Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάτσε ρε φίλε με 5€ δεν ντρέπεται? Καλύτερα να μαζέψει ένα ποσό πες του πχ 40 ευρώ και να πηγαίνει κάθε Χ βδομάδες άσε που θα του βαρέσει καμιά τρόμπα και θα πληρώσει το 5€ με κανα 2 μηδενικά από πίσω... 

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και να ήταν μόνο η κλοπή - (έστω και μικρή), η κλασική 95άρα μόνο 95 δεν είναι. Μπορεί 2 βενζινάδικα να σου βάλουν την ίδια ποσότητα στο 50άρικο, αλλά να βγάλεις 30-40 χλμ λιγότερα στο ένα, λόγω νερουλίασης. Καλά ο φίλος σου με τα 5 ευρώ, 2 γκαζιές καλές να πατήσει, έχει γίνει κάρβουνο το τάλιρο...

Επεξ/σία από vision
Δημοσ.

δυστυχως παιζουν πολλοι παραγοντες ρολο στο κεφαλαιο βενζινη, που δεν  βγαζεις ακρη.

σε πολλα οχηματα, το βιβλιο εχει την ενδειξη  ≅ (περιπου ισο) στα λιτρα που χωραει το ντεποζιτο.

η ταχυτητα που βαζει η αντλια, δηλ αν ειναι στο γρηγορο  προσθετει περισσοτερο αερα μεσα στο υγρο. Σε βιντεο εχω δει μηχανακι που βαζει απο self service πρατηριο του εξωτερικου, να το γεμιζει μεχρι ταπα μονος του, να περιμενει λιγο να κατσει το υγρο και να φυγει ο αερας και  δωσε του  ξανα...καταφερε να βαλει περιπου ενα λιτρο ακομη. φανταστειτε τη διαφορα στο αμαξι

οτι η αντλια ειναι ρυθμισμενη στο κατω οριο αποκλισης.

η εξωτερικη θερμοκρασια που το καλοκαιρι διαφερει ελαχιστα η ποσοτητα.

μαζα απο σκουπιδια που εχει μαζευτει στο πατο του ντεποζιτου με τα χρονια...ειναι αυτη η μαζα που βουλωνει και καιει τις αντλιες.

Παντως συμβουλη για το φιλο που ξεκινησε το αρθρο...γεμισε το και βαζε απο γεματο το 5ευρω. θα γλιτωσεις πολλα..ακομη και η καταναλωση θα πεσει.

Δημοσ.

Πεντωευρω παντως βαζουν πολλοι μου εχει πει ο βενζινας..Και εχω δει και καλα αυτοκινητα να το κανουν...Ειναι σαν αυτους που εχουν το τελευταιο iphone και κανουν αναπαντητη κληση για να τους παρεις....Αυτη η βρωμα που μαζευεται με τα χρονια,δεν θα επρεπε να λενε οι εταιριες οτι καθε χ χρονια θα πρεπει να καθαριζετε?Αλλα αφου πουλαν αντλιες γιατι να το πουν?

• Like 1
Δημοσ.

Από τη στιγμή που πάντα βάζει 5 ευρώ  το οποίο είναι γύρω στα 3,5 λίτρα περίπου προτείνω να έχει ένα μπετονάκι 4-5 λίτρων στο οποίο να σημαδέψει με μία γραμμή μέχρι που πρέπει να φτάσει το καύσιμο και να λέει στο βενζινά βάλε μου 3,5 λίτρα γιατί το θέλω  για συγκεκριμένη δουλειά,π.χ. για βενζινοπρίονο και χορτοκοπτικό να του κάνω μίξη με λάδι και στη συνέχεια με χωνάκι να το ρίχνει στη δεξαμενή..

