skiabox Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Στις 14/1/2019 στις 5:06 ΠΜ, papoys1 είπε Εγώ παιδιά δεν πιστεύω ότι φταίνε οι θερμοστάτες. Ένα παλιό κλασικό SIEMEMS έχω καμιά 15αριά χρόνων αυτόν που γυρνάς το ροδάκι γύρω-γύρω και ακούς το τσακ στη θερμοκρασία του χώρου. Μια χαρά ανάβει και σβήνει αλλά λόγω κρίσης και μνημονίων δεν τον αφήνω συνήθως να σβήσει μόνος όπως έκανα πριν 15αριά χρόνια που δε με απασχολούσε πόσο πετρέλαιο θα κάψει. Τώρα και εγώ πολλές φορές μάλλον αυθυποβάλλομαι νομίζω πως η θερμοκρασία ανέβηκε πολύ πάω και τον χαμηλώνω γυρίζοντας το ροδάκι προς τα κάτω , αλλά αυτό είναι για να κάψω λιγότερο πετρέλαιο όπως σχεδόν όλοι μας και όχι γιατί ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία. Λίγοι νομίζω πως έχουν τώρα την πολυτέλεια το Νοέμβριο να βάλουν το θερμοστάτη στο 20-21 ή και 22 που κάναμε παλιά και ξαναπηγαίναμε σε αυτόν το Μάρτη για να τον σβήσουμε. Τώρα όλη τη μέρα εκεί το έχουμε το μυαλό μας και θα τον επισκευτούμε 4-5 φορές να τον ανοιγοκλείσουμε. Εγώ το έχω να μην πέφτει κάτω από το 22.1
NikosKallithea Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, hami21 είπε Ενημέρωση παιδιά τελικά άλλαξα θέση τον θερμοστάτη...πήγα πήρα βέβαια ψηφιακό τον BS812 και τον τοποθετησα σε άλλο ντουβαρι εσωτερικα στον χώρο καθότι ο προηγούμενος ήταν σε ντουβαρι που έβλεπε σε τοίχο από την μεριά του δρόμου Αποτελέσμα συμφωνα και με τον ηλεκτρολόγο ότι το κρύο του τοίχου δεν επέτρεπε το θερμοστάτη να αντιληφθεί την ζέστη και το κρύο για να κλείσει... τώρα όμως τοποθετημένος σε νέο σημείο(εσωτερικό ντουβαρι) με το νέο θερμοστάτη είδα τεράστια διαφορά καθότι πέρα το ότι παρέχει ακριβείς συνθήκες ένδειξης για την θερμοκρασία είναι απόλυτα σωστος στην θερμοκρασία χώρου σε απόλυτη αρμονία με θερμόμετρο εσωτερικου χώρου! Και έχει και δυνατότητα για τοποθέτηση πχ 18.6 βαθμούς και πολύ μικρή απόκλιση με τα δεδομένα τα πράγματικα! Τώρα επιτέλους ζεσταθεί και το σπίτι και είδα αποτελεσμα! Πως το εκανες αυτο, και τα καλωδια; 1
stelios18120 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε Πως το εκανες αυτο, και τα καλωδια; Τα καλώδια αν ξέρεις που περνάνε για τον θερμοστάτη,τα μεταφέρεις εκεί που θέλεις εσύ Το έκανα πρόσφατα,σε θερμοστάτη που εμπόδιζε πελάτη και ήθελε να ρίξει τον τοιχο που ήταν επάνω,βγάλαμε τον θερμοστάτη και ο ηλεκτρολόγος τον έβαλε αλλού με μεταφορά καλωδίων και τον τοποθετήσαμε σε τοίχο απέναντι. (Έγιναν βέβαια μερεμετια) Επεξ/σία 16 Ιανουαρίου 2019 από stelios18120 1
hami21 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 22 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Πως το εκανες αυτο, και τα καλωδια; Ακυρωσαμε ουσιαστικα τον παλαιο! δεν τον πειραξα απο εκει που ηταν πριν τον αφησα ως εχει και απλα με καλωδιο μεταφερθηκε σε αλλο σημειο! ο νεος θελει μονο δυο καλωδια να συνδεθούν! το ρευμα και η επιστροφη..το μπλε (ουδετερο) δεν το χρειαζετε συμφωνα και με τις οδηγιες! Ειναι απλη η τοποθετηση παντως και ενας ασχετος το κανει αφου λαβουμε τα μετρα μας πρωτα!
NikosKallithea Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, hami21 είπε Ακυρωσαμε ουσιαστικα τον παλαιο! δεν τον πειραξα απο εκει που ηταν πριν τον αφησα ως εχει και απλα με καλωδιο μεταφερθηκε σε αλλο σημειο! ο νεος θελει μονο δυο καλωδια να συνδεθούν! το ρευμα και η επιστροφη..το μπλε (ουδετερο) δεν το χρειαζετε συμφωνα και με τις οδηγιες! Ειναι απλη η τοποθετηση παντως και ενας ασχετος το κανει αφου λαβουμε τα μετρα μας πρωτα! Αυτο τι ξερω, πως το έκανες ρώτησα, καρφώσεις καλώδιο μέχρι τον νεο θερμοστάτη, άνοιξες κουτιά κλπ
hami21 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2019 Nαι νεο καλωδιο μεχρι τον αλλο θερμοστατη χαμηλα στον τοιχο να μην φαινεται! πηγαμε περιμετρικα και χαμηλα πανω απο το αρμοκαλυπτο για να γινει σωστα και καθαρη δουλεια! μετα απλα εγινε μια τρυπα στον τοιχο στο νεο σημειο που ηθελα να τον τοποθετησω (σημειωση) ο τοιχος ειναι χωρισμα σαλονι με το χωλ και στην μερια του χωλ τοπποθετηθηκε ο θερμοστατης ο νεος! 1
epir21 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Συγγνώμη που ξεθάβω το θέμα αλλά το θεώρησα καλύτερο από το να φτιάξω καινούριο. Έχω παρόμοιο πρόβλημα, είμαι με αυτόνομη θέρμανση πετρελαίου σε πολυκατοικία. Ειμαι άσχετος με το θέμα θέρμανση με καλοριφέρ κλπ διότι μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα AC. Ανοίγω τον θερμοστάτη της φωτογραφίας και το βάζω πχ στους 19-20, όλα καλά φτάνει την θερμοκρασία του χώρου εκεί που πρέπει και σβήνει, μετά από λίγο όμως ανοίγει πάλι (έχει λαμπάκι το οποίο ανάβει οπότε δουλεύει) και μετά από λίγο σβήνει κλπ. Το πρόβλημα δεν είναι αυτό όμως, αλλά αν τον κατεβάσω πχ στους 15-16 μπορεί να μείνει σβηστός για λίγη ώρα αλλά μετά ξανανοίγει, δουλεύει για λίγο και μετά κλείνει και όλο αυτό σε μια λουπα. Έχω βάλει εσωτερικό ψηφιακό θερμόμετρο δίπλα ακριβώς από τον θερμοστάτη και η θερμοκρασία πχ είναι στους ~20 βαθμούς αλλά αυτός ενεργοποειται και δουλεύει για λίγο κλπ κλπ. Από αυτό που καταλαβαίνω, μάλλον τα έχει παίξει και δεν αναγνωρίζει καλά την θερμοκρασία; Ή είναι λογικό αν ανάβει για λίγο για να κρατάει σταθερή Θεμροκρασια; Από την άλλη όμως, δεν κρατάει την θερμοκρασία των 15-16 που του βάζω όταν είναι η θερμοκρασία 20 (με βάση το θερμόμετρο) και αυτός ανοίγει. Εκεί που έχουν πάει και οι τιμές του πετρελαίου, δε θέλω να δουλεύει άσκοπα.. Έχετε καμία ιδέα; χρειάζεται αντικατάσταση ή είναι φυσιολογικό; Το σπίτι δεν είναι δικό μου, το νοικιάζω. Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2022 από epir21
hp8 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2022 1 ώρα πριν, epir21 είπε Το πρόβλημα δεν είναι αυτό όμως, αλλά αν τον κατεβάσω πχ στους 15-16 μπορεί να μείνει σβηστός για λίγη ώρα αλλά μετά ξανανοίγει, δουλεύει για λίγο και μετά κλείνει και όλο αυτό σε μια λουπα. Έχω βάλει εσωτερικό ψηφιακό θερμόμετρο δίπλα ακριβώς από τον θερμοστάτη και η θερμοκρασία πχ είναι στους ~20 βαθμούς αλλά αυτός ενεργοποειται και δουλεύει για λίγο κλπ κλπ. Από αυτό που καταλαβαίνω, μάλλον τα έχει παίξει και δεν αναγνωρίζει καλά την θερμοκρασία; Ή είναι λογικό αν ανάβει για λίγο για να κρατάει σταθερή Θεμροκρασια; ενδεχομένως να εχει μικρο διαφορικο στο άνοιξε - κλεισε η να τάχει παίξει Εχει δυνατότητα -γνωριζεις να τον ανοίξεις με ασφάλεια ? Κλείνεις το ρεύμα Τραβάς το ρυθμιστικο εξω και απο κατω θα πρέπει να εχει βιδα Ξεβιδωνεις βγαζεις το καπακι και βαζεις φωτο μηπως εχει καποιο ρυθμιστικο Χλωμο το βλεπω 1
epir21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. 16 ώρες πριν, hp8 είπε ενδεχομένως να εχει μικρο διαφορικο στο άνοιξε - κλεισε Τι εννοείς με το παραπάνω; Δοκίμασα να βγάλω το εξωτερικό καπάκι αλλά δεν θέλει να βγει, και φοβάμαι ότι αν το τραβήξω περισσότερο θα σπάσω τίποτα. Δεν έχει και κάποια βίδα να πεις ότι την ξεβιδωνω για να βγει.
nvel Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 το διαφορικό του είναι 0.5Κ και δεν ρυθμίζεται οπότε καλά κάνει και ανοιγοκλείνει αλλά θα έπρεπε να μην έχει τόση απόκλιση απ το setpoint, ίσως να έχει χαλάσει η αντίσταση θέρμανσής του. Η βίδα είναι πίσω από το γκρι ρυθμιστή του setpint
NikosKallithea Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 44 λεπτά πριν, epir21 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τι εννοείς με το παραπάνω; Δοκίμασα να βγάλω το εξωτερικό καπάκι αλλά δεν θέλει να βγει, και φοβάμαι ότι αν το τραβήξω περισσότερο θα σπάσω τίποτα. Δεν έχει και κάποια βίδα να πεις ότι την ξεβιδωνω για να βγει. Άλλαξε θερμοστάτη, αυτός είναι μηχανικός και δεν στοιχίζει και πολλα.
epir21 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 14 λεπτά πριν, nvel είπε το διαφορικό του είναι 0.5Κ και δεν ρυθμίζεται οπότε καλά κάνει και ανοιγοκλείνει αλλά θα έπρεπε να μην έχει τόση απόκλιση απ το setpoint, ίσως να έχει χαλάσει η αντίσταση θέρμανσής του. Η βίδα είναι πίσω από το γκρι ρυθμιστή του setpint Αμάν, νομίζα ότι πρέπει να βγάλω πρώτα το καπάκι και μετά να ξεβιδωσω, ότι να ναι. Το άνοιξα τώρα αφού κατάλαβα τι πρέπει να κάνω, σας ευχαριστώ. Άρα το άνοιξε κλείσε είναι λογικό, αλλά μάλλον διαβάζει λάθος θερμοκρασία. Έχει νόημα να αλλάξω σε κάποιο άλλο; μπορεί να γίνει η αλλαγή από εμένα; θεωρω ότι μπορώ να το κάνω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από που παίρνει ρεύμα, μάλλον από τον καυστήρα διότι κατέβασα τον γενικό μου και πάλι μπορούσα να τον ανοίξω (άνοιγε το λαμπάκι).
hp8 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2022 2 ώρες πριν, epir21 είπε Άρα το άνοιξε κλείσε είναι λογικό, αλλά μάλλον διαβάζει λάθος θερμοκρασία. Έχει νόημα να αλλάξω σε κάποιο άλλο; μπορεί να γίνει η αλλαγή από εμένα; μπορεί να γίνει αλλαγή σε ψηφιακο 22ο volt Μια άλλη να αλλαξει κάποιος τεχνικος το NTC φωτο μήπως εχει χάσει την τιμή του (αντίσταση) Spoiler
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα