hami21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Γεια σας παιδια! Θα ηθελα τα φωτα σας σχετικα με ενα θεμα που εχω...!! Ως θερμανση εχω τηλεθέρμανση (Κοζανη) αλλα ενω ανοιγω τον θερμοστατη μου πχ στους 18 βαθμους καιει συνεχως χωρις διακοπη και αυτο εχει αντικτυπο στο κοστος και στο ποσο σπαστικό ειναι ολο αυτο καθώς δεν κλείνει....θερμοστάτη εχω αυτον Tempa Therm! Κάλεσα υδραυλικό ΝΑ δει τα σωματα και το θερμοστάτη αλλα λεει δεν εχει τπτ...παράλληλα εμενα δεν μου βγάζει απο το μυαλο οτι τα εχει παίξει ο θερμοστάτης....!! ενω εχω θερμόμετρο εσωτερικου χωρου και λεει 17-18 ο θερμοστάτης ανάβει στο 15...πως γίνεται αυτο?? τα εχει παιξει? η εγω κανω λαθος? σας παρακαλώ καποιος τα φωτα σας! Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από hami21
NikosKallithea Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δηλαδη μεσα εχεις 18 και οταν πας τον θερμοστάτη στους 15 ενεργοποιείται η θέρμανση; Αν ναι τοτε πετα τον Μεγαλητερη διαφορα ππυ μππρει να εχει ενας θερμοστάτης είναι ενα με εναμιση βαθμο 1
hami21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ετσι ακριβώς! 18 εχω μέσα κατα μεσο ορο και μολις το γυρνάω το διακοπτη στους 15 βαθμούς ενεργοποιειτε μου χει σπάσει τα νευρα....!! θα το πεταξω οπως ειναι...!! :@..... Ενω ο υδραυλικός λεει οτι ειναι καλος...απορω πραγματικα...!!! εχω και δυο θερμομετρα εξωτερικου χωρου και τα δυο εχουν ιδια μετρηση και αυτο στους 15 αναβει....σκουπιδια οπως ειναι...καποια καλη προταση? Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από hami21
TechnoState Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το σπίτι είναι δικό σου η το νοικιάζεις? Αν είναι δικό σου, επένδυσε σε εναν καλό θερμοστάτη Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από TechnoState 1
hami21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Το νοικιάζω 1 χρονο περίπου μμμ αν παρω εναν ψηφιακο και αν φυγω να το παρω? Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από hami21
papoys1 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, hami21 είπε Ετσι ακριβώς! 18 εχω μέσα κατα μεσο ορο και μολις το γυρνάω το διακοπτη στους 15 βαθμούς ενεργοποιειτε μου χει σπάσει τα νευρα....!! θα το πεταξω οπως ειναι...!! :@..... Ενω ο υδραυλικός λεει οτι ειναι καλος...απορω πραγματικα...!!! εχω και δυο θερμομετρα εξωτερικου χωρου και τα δυο εχουν ιδια μετρηση και αυτο στους 15 αναβει....σκουπιδια οπως ειναι...καποια καλη προταση? Κάποιο από τα δύο ενδεχομένως δεν δείχνει σωστή θερμοκρασία αλλά γιατί παιδεύεσαι. Βάλε το θερμοστάτη εκεί που εσύ νοιώθεις ότι σε ικανοποιεί η ζέστη.Αν σε ικανοποιεί να δείχνει ο θερμοστάτης 15 άστο εκεί αν σε ικανοποιεί να δείχνει 18 άστο εκεί και ας δείχνει το άλλο θερμόμετρο 21.Εγώ έτσι κάνω.Τον αφήνω εκεί που με ικανοποιεί η ζέστη και δεν κοιτάζω πόσο λέει.Όλα αυτά τα ηλεκτρονικά δεν είναι και ακριβή.Παίζουν 1-2 βαθμούς πάνω κάτω. 3
hami21 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Αυτό ακριβώς κάνω όπως σωστά ανέφερες φίλε papoys αλλά το κάνω είναι ότι δεν σταματά να δουλεύει! Συνέχεια καίει και ανοίγει από 15 και μετά! Είναι τρελό... πρεπει να το αλλάξω...πχ τώρα έφτασε 19 η θερμοκρασία και αυτό αν το κατεβάσω πχ στο 14 και κάνω να το ανοίξω αντί να ανοίξει στο 18 ξεκινάει να κάνει απ' το 15...πρέπει να είναι για τα σκουπίδια...δεν εξηγείται... :/ 1
jakegate7 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 επειδή έτυχε στον αδερφό μου προσφατα ας ρίξω την ιδέα. ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν είμαι ηλεκτρολόγος οπότε ότι θα γράψω είναι αυτό που είδα στο σπίτι του αδερφού μου. Στον θερμοστάτη ερχόντουσαν τρια καλώδια, ένα η φάση, ένα το ουδέτερο και άλλο ένα που στέλνει την εντολή στον λέβητα πότε να σταματήσει. Όταν βγάλαμε το καπάκι είχε ενα σχεδιάγραμμα που πρέπει να παει το κάθε καλώδιο. Αφού λες ότι εσένα δεν σταματά ποτέ, μήπως αυτό δεν στέλνει την εντολή στο λέβητα, μηπως έφυγε.. Ξαναλέω, αν δεν ξέρεις φώναξε ειδικό 2
hami21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Ααα ειχατε παρομοια περιπτωση δλδ? καταλαβα...!! ναι σωστα 3 καλώδια ερχονται και στο δικο μου εξίσου! το ανοιξα να το δω αλλα οχι δεν εφυγε κατι παιδια...να κανω μηπως ενα βιντεο αν το δειτε καλυτερα? πως ειναι και τι κανει?
