Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένας φίλος μου βάζει μια φορά την εβδομάδα 5 ευρώ βενζίνη στο αμάξι , ίσα να πάει από το σπίτι στη δουλειά εδώ και 3 μήνες. Ο δείκτης της βενζίνης πριν βάλει, είναι στην τελευταία ένδειξη , με το που βάλει ανεβαίνει στην επόμενη.  Κάθε φορά πάει στο ίδιο βενζινάδικο (δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω σε ποιο ) για να βάλει τα 5 ευρώ.

Μια μέρα,  έβαλε το καθιερωμένο 5ευρο ,αλλά  διαπίστωσε πως δεν ανέβηκε η ένδειξη της βενζίνης. Ρώτησε τον βενζινά αλλά αυτός του τα μασούσε (σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου), πως δεν γίνεται να τον κλέψαν λόγω του συστήματος εισροών-εκροών. Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε σε άλλο βενζιάδικο , άλλης εταιρίας. Λέει τον βενζινά τι του συνέβη, και αυτός του εξηγεί πως αυτή η εταιρία κάνει πατέντες για να κλέβει το σύστημα. Εδώ η ένδειξη της βενζίνης ανέβηκε στην επόμενη μέτρηση.

Ξέρω πως αυτή η συνήθεια του φίλου δεν είναι καλή για την υγεία της αντλίας βενζίνης, και πως αυτό που έπαθε είναι σύμπτωμα πως θα του βγάλει πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Επίσης η θεωρία του βενζινά μου ακούγεται τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί?

Δημοσ.

Όλα τα βενζινάδικα κλέβουν,άλλοι ελάχιστα,άλλοι λίγο παραπανω.

Και βενζιναδες μου το έχουν πει,και το έχω διαπιστώσει χρόνια τώρα με τα φορτηγά αλλά και με ΙΧ.

Δημοσ.

Καταρχήν ο δείκτης της βενζίνης δεν δουλεύει ποτέ γραμμικά, δηλαδή δεν γίνεται κάθε φορά που βάζει X ποσότητα βενζίνης ο δείκτης να ανεβαίνει Ψ χιλιοστά άσχετα πόσο άδειο ή γεμάτο ήταν το τεπόζιτο.

Επίσης ναι, παίζει και το ενδεχόμενο ο βενζινάς να μην του έβαλε τη σωστή ποσότητα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τα λίγο παραπάνω από 3 λίτρα βενζίνης που βάζει ο φίλος σου απορώ πως μετακινείται ο δείκτης βενζίνης.

Επεξ/σία από moure
  • Like 21
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο με μπετονακι μπορεις να καταλαβεις ποσο σε κλεβει η αντλια...

Αλλα ειναι ολες με τηλεκοντρολ και αμα πας να γεμισεις μπιτονι σταματαει να κλεβει...

Δεν ειναι τυχαιο που ακουμε βενζιναδικα να βαζουν 60lt σε 50lt ντεποζιτα ...

Επεξ/σία από k_w_t
  • Like 2
Δημοσ.
47 minutes ago, theoritikos said:

Ένας φίλος μου βάζει μια φορά την εβδομάδα 5 ευρώ βενζίνη στο αμάξι , ίσα να πάει από το σπίτι στη δουλειά εδώ και 3 μήνες. Ο δείκτης της βενζίνης πριν βάλει, είναι στην τελευταία ένδειξη , με το που βάλει ανεβαίνει στην επόμενη.  Κάθε φορά πάει στο ίδιο βενζινάδικο (δεν ξέρω αν έχει νόημα να αναφέρω σε ποιο ) για να βάλει τα 5 ευρώ.

Μια μέρα,  έβαλε το καθιερωμένο 5ευρο ,αλλά  διαπίστωσε πως δεν ανέβηκε η ένδειξη της βενζίνης. Ρώτησε τον βενζινά αλλά αυτός του τα μασούσε (σύμφωνα με τα λεγόμενα του φίλου), πως δεν γίνεται να τον κλέψαν λόγω του συστήματος εισροών-εκροών. Την προηγούμενη εβδομάδα έβαλε σε άλλο βενζιάδικο , άλλης εταιρίας. Λέει τον βενζινά τι του συνέβη, και αυτός του εξηγεί πως αυτή η εταιρία κάνει πατέντες για να κλέβει το σύστημα. Εδώ η ένδειξη της βενζίνης ανέβηκε στην επόμενη μέτρηση.

Ξέρω πως αυτή η συνήθεια του φίλου δεν είναι καλή για την υγεία της αντλίας βενζίνης, και πως αυτό που έπαθε είναι σύμπτωμα πως θα του βγάλει πρόβλημα σε σύντομο χρονικό διάστημα.  Επίσης η θεωρία του βενζινά μου ακούγεται τρελό σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι ακριβώς έχει συμβεί?

Αν του έβγαλε τα ίδια km λίγο δύσκολο να τον έκλεψε, όχι πως δεν γίνεται αλλά μια καλή ένδειξη είναι αυτή. Αφού κάνει την ίδια διαδρομή.

Δημοσ.

με 5€τι ακριβως θελει να μετρησει?Αν ανεβηκε 5εκ. η σταθμη?Λιγο ξεφουσκωτο να ειναι το λαστιχο μιση γραμμη μειον θα δειχνει.

ΥΓ.Εαν δεν ανεβηκε καθολου ο δεικτης,προφανως και δεν εβαλε βενζινη.Το συστημα εισροων-εκροων πως ακριβως το συμβουλευτηκαν και ειδαν οτι δεν εχει κανει λαθος?

Πηρε αποδειξη στα χερια?

• Like 3
Δημοσ.

5€ δε βάζω ούτε στο παπί πάντως.

Μπορεί να τον έκλεψε, μπορεί και όχι.

Με 5€ δε μπορείς να βγάλεις άκρη. Απορώ, όντως κουνιέται ο δείκτης με τόσο λίγο καύσιμο

• Like 2
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, theoritikos είπε

Ένας φίλος μου βάζει μια φορά την εβδομάδα 5 ευρώ βενζίνη στο αμάξι , ίσα να πάει από το σπίτι στη δουλειά εδώ και 3 μήνες.

Μηπως ψωνιζει και 2-3 φυλλα κωλοχαρτου καθε φορα που ειναι να παει τουαλετα;

• Like 7
  • Thanks 2
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, ougxar είπε

Γιατί να μπει σε έξοδα, μπορεί να κλέψει χαρτί από την δουλειά του ή ακόμα καλύτερα από το βενζινάδικο τόσα λεφτά του σκάει κάθε εβδομάδα.

Edit: "Ένας φίλος μου" 😂

Επεξ/σία από *Kopanos*
  • Like 3
Δημοσ.

με σύριγγα έβαλε τα 5€ καύσιμο;

large_20180502124431_nipro_syringe_me_velona_2ml_21g_x_1_1_2_0_80_x_38mm_1tmch.jpeg.3ee3c66197641a2cb31adcf4a2d896be.jpeg 

Να έχεις τον άλλον να σου λέει, βάλε μου 5€ και να γκρινιάζει ότι τον έκλεψες....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, ougxar είπε

Μην το γελάς.Είχα ακούσει τύπο που ήθελε να λουστεί και τι έκανε; Πήγε με ένα σφηνοποτηρο να του βάλει λίγο σαμπουάν ο γείτονας

Επεξ/σία από xaratsi
  • Sad 1
Δημοσ.

κουβαλανε τανκερ και αγωγοι γαλονια βενζινη για να βαλει ο αλλος 5 ευρω βενζινη 🍆

βαλε 20 και ελα σε ενα μηνα

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...