Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά παίδες πήρα τα πράγματα του τίτλου και έχω την εξής ερώτηση.. Από default η μητρική δίνει πολλή τάση στην cpu 1.4 κάτι... και παίζει 38-40 idle όπου τα θεωρώ υψηλά νούμερα. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με oc... Τι τάση πρέπει να της δώσω για να είναι οκ; Αν έχει κάποιος την ίδια μητρική ας μου πει και πια πεδία/τιμές πρέπει να αλλάξω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δεν είναι όλα τα τσιπάκια ίδια κάθε cpu είναι stable σε διαφορετικά ρεύματα για κάθε συχνότητα. Αν έχεις τον 1700χ stock με το core performance boost ενεργοποιημένο δυστυχώς έτσι δουλεύουν όλοι οι 1st gen ryzen. Δίνουν παραπάνω ρεύματα για να είναι σίγουρα stable το κάθε chip σε boost clocks (τα 1.35-1.4v που γράφεις). Αυτά που μπορείς να κάνεις για να πέσουν τα ρεύματα είναι:

1ον) Να απενεργοποιήσεις το CPB, αλλά τότε η CPU θα κολλήσει στο base clock, αλλά θα δουλεύει με 1.15-1.20v το πολύ.

2ον) Να δώσεις καρφί τάση (πάλι θα χρειαστεί να απενεργοποιήσεις το CPB και το AMD cool and quiet). Τώρα το πόσο ρεύμα χρειάζεται εξαρτάται το silicon lottery και που θες να παίξεις μπάλα. Πχ για 3.7-3.8 GHz λογικά θα είσαι stable κάπου ανάμεσα από 1.25-1.30v, εκτός αν σου κάτσε καμιά πατάτα. Για παραπάνω θα χρειαστείς τσιμπημένα ρεύματα.

3ον) Να παίξεις με αρνητικό offset, αν και με 1st gen ryzen η καρφί τάση είναι προτιμότερη και πιο stable imo.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...