vasilllis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Αν το πας 12 σταματει να δουλευει?Η ακριβεια που εχει αυτος ειναι 3-4 βαθμους .Ακομα και η διαφορα θερμοκρασιας απο το κλεισε-ανοιξε της επιθυμητης που εχεις ορισει ειναι μεγαλο σε σχεση με εναν ηλεκτρονικο.Αλλαγη σε σπιτι που νοικιαζεις ομως ,νομιζω δεν κανεις αποσβεση ποτε ομως .
hami21 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, vasilllis είπε Αν το πας 12 σταματει να δουλευει?Η ακριβεια που εχει αυτος ειναι 3-4 βαθμους .Ακομα και η διαφορα θερμοκρασιας απο το κλεισε-ανοιξε της επιθυμητης που εχεις ορισει ειναι μεγαλο σε σχεση με εναν ηλεκτρονικο.Αλλαγη σε σπιτι που νοικιαζεις ομως ,νομιζω δεν κανεις αποσβεση ποτε ομως . Ναι και στο 12 αλλα και στο 14-15 κλεινει!! αλλα το κακο ειναι οτι δουλευει συνεχως ακομα και στο 15!
NikosKallithea Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Πετα τον να παει στο καλό, ενας θερμοστατης δεν αξίζει και καμια περιουσία και ας είσαι σε νοικιασμένο Οταν φυγεις βαλε τον παλιο και τέλος 1
papoys1 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Εγώ παιδιά δεν πιστεύω ότι φταίνε οι θερμοστάτες. Ένα παλιό κλασικό SIEMEMS έχω καμιά 15αριά χρόνων αυτόν που γυρνάς το ροδάκι γύρω-γύρω και ακούς το τσακ στη θερμοκρασία του χώρου. Μια χαρά ανάβει και σβήνει αλλά λόγω κρίσης και μνημονίων δεν τον αφήνω συνήθως να σβήσει μόνος όπως έκανα πριν 15αριά χρόνια που δε με απασχολούσε πόσο πετρέλαιο θα κάψει. Τώρα και εγώ πολλές φορές μάλλον αυθυποβάλλομαι νομίζω πως η θερμοκρασία ανέβηκε πολύ πάω και τον χαμηλώνω γυρίζοντας το ροδάκι προς τα κάτω , αλλά αυτό είναι για να κάψω λιγότερο πετρέλαιο όπως σχεδόν όλοι μας και όχι γιατί ανέβηκε πολύ η θερμοκρασία. Λίγοι νομίζω πως έχουν τώρα την πολυτέλεια το Νοέμβριο να βάλουν το θερμοστάτη στο 20-21 ή και 22 που κάναμε παλιά και ξαναπηγαίναμε σε αυτόν το Μάρτη για να τον σβήσουμε. Τώρα όλη τη μέρα εκεί το έχουμε το μυαλό μας και θα τον επισκευτούμε 4-5 φορές να τον ανοιγοκλείσουμε.
vasilllis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 18 ώρες πριν, hami21 είπε Ναι και στο 12 αλλα και στο 14-15 κλεινει!! αλλα το κακο ειναι οτι δουλευει συνεχως ακομα και στο 15! To προβλημα που εχει ο θερμοστατης σου,και ολοι οι μηχανικοι θερμοστατες ,ειναι οτι δεν εχει ακριβεια στην ενδειξη του σε σχεση με την πραγματικη θερμοκρασια .Μπορεις να παρεις ενα θερμομετρο να το επιβεβαιωσεις και να δεις ποια ειναι η διαφορα που εχει.Το οτι δεν σταματαει στους 15(που μαλλον θα ειναι 18 ή 19) προφανως κανει παγωνια εξω και θελει ωρα να ζεστανει.. 1
hami21 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Ενημέρωση παιδιά τελικά άλλαξα θέση τον θερμοστάτη...πήγα πήρα βέβαια ψηφιακό τον BS812 και τον τοποθετησα σε άλλο ντουβαρι εσωτερικα στον χώρο καθότι ο προηγούμενος ήταν σε ντουβαρι που έβλεπε σε τοίχο από την μεριά του δρόμου Αποτελέσμα συμφωνα και με τον ηλεκτρολόγο ότι το κρύο του τοίχου δεν επέτρεπε το θερμοστάτη να αντιληφθεί την ζέστη και το κρύο για να κλείσει... τώρα όμως τοποθετημένος σε νέο σημείο(εσωτερικό ντουβαρι) με το νέο θερμοστάτη είδα τεράστια διαφορά καθότι πέρα το ότι παρέχει ακριβείς συνθήκες ένδειξης για την θερμοκρασία είναι απόλυτα σωστος στην θερμοκρασία χώρου σε απόλυτη αρμονία με θερμόμετρο εσωτερικου χώρου! Και έχει και δυνατότητα για τοποθέτηση πχ 18.6 βαθμούς και πολύ μικρή απόκλιση με τα δεδομένα τα πράγματικα! Τώρα επιτέλους ζεσταθεί και το σπίτι και είδα αποτελεσμα! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα