Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, ενημερώθηκα από τον δικηγόρο μου. Θα τα γράψω εδω ώστε αν έχει κάποιος ίδιο πρόβλημα να το δει. Αφού του έδειξα το χαρτί και την απόδειξη πληρωμής όπου αναγράφονται και η ημερομηνίες μου είπε . Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μου ζήτησαν μόνο τα 300 ευρω για τον απλό λόγο ότι τα δικαστικά έξοδα  χρεώνονται μετά από κάποιες εργάσιμες μέρες αφού δεν έχεις πληρώσει το αρχικό χρέος και αφού ξανά κάνουν κάποια δικαστική κίνηση, η οποία  είναι προφανως κάποια κατάσχεση. Ευτυχώς στην περίπτωση μου πλήρωσα μέσα σε 2 μέρες από την παραλαβή της δικαστικής απόφασης.  Σε περίπτωση που δεν πλήρωνα σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε αναγκαστικά να πληρώσω και τα δικαστικά έξοδα. Και αν αδιαφορούσα ξανά, θα εκτελουσαν έκδοση κατασχετηρίου. Προφανως, η δικηγόρος πηγε να κάνει πουστριλίκη για να πάρει παραπανω λεφτα, έτσι εξηγείται το γεγονός ότι επέμενε να πάω στο κατάστημα και να τους πω να πάρουν τηλέφωνο την ίδια. Ο δικηγόρος μου με καθησύχασε ότι αφού δεν με ξανά ενόχλησαν από τότε, σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάποιο θέμα και έχουν χάσει το δικαίωμα να μου κάνουν το οτιδήποτε. 

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χρωστάω ένα χιλιαρικάκι και στις τρεις συνολικά και εκτός από τηλέφωνα εισπρακτικών δεν μου έχουν κανει κάτι. Αλλά δεν έχω και τπτ στο όνομά μου βέβαια.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Nikos_kl12 είπε

Παιδιά, ενημερώθηκα από τον δικηγόρο μου. Θα τα γράψω εδω ώστε αν έχει κάποιος ίδιο πρόβλημα να το δει. Αφού του έδειξα το χαρτί και την απόδειξη πληρωμής όπου αναγράφονται και η ημερομηνίες μου είπε . Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μου ζήτησαν μόνο τα 300 ευρω για τον απλό λόγο ότι τα δικαστικά έξοδα  χρεώνονται μετά από κάποιες εργάσιμες μέρες αφού δεν έχεις πληρώσει το αρχικό χρέος και αφού ξανά κάνουν κάποια δικαστική κίνηση, η οποία  είναι προφανως κάποια κατάσχεση. Ευτυχώς στην περίπτωση μου πλήρωσα μέσα σε 2 μέρες από την παραλαβή της δικαστικής απόφασης.  Σε περίπτωση που δεν πλήρωνα σε αυτό το διάστημα θα έπρεπε αναγκαστικά να πληρώσω και τα δικαστικά έξοδα. Και αν αδιαφορούσα ξανά, θα εκτελουσαν έκδοση κατασχετηρίου. Προφανως, η δικηγόρος πηγε να κάνει πουστριλίκη για να πάρει παραπανω λεφτα, έτσι εξηγείται το γεγονός ότι επέμενε να πάω στο κατάστημα και να τους πω να πάρουν τηλέφωνο την ίδια. Ο δικηγόρος μου με καθησύχασε ότι αφού δεν με ξανά ενόχλησαν από τότε, σε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δεν υπάρχει κάποιο θέμα και έχουν χάσει το δικαίωμα να μου κάνουν το οτιδήποτε. 

Οκ δεν κατάλαβα τίποτα :P

• Like 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, whoose είπε

Χρωστάω ένα χιλιαρικάκι και στις τρεις συνολικά και εκτός από τηλέφωνα εισπρακτικών δεν μου έχουν κανει κάτι. Αλλά δεν έχω και τπτ στο όνομά μου βέβαια.

ωραιος τυπε, θα τα πληρωσει ο λαος τα κερατιατικα οπως και των αλλων πονηρων

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, whoose είπε

για αυτό ακριβώς δεν σου έχουν κάνει κάτι, επειδή δεν έχεις τίποτα στο όνομά σου. Ίσως κάποια από τις τρεις να σου εκδώσει κάποια στιγμή διαταγή πληρωμής, μήπως και ψαρώσεις, αλλά όσο δεν έχει κάτι στο όνομά σου, είναι χαρτί χωρίς αντίκρυσμα.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, insomnia888 είπε

Μπορείς να μας πεις ολογράφως το ποσό που αναφέρεται στην Διαταγή Πληρωμής? 300 ή 500 ευρώ?

500 ευρώ αναφέρει και συνεχίζει αναλυτικά 300 ευρώ για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και 200 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Nikos_kl12 είπε

500 ευρώ αναφέρει και συνεχίζει αναλυτικά 300 ευρώ για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και 200 ευρώ για τα δικαστικά έξοδα 

εφόσον λοιπόν τα 200 ευρώ είναι μέρος του ποσού που ο δικαστής σου επιδίκασε μέσω της ΔΠ, το χρέος παραμένει....υποθέτω, χωρίς να είμαι δικηγόρος.

Δημοσ.

Μόλις τώρα, insomnia888 είπε

εφόσον λοιπόν τα 200 ευρώ είναι μέρος του ποσού που ο δικαστής σου επιδίκασε μέσω της ΔΠ, το χρέος παραμένει....υποθέτω, χωρίς να είμαι δικηγόρος.

Εκτός αν δεν υπήρχαν δικαστικά έξοδα ;)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, insomnia888 είπε

Το χρέος θα παρέμενε αν δεν πλήρωνα μέσα στο σε κάποιο χρονικό διάστημα και θα μπορούσαν να συνεχίσουν δικαστικά (κατάσχεση). 

Τα δικαστικά έξοδα ακόμα και αν υπάρχουν δεν μπορούν να αποτελέσουν μόνα τους τίτλο έκδοσης κατασχετηρίου

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, insomnia888 είπε

επίσης να πας στην τράπεζα να κάνεις το λογαριασμό σου ακατάσχετο για χρέη προς ιδιώτες/τράπεζες επειδή μπορεί να κατασχεθεί ο λογαριασμός σου και να σου τραβήξει λεφτά από εκεί η δικηγορίνα. Λίγο χλωμό αλλά δυνητικά εφικτό. Με αυτό τον τρόπο έχεις προστασία 1250 ευρώ το μήνα.

Δεν μπορεί η δικηγόρος να του τραβήξει λεφτά. 

Οι τράπεζες για χρέη προς την ίδια τράπεζα γίνεται. Όχι προς άλλη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, whoose είπε

Στιγμιότυπο 2019-01-11, 22.09.48.jpg

Επεξ/σία από MAFAKA
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Δεν μπορεί η δικηγόρος να του τραβήξει λεφτά. 

Οι τράπεζες για χρέη προς την ίδια τράπεζα γίνεται. Όχι προς άλλη. 

Με κατασχετηριο γίνεται. Δες την πρόσφατη υπόθεση της Athens Review of Books

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Nikos_kl12 είπε

Έγινε δικαστήριο δηλαδή ; 

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Nikos_kl12 είπε

Το χρέος θα παρέμενε αν δεν πλήρωνα μέσα στο σε κάποιο χρονικό διάστημα και θα μπορούσαν να συνεχίσουν δικαστικά (κατάσχεση). 

Τα δικαστικά έξοδα ακόμα και αν υπάρχουν δεν μπορούν να αποτελέσουν μόνα τους τίτλο έκδοσης κατασχετηρίου

Δικηγόρος σου ξαναλεω δεν είμαι. Απλά μου ακούγεται κάπως αυτό. Αν ισχύει κάτι τέτοιο δεν υπάρχει λόγος να πληρώνουμε τις υπέρογκες αμοιβές δικηγόρων αφού δεν θα έχουμε να φοβηθούμε καμία συνέπεια. Μάλλον απίθανο. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...