voltmod Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Πολωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας υπάλληλος της Huawei και ένας της Orange συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κατασκοπεία (τους "συνδέουν" με την Κινέζικη κυβέρνηση). Ένα μήνα μετά τη σύλληψη από τις Καναδικές αρχές της οικονομικής διευθύντριας της Huawei, Meng Wanzho και κόρη του ιδρυτή του Κινέζικου κολοσσού Ren Zhengfei, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιείται για παραβιάσεις των Αμερικανικών εμπορικών κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στο Ιράν. Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Πολωνίας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης όπως ο τηλεοπτικός σταθμός TVP (Telewizja Polska), έχουν ισχυρές αποδείξεις για όσα έκαναν και κατηγορούνται οι δύο υπάλληλοι, ένας Κινέζος και ένας Πολωνός (διάφορα έγγραφα κατασχέθηκαν από τα τοπικά γραφεία της Huawei και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Orange στην Πολωνία μετά από έφοδο). Ο Κινέζος υπήκοος είναι διευθυντής πωλήσεων στα γραφεία της Κινέζικης εταιρείας τοπικά ενώ ο Πολωνός που εργάζεται για την Orange είναι πρώην υψηλόβαθμος υπάλληλος της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας της Πολωνίας. Οι δύο υπάλληλοι θα παραμείνουν υπό κράτηση για τους επόμενους τρεις μήνες και αν κριθούν ένοχοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης έως και 10 ετών. Η Huawei δήλωσε ότι έχει επίγνωση της κατάστασης αλλά για την ώρα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δηλώσεις. Η Κινέζικη εταιρεία βρίσκεται στο… μάτι του κυκλώνα τελευταία μετά τους ισχυρισμούς των Αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι ο δικτυακός εξοπλισμός αλλά και οι συσκευές της Huawei διαθέτει «κερκόπορτες» εξαιρετικά χρήσιμες στην Κινέζικη κυβέρνηση. GSMArena Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Istros Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δεν μας λένε εάν η σύλληψη έγινε και αυτη κατόπιν υποδείξεως των ΗΠΑ 14
Tetrabitos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Σε 20 χρόνια θα φτιάχνουν ταινίες με τέτοιες μορφής κατασκοπείας. Όχι ΝΑΤΟ-ΣΟΒΙΕΤ που βλέπουμε σήμερα. 2
~mxls~ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Θυμηστε μου κάποιος σεζόν και επεισόδειο που έχουμε μείνει.
grgz Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Εμένα που μου αρέσουν τα Huawei δηλαδή μου έχουν ήδη κλέψει όλα τα μυστικά μου. 🤣
ZELOMOTH Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μα το Αμερικανικο συνταγμα το λεει καθαρα! "Απαγορευεται η κατασκοπεια!(των άλλων..)"🤣 2
randomcat Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 11 λεπτά πριν, Istros είπε Δεν μας λένε εάν η σύλληψη έγινε και αυτη κατόπιν υποδείξεως των ΗΠΑ Είπαν ότι ήταν δύο μυστικοί πράκτορες - ένας Μπιλ και κάποιος Φώτης!
ZELOMOTH Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, randomcat είπε Είπαν ότι ήταν δύο μυστικοί πράκτορες - ένας Μπιλ και κάποιος Φώτης! Ααααααα......... Αυτους της apple λες...😋 Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από ZELOMOTH
imvrios Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Η Huawei απέλυσε τον Κινέζο, καθώς οι πράξεις του τη δυσφημούν και ως εταιρεία αρνείται κάθε ανάμιξη: https://www.theguardian.com/world/2019/jan/12/huawei-sacks-chinese-worker-accused-of-spying-in-poland-wang-weijing
el97639 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 αν η huawei και η xiaomι μπει στην αμερικανικη αγορα θα σκασει την φουσκα της apple που ηδη εχει σκασει στην ασια κ σιγα σιγα στην ευρωπη. οποτε κανουν τα παντα να δημιουργησουν μια κοντρα. ακουγεται χαζο αλλα μιλαμε για την πρωην 1 τρις εταιρια της αμερικης. η amazon θα εχει την ιδια τυχη απο τα κινεζικα site. και τωρα μπαινουν και σε pc kai servers 6
GoMaR Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, imvrios είπε Η Huawei απέλυσε τον Κινέζο, καθώς οι πράξεις του τη δυσφημούν και ως εταιρεία αρνείται κάθε ανάμιξη: https://www.theguardian.com/world/2019/jan/12/huawei-sacks-chinese-worker-accused-of-spying-in-poland-wang-weijing Εδω μπορει να φαει 10 χρονια..η δουλεια θα τον νοιαζει; 😛
Istros Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 17 λεπτά πριν, randomcat είπε Είπαν ότι ήταν δύο μυστικοί πράκτορες - ένας Μπιλ και κάποιος Φώτης! Ο Μπιλ και ο Φώτης αλλά συνήθως αυτές οι συλλήψεις γίνονται ύστερα από πληροφορίες των Αμερικανών που κατασκοπεύουν τους κατασκόπους. 2
JinTheGod Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Ναι..ειδικα την Πολωνια κατασκοπευει η Κινα...Που περα της Βοτκας δεν υπαρχει κατι αλλο σε αυτη την χωρα... 3 4 3
alexhs gk Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 19 λεπτά πριν, JinTheGod είπε Ναι..ειδικα την Πολωνια κατασκοπευει η Κινα...Που περα της Βοτκας δεν υπαρχει κατι αλλο σε αυτη την χωρα... Και εσύ είμαι σίγουρος πως ξέρεις τα πάντα για την Πολωνία και την έχεις γυρίσει όλη. τι διαβάζουμε πάλι, τουλάχιστον κρύψτε τα ρατσιστικά σας σχόλια για το facebook. Ας αφήσουμε το Insomnia καθαρό. υγ. ούτε Πολωνός είμαι ούτε καμία ιδιαίτερη αγάπη για την χώρα έχω απλά με αηδιάζουν αυτές οι απόψεις 13 2 3 2
JinTheGod Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 7 λεπτά πριν, alexhs gk είπε Και εσύ είμαι σίγουρος πως ξέρεις τα πάντα για την Πολωνία και την έχεις γυρίσει όλη. τι διαβάζουμε πάλι, τουλάχιστον κρύψτε τα ρατσιστικά σας σχόλια για το facebook. Ας αφήσουμε το Insomnia καθαρό. υγ. ούτε Πολωνός είμαι ούτε καμία ιδιαίτερη αγάπη για την χώρα έχω απλά με αηδιάζουν αυτές οι απόψεις Μπορει να ειμαι και Πολωνος ομως..οποτε ισως και να ξερω μερικα πραγματα παραπανω απο εσενα...Ισως ετσι..?Ισως... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα