Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Είχα δει έναν ζητιάνο που τον έλεγαν   Παναγιώτη, πρώην πωλητής αυτοκινήτων, όπου μετά από μια πώληση που είχε δώσει πάρα πολλά έξτρα, τον απέλυσαν κακήν κακός και δεν ξανα βρήκε δουλειά... Εκτός του ότι έγινε ο περίγελος σε όλες τις αντιπροσωπείες....

Εμένα πέρσι το αυτοκίνητο έκανε 12200 με το κλειδί στο χέρι χωρίς μεταλλικό χρώμα. Πήγα παντού έλεγα το θέλω με μεταλλικό και έχω 12000 τώρα αμέσως. Τελικά το πήρα τόσο μαζί με το μεταλλικό χρωμα. Εκει όμως το πάω για σέρβις, ( μόνο ένα το ετήσιο του έχω κάνει) και εκεί θα ξαναπάρω αυτοκίνητο όταν βγει το νέο μοντέλο. 

Δεν κατάλαβα. Πάω με μετρητά και θα πληρώσω όσο κάνει το αυτοκίνητο. Φυσικά όχι. 

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, mp123 είπε

Εμένα πέρσι το αυτοκίνητο έκανε 12200 με το κλειδί στο χέρι χωρίς μεταλλικό χρώμα. Πήγα παντού έλεγα το θέλω με μεταλλικό και έχω 12000 τώρα αμέσως. Τελικά το πήρα τόσο μαζί με το μεταλλικό χρωμα. Εκει όμως το πάω για σέρβις, ( μόνο ένα το ετήσιο του έχω κάνει) και εκεί θα ξαναπάρω αυτοκίνητο όταν βγει το νέο μοντέλο. 

Δεν κατάλαβα. Πάω με μετρητά και θα πληρώσω όσο κάνει το αυτοκίνητο. Φυσικά όχι. 

Έχεις δίκιο σε αυτό

Είναι γνωστό ότι αν πληρώσεις 12000 ευρώ με μεταφορά χρημάτων από πχ e banking,  αυτοί θα εισπράξουν μονο 12000 ευρώ...

Ενώ αν τους δώσεις 12000 ευρώ σε χαρτονομίσματα αυτοί θα εισπράξουν τουλάχιστον 14000!!!

Επεξ/σία από bromiaris
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό

Είναι γνωστό ότι αν πληρώσεις 12000 ευρώ με μεταφορά χρημάτων από πχ e banking,  αυτοί θα εισπράξουν μονο 12000 ευρώ...

Ενώ αν τους δώσεις 12000 ευρώ σε χαρτονομίσματα αυτοί θα εισπράξουν τουλάχιστον 14000!!!

Μάλλον μετρητά εννοεί χωρίς δανειοδότηση πάντως...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Αν μιλάμε για μετρητά και αφορολόγητα, είναι τεράστια η διαφορά.

Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο σε αντιπροσωπείες.

Επίσημα απαγορεύονται οι συναλλαγές με μετρητά πάνω από 300 ευρώ (ή κάπου εκεί γύρω δεν θυμάμαι ακριβώς το ποσό).

Επεξ/σία από The_Judas
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, paylidis είπε

Μάλλον μετρητά εννοεί χωρίς δανειοδότηση πάντως...

Γιατί με δάνειο η αντιπροσωπία θα πάρει λιγότερα χρήματα;;;;;;  

• Like 2
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, bromiaris είπε

Τα ίδια ακριβώς θα πάρει και μάλιστα σε 3-7 ημέρες από την υπογραφή. Γλυτωνει ωστόσο μια κάποια μικρή ταλαιπωρία με δικαιολογητικά κλπ και κάποια μικρά έξοδα από τη μεριά της για την τράπεζα (αντίστοιχα με τα φακέλου του πελατη).

Γενικά αυτό σαν νοοτροπία δε πιάνει στα καινούργια καν-στα μεταχειρισμένα σαφώς και παίζει ακόμα και στις μάντρες... εγώ σε εποχές κρίσης που δεν πουλιόταν αμάξι (ειδικά πάνω από 1.3) ούτε με σφαιρεσ είχα κόψει 1500€ για αγορά με μετρητά σε μεταχειρισμένο. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, TechnoState είπε

..... εννοείται πως πήρα δώρο τα πατάκια!

..."-κ επίσης δώρο απο εμάς, τα πατάκια!!Εε τι είμαστε εμείς??? Σαν τους άλλους??? Να σκοτώνουμε την αγορά κ να βγάζουμε απο τη μύγα ξυγκι?!" .... ήταν θεουλης ο Παναγιώτης κάτι... τώρα που το θυμάμαι.

Η γυφτια του έλληνα πωλητή δεν έχει όρια

Έπρεπε να του πεις χύμα τι λες ρε Μαλακα που θα μου κανεις δώρο τα πατατάκια που ουτως η αλλως έρχονται με το αμάξι λες και οι εταιρείες δίνουν τα αμάξια με σκέτη μοκέτα. 

Τα πατάκια και το τρίτο κλειδί είναι αναπόσπαστο μερος του αμαξιού και είναι πληρωμένα στην τιμή. Σαν να σου πει σου κάνω δώρο τα προσκέφαλα 

Την επόμενη φορε που θα σας πει πωλητης για πατάκια είτε σαν δώρο ή να τα πληρώσετε έξτρα στειλτε ένα email στη μαμα εταιρεία πως ο έμπορος θέλει να σας χρεώσει δυο φορές και ας τους να τρέχουν 

Δημοσ.

Όταν μπήκε το WLTP όντως κάποια αμάξια πήραν επάνω στη τιμή

Μου το είχαν πει οι πωλητές και επιβεβαιώθηκε (στο T-roc που κοίταγα τότε πράγματι πήρε 1.5% αύξηση, είχα συγκρίνει και τιμοκαταλόγους)

Τώρα για ποιο λόγο να κάνουν όλες μαζί οι εταιρίες αύξηση ; 

Στο δικαιολόγησε κάπως ; 

Στο θέμα μετρητά - δάνειο δε παίζει κάποιο ρόλο, λίγο τους νοιάζει 

Επειδή πήρα πρόσφατα αυτοκίνητο, πολύ απλά αφού ήξερα τι ακριβώς ήθελα, πήγα σε 3 dealers, και επέλεξα αυτόν που μου έκανε καλύτερη τιμή 

Αυτά :)

Δημοσ.

Τα Peugeot ας τα ανεβάσουν και 50%, έτσι τουλάχιστον θα υπάρχει η πιθανότητα να αποτρέψουν τους υποψήφιους αγοραστές 😁

Δημοσ.
3 ώρες πριν, mp123 είπε

Δεν καταλαβαίνεις επειδή αγνοείς βασικά πράγματα, η αντιπροσωπεία μετρητά θα τα πάρει σε κάθε περίπτωση, είτε από εσένα είτε από την τράπεζα.

Άσε που παλιότερα στην αντιπροσωπεία έμενε κάτι παραπάνω όταν ο πελάτης πλήρωνε με δάνειο, ως μεσολαβητής τσέπωνε τα έξοδα φακέλου, δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα αυτό.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, bromiaris είπε

Θα παρει τα ιδια και ισως παραπανω... Απλα μπαινει η ιδια σαν εγγυητρια μεταξυ τραπεζας και πελατη και για αυτο κανει παρακρατηση κυριοτητας..

Αυτο γινεται κυριως για αυτους που πιστολιαζαν τα δανεια και η τραπεζα εμπλεκε με κατασχεσεις αυτοκινητων που δεν ηξερε τι να τα κανει.

Τωρα τα εχουν κανει πλακακια με τις αντιπροσωπειες για τις κατασχεσεις.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, bromiaris είπε

Έλα μου ντε...

8 λεπτά πριν, k_w_t είπε

Θα παρει τα ιδια και ισως παραπανω... Απλα μπαινει η ιδια σαν εγγυητρια μεταξυ τραπεζας και πελατη και για αυτο κανει παρακρατηση κυριοτητας..

Αυτο γινεται κυριως για αυτους που πιστολιαζαν τα δανεια και η τραπεζα εμπλεκε με κατασχεσεις αυτοκινητων που δεν ηξερε τι να τα κανει.

Τωρα τα εχουν κανει πλακακια με τις αντιπροσωπειες για τις κατασχεσεις.

Αφού η τράπεζα μεσολαβεί να πληρώσει την αντιπροσωπεία...

Πως θα πάρει παραπάνω???Οεο???

Μόνο ο Σπανός από ότι ξέρω έχει δικά του προγράμματα χρηματοδότησης και αυτά είναι για πελάτες που θα αλλάξουν το παλιό μοντέλο σε καινούριο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@umad.... Ναι γιατί η bmw έχει δικιά της τράπεζα για τον σκοπό αυτό (BMW Austria Bank GMBH) και με υποκατάστημα στην Ελλάδα (Κηφισιά).

Ισχύουν κανονικά για όλους τους πελάτες (που πληρούν κριτήρια χρηματοδότησης) κ για όλα τα αυτοκίνητα/ μηχανές (νέα/μεταχειρισμένα) όσο το είχα ψάξει.

Και για την VW ισχύει το ίδιο  (υποκατάστημα εντός Ελλάδας/ Ηλιούπολη).

Επεξ/σία από TechnoState
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, umad είπε

Έλα μου ντε...

Αφού η τράπεζα μεσολαβεί να πληρώσει την αντιπροσωπεία...

Πως θα πάρει παραπάνω???Οεο???

Οπως εβγαζε και ο  υπαλληλος που σου εβγαζε πιστωτικες απο το τηλεφωνο....

Ποσοστο απο το κερδος της τραπεζας βγαζουν....

Οταν σου πουλανε τα 10.000€ για 15.000€ ολο και κατι μενει για αυτους...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, bromiaris είπε

Έχεις δίκιο σε αυτό

Νομίζεις πως αν πήγαινα όλο το ποσό μετρητα θα ήταν η ίδια τιμή;

Φυσικά μέσω μεταφοράς σε τράπεζα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...