου, με μία θήκη για να τα κάνω εξωτερικούς.

Η ερώτηση μου είναι αν υπάρχει περίπτωση να είναι ήδη "πεθαμένοι" οι δίσκοι. Τα laptops ήταν σχεδόν 10 χρόνων, αλλά ζήτημα να χρησιμοποήθηκαν τα 5 από αυτά. Και η χρήση δεν ήταν καθόλου εντατική, οπότε σίγουρα δεν έχουν ταλαιπωρηθεί οι δίσκοι από μεταφορές αρχείων. 

Το σενάριο να αγοράσω κανονικό δίσκο δεν παίζει και δεν ξέρω αν μπορώ να εμπιστευτώ τις cloud back up υπηρεσίες.

Τι λέτε, αξίζει; 

Εχω δισκο απο τα τελη του 90' που δουλευει ακομα οποτε και παροπλισμενα να ειναι τα λαπτοπ πολυ πιθανον να μην εχουν θεμα. Οπως ειπε και ο απο πανω βαλε το HDD Sentinel, δες υγεια και αναλογα πραττεις.

Επεξ/σία από Salvation81

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...