doctorized Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Μου έδωσε ένα φίλος έναν πύργο υπολογιστή για να τον δω αν παίρνει κάποια αναβάθμιση. Έχει μητρική Intel dg965ry, επεξεργαστή Pentium στα 3 GHz αν δεν κάνω λάθος socket 775, 1GB RAM DDR2, 400W τροφοδοτικό, ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Πριν μου τον δώσει τον άνοιξε μπροστά μου και άνοιξε κανονικά. Μπήκε γρήγορα στα Windows καθώς δεν έχει πολλά προγράμματα να τον βαραίνουν. Τον βάζω στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου και τον φέρνω σπίτι μου. Πάω να τον ανοίξω και ενώ παίρνει ρεύμα, δεν κάνει post ούτε ακούγεται κάποιο μπιπ από το ηχείο του. Βγάζω ξαναβάζω RAM, βαζω ξαναβγάζω επεξεργαστή, τίποτα. Οι ανεμιστήρες δουλεύουν, ένα λεντάκι που έχει στο κάτω δεξί μέρος ανάβει μόνιμα πράσινο αλλά δεν δίνει σήμα στην οθόνη, δεν κάνει κάποιο μπιπ. H μητρική παίρνει κανονικά το 24πινο της ρεύμα, ο επεξεργαστής το 4πινο του. Από έναν άλλον υπολογιστή που έχω και δουλεύει κανονικά, αλλάζω τροφοδοτικό, επεξεργαστή, ανεμιστήρα επεξεργαστή, RAM, βάζω κάρτα γραφικών, αποσυνδέω σκληρό δίσκο και dvd recorder. Μία από τα ίδια. Τον έλυσα, τα έβγαλα όλα από το κουτί καθώς σε κάποιο φόρουμ διάβασα ότι κάποιος είχε το ίδιο πρόβλημα με την ίδια μητρική και η αιτία ήταν κακή γείωση. Πάλι τίποτα. Ξέρω, θα πεί κάποιος εύκολα ότι πέθανε η μητρική αλλά πώς; Είναι δυνατόν να έπαθε κάτι σε μία απλή μεταφορά; Δεν χτυπήθηκε, δεν έπεσε το κουτί. Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από doctorized
FORIS78 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 προσπαθείς να τον κάνεις να ποσταρει με δίκη σου gpu η με τα ενσωματωμένα γραφικά? γιατί μπορεί να έχει θέμα η pci που βάζεις την κάρτα, δοκίμασε με τα ενσωματωμένα και ρίξε και ένα clear cmos μπας και στρώσει.
donblunts Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Νομίζω με ενα Clear CMOS καθάρισες. Βγάλε/Βάλε τη μπαταρία του BIOS και ξαναδοκίμασε.
doctorized Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Ξέχασα να το αναφέρω και ζητώ συγνώμη. Έβγαλα τη μπαταρία και το άφησα εκτός πρίζας 3 μέρες. Μάλιστα οι πρώτες δοκιμές με τα νέα εξαρτήματα έγιναν χωρίς μπαταρία. Οι αρχικές δοκιμές ήταν με την ενσωματωμένη γραφικών καθώς δεν είχε εξ αρχής άλλη κάρτα, μετά έβαλα μία δική μου ΑΤΙ που στον άλλον υπολογιστή δουλεύει κανονικά.
koolisk6 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 τσαμπα παιδευεσαι,το μηχανημα ειναι για μουσειο, φτιαχτου κανα πιο συγχρονο ειτε καινουριο ειτε μετχ. δεν αξιζει να ριξεις ουτε ευρω στο υπαρχων
doctorized Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, koolisk6 είπε τσαμπα παιδευεσαι,το μηχανημα ειναι για μουσειο, φτιαχτου κανα πιο συγχρονο ειτε καινουριο ειτε μετχ. δεν αξιζει να ριξεις ουτε ευρω στο υπαρχων Το badget είναι μέχρι 100 άντε 150€. Αν έχεις υπόψιν κάτι καλύτερο στα λεφτά αυτά πες μου.
koolisk6 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 εννοειται, βρισκεις κλασεις ανωτερο π.χ. https://www.ebay.com/itm/Dell-OptiPlex-3020-SFF-PC-Intel-Pentium-G3220-3-0GHz-4GB-RAM-500GB-HDD-1/273394862489?hash=item3fa79a8999:g:dycAAOSwywRaMXLd:rk:10:pf:0
doctorized Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Θέλω μία λύση για αυτόν αν γίνεται.
koolisk6 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 βγαλε τη ραμ κ ξανακουμπωσε την αφου φυσηξεις το σλοτ
doctorized Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 8 λεπτά πριν, koolisk6 είπε βγαλε τη ραμ κ ξανακουμπωσε την αφου φυσηξεις το σλοτ Έχει γίνει 10 φορές αυτό.
koolisk6 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 αλλη ραμ δοκιμασε κ αν δε παιξει βαφτο μπλε
doctorized Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μόλις τώρα, koolisk6 είπε αλλη ραμ δοκιμασε κ αν δε παιξει βαφτο μπλε Όπως λέω στην αρχική ανάρτηση, δοκίμασα άλλο επεξεργαστή, άλλο ανεμιστήρα επεξεργαστή, άλλο τροφοδοτικό, άλλες μνήμες RAM, άλλη κάρτα γραφικών από την ενσωματωμένη που δούλευε μέχρι τώρα. Καμία αλλαγή. Δεν γίνεται να τον "βάψουμε μπλε" γιατί τότε τη γ@μήσ@με. Είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο αυτό αλλά, ο υπολογιστής πρέπει να ανοίξει.
malakudi Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Τσέκαρε πυκνωτές στη μητρική. Πιθανόν κάποιοι να μη δουλεύουν και επειδή έμεινε αρκετή ώρα off να μη δουλεύει τώρα. Είναι πιθανό αν μείνει αρκετή ώρα με ρεύμα μετά από 15-20-30 λεπτά να πάρει τελικά μπρος, το έχω δει να συμβαίνει και ήταν πυκνωτές.
koolisk6 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 βρες μια 775 μητρικη με κανα 20ρικο ,αν θες να δουλεψει αλλιως αντε πες στου στα ισια οτι εκανες μλκια κ του το καψες
Ronnie1985 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Βαλε και μια καινουρια μπαταριουλα καλου κακου. Στα 5 χρονια συνηθως θελουν αλλαγη, ποσο μαλλον αν δεν εχει αλλαχτει ποτε στη περιπτωση αυτη. Το κουτι μεσα τα καλωδια γενικα ολα ειναι πιασμενα τακτοποιημενα κλπ η ειναι ολα χυμα με φυσες που δε χρειαζονται στον αερα να κρεμονται κ διαφορα αλλα τετοια. Μου μπηκε η σκεψη μηπως στη μεταφορα (δε ξερω κ πως ειχες βαλει το κουτι ορθιο η ξαπλωτα) οτιδηποτε μεσα στο κουτι ακουμπησε οπουδηποτε πανω στη μητρικη. Ακομα κ στους πυκνωτες. Κοιτα αν μπορεις λιγο ολη τη πλακετα της μητρικης οσο πιο σχολαστικα μπορεις ψυρισε την με λιγα λογια μηπως παρατηρησεις κατι που δε θα πρεπε....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα