Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά πριν 3 χρόνια είχα τραβήγματα με μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας καθώς σταμάτησα να πληρώνω το συμβόλαιο φυσικά μετά από απειλές κινήθηκαν δικαστικά και έλαβα στο