Έτσι δεν μπορεί να τον κλέψει κανείς.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikangel είπε

Η αυτοκινητοβιομηχανίες θα μπορούσαν να έχουν δώσει λύσεις εδώ και χρόνια στο ενδεχόμενο κλέψιμο των πρατηρίων. Θα μπορούσε να υπάρχει εσωτερικα του ρεζερβουάρ μια πεταλούδα που θα περιστρεφόταν με την ροή του καυσίμου και θα υπολόγιζε με ακρίβεια σταγόνας πόσο μπαίνει μέσα στο ρεζερβουάρ. Δεν υπάρχει η θέληση μάλλον για ευνόητους λόγους. Εξαλλού η το υπουργείο εμπορίου ΔΈΧΕΤΑΙ την απόκλιση στην ποσότητα του καυσίμου ως ένα μικρό ποσοστό που βέβαια σε  χιλιάδες λύτρα μεταφράζεται ως ένα αξιοσέβαστο ποσό για τον εκάστοτε πρατηριούχο. Το παράδοξο είναι πως η αντλία πάντα κάνει λάθος προς τα κάτω στην ποσότητα που θα βάλει  και όχι προς τα πάνω. Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως ο δείκτης απο πρατήριο σε πρατήριο έχει διαφορετικές ενδείξεις σε ίδια τιμή καύσιμου και ίδια χρήματα. Η λυση που εφαρμόζω όταν τεστάρω ένα νέο πρατήριο κοντα στην γειτονία μου και περιξ είναι να φτανω το όχημα μου στα όρια του μέχρι να μέινει από καύσιμο (τελευταια χιλιόμετρα  σε ελεγχόμενο χώρο όπως μεγάλο πάρκινγκ)  Έχω εφεδρικό ένα μπιτόνι 3 λίτρων  με βενζίνη . Βαζω τα 3 λίτρα στο ρεζερβουάρ και προσδοκώ από το πρατήριο γεμίζοντας το να χωρέσει 42 λίτρα. + 1 λίτρο το πολύ στις σωληνώσεις μεχρι τα μπεκ. Το ρεζερβουαρ μου είναι 45 λίτρων . Μου έχει τύχει σε πρατήριο να έχω βενζίνη λίγο πριν το τελευταιο δείκτη, να ζηταω να μου το γεμίσει  και να μου γραψει στην απόδειξη πως εβαλε 49 λίτρα.  Φυσικα και δεν τα πλήρωσα γιατι μου έλεγε πως τα 4 λίτρα διαφορας τα χωρεσαν οι σωλήνες μεχρι τα μπεκ...

Μη βάζεις στοίχημα πως σε έκλεψε.

Τα αυτοκίνητα παίρνουν περισσότερα λίτρα απ όσο αναφέρουν. Δε ξέρω αν το κάνουν όλα αλλά το δικό μου VW polo 1.2 tsi παίρνει αρκετά περισσότερα από τα 45 που λέει ο κατασκευαστής

Κοντά στα 9 λίτρα επιπλέον!!! Δοκιμασμένο από εμένα και όχι μόνο μια φορά. Την πρώτη φορά νόμιζα ότι με κλέψανε αλλά έβγαλε τα χιλιόμετρα που έπρεπε να βγάλει. Αρκεί να τους πείτε να βγάλουν τον αέρα. Βέβαια απ ότι έχω ακούσει δεν είναι καλή ιδέα να το κάνεις διότι μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω βαρεθεί να ακούω για την απόδοση βενζίνης με τα Χ ευρώ που λέει ο καθένας. Π.Χ. με 10 ευρώ βγάζω Χ χιλιόμετρα λες και είναι δεδομένο.. Η τιμή της βενζίνης αλλάζει συνεχώς. Ο μόνος τρόπος σύγκρισης είναι να μετράς με λίτρα και όχι με Ευρώ.

Αν τον Χ μήνα η τιμή του καυσίμου είναι 1.70ε και βάλω 5 ευρώ τότε έχω βάλει 2.94 λίτρα. Αν τον Ψ μήνα η τιμή πάει 1.45 έχω βάλει 3.44 λίτρα. Αν τον μήνα Χ η βενζίνη δεν μου φτάσει δεν σημαίνει ότι με έκλεψαν...

Προσωπικά έχω μάθει να μετράω τη συμπεριφορά του δείκτη μου με τα λίτρα στο γέμισμα και καταλαβαίνω πάνω κάτω αν κάτι πάει στραβά στο γέμισμα.

Όπως όμως γράφω παραπάνω "γέμισμα"... Δεν μπορείς με μικρή ποσότητα να καταλάβεις εκτός αν έχεις υπερσύγχρονο σύστημα μέτρησης στο αυτοκίνητο που μετράει και τα ml σε digital display.

Αυτά.

Επεξ/σία από agent_smith
Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

Εσυ πιστεύεις που κάποιος που βάζει ένα τάληρο βενζίνη πληρώνει τέλη ασφάλεια σέρβις ;

Είναι πληρωμένα, αν του τα πληρώνει μπαμπάς ή παππούς

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, slvsnt είπε

Δε ξέρω αν το κάνουν όλα αλλά το δικό μου VW polo 1.2 tsi παίρνει αρκετά περισσότερα από τα 45 που λέει ο κατασκευαστής

Κοντά στα 9 λίτρα επιπλέον!!!

Το δικό μου πάντως όχι!

Δηλαδή από λαμπάκι σου σπρώχνουν 54 λίτρα??

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, slvsnt είπε

Κοντά στα 9 λίτρα επιπλέον!!!

Εκείνος όχι απλα κλέβει αλλά είναι καραλησταρχος.

Σκέψου να βάλει σε φορτηγό με 500αρι ντεπόζιτο ποσα λίτρα κλέβει.

Το πρόβλημα το μεγάλο εδώ είναι όχι τόσο το κλέψιμο, αλλά η κάκιστη ποιότητα καυσιμου.Το έχω διαπιστώσει τα τελευταια 20 χρόνια και με ίδιο ΙΧ που εβαζα και βάζω ακόμα βενζίνη σε διάφορες χώρες της Ευρώπης αλλά κυρίως επαγγελματικά με φορτηγά σε πετρελαιο.

Δημοσ.

παντως επειδη ολοι εχουμε πεσει θυματα κλοπης σε διαφορα βενζιναδικα,και εχουμε καποια εμπειρια λογω του οτι οδηγουμε το ιδιο αυτοκινητο,και καταλαβαινουμε αμεσως την κλοπη...

εγω προσωπικα εχω ανακαλυψει οτι οσα βενζιναδικα πουλανε σε τιμη πολυ χαμηλη σε σχεση με τον ανταγωνισμο σχεδον παντα κλεβουνε.....ετσι τουλαχιστον εχει συμβει σε μενα...μπαινω βαζω τα 30 ευρω και ο δεικτης μετακινειτε σαν να εβαλα 20....σε σχεση με αλλα πιο ακριβα....αισχος τι να πω...και δεν υπαρχει τροπος να αποδειξεις τιποτα...

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, agap είπε

εγω προσωπικα εχω ανακαλυψει οτι οσα βενζιναδικα πουλανε σε τιμη πολυ χαμηλη σε σχεση με τον ανταγωνισμο σχεδον παντα κλεβουνε.

Εγώ πάντως αν ήθελα να κλέψω θα πουλούσα με νορμάλ τιμή για να μην δημιουργώ υπόνοιες.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, jmmys είπε

Εκείνος όχι απλα κλέβει αλλά είναι καραλησταρχος.

9 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Το δικό μου πάντως όχι!

Δηλαδή από λαμπάκι σου σπρώχνουν 54 λίτρα??

έχεις το ίδιο αυτοκίνητο?

Αν ναι θα ξέρεις ότι όταν πέσει η πρώτη γραμμή έχει φάει 10 λίτρα. Η πρώτη γραμμή είναι μεγαλύτερη από τις άλλες, κάθε επόμενη γραμμή είναι 5 λίτρα εκτός των μικρών τελευταίων.

Όταν χτυπάει το λαμπάκι έχει γύρω στα 5 λίτρα μέσα.

