Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
16 ώρες πριν, el97639 είπε

αν η huawei και η xiaomι μπει στην αμερικανικη αγορα θα σκασει την φουσκα της apple που ηδη εχει σκασει στην ασια κ σιγα σιγα στην ευρωπη. οποτε κανουν τα παντα να δημιουργησουν μια κοντρα. ακουγεται χαζο αλλα μιλαμε για την πρωην 1 τρις εταιρια της αμερικης. η amazon θα εχει την ιδια τυχη απο τα κινεζικα site. και τωρα μπαινουν και σε pc kai servers

Έχει η Apple δικτυακό εξοπλισμό και φοβούνται τέτοιο πράγμα;

τι σχέση έχουν τα κινητά με την είδηση;

αν η huawei και η xiaomι μπει στην αμερικανικη αγορα θα σκασει την φουσκα της apple που ηδη εχει σκασει στην ασια κ σιγα σιγα στην ευρωπη. οποτε κανουν τα παντα να δημιουργησουν μια κοντρα. ακουγεται χαζο αλλα μιλαμε για την πρωην 1 τρις εταιρια της αμερικης. η amazon θα εχει την ιδια τυχη απο τα κινεζικα site. και τωρα μπαινουν και σε pc kai servers

• Thanks 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, JinTheGod είπε

Ναι..ειδικα την Πολωνια κατασκοπευει η Κινα...Που περα της Βοτκας δεν υπαρχει κατι αλλο σε αυτη την χωρα...

Το "ό,τι να'ναι σχόλιο της ημέρας".

Εννοείς βέβαια ότι εσύ δεν έχεις ιδέα ούτε κατά πού πέφτει η Πολωνια.

Μακάρι να ήμασταν μόνο λίγο σαν την Πολωνία. Μόνο αυτό σου λέω. 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα παραμείνω κι εγώ οφφτόπικ για να καταθέσω τη γνώμη που έχω σχηματίσει γι αυτή τη χώρα, εργαζόμενος σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η χώρα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε οικονομικά και επιστημονικά μεγέθη. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τη χώρα μας εξ ορισμού, λόγου μεγέθους (και για άλλους λόγους*),  κι ας βγήκε με καθυστέρηση από καθεστώτα καταπιεστικά εξ ανατολών (το μίσος τους για τους Ρώσους ανέκαθεν ήταν καθολικό και παροιμιώδες). *Ο Πολωνός έχει την πειθαρχία και την εργατικότητα του Γερμανού παραμένοντας όμως τίμιος και ταπεινός. Από την άλλη του λείπουν η ευγένεια και οι λεπτοί τρόποι και, ίσως από τους τόσους αιώνες κατακτήσεων και χαμένων πολέμων, τον διακρίνει μια δουλικότητα προς τις "παραδοσιακές" ευρωπαϊκές δυνάμεις. Εξαιτίας του τελευταίου, οι Γερμανοί ακόμα τρίβουν τα  χέρια τους που προσχώρησε "πρόθυμα" στην Ένωση μια τόσο μεγάλη οικονομία το 2004.

Πάντως σίγουρα δεν πρόκειται για μια επίπεδη στέπα της Σιβηρίας που πνίγεται στη βότκα.

Επεξ/σία από me00016
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, alexhs gk είπε

Δεν μου λέει κάτι αυτό. Εξακολουθεί να είναι ρατσιστικό. Και ένας έλληνας να πεί οτι η Ελλάδα το μόνο που έχει να αναδειξει είναι τα σουβλάκια και ένας Αμερικάνος να πει οτι η Αμερική έχει την παχυσαρκία και ατελείωτα άλλα τέτοια στερεότυπα δεν τα κάνει αυτομάτως σωστά. 

Αν ΕΣΥ ως Πολωνός νοιώθεις οτι δεν έχεις να προσφέρεις στην κοινωνία κάτι παραπάνω από βοτκα είναι δικό σου πρόβλημα και κοιτάξου στον καθρέφτη. 

Ολα τα άλλα είναι άχρηστα ρατσιστικά και δεν έχουν θέση εδω μέσα

Μήπως να ξανασκεφτείς την λέξη καραμέλα (ρατσισμός) και να δεις αν όντως μπορεί να χαρακτηρίσει όλα αυτά τα οποία περιέγραψες;

Όταν κατηγορείς μια "κυριαρχούσα" νοοτροπία ενός λαού ή μιας ομάδας ανθρώπων - έχεις δίκιο ή άδικο, σε καμία περίπτωση δεν κατηγορείς τη ράτσα του. Οπότε δεν υφίσταται ρατσισμός.

Ο ρατσισμός είναι μια ηλίθια αντιδραστική σκέψη μιας και στηρίζεται σε ανωτερότητα χαρακτηριστικών φυλής έναντι άλλων φυλών, όχι νοοτροπίας και κουλτούρας ενός λαού τα οποία βασίζονται κι εξαρτώνται από δυναμικές και μεταβαλλόμενες αξίες όπως είναι η οικονομία, η παιδεία/πολιτισμός... Αξίες όπου έχουν κληρονόμους όλη την ανθρωπότητα, όλες τις φυλές.

Πριν σε ενοχλήσουν σχόλια τέτοιου τύπου, θα έπρεπε πρώτα, να σε ενοχλεί το γεγονός ότι μιλάς για κάτι που στο μυαλό σου είναι αρκετά μπερδεμένο και χρειάζεται να το ελέγξεις ξανά. Πιο λιανά... Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, me00016 είπε

Θα παραμείνω κι εγώ οφφτόπικ για να καταθέσω τη γνώμη που έχω σχηματίσει γι αυτή τη χώρα, εργαζόμενος σε υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η χώρα είναι από τις πρώτες ευρωπαϊκές δυνάμεις σε οικονομικά και επιστημονικά μεγέθη. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τη χώρα μας εξ ορισμού, λόγου μεγέθους (και για άλλους λόγους*),  κι ας βγήκε με καθυστέρηση από καθεστώτα καταπιεστικά εξ ανατολών (το μίσος τους για τους Ρώσους ανέκαθεν ήταν καθολικό και παροιμιώδες). *Ο Πολωνός έχει την πειθαρχία και την εργατικότητα του Γερμανού παραμένοντας όμως τίμιος και ταπεινός. Από την άλλη του λείπουν η ευγένεια και οι λεπτοί τρόποι και, ίσως από τους τόσους αιώνες κατακτήσεων και χαμένων πολέμων, τον διακρίνει μια δουλικότητα προς τις "παραδοσιακές" ευρωπαϊκές δυνάμεις. Εξαιτίας του τελευταίου, οι Γερμανοί ακόμα τρίβουν τα  χέρια τους που προσχώρησε "πρόθυμα" στην Ένωση μια τόσο μεγάλη οικονομία το 2004.

Πάντως σίγουρα δεν πρόκειται για μια επίπεδη στέπα της Σιβηρίας που πνίγεται στη βότκα.

Μήπως έγινε μεγάλη οικονομία με τη στήριξη της Γερμανίας ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, vgiozo είπε

Μήπως έγινε μεγάλη οικονομία με τη στήριξη της Γερμανίας ;

Όλα τα ΚΜ είχαν στήριξη. Κάποιοι τα επένδυσαν σωστά. Άλλοι χειρίστηκαν τα κονδύλια από τα ΚΠΣ χείριστα. Αλλά τελικά όλοι ενήργησαν με τον εύκολο ή τον δύσκολο (τί μου θυμίζει!) τρόπο υπέρ των Γερμανών. Όπως ακριβώς λέει το ανέκδοτο για το ποδόσφαιρο.

Νομίζω όμως ότι πηδάμε από οφφτόπικ σε οφφτόπικ :)

Επεξ/σία από me00016
Δημοσ.
5 ώρες πριν, stafaf είπε

Το "ό,τι να'ναι σχόλιο της ημέρας".

Εννοείς βέβαια ότι εσύ δεν έχεις ιδέα ούτε κατά πού πέφτει η Πολωνια.

Μακάρι να ήμασταν μόνο λίγο σαν την Πολωνία. Μόνο αυτό σου λέω. 

Έλα μωρέ έται το είπε. 

Δημοσ.
20 ώρες πριν, JinTheGod είπε

Βεβαιως και εχω παει..περα της Βαρσοβιας ομως το χαος..και το σχολιο μου δεν ηταν να κρινω την Πολωνια αλλα τις ειδησεις που βγαινουν συνεχεια για κατασκοπια της Huawei..ποσο μαλλον σε χωρες σαν την Πολωνια..λες και εχει βαλθει η Huawei να κατακτησει ολη την Γη με τους κατασκοπους της!

Δηλαδή πήγες σε πόλεις όπως Wroclaw , Gdansk , Krakow και είδες το χαος. Εταιρείες κολοσσοί (η Αmazon περυσι ανοιξε την μεγαλύτερη αποθηκη της στην Πολωνια πχ) επενδύουν αβέρτα , η χώρα πεντακάθαρη , παραγουν σχεδόν τα πάντα απο φρου φρου και αρώματα μέχρι βαριά βιομηχανία. Μεσα σε 20 χρόνια πεταξαν την σοβιετιά απο πάνω τους και τρεχουν μπροστά με 1000 αλλα ο Jin που πήγε βολτα Βαρσοβία εχει να κρίνει. Κλάμα...

Δημοσ.

Τη σοβιετια την εδιωξαν, τη φασισταρια τη διατηρουν ακομη, δυστυχως.

Μονο προσφατα αρχισε να ενοχλει αυτο ομως λιγο περισσοτερο στα ευρωπαϊκά κέντρα.

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, me00016 είπε

Πραγματικά θέλω να μάθω πως πάνε τόσο καλά σε τόσο αντίξοες συνθήκες και κλίμα  ενώ εδώ τα έχουμε όλα και μονίμως τα κάνουμε σκ@τα - και μας φταίνε πάντα άλλοι .

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή είμαι Ελληνοπολωνος ισχύει ότι οι Πολωνοί έχουν αναπτυχθεί απίστευτα (ειδικά πέρυσι που είχα να πάω 2 χρόνια είδα απίστευτες αλλαγές). Ισχύει και για την ευγένεια όπως προανέφερε συμφορουμιτης παραπάνω. Όλες οι μεγάλες βιομηχανίες και εταιρείες ήρθαν στην Πολωνία έφεραν δουλειές και με την κατάργηση του κομμουνισμού βοηθήθηκε αρκετά στην αναπτυξη. Τελείως off topic το πήγαμε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vgiozo είπε

Μονο προσφατα αρχισε να ενοχλει αυτο ομως λιγο περισσοτερο στα ευρωπαϊκά κέντρα.

Καλά κάνουν.Σιγα μην αφήσουν τη χώρα τους να γίνει μπαχαλο όπως όλη η Ευρώπη.Άξιοι οι Πολωνοί.

Δημοσ.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι τι ακριβώς πήγε να κλέψει ένας κατάσκοπος εταιρείας υψηλής τεχνολογίας από την Πολωνία!!!

Σαν στημένη δουλειά μου ακούγεται από τη άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vgiozo είπε

Kαμιά σχέση. Μόνο στην Ελλάδα το γεγονός οτι βγαίνεις με την σημαία της χώρας σου σε οποιαδήποτε διαδήλωση σε κατηγοριοποιεί σαν φασίστα. Εχουν πολλούς εθνικιστές και όχι φασίστες. Που μόνο καλό είναι. Ξεφύγαμε κατα πολύ όμως απο το θέμα...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...