Pleo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 20 λεπτά πριν, discoboyminimal είπε ποσο αληθεια .. Σκεφτόμουν τα VR να σου πω την αλήθεια και πόσο ορατό είναι το πλέγμα στα smartphone με 720p οθόνη. Real life scenario δηλαδή. 10 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Όπως είπα, μια τιμή 4-5 ευρώ (το πολύ) ανά μετρο, είναι επαρκές για να καλύψει αρκετές καταστάσεις (99%). Καλά μην το λες. Στα πολλά μέτρα κατ' αρχήν οι τιμές παίρνουν την ανιούσα. Στα 15 μέτρα ας πούμε όπως και να έχει πρόκειται για "ακριβό" πράγμα. Επίσης δεν θα ρίξεις ζαριά αν πρόκειται για εγκατάσταση. Θα πας στο ακριβό που αποδεδειγμένα δουλεύει, γιατί αλλιώς τον ήπιες. Συνήθως περνάνε μέσα από σωλήνες ή γυψοσανίδες οπότε οποιαδήποτε λάθος επιλογή, κοστίζει πολλαπλάσια μετά. 1
Federer Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μια χαρά είμαι με το VGA καλώδιο μου, κανένας λόγος για αναβάθμιση. Ολα αυτα τα HDMI, DVI, GDPR και πράσινα άλογα είναι μαρκετινίστικα τρίκ για να αγοράζει ο καταναλωτής κάθε χρόνο καινούργια καλώδια κτλ. Η εικόνα είναι μια. Τι σημασία έχει το καλώδιο; Εγχρωμα βλέπω με το VGA, έγχρωμα και με το HDMI! Καλα για 120fps δεν το συζητω απο τη στιγμή που το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται μέχρι 24fps... Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από Federer 4 1
PCharon Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως εκτός από κάποια τελείως φτηνιάρικα καλώδια με ακροδέκτες που οξειδώνονται εύκολα, κακής ποιότητας πλαστικό περίβλημα, κακή περιτύλιξη, χωρίς θωράκιση (δηλαδή... για πέταμα από κατασκευής), δεν υφίσταται άλλη διαφορά πέρα από το να λες πως έχεις καλώδια των 100/200€. Ίσα ίσα που η δυνατότητα χρήσης φτηνών καλωδίων είναι από τα πλεονεκτήματα της ψηφιακής εποχής κι ακόμα καλύτερα σε οπτική ίνα. Προσωπικά έχω εδώ και 8-9 χρόνια καλώδιο 10 μέτρων αξίας 30€ και δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα. Δεν είναι μπίτι ψευτοριά, είναι αρκετά χοντρό και φαίνεται να έχει θωράκιση εσωτερικά. Δε μου στοίχισε πάντως και με έχει βγάλει ΟΚ. Ένα άρθρο που βρήκα τυχαία με πραγματική τεχνική δοκιμή σε καλώδια 10πλάσιας διαφοράς τιμής, νομίζω είναι αποκαλυπτικό... https://www.tested.com/tech/3329-the-difference-between-cheap-and-expensive-hdmi-cables/ Τώρα, δικαίωμα του καθενός να έχει ό,τι καλώδια θέλει. Και τα φτηνά και τα χρυσά ρολόγια την ώρα δείχνουν. 😛 2
Pleo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Όλα είναι θέμα bandwidth με το καλώδιο. Έχετε υπ' όψη ότι άλλο οι ανάγκες στα 18Gbps που τερματίζει το spec στο 2.0 και άλλο στα 48Gbps που τερματίζει το spec του 2.1. Είναι αναμενόμενο και το καλώδιο να είναι μεγαλύτερης διατομής και τα υλικά εντός των καλωδίων να παίζουν ρόλο. Και η απόσταση φυσικά. Δεν είναι τυχαίο ότι όσο ανεβαίνει σε μέτρα είναι και πιο χοντρό. 5 λεπτά πριν, Federer είπε Μια χαρά είμαι με το VGA καλώδιο μου, κανένας λόγος για αναβάθμιση. Ολα αυτα τα HDMI, DVI, GDPR και πράσινα άλογα είναι μαρκετινίστικα τρίκ για να αγοράζει ο καταναλωτής κάθε χρόνο καινούργια καλώδια κτλ. Η εικόνα είναι μια. Τι σημασία έχει το καλώδιο; Εγχρωμα βλέπω με το VGA, έγχρωμα και με το HDMI! Καλα για 120fps δεν το συζητω απο τη στιγμή που το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται μέχρι 24fps... Ανούσιες μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και από αναλογικό σε ψηφιακό εάν το monitor δεν είναι... CRT. Σαν τη σύνδεση composite καμία! 😍
Ardov Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 28 λεπτά πριν, PCharon είπε Τώρα, δικαίωμα του καθενός να έχει ό,τι καλώδια θέλει. Και τα φτηνά και τα χρυσά ρολόγια την ώρα δείχνουν. 😛 Μα εδώ είναι το θέμα. Οτι υπάρχει πιθανότητα να ΜΗΝ τη δείχνει. Πραγματικά δεν με νοιάζει αν είναι SEIKO ή SFIKO (όποιος θυμάται) αλλά θέλω να ΒΛΕΠΩ την ώρα και τώρα και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα Και όπως είπε και ο @Pleo σε προηγούμενη δημοσίευσή του, δεν ρίχνεις ζαριά όταν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση 10-15 μέτρων καλωδίου γιατί ΑΝ χρειαστεί αλλαγή το κόστος είναι πραγματικά ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ. Λυπάμαι που θα το πώ μα αυτά που έγραψα για το Roline και το Oehlbach ήταν όντως τέτοια περίπτωση όπου ξήλωσα το μισό ταβάνι, τον τοίχο και το πάτωμα για να το αντικαταστήσω με το Oehlbach. Μυαλό κουκούτσι τότε και τσιγκουνιά! Εν τέλει οι εργατοώρες που αφιέρωσα και τα έξοδα μου στοίχισαν 3 φορές όσο το Oehlbach. Αυτά ισχύουν για μήκη 10 μέτρα και άνω για να μην πώ 5 μέτρα και άνω που το σήμα εξασθενεί και είναι πολύ πιο επιρρεπές προφανώς σε εξωτερικό θόρυβο όσο θωρακισμένο κι αν είναι. Εκεί πραγματικά αυξάνονται εκθετικά οι τιμές των καλών αξιόπιστων διαχρονικά καλωδίων. Σε μήκη απο 1.5 - 5 μέτρα διαφορά δεν υπάρχει καμία απο καλώδιο των 10 ΕΥΡΩ με καλώδιο των 1000 ΕΥΡΩ. Στελέχη μεγάλων κατασκευαστών έγραφαν σε άρθρα πως το μυστικό βρίσκεται στο jitter και αράδιαζαν εκατοντάδες τεχνικά στοιχεία και μετρήσεις. Ναι, ισχύει πως υπάρχει περίπτωση για Jitter στα κακά καλώδια λόγω της διόρθωσης και αποκατάστασης του αρχικού ψηφιακού σήματος απο τους TMDS receivers. Με λιγότερα σφάλματα και άρα με λιγότερες απαιτήσεις για error correction θα μεταδοθεί ενα σήμα απο εναν ποιοτικό αγωγό (καλώδιο). Ωστόσο διαφορές στην ποιότητα που μπορεί να διαφημίζουν κάποιοι που πουλάνε καλώδιο HDMI 10.000 ΕΥΡΩ (πιο καθαρή εικόνα, πιο διαυγής ήχος κλπ.) απο ενα καλώδιο 20 ΕΥΡΩ που πραγματικά όμως καταφέρνει να μεταφέρει το αρχικό σήμα και αυτό να οδηγηθεί είτε στον AV receiver ως ήχος προς αποκωδικοποίηση είτε στη συσκευή απεικόνισης ως αλληλουχία frames αποτελούμενων απο Χ megapixels των όποιων χρωματικών τιμών ορίζονται στο κάθε χρωματικό πρότυπο (HDR ή μη, 8/10/12 bit, RGB ή YCbCr) , είναι απλά αρλούμπες. Αποδεδειγμένο στην πράξη, στο πείραμα και στα εργαστήρια με τη βούλα της επιστήμης και της τεχνολογίας. 3 1
Pleo Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Υπό μία έννοια έχουν δίκιο πάντως. Αν το ένα κλειδώνει και το άλλο δεν κλειδώνει, το πρώτο έχει όντως καλύτερα χρώματα-φωτεινότητα και ανάλυση από το δεύτερο... 😂
Aias Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Αντε και στην επόμενη γενιά θα δίνουν δώρο και τα βιονικα ματια
Ardov Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 15 λεπτά πριν, Aias είπε Αντε και στην επόμενη γενιά θα δίνουν δώρο και τα βιονικα ματια
opera Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, csontheline είπε https://www.forbes.com/sites/quora/2016/10/06/what-is-the-resolution-of-the-human-eye-in-megapixels/#35dedc915912 Τα αισθητήρια όρασης ανθρώπων-ζωων έχουν διαφορετικές δυνατότητες. Άρα είναι υποκειμενικη η ανάλυση. Το θέμα είναι αν υπάρχει αντικειμενική.
radeon9700 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ πάντως έχω δει ένα καρο HDMI καλώδια φτηνά που τα πουλάνε ότι είναι hdmi 2 και απλά άλλαξαν τα νούμερα από 1.4b που ήταν πριν. Γενικά πιστεύω θέλει ψάξιμο στο internet για καλο καλώδιο HDMI εάν ανεβούν οι απαιτήσεις σου και θες 4k με HDR. Και όπως λέει ορθά ένας τυπάς παίζει ρολο το καλώδιο "I tested DP 1.0, DP 1.2. DP 1.4. HDMI 1.4, HDMI 2.0 and this HDMI 2.1 cables. The difference from older specs to newest one is quite a difference. You can see the color differences among all of them... going from odd greyish/bluish skin tone to normal slight pinkish skin tone. Colors are much richerand accurate. I verified this with Xrite calibration with many of the cables (calibrating with each cable). While the calibration is set, the older spec still cannot display as well as the newest one. Aside from tonal quality, the sharpness, brightness and the depth is all improved with higher spec-ed cable." Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από radeon9700 1 1
Retromaniac Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Pleo είπε Σκεφτόμουν τα VR να σου πω την αλήθεια και πόσο ορατό είναι το πλέγμα στα smartphone με 720p οθόνη. Real life scenario δηλαδή. Καλά μην το λες. Στα πολλά μέτρα κατ' αρχήν οι τιμές παίρνουν την ανιούσα. Στα 15 μέτρα ας πούμε όπως και να έχει πρόκειται για "ακριβό" πράγμα. Επίσης δεν θα ρίξεις ζαριά αν πρόκειται για εγκατάσταση. Θα πας στο ακριβό που αποδεδειγμένα δουλεύει, γιατί αλλιώς τον ήπιες. Συνήθως περνάνε μέσα από σωλήνες ή γυψοσανίδες οπότε οποιαδήποτε λάθος επιλογή, κοστίζει πολλαπλάσια μετά. 1 ώρα πριν, Ardov είπε Μα εδώ είναι το θέμα. Οτι υπάρχει πιθανότητα να ΜΗΝ τη δείχνει. Πραγματικά δεν με νοιάζει αν είναι SEIKO ή SFIKO (όποιος θυμάται) αλλά θέλω να ΒΛΕΠΩ την ώρα και τώρα και μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα Και όπως είπε και ο @Pleo σε προηγούμενη δημοσίευσή του, δεν ρίχνεις ζαριά όταν πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση 10-15 μέτρων καλωδίου γιατί ΑΝ χρειαστεί αλλαγή το κόστος είναι πραγματικά ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ. Λυπάμαι που θα το πώ μα αυτά που έγραψα για το Roline και το Oehlbach ήταν όντως τέτοια περίπτωση όπου ξήλωσα το μισό ταβάνι, τον τοίχο και το πάτωμα για να το αντικαταστήσω με το Oehlbach. Μυαλό κουκούτσι τότε και τσιγκουνιά! Εν τέλει οι εργατοώρες που αφιέρωσα και τα έξοδα μου στοίχισαν 3 φορές όσο το Oehlbach. Αυτά ισχύουν για μήκη 10 μέτρα και άνω για να μην πώ 5 μέτρα και άνω που το σήμα εξασθενεί και είναι πολύ πιο επιρρεπές προφανώς σε εξωτερικό θόρυβο όσο θωρακισμένο κι αν είναι. Εκεί πραγματικά αυξάνονται εκθετικά οι τιμές των καλών αξιόπιστων διαχρονικά καλωδίων. Σε μήκη απο 1.5 - 5 μέτρα διαφορά δεν υπάρχει καμία απο καλώδιο των 10 ΕΥΡΩ με καλώδιο των 1000 ΕΥΡΩ. Στελέχη μεγάλων κατασκευαστών έγραφαν σε άρθρα πως το μυστικό βρίσκεται στο jitter και αράδιαζαν εκατοντάδες τεχνικά στοιχεία και μετρήσεις. Ναι, ισχύει πως υπάρχει περίπτωση για Jitter στα κακά καλώδια λόγω της διόρθωσης και αποκατάστασης του αρχικού ψηφιακού σήματος απο τους TMDS receivers. Με λιγότερα σφάλματα και άρα με λιγότερες απαιτήσεις για error correction θα μεταδοθεί ενα σήμα απο εναν ποιοτικό αγωγό (καλώδιο). Ωστόσο διαφορές στην ποιότητα που μπορεί να διαφημίζουν κάποιοι που πουλάνε καλώδιο HDMI 10.000 ΕΥΡΩ (πιο καθαρή εικόνα, πιο διαυγής ήχος κλπ.) απο ενα καλώδιο 20 ΕΥΡΩ που πραγματικά όμως καταφέρνει να μεταφέρει το αρχικό σήμα και αυτό να οδηγηθεί είτε στον AV receiver ως ήχος προς αποκωδικοποίηση είτε στη συσκευή απεικόνισης ως αλληλουχία frames αποτελούμενων απο Χ megapixels των όποιων χρωματικών τιμών ορίζονται στο κάθε χρωματικό πρότυπο (HDR ή μη, 8/10/12 bit, RGB ή YCbCr) , είναι απλά αρλούμπες. Αποδεδειγμένο στην πράξη, στο πείραμα και στα εργαστήρια με τη βούλα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Παιδιά εννοείτε και συμφωνώ μαζί σας ότι αν θα πας σε εσωτερικό καλώδιο τότε θα δώσεις λίγα παραπάνω να είναι πιο θωρακισμένο. Εγώ για μακρυά καλώδια την βγάζω με κανάλια στην γωνία μεταξύ πατώματος και τοίχου. Τώρα αν μιλάμε για πολλά μέτρα και την πιθανότητα να περνάει πολύ κοντά σε καλώδια ρεύματος με μεγάλη τάση πας σε πιο θωρακισμένα. 250 ευρώ πάντως για 10 μέτρα καλώδιο, δεν θα έδινα. Θα κοίταζα κοντά στα 80-100 ευρώ να βάλω (και αυτά για μέσα στον τοίχο πάντα) Για καλώδια εξωτερικα μια καλή πρακτική είναι να παίρνεις κάποιο καλώδια που να μην oem, να έχει δηλαδή κάποιο όνομα. Όχι Belkin όμως εκτός από πάρα πολύ δύσκολες περιπτώσεις. 10 λεπτά πριν, radeon9700 είπε Εγώ πάντως έχω δει ένα καρο HDMI καλώδια φτηνά που τα πουλάνε ότι είναι hdmi 2 και απλά άλλαξαν τα νούμερα από 1.4b που ήταν πριν. Γενικά πιστεύω θέλει ψάξιμο στο internet για καλο καλώδιο HDMI εάν ανεβούν οι απαιτήσεις σου και θες 4k με HDR. Και όπως λέει ορθά ένας τυπάς παίζει ρολο το καλώδιο "I tested DP 1.0, DP 1.2. DP 1.4. HDMI 1.4, HDMI 2.0 and this HDMI 2.1 cables. The difference from older specs to newest one is quite a difference. You can see the color differences among all of them... going from odd greyish/bluish skin tone to normal slight pinkish skin tone. Colors are much richerand accurate. I verified this with Xrite calibration with many of the cables (calibrating with each cable). While the calibration is set, the older spec still cannot display as well as the newest one. Aside from tonal quality, the sharpness, brightness and the depth is all improved with higher spec-ed cable." Το καλώδιο παίζει ρόλο ανάλογα με το πρωτόκολλο που υποστηρίζει. Οι διαφορές που είδε δεν ήταν από την ποιότητα του καλωδίου αλλά επειδή άλλαζε το chroma subsampling και ίσως έμπαινε σε deep color κτλ. Δεν έχει σχέση με θόρυβο και θωράκιση. Αν είχε ένα πανάκριβο σούπερ θωρακισμένο καλώδιο που είναι παλιό πρωτόκολλο και ένα φθηνό καλώδιο 2.1, το φθηνο θα είχε καλύτερη εικόνα. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από Retromaniac 1
Obiwan88 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Istros είπε 10k/120fps.Το μέλλον θα είναι σίγουρα πιο όμορφο.Τουλαχιστον σε οθονη καλα το 10κ θα παρει καμια 5ετια να ερθει. αλλα να γινει στανταρακι οπως τωρα πχ το HD που ολα τα καναλαια ειναι HD, θα χρειαστει κ αυτο καμια 5ετια. αρα μετα το 2030 να περιμενεις 10κ. σορυ αν σε απογοητευω αλλα ετσι ακριβως εχουν τα πραματα 1
CheOnWeb Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 2 hours ago, Pleo said: Ανούσιες μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και από αναλογικό σε ψηφιακό εάν το monitor δεν είναι... CRT. Ε μα φυσικά CRT! Τι νομίζεις, ότι έχει πέσει ο federer στην παγίδα τού marketing, με flat, LED, oLED και άλλες αηδίες; CRT, με τη σωστή κούρμπα προς τα πίσω στην άκρη, όχι σαν τις curved που σου πιάνεται ο αυχένας.
Istros Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 16 λεπτά πριν, Obiwan88 είπε καλα το 10κ θα παρει καμια 5ετια να ερθει. αλλα να γινει στανταρακι οπως τωρα πχ το HD που ολα τα καναλαια ειναι HD, θα χρειαστει κ αυτο καμια 5ετια. αρα μετα το 2030 να περιμενεις 10κ. σορυ αν σε απογοητευω αλλα ετσι ακριβως εχουν τα πραματα Δεν μ απογοητευεις δεν το περιμένω άμεσα απλά σκέφτομαι τι ταινίες θα βλέπουμε στο άμεσο μέλλον.Η 55αρα 4k πλέον είναι το στάνταρ φαντάσου σε μια δεκαετία.
takissportime Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Εγώ έβλεπα 240 hz στην crt μου με ένα απλό vga καλώδιο, πριν από 15 χρόνια... τώρα κατάφεραν να βάλουν 120 hz στο hdmi? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα