Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γκαις εχω ενα πσ ολα καινουρια,γενικα προτεινεται παντου σαν κομπο,rx 580 sapphire-msi b450 tomahak-corsair psu 650-corsair 2x8=16 vengeance ram-ρυζεν 5 2600

γνησια windows 10 με  5 βασικες εφαρμογες

σε μια βδομαδα χρησης εχω οσα ριστart ειχα σε ενα πσ 15ετιας

εκανα φορματ δεκαδες φορες παλι τα ιδια-οταν κανω η επανεκινηση η οταν τον ανοιγω 4 στις 5 φορες δεν μπαινει windows και μου πεταει μια μαυροπρασινη μαυρη πιο πολυ εικονα,το ψαξα στο γκοογκλ και ειδα πολλα σχολια οτι μπερδευονται οι drivers αυτου του adrenaline με η της μητρικης η κατι αλλο καποια εφαρμογη.Καμια λυση?οατν κανω φορματ και αυτοματα update αυτο το radeon adrneline μπαινει μονο του,αυτο δεν ξερω κιολας ειναι εφαρμογη μαζι με drivers ?

δοκιμασα μπας και βαλω τα 7 σαν ενναλκτικη λυση ισως εκει να μην εχω θεμα αλλα δεν με αφηνει το εψαξα και αυτο και νεοι ριζεν με νεα μητρικη και 7 δεν πανε

tpt γκαις νεο φορματ αδειο πσ ολα λειτουργουν κομπλε,με το που βαζω ντραιβερς της καρτας πρασινη οθονη στη μεση του ινσταλλ

Επεξ/σία από di maria kun
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανε αυτο που κανω κ εγω απο παντα, γιατι τα πρωτα windows updates δε ξερεις ακριβως τι κατεβαζουν κ απο που για drivers κ ειναι οτι να ναι.

Κατεβασε τους drivers για το chipset απο την amd κ οχι απο το site της μητρικης.

https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450

Επειτα κατεβασε τους drivers για την rx580

https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-580

Αφου κατεβασεις αυτα τα δυο που σου ειπα αποθηκευσετα σε ενα usb στικακι.

Αφου λοιπον τα αποθηκευσες κ τα εχεις εκει βγαλε το καλωδιο του ethernet πισω απο τη μητρικη ωστε να μην ειναι συνδεδεμενο.

Επανεκινηση στον υπολογιστη μπαινεις bios, κ βαζεις το cd των windows (η αν τα εχεις σε στικακι το στικακι) κ ξεκινας τη διαδικασια απο την αρχη οπως την ξερεις. Boot απο cd η usb flash (αναλογα τι εχεις συνδεσει) κ ξαναπερνας φρεσκα τα windows. 

Μολις λοιπον μπει για πρωτη φορα επιφανεια εργασιας, τοτε συνδεεις το στικακι που εχεις περασει τους drivers που κατεβασες κ τους αντιγραφεις στην επιφανεια εργασιας. Εγκαθιστας πρωτα τους chipset drivers. Reboot στο πισι εφοσον θα στο ζητησει κ στο τελος της εγκαταστασης. Κ μετα εγκαθιστας κ τους andrenaline που ειναι οι drivers της καρτας γραφικων. 

Παλι reboot μολις τελειωσει η εγκατασταση κ μετα πλεον μπορεις να ξαναβαλεις το καλωδιο ethernet στη μητρικη κ να κανει μονο του οτι updates θελει. 

Δοκιμασε αυτον τον τροπο κ οτι ειναι εδω ειμαστε.

Επεξ/σία από Ronnie1985
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έγινε φίλε ευχάριστω πολύ θα το κάνω ακριβώς και θα ενημερώσω. Απλά μια απορία γιατί ζαλίστηκα και έχω χάσει την μπάλα με τις λεπτομέρειες για την σωστή σειρά αναφέρεις '' 'Εγκαθιστας πρωτα τους chipset drivers. Reboot στο πισι εφοσον θα στο ζητησει κ στο τελος της εγκαταστασης. Κ μετα εγκαθιστας κ τους andrenalibe που ειβαι οι drivers της gpu."" 

Εννοείς κάνω εγκατάσταση το πρώτο λινκ μετά επανεκκίνηση και μετά εγκατάσταση το δεύτερο? ( όταν λες αυτό το adrenaline αυτό είναι οι ντραιβερς της κάρτας γραφικών?)

Και επίσης 

Και μετά που κάνω τα Windows update δεν θα βάλει από πάνω από αυτά πάλι τπτ άκυρο? 

Επεξ/σία από di maria kun
Δημοσ.
5 ώρες πριν, di maria kun είπε

Εννοείς κάνω εγκατάσταση το πρώτο λινκ μετά επανεκκίνηση και μετά εγκατάσταση το δεύτερο? ( όταν λες αυτό το adrenaline αυτό είναι οι ντραιβερς της κάρτας γραφικών?)

Και επίσης 

Και μετά που κάνω τα Windows update δεν θα βάλει από πάνω από αυτά πάλι τπτ άκυρο? 

Ακριβως αυτο που ειπες. Εφοσον ξαναπερασεις φρεσκια εγκατασταση των windows κ μπεις στην επιφανεια εργασιας πρωτη φορα βαζεις το στικακι που εχεις τα δυο αρχεια που σου ειπα να κατεβασεις. Το ενα ειναι οι drivers για το chipset της μητρικης και το αλλο οι drivers για τη καρτα γραφικων (andrenaline 2019).

Μολις κανεις την εγκατασταση για τους chipset drivers κ τελειωσει σου ζηταει απο μονο του να κανεις επανεκινηση την οποια φυσικα και θα κανεις. Μετα κανεις ακριβως το ιδιο κ με τους drivers για τη καρτα γραφικων. Μολις λοιπον περαστουν κ αυτοι κ ξανακανεις επανεκινηση, τοτε πλεον μπορεις να ξαναβαλεις το καλωδιο ethernet στη μητρικη. Κ οχι μην σε ανησυχουν πλεον τα windows updates, δε θα περασουν-πειραξουν τπτ απο πανω απο αυτα που περασες μονος σου.

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Ακριβως αυτο που ειπες. Εφοσον ξαναπερασεις φρεσκια εγκατασταση των windows κ μπεις στην επιφανεια εργασιας πρωτη φορα βαζεις το στικακι που εχεις τα δυο αρχεια που σου ειπα να κατεβασεις. Το ενα ειναι οι drivers για το chipset της μητρικης και το αλλο οι drivers για τη καρτα γραφικων (andrenaline 2019).

Μολις κανεις την εγκατασταση για τους chipset drivers κ τελειωσει σου ζηταει απο μονο του να κανεις επανεκινηση την οποια φυσικα και θα κανεις. Μετα κανεις ακριβως το ιδιο κ με τους drivers για τη καρτα γραφικων. Μολις λοιπον περαστουν κ αυτοι κ ξανακανεις επανεκινηση, τοτε πλεον μπορεις να ξαναβαλεις το καλωδιο ethernet στη μητρικη. Κ οχι μην σε ανησυχουν πλεον τα windows updates, δε θα περασουν-πειραξουν τπτ απο πανω απο αυτα που περασες μονος σου.

εκανα ακριβως την διαδικασια που αναφρεις και μολις τελειωσα,εβαλα drivers μετα τα windows περασαν τα update οπως λες δεν εκαναν τα windows εκεινο το κολοαπντειτ που κολλουσε στο 21% του wattman μετα κατεβασα και τα τρια τεσσερα προγραμματα που χρησιμοποιω εβαλα και το νεο  tomb raider τρεχει σταθερα 60 φπσ τουλαχιστον λιγο μεχρι την εισαγωγη που ειδα,μετα εκανα και 3 επανεκινησεις και αλλες 3 απενεργοποιηση και ανοιγμα παλι και δεν ειχα κανενα θεμα(τουλαχιστον προς το παρον πωτα ο θεος να μην εχω και επειτα),μακαρι να ηταν αυτο,δεν ειμαι κμαι ειδικος πρωτη φορα νεο πσ ειχα ενα 32μπιτ παλιο,παιζει τοσο μεγαλο ρολο η σειρα με την οποια θα κανω την διαδικασια του φορματ??αφου εχω γνησια WINDOWS και βαζω να κατεβουν ολα μονα τους γιαποιο λογο τετοιο μαρτυριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, di maria kun είπε

δεν εκαναν τα windows εκεινο το κολοαπντειτ που κολλουσε στο 21% του wattman

Απο οτι φαινεται εκει οφειλοταν και το προβλημα σου. Το wattman ειναι μεσα στους drivers της καρτας γραφικων και εννοειται πρεπει να εγκατασταθει κ να λειτουργουν ολα σωστα. 

Γνησια η οχι windows, ολα με τον ιδιο τροπο κατεβαζουν κ κανουν τα windows updates. Ειδικα στο πρωτο ανοιγμα που λειπουν αρκετοι drivers τα κατεβαζουν ΟΛΑ ταυτοχρονα (και απο οπου να ναι) και τα εγκαθιστουν ολα με τη μια και το ενα πανω απο το αλλο και δε ξερεις τι γινεται. Η μεθοδος που σου ειπα, αποφευγεις να γινεται ολο αυτο, ξερωντας οτι εχεις κατεβασει σωστα τους δυο πιο βασικους drivers του συστηματος σου στη τελευταια τους ενημερωμενη εκδοση και να εγκατασταθουν οπως ακριβως θα πρεπε. 

