Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Pleo είπε

Sorry αλλά αν στα μαγαζιά σας λένε για προδιαγραφές HDMI καλωδίων και τις μπερδεύουν με τις προδιαγραφές των θυρών (aka του HDMI board) τότε για να δείτε αν κλειδώνει ή όχι ένα καλώδιο, τυλίξτε το γύρω από το λαιμό του μαγαζάτορα και τραβήξτε με δύναμη.

Έλεος... . Καλώδια ψωνίζουμε από εξειδικευμένα καταστήματα, όχι από φούρνους σουβλατζίδικα και ζαχαροπλαστεία. Όποιος σας πει για καλώδιο HDMI 2.1, 2.0 δεν ξέρω γω τι, απομακρυνθείτε γρήγορα φτύνοντας πίσω σας. Δεν πρόκειται για επαγγελματία αλλά για αλεξιπτωτιστή.

Βασικά δεν έχω υπόψιν κάποιο που θα του ζητήσω "Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet" και δεν θα με κοιτάει σαν εξωγήινο :P

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Βασικά δεν έχω υπόψιν κάποιο που θα του ζητήσω "Premium High Speed HDMI Cable with Ethernet" και δεν θα με κοιτάει σαν εξωγήινο :P

Υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα. Αποφεύγεις αλυσίδες, e-shopάδικα και λοιπές παιδικές χαρές του box moving απλά. Δηλαδή αν θελήσεις να ρωτήσεις για το πως να ρυθμίσεις το ARC μεταξύ TV και ενισχυτή, να μην πάρεις απάντηση του στυλ στους 40 βαθμούς για μάλλινα και ευαίσθητα με στύψιμο στις 1200 στροφές... .

Δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος ότι δεν θα εξυπηρετηθεί αν ψωνίσει από εκεί που πουλάνε και ψυγεία ή φούρνους μικροκυμάτων. Μια δυο απλές στοχευμένες ερωτήσεις χρειάζονται για να καταλάβεις τον μπακάλη που τυχαίνει να πουλά και καλώδια HDMI.

Επεξ/σία από Pleo
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Retromaniac είπε

έχω Xbox one x και oled. Δεν έκανα κάποιο χαρακτηρισμό. Είπα ότι βγάζετε εύκολα και βιαστικά συμπεράσματα τα οποία ξέρετε κατά βάθος ότι δεν έχουν κάποια λογική αλλά για κάποιο λόγο επιλέγετε να τα πιστέψετε. Πραγματικά αδυνατω να καταλάβω γιατί το κάνετε αυτό. Πιθανότατα η τηλεόραση σου έχει μερική υποστήριξη 2.1, όπως και το Xbox και έχει chroma 4:4:4. Και ναι υπάρχει μερική υποστήριξη.  Το να υποθέτεις όμως ότι η εξήγηση  είναι  ότι ζοριζεται λιγότερο καλώδιο 2.1 σε 2.0 τηλεόραση, εντάξει δεν είναι και η πιο πιθανή τεχνική εξήγηση που θα μου πέρναγε από το μυαλό...

Διαβάστε και λίγο εδώ να δεις κάποια πράγματα και να καταλάβεις ότι είναι αδύνατον αυτό που υποστηριζες.

https://www.google.com/amp/s/amp.reddit.com/r/appletv/comments/73o0en/i_can_only_get_my_samsung_mu8000_to_422_chroma_on/

Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ τo Xbox-Χ και oled(E8) η διαφορά στα χρώματα είναι μεγάλη!Πριν δεν είχα κανένα καλώδιο φθηνιαρικο το καλώδιο της belkin εάν δεις ψάξε βίντεο στο YouTube(στο ξαναείπα και πριν) ένας που βάζει το NBA 2k18 και δείχνει της διαφορές με 2.1 καλώδιο και με 2.0 οι διαφορές κάνουν μπαμ!

Διάφορα επίσης είχε ο κουμπάρος μου που έχει και αυτός την C8,ένας φίλος μου με την Β7 και ένας άλλος φίλος μου με μια Samsung..

ΟΛΟΙ έμεις να κάνουμε λάθος δεν νομιζω!!

Τέλος να πω το καλώδιο το είχα πάρει σχεδόν 1 χρόνο πριν από ένα μαγαζί της γειτονιάς μου στο ν Άγιο Δημήτριο και όλοι οι φίλοι μου μετα απο παζάρι μας το είχε αφήσει από 35ευρω στα 30.

Τώρα το ίδιο μαγαζί στο skrutz το έχει πάει στα 70!!!

Ελλαδαρα forever!!

Και εννοείτε δεν πιστεύω ούτε 1% ότι εμείς που έχουμε τα περσινά μοντέλα των OLED ότι θα μας δώσει με update η LG το 2.1..θέλουν να μας κάνουν συνέχεια να αλλαζουμε..

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, spyros1908 είπε

Επειδή τυχαίνει να έχω και εγώ τo Xbox-Χ και oled(E8) η διαφορά στα χρώματα είναι μεγάλη!Πριν δεν είχα κανένα καλώδιο φθηνιαρικο το καλώδιο της belkin εάν δεις ψάξε βίντεο στο YouTube(στο ξαναείπα και πριν) ένας που βάζει το NBA 2k18 και δείχνει της διαφορές με 2.1 καλώδιο και με 2.0 οι διαφορές κάνουν μπαμ!

Διάφορα επίσης είχε ο κουμπάρος μου που έχει και αυτός την C8,ένας φίλος μου με την Β7 και ένας άλλος φίλος μου με μια Samsung..

ΟΛΟΙ έμεις να κάνουμε λάθος δεν νομιζω!!

Τέλος να πω το καλώδιο το είχα πάρει σχεδόν 1 χρόνο πριν από ένα μαγαζί της γειτονιάς μου στο ν Άγιο Δημήτριο και όλοι οι φίλοι μου μετα απο παζάρι μας το είχε αφήσει από 35ευρω στα 30.

Τώρα το ίδιο μαγαζί στο skrutz το έχει πάει στα 70!!!

Ελλαδαρα forever!!

Και εννοείτε δεν πιστεύω ούτε 1% ότι εμείς που έχουμε τα περσινά μοντέλα των OLED ότι θα μας δώσει με update η LG το 2.1..θέλουν να μας κάνουν συνέχεια να αλλαζουμε.

Μα εσένα έχει διάφορα γιατί η τηλεόραση σου είναι 2.0b οπότε και επωφελήθηκε από την αλλαγή από το πιο γρήγορο καλώδιο.

29 λεπτά πριν, Pleo είπε

Υπάρχουν εξειδικευμένα καταστήματα. Αποφεύγεις αλυσίδες, e-shopάδικα και λοιπές παιδικές χαρές του box moving απλά. Δηλαδή αν θελήσεις να ρωτήσεις για το πως να ρυθμίσεις το ARC μεταξύ TV και ενισχυτή, να μην πάρεις απάντηση του στυλ στους 40 βαθμούς για μάλλινα και ευαίσθητα με στύψιμο στις 1200 στροφές... .

Δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κάποιος ότι δεν θα εξυπηρετηθεί αν ψωνίσει από εκεί που πουλάνε και ψυγεία ή φούρνους μικροκυμάτων. Μια δυο απλές στοχευμένες ερωτήσεις χρειάζονται για να καταλάβεις τον μπακάλη που τυχαίνει να πουλά και καλώδια HDMI.

Μα δεν με νοιάζει να ξέρει αυτός, ξέρω εγώ τι θα πάρω. Δεν θα ψάξω να πάω σε εξειδικευμένο που συνήθως σου πιάνουν το ποπό. Βασικά δεν πάω καν σε μαγαζιά αφού αγοράζω από το ιντερνετ.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε

Μα εσένα έχει διάφορα γιατί η τηλεόραση σου είναι 2.0b οπότε και επωφελήθηκε από την αλλαγή από το πιο γρήγορο καλώδιο.

Μπορεί να έχεις δικιο!Εγώ πάντως ξέρω ότι πάλι η LG με έβαλε σε μπελάδες με τόσες βελτιώσεις στα 2019 μοντέλα της!Το καλοκαίρι θα την δώσω εδώ στο site(όπως έχω πουλήσει και άλλες τηλεθεάσεις) για να πάρω την C9,για να είμαι έτοιμος όταν έρθει το 2020 το επόμενο Xbox..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, spyros1908 είπε

Μπορεί να έχεις δικιο!Εγώ πάντως ξέρω ότι πάλι η LG με έβαλε σε μπελάδες με τόσες βελτιώσεις στα 2019 μοντέλα της!Το καλοκαίρι θα την δώσω εδώ στο site(όπως έχω πουλήσει και άλλες τηλεθεάσεις) για να πάρω την C9,για να είμαι έτοιμος όταν έρθει το 2020 το επόμενο Xbox.

Η αλήθεια ότι τα μοντέλα του 19 θα είναι super future proof... Το σκέφτομαι και εγώ...

HDMI 2.1, 4k@120, freesync κτλ

23 λεπτά πριν, spyros1908 είπε

Μπορεί να έχεις δικιο!Εγώ πάντως ξέρω ότι πάλι η LG με έβαλε σε μπελάδες με τόσες βελτιώσεις στα 2019 μοντέλα της!Το καλοκαίρι θα την δώσω εδώ στο site(όπως έχω πουλήσει και άλλες τηλεθεάσεις) για να πάρω την C9,για να είμαι έτοιμος όταν έρθει το 2020 το επόμενο Xbox..

Να σου ρωτήσω, έχει κάποιο βίντεο που βάζει HDMI 2.1 καλώδιο σε 2.0 tv και βλέπει διαφορά; Θέλω να δω τι λέει...

Άσχετο, μια που λέγαμε για premium καλωδια

https://www.audioshow.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=58960&virtuemart_category_id=270&lang=el

Ποιο θύμα θα πάει να δώσει 2000 ευρώ για HDMI 2.0 cable 3m; Και θα νομίζει ότι έτσι παίρνει την καλύτερη εικόνα;

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Retromaniac είπε

Μα δεν με νοιάζει να ξέρει αυτός, ξέρω εγώ τι θα πάρω. Δεν θα ψάξω να πάω σε εξειδικευμένο που συνήθως σου πιάνουν το ποπό. Βασικά δεν πάω καν σε μαγαζιά αφού αγοράζω από το ιντερνετ.

Ανάποδα είναι. Στο κατάστημα εντός πετυχαίνεις την καλύτερη τιμή γιατί δεν μπορεί να την σπάσει και να φαίνεται σπασμένη στο νετ (στο σκρουτζ για παράδειγμα). Είναι νόμος, άσε που με το παζάρι πέφτει κι άλλο. Εγώ γι' αυτό ψωνίζω μόνο από φυσικό κατάστημα εντός, και από το νετ ψωνίζω μόνο αν δεν υπάρχει στην Ελληνική αγορά. Σιγά μην αφήσω την ευκαιρία να αγοράσω φτηνότερα επειδή δεν μπορούν να φαίνονται οι πραγματικές τιμές στο νετ. 😉

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αναζήτησα το άρθρο μιας και είχα θέμα με το ARC.

Ας ξεκινήσουμε από την αρχή.
Το netflix σε κάποιες τηλεοράσεις LG, streamάρει Dolby Vision και Dolby Atmos.
Υπάρχει AVR της Denon που υποστηρίζει πλήρως Dolby Vision και Dolby Atmos κωδικοποιήσεις. (το dolby vision δε μας απασχολεί στην παρούσα φάση, μιας και το Nextflix streaming γίνεται από την TV, θα επανέλθω όμως σε λίγο, γι αυτό το αναφέρω)

Ας επικεντρωθούμε στην διασύνδεση της TV με το AVR.
Σύμφωνα με τον πωλητή, δεν έπρεπε να συνδέσω την TV στο AVR με ARC (HDMI) -γιατί θα είχα θέματα με το τηλεκοντρόλ, or whatever- οπότε έπρεπε να επιλέξω ένα slot πίσω απο την TV που να μην δίνει αυτό το option. Θα πέρναγα τον επιστεφόμενο ήχο της TV στο AVR μέσω οπτικής ίνας. Πράγμα που έκανα σε αρχικό στάδιο.

ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ.
Valueline High Speed HDMI2.0 από TV (σε OXI ARC slot) στο ΤV-out του AVR -στην παρούσα φάση αχρείαστο-
Μεταφορά ήχου με οπτική ίνα.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Σβηστό το Dolby Atmos στο panel του Netflix. Ο ήχος πέρναγε κανονικά στο AVR όμως κάτι δεν ήταν όπως έπρεπε. (σημείωση, οτι η οπτική ίνα περνάει σήμα ήχου μέχρι 5.1 όπως ενημερώθηκα εκ των υστέρων και δεν μπορεί να περάσει παραπάνω)

Τότε δοκίμασα να συνδέσω μέσω του ARC και έβγαλα την οπτική.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΩΔΊΩΣΗ.
Valueline High Speed HDMI2.0 από TV (σε ARC slot) στο ΤV-out του AVR 
Μεταφορά ήχου μέσω του ARC.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ανάβει το Dolby Atmos στο panel του Netflix. ΜΑΓΕΙΑ. Ξεκινάει η ταινία. Ο ήχος ψαλίδιζε. Διακοπές και πολύς "θόρυβος".

Θα φταίει το καλώδιο. Δεν είναι καλό. Είχε απλά αυτοκόλλητο HDMI2.0 αλλά ήταν 1.4. Οι συμβουλές πωλητών σε μεγάλα καταστήματα ήταν να πάρω ένα ακριβό καλώδιο. To HAMA ΘΑ έκανε!

ΤΡΙΤΗ ΚΑΛΩΔΊΩΣΗ.
HAMA Ultra High Speed HDMI2.0 από TV (σε ARC slot) στο ΤV-out του AVR 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Το ίδιο με παραπάνω

Τότε έμαθα το HDMI2.1 και είπα να το δοκιμάσω. Αγόρασα το μοναδικό διαθέσιμο HDMI2.1 καλώδιο που υπήρχε στο γνωστό site με συνεργάτες κυρίως μικρά καταστήματα, της Club3D. Δεν περίμενα οτι θα παίξει τίποτα. (για να μην υπάρξει παρεξήγηση, θα δοκίμαζα οποιοδήποτε 2.1 υπήρχε και μου γέμιζε το μάτι, ήμουν έτοιμος για παραγγελία απο e-bay)

ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΛΩΔΊΩΣΗ.
CLUB 3D HDMI 2.1 από TV (σε ARC slot) στο ΤV-out του AVR 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΠΑΙΞΑΝΕ ΟΛΑ μια χαρά!

Και πάμε στον επίλογο.

Από το blu-ray προς το AVR και με το καλώδιο της Valueline και με το καλώδιο της HAMA, με δισκάκι UHD Dolby Vision + Dolby Atmos, γινόταν μεταφορά εικόνας και ήχου κανονικά, χωρίς καμία διακοπή πράγμα που μαρτυρά οτι το bandwidth του HDMI2.0 είναι αρκετό για τη μεταφορά του 4K σήματος με πολυκάναλο ήχο (πάνω απο 5.1) όταν παίζει σε one way!!!!!!!!!!! Δεν θα μιλήσω για ποιότητες εικόνας γιατί δεν τα εξέτασα, με ένοιαζε να δω αν δουλεύει απλά. 

To πρόβλημα όλο συναντήθηκε στην λειτουργία του ARC (two way) και λύθηκε με το μαγικό eARC support του τελευταίου καλωδίου.

Αναφέρω αυτή την ιστορία, σε περίπτωση που κάποιος έχει το ίδιο θέμα, να έχει μια ιδέα του τι μπορεί να φταίει, πριν σκεφτεί να πάει το AVR του για service χωρίς να υπάρχει λόγος.

Επεξ/σία από vassilispsalto
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τέτοια post σαν το προηγούμενο είναι ακριβώς ο λόγος που δεν πρέπει να αγοράζουμε απ' όπου νά 'ναι (θέματα με το τηλεκοντρολ, δηλαδή δεν γνωρίζει καν τι είναι το CEC). Φανταστείτε ότι ακόμα μιλάνε για καλώδια 2.1 με eARC και δεν γνωρίζουν καν τι είναι το ARC και το μπλέκουν με τις υπόλοιπες θύρες.

Τέλος πάντων, οι προδιαγραφές των καλωδίων (για πολλοστή φορά) δεν περιλαμβάνουν εκδόσεις όπως των θυρών (1.3, 1.4, 2.0, 2.1) ΟΥΤΕ και έχουν προδιαγραφή ARC ή eARC.

Επεξ/σία από Pleo
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καθοτιν ασχετος ...το hdmi eArc συνδέετε μόνο με εξωτερική πηγή ( soundbar ) η μπορεί και μέσω μόνο της τηλεόρασης και των ηχείων της με καποια συνδεση ; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...