Κινούμαι σε επαρχιακό δρόμο ευθεία χωρίς σταμάτα ξεκίνα. Με το που πέσει η πρώτη γραμμή (10 λίτρα δηλαδή) ο δείκτης δείχνει ~200 χιλιόμετρα. 

Έχει τύχει να δείξει και 220, έχει τύχει και 130 (όταν πήγαινα πατημένος). Υπο κανονικές συνθήκες πάντως στις ίδιες διαδρομές έχουμε ~5λ/100 χιλιόμετρα.

Όταν λοιπόν η πρώτη γραμμή πέσει στα 400 ή και στα 380, λες να με έχουν κλέψει; Δε μιλάμε για μια φορά. τα διπλάσια χιλιόμετρα απ όσο συνήθως. άρα μαθηματικα βγαίνουν τα νούμερα.

Μου έβαλε σχεδόν 10 λίτρα παραπάνω αλλά και η γραμμή έπεσε σχεδόν 200 χιλιόμετρα παραπάνω. 5λίτρα στα 100. Χοντρικά

Το θέμα είναι ότι στον βενζινά που πάω τώρα, 1-2 φορές που του είχα πει να το ξεχειλίσει ποτέ δεν έβαλε τα λίτρα  που έβαζε ένας άλλος που πήγαινα παλαιότερα. Γι αυτο κι αυτές τις φορές δεν έφτασα στα ίδια χιλιόμετρα. ίσως φοβόταν μη χυθεί.

Τελευταία φορά σε ταξίδι τον Οκτ., μου έβαλε σχεδόν 8 λίτρα επιπλέον και η πρώτη γραμμή έπεσε στα 354km

το θέμα είναι ότι όσες φορές το τίγκαρα, έβγαλε τα χιλιόμετρα που υπολόγιζα πάνω κάτω

έχει τύχει να βγάλω 1000+ χιλιόμετρα με τέτοιο γέμισμα.

έχω κρατήσει και σημειώσεις ακριβώς τα λίτρα αν σε ενδιαφέρει με ημερομηνίες.

Εντάξει μπορεί να έκλεψε κανένα λίτρο αυτό κανείς δε μπορεί να το ξέρει αλλά΄σίγουρα το αυτοκίνητο παίρνει πάνω από 45.

Οι διαδρομές που κάνω είναι στανταρ χωρίς κίνηση και αρκετά σε αυτοκινητόδρομο με σταθερή ταχύτητα οπότε η κατανάλωση που είχα όλα αυτά τα χρόνια είναι πάντα σταθερή -προβλέψιμη.

Αν κινούμαι σε πόλη ή το χειμώνα εννοείται ότι αλλάζουν τα δεδομένα

Το αυτοκίνητο έχει πάνω από 130.000km και ξέρω πολύ καλά τι μου γίνεται. Παίρνει παραπάνω λίτρα.

Υ.Γ Ξέρω το έχω κάνει επιστήμη

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, slvsnt είπε

Όταν χτυπάει το λαμπάκι έχει γύρω στα 5 λίτρα μέσα.

Ανάλογα το αμάξι.

Τέλος πάντων, όλοι κλέβουν λίγο εως πολύ,αλλιώς δεν βγαίνουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, jmmys είπε

Ανάλογα το αμάξι.

Τέλος πάντων, όλοι κλέβουν λίγο εως πολύ,αλλιώς δεν βγαίνουν.

αναφέρομαι στο δικό μου αμάξι

VW polo 2010.

Το ότι κλέβουν είναι άλλο θέμα και δεν είναι εύκολο να το καταλάβεις.

Εγώ έγραψα απλά ΄για να σχολιάσω ότι τα επιπλέον λίτρα στο ρεζουρβουρ δεν είναι πάντα κλέψιμο.

Δε ξέρω τι γίνεται σε άλλα μοντέλα. Δε νομίζω μόνο το δικό μου να παίρνει παραπάνω

Επεξ/σία από slvsnt

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...