Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, slvsnt είπε

Το θέμα είναι ότι στον βενζινά που πάω τώρα, 1-2 φορές που του είχα πει να το ξεχειλίσει ποτέ δεν έβαλε τα λίτρα  που έβαζε ένας άλλος που πήγαινα παλαιότερα. Γι αυτο κι αυτές τις φορές δεν έφτασα στα ίδια χιλιόμετρα. ίσως φοβόταν μη χυθεί.

Στο κάνει επειδή δεν πρέπει να το ξεχειλίζεις. Γι αυτό και βλέπεις ότι χωράει περισσότερα λίτρα. Το ντεπόζιτο ουσιαστικά είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνει ο κατασκευαστής ότι χωράει γιατί απλά υπάρχει χώρος για τις αναθυμιάσεις και για expansion του καυσίμου κλπ (νεκρός χώρος). Όταν το παραγεμίζεις μέχρι τα χείλη ουσιαστικά γεμίζεις και αυτόν τον χώρο. Όταν κάνει κλικ η αντλία και κλείσει κανονικά πρέπει να σταματάς εκεί το γέμισμα.    

nist1021.jpg

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Whargoul είπε

Στο κάνει επειδή δεν πρέπει να το ξεχειλίζεις. Γι αυτό και βλέπεις ότι χωράει περισσότερα λίτρα. Το ντεπόζιτο ουσιαστικά είναι λίγο μεγαλύτερο από αυτό που δηλώνει ο κατασκευαστής ότι χωράει γιατί απλά υπάρχει χώρος για τις αναθυμιάσεις και για expansion του καυσίμου κλπ (νεκρός χώρος). Όταν το παραγεμίζεις μέχρι τα χείλη ουσιαστικά γεμίζεις και αυτόν τον χώρο. Όταν κάνει κλικ η αντλία και κλείσει κανονικά πρέπει να σταματάς εκεί το γέμισμα.    

nist1021.jpg

ωραίος. για να μιλάμε και με στοιχεία και όχι με λόγια του αέρα.

Και πάντα ήθελα να ρωτήσω τι ακριβώς είναι αυτή η εξαέρωση που μου έλεγε ο βενζίνας.

Το ξέρω ότι δε πρέπει να το γεμίζω μέχρι πάνω. δε το έχω κάνει πολλές φορές και γενικά δε το κάνω. όταν χτυπάει η αντλία σταματάω, ή λίγο παραπάνω για στρογγυλοποίηση. τα κλασσικά που κάνουν όλοι.

άρα όπως είπα, αν μας βάλουν λίγα λίτρα παραπάνω δε σημαίνει ότι μας κλέβουν πάντα.

θυμάμαι ατάκα γνωστού μου, επαγγελματία οδηγού που έλεγε ότι όλοι κλέβουν και ότι αυτός προσπαθεί να πηγαίνει σε αυτόν που κλέβει λιγότερο.

Αν δε κλέψουν έλεγε δε βγαίνουν

Επεξ/σία από slvsnt
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, slvsnt είπε

Αν ναι θα ξέρεις ότι όταν πέσει η πρώτη γραμμή έχει φάει 10 λίτρα. Η πρώτη γραμμή είναι μεγαλύτερη από τις άλλες, κάθε επόμενη γραμμή είναι 5 λίτρα εκτός των μικρών τελευταίων.

Αυτό λογίζεις ως 10 λίτρα?

Καταγραφή.JPG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Svlnt,με μπερδεψες  βρε,

Ενταξει,προφανώς δεν έχεις εμπειρία επάγγελματικα με πρατήρια.Οτι νομίζεις φίλε μου.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Αυτό λογίζεις ως 10 λίτρα?

Καταγραφή.JPG

αυτό που έχεις κυκλώσει είναι το πρώτο κουτάκι που έλεγα. είναι το μεγαλύτερο.

μόλις πέσει έχεις φάει 10 λίτρα. κάθε επόμενο είναι 5 λίτρα. Εννοείται στο περίπου πάντα. μπορεί να είναι 11 μπορεί και 9.

Κι εγώ το μηδενίζω πάντα όταν φουλάρω. 

αν το βγάλεις σε ευθεία, με σταθερή ταχύτητα γύρω στα 100 στα 200χμ θα πέσει.

10 χρόνια έχω το αμάξι. ίδια συμπεριφορά πάντα (οδηγάω απαλά χωρίς καγκουριές)

3 λεπτά πριν, jmmys είπε

Svlnt,με μπερδεψες  βρε,

Ενταξει,προφανώς δεν έχεις εμπειρία επάγγελματικα με πρατήρια.Οτι νομίζεις φίλε μου.

που σε μπέρδεψα. Αναφέρομαι στο δικό μου αμάξι. Προφανώς και δεν ισχύουν αυτά που γράφω για όλα τα αμάξια.

Εμπειρία δεν έχω με πρατήρια αλλά δε χρειάζεται εμπειρία γι αυτό που βλέπω.

όταν με "κλέβουν" όπως λένε μερικοί εμένα μου βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα. άρα δε με κλέβουν

Επεξ/σία από slvsnt
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slvsnt είπε

μόλις πέσει έχεις φάει 10 λίτρα. κάθε επόμενο είναι 5 λίτρα.

Εμένα τo ίδιο μου φαίνεται με τα 5 επόμενα.

Μόνο τα 4 τελευταία είναι τα μισά.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Εμένα τo ίδιο μου φαίνεται με τα 5 επόμενα.

Μόνο τα 4 τελευταία είναι τα μισά.

σε διάσταση ναι ίδιο είναι εκτός από τα μικρά. απλά εννοούσα ότι αυτό το κουτάκι αντιστοιχεί σε 10 λίτρα. sorry για το μπέρδεμα

σε Polo 1,2 tsi (2010) αυτό ε, να μη μπερδευόμαστε

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, slvsnt είπε

σε διάσταση ναι ίδιο είναι εκτός από τα μικρά. απλά εννοούσα ότι αυτό το κουτάκι αντιστοιχεί σε 10 λίτρα. sorry για το μπέρδεμα

σε Polo 1,2 tsi (2010) αυτό ε, να μη μπερδευόμαστε

Ναι για το 6r μιλάμε.

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι παρόλο που είναι ίδια τα πρώτα 6 κουτάκια, αντιπροσωπεύουν διαφορετική ποσότητα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, vision είπε

και να ήταν μόνο η κλοπή - (έστω και μικρή), η κλασική 95άρα μόνο 95 δεν είναι. Μπορεί 2 βενζινάδικα να σου βάλουν την ίδια ποσότητα στο 50άρικο, αλλά να βγάλεις 30-40 χλμ λιγότερα στο ένα, λόγω νερουλίασης. Καλά ο φίλος σου με τα 5 ευρώ, 2 γκαζιές καλές να πατήσει, έχει γίνει κάρβουνο το τάλιρο...

Βαζει 5€ την εβδομαδα βενζινη για να παει στη δουλεια του, φανταζομαι με τα εξτρα του ΣΚ μεσα στα ταληρα και αυτα. Και πιστευεις οτι θα πατησει "δυο καλες γκαζιες"; 1% κλιση να εχει ο δρομος θα το πηγαινει με νεκρα 😂

3 ώρες πριν, stefan123 είπε

Πεντωευρω παντως βαζουν πολλοι μου εχει πει ο βενζινας..Και εχω δει και καλα αυτοκινητα να το κανουν...Ειναι σαν αυτους που εχουν το τελευταιο iphone και κανουν αναπαντητη κληση για να τους παρεις....Αυτη η βρωμα που μαζευεται με τα χρονια,δεν θα επρεπε να λενε οι εταιριες οτι καθε χ χρονια θα πρεπει να καθαριζετε?Αλλα αφου πουλαν αντλιες γιατι να το πουν?

Μπορει να εχουν αεριο. Κι εγω εχω τυχει να βαλω 5€ βενζινη (αν και συνηθως βαζω 10€ πιο αραια)

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Εσυ πιστεύεις που κάποιος που βάζει ένα τάληρο βενζίνη πληρώνει τέλη ασφάλεια σέρβις ;

Ναι πάντα από εκεί ξεκινάω. Εάν κλέβει το κράτος,  καλά κάνουν και τον κλέβουν στη βενζίνη τότε.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, turbat0s είπε

Ναι για το 6r μιλάμε.

Απλά δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι παρόλο που είναι ίδια τα πρώτα 6 κουτάκια, αντιπροσωπεύουν διαφορετική ποσότητα.

μα στο εξήγησα. το βλέπω τόσα χρόνια στο αυτοκίνητο μου.

Έχω σημειώσει όσες φορές έχω βάλει βενζίνη και στα πόσα χιλιόμετρα.

ε κάθε κουτάκι έπεφτε και πέφτει μετά από 100km εκτός του πρώτου. (με βάση τον δικό μου τρόπου οδήγησης)

έχει τύχει να πέσει το κουτάκι στα 50κμ αντί στα 100 όταν το είχα πατήσει στην εθνική κοντά στην τελική

κι επειδή θέλω να έχω πάντα γεμάτο ρεζερβουρ (κόλλημα επειδή κάποτε την είχα πατήσει) όσες φορές έχει τύχει να πέσει το πρώτο, μετά από το πολύ 10χμ σταματάω στο πρατήριο που βάζω.

και ναι. θα πάρει γύρω στα 10 λίτρα, χωρίς το "ζόρισμα".

οι διαδρομές που κάνω όπως έγραψα είναι στανταρ σε ανοιχτό δρόμο και όχι μέσα σε πόλη.. γι αυτό έβγαλα αυτά τα συμπεράσματα.

όταν πάω να φουλάρω, ξέρω από πριν πόσα λίτρα θα πάρει και πόσα θα δώσω. πάντα πέφτω μέσα πλέον. εννοείται με μια απόκλιση.

σίγουρα κάποιος που οδηγάει σε πόλη δε μπορεί να καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα

να σου δώσω ένα τελευταίο παράδειγμα, πριν λίγες μέρες που έβαλα καύσιμα.

η τρίτη γραμμή είχε πέσει στα 329. άρα είχε φάει 20 λίτρα. αυξημένη κατανάλωση λόγω καιρού (σταμάτα ξεκίνα με τα νερά), όταν ο δείκτης ήταν στα 374 πήγα να φουλάρω.

λέω έχω φάει σίγουρα 20 λίτρα, έκανα άλλα 50 χιλιόμετρα (δηλαδή χοντρικά 3 λίτρα), άρα θα πάρει κάπου στα 23 λίτρα. Ο βενζινάς μου έβαλε 22,17 λίτρα και φούλαρε. ε τώρα κοντά στα 170 θα πέσει το πρώτο κουτί.

μη το ψάχνεις, το έχω μελετήσει όσο δε πάει. επίσης έχω παρατηρήσει ότι το ένα από τα μικρά πέφτει πιο γρήγορα από τα άλλα. το 2ο ή το 3ο είναι. δε θυμάμαι όμως ποιο είναι διότι δε το αφήνω να φτάσει εκεί.

γενικά ο δείκτης σε αυτό το αυτοκίνητο είναι πολύ καλός και πάει αναλογικά με βάση αυτά που έγραψα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, slvsnt είπε

μόλις πέσει έχεις φάει 10 λίτρα. κάθε επόμενο είναι 5 λίτρα. Εννοείται στο περίπου πάντα. μπορεί να είναι 11 μπορεί και 9.

Κοίτα, αν ισχύει αυτό, τότε τα 2 πρώτα κουτάκια δηλώνουν 15 λίτρα και ταυτόχρονα έχεις ένδειξη 3/4 του ρεζερβουάρ.

Άρα τελικά το πολάκι χωράει 60 λίτρα?

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

όταν πέσουν τα 2 πρώτα ναι, έχεις φάει 15 λίτρα. Δεδομένο ότι το έχεις γεμίσει νορμαλ. όταν φτάσεις στο 1/4, όλα τα μικρά κουτάκια είναι 10 λίτρα. χοντρικά πες 2,5 το καθένα. έτσι βγαίνουν τα 45 που λένε.

Εγώ έχω βάλει μέχρι 54 όταν ήταν άδειο (το είχα κάνει μερικές φορές). άντε να είχε 1 λίτρο μέσα.

αλλά όπως είπα μόνο ένας μου το έφτασε εκεί. άλλες φορές έφτανα τα 50. αλλά στα 54 δε με έκλεψε διότι βγήκαν τα παραπάνω χιλιόμετρα. προφανώς φοβούνται μη ξεχειλίσει και σταματάνε νωρίτερα

Δοκίμασε το αν θες, πες του να κάνει εξαέρωση και να το φουλάρει όσο πάει. απλά για να δεις ότι γίνεται.

Δε το συνιστώ όμως διότι έχω διαβάσει ότι δημιουργεί πρόβλημα.

Και μια λεπτομέρεια να ξέρετε που εξηγεί γιατί υπάρχουν αποκλίσεις. τι κάνουν οι βενζινάδες. 

Όταν χτυπάει η αντλία, αν το ποσό είναι ας πούμε 20€ θα σταματήσουν. Παίρνει όμως παραπάνω όπως έγραψε ο Whargoul.

Αν όταν χτυπήσει, το ποσό είναι 17,5€ θα ρίξουν λίγο ακόμα για να το στρογγυλοποιήσουν να φτάσει τα 20€.

Με έχουν ρωτήσει κιόλας πολλές φορές.. να το κάνω πχ 30€, 40€;

Επίσης μου έχει τύχει να είμαι με μηχανή, να θέλω να το φουλάρω λόγω ταξιδιού και ο τύπος να σταματάει στα 20€, βλέπω ότι παίρνει κι άλλο, του λέω βάλε όσο πάρει και είχε πάρει + ~2€. Πάνω από 1 λίτρο δηλαδή.

Άλλη φορά και γνωρίζοντας ότι το αυτοκίνητο μπορεί να πάρει +10 λίτρα λέω να μου το γεμίσουν όσο πάρει. Η κοπέλα που ήταν όμως, μάλλον φοβήθηκε μη χυθεί και μου λέει δε παίρνει άλλο. Άρα δε σημαίνει ότι σε όλα τα πρατήρια θα στο τιγκάρουν.

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο να καταλάβουμε αν μας κλέβουν όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά ποσά των 5€.

ένα toyοta corolla που είχα πριν καμιά δεκαετία πάντως, 40 έλεγε το ρεζερβουρ, ποτέ δε θυμάμαι να μπήκε παραπάνω καύσιμο

Επεξ/σία από slvsnt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...