Σιγουρα αλλα παιδια κανουν τη διαδικασια που εκανες εσυ στην αρχη και μπορει να μην εχουν κανενα προβλημα. Τπτ δεν ειναι απολυτο. Απλα εγω προσωπικα απο παντα την εγκατασταση των windows την εκανα με αυτον τον τροπο και χαιρομαι αν σε βοηθησε στη δικη σου περιπτωση.

Ανεφερες οτι κατεβασες κ 3-4 προγραμματα. Απλα να σε συμβουλεψω γενικα οτι για να βλεπεις πχ θερμοκρασιες κλπ να εχεις ενα προγραμμα γιατι αν τρεχεις 2-3 ταυτοχρονα πιθανων να χεις conflict κ να κρασαρει. Σου προτεινω hwinfo για ολα τα info που θες να βλεπεις. Κ αν θες να ρυθμισεις τους ανεμιστηρες της καρτας γραφικων παλι κ εκει ενα προγραμμα μονο θα διαλεξεις απο τα 3 και θα χρησιμοποιησεις. (Wattman, msi afterburner, saphire trixx). Αν δε θες να μπλεξεις με αυτα αστο οπως ειναι, απλα θα εχεις παραπανω θερμοκρασια (σε επιτρεπτα ορια ομως) σε βαρια παιχνιδια οπως στο τελευταιο tomb raider που ανεφερες. 

Νομιζω ειπες το τρεχεις σταθερα 60fps? Εχεις βαλει vsync on? Βεβαια δε ξερω και τι οθονη εχεις... 

Οταν μπορεσεις και εισαι μεσα στο μενου του tomb raider , πατα control + shift + O , ετσι θα σου εμφανισει χρησιμες πληροφοριες οπως θερμοκρασιες. Τοτε τρεξε benchmark test που εχει μεσα το tomb raider να δουμε οτι εισαι κομπλε με τις θερμοκρασιες.

Επεξ/σία από Ronnie1985
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε

Απο οτι φαινεται εκει οφειλοταν και το προβλημα σου. Το wattman ειναι μεσα στους drivers της καρτας γραφικων και εννοειται πρεπει να εγκατασταθει κ να λειτουργουν ολα σωστα. 

Γνησια η οχι windows, ολα με τον ιδιο τροπο κατεβαζουν κ κανουν τα windows updates. Ειδικα στο πρωτο ανοιγμα που λοιπουν αρκετοι drivers τα κατεβαζουν ΟΛΑ ταυτοχρονα (και απο οπου να ναι) και τα εγκαθιστουν ολα με τη μια και το ενα πανω απο το αλλο και δε ξερεις τι γινεται. Η μεθοδος που σου ειπα, αποφευγεις να γινεται ολο αυτο, ξερωντας οτι εχεις κατεβασει σωστα τους δυο πιο βασικους drivers του συστηματος σου στη τελευταια τους ενημερωμενη εκδοση και να εγκατασταθουν οπως ακριβως θα πρεπε. 

Σιγουρα αλλα παιδια κανουν τη διαδικασια που εκανες εσυ στην αρχη και μπορει να μην εχουν κανενα προβλημα. Τπτ δεν ειναι απολυτο. Απλα εγω προσωπικα απο παντα την εγκατασταση των windows την εκανα με αυτον τον τροπο και χαιρομαι αν σε βοηθησε στη δικη σου περιπτωση.

Ανεφερες οτι κατεβασες κ 3-4 προγραμματα. Απλα να σε συμβουλεψω γενικα οτι για να βλεπεις πχ θερμοκρασιες κλπ να εχεις ενα προγραμμα γιατι αν τρεχεις 2-3 ταυτοχρονα πιθανων να χεις conflict κ να κρασαρει. Σου προτεινω hwinfo για ολα τα info που θες να βλεπεις. Κ αν θες να ρυθμισεις τους ανεμιστηρες της καρτας γραφικων παλι κ εκει ενα προγραμμα μονο θα διαλεξεις απο τα 3 και θα χρησιμοποιησεις. (Wattman, msi afterburner, saphire trixx) Αν δε θες να μπλεξεις με αυτα αστο οπως ειναι, απλα  θα εχεις παραπανω θερμοκρασια (σε επιτρεπτα ορια ομως) σε βαρια παιχνιδια οπως στο τελευταιο tomb raider που ανεφερες. 

Νομιζω ειπες το τρεχεις σταθερα 60fps? Εχεις βαλει vsync on? Βεβαια δε ξερω και οθονη εχεις... 

Οταν μπορεσεις και εισαι μεσα στο μενου του tomb raider , πατα control + shift + O , ετσι θα σου εμφανισει χρησιμες πληροφοριες οπως θερμοκρασιες. Τοτε τρεξε benchmark test που εχει μεσα το tomb raider να δουμε οτι εισαι κομπλε με τις θερμοκρασιες.

Αψογη  βοηθεια. Κέρασματακι πρέπει να παιξει.. Εισαι φοβερος. 

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Ανεφερες οτι κατεβασες κ 3-4 προγραμματα. Απλα να σε συμβουλεψω γενικα οτι για να βλεπεις πχ θερμοκρασιες κλπ να εχεις ενα προγραμμα γιατι αν τρεχεις 2-3 ταυτοχρονα πιθανων να χεις conflict κ να κρασαρει. Σου προτεινω hwinfo για ολα τα info που θες να βλεπεις. Κ αν θες να ρυθμισεις τους ανεμιστηρες της καρτας γραφικων παλι κ εκει ενα προγραμμα μονο θα διαλεξεις απο τα 3 και θα χρησιμοποιησεις. (Wattman, msi afterburner, saphire trixx). Αν δε θες να μπλεξεις με αυτα αστο οπως ειναι, απλα θα εχεις παραπανω θερμοκρασια (σε επιτρεπτα ορια ομως) σε βαρια παιχνιδια οπως στο τελευταιο tomb raider που ανεφερες. 

Νομιζω ειπες το τρεχεις σταθερα 60fps? Εχεις βαλει vsync on? Βεβαια δε ξερω και τι οθονη εχεις... 

-Λογικά αυτό ήταν ελπίζω θα κάνω μια βδομάδα gaming και γενική λειτουργία αν ξαναγίνει θα την επιστρέψω. Μίλησα με αμαοζν ήταν η πρώτη φορά που παράγγειλα από εκεί και έπαθα πλάκα πόσο επαγγελματίες είναι, παρόλο που πέρασε ένας μήνας είμαστε στο δεύτερο σχεδόν με διαβεβαιωσαν για refund μου ζήτησαν συγνώμη κτλ μέχρι και τηλ με πήραν!! Τι σχέση έχουν με τους δικούς μας..... 

-2-3 προγράμματα εννοώ ζιπ /Chrome /vlc τέτοια όχι εφαρμογές ρύθμισης γραφικών. Δεν νομίζω αυτά να τρέχουν πάνω στο άλλο. 

-Ναι ένα πεντάλεπτο έπαιξα εισαγωγή και λίγο αρχή για δοκιμή εννοείται vsync on εκεί τερματίζει η τηλεόραση δεν έχω νόημα για παραπάνω. 

-Το έκανα αυτό που λες έτσι βλέπω θερμοκρασίες κτλ/δεν νομίζω καν να χρειάζεται ρύθμισα την καμπύλη και παίζει κοντά στα 55 Κελσίου είναι αρκετά κρύα. 

4 ώρες πριν, billeiros είπε

Αψογη  βοηθεια. Κέρασματακι πρέπει να παιξει.. Εισαι φοβερος. 

Είπα κάτσε να βγει μια βδομάδα να σιγουρευτουμε και θα στείλω εκλερακια σπέσιαλ από Βασίλη στη Πολίχνη 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, di maria kun είπε

-Λογικά αυτό ήταν ελπίζω θα κάνω μια βδομάδα gaming και γενική λειτουργία αν ξαναγίνει θα την επιστρέψω. Μίλησα με αμαοζν ήταν η πρώτη φορά που παράγγειλα από εκεί και έπαθα πλάκα πόσο επαγγελματίες είναι, παρόλο που πέρασε ένας μήνας είμαστε στο δεύτερο σχεδόν με διαβεβαιωσαν για refund μου ζήτησαν συγνώμη κτλ μέχρι και τηλ με πήραν!! Τι σχέση έχουν με τους δικούς μας..... 

-2-3 προγράμματα εννοώ ζιπ /Chrome /vlc τέτοια όχι εφαρμογές ρύθμισης γραφικών. Δεν νομίζω αυτά να τρέχουν πάνω στο άλλο. 

-Ναι ένα πεντάλεπτο έπαιξα εισαγωγή και λίγο αρχή για δοκιμή εννοείται vsync on εκεί τερματίζει η τηλεόραση δεν έχω νόημα για παραπάνω. 

-Το έκανα αυτό που λες έτσι βλέπω θερμοκρασίες κτλ/δεν νομίζω καν να χρειάζεται ρύθμισα την καμπύλη και παίζει κοντά στα 55 Κελσίου είναι αρκετά κρύα. 

Είπα κάτσε να βγει μια βδομάδα να σιγουρευτουμε και θα στείλω εκλερακια σπέσιαλ από Βασίλη στη Πολίχνη 

Βασιλης στην πολιχνη μετραει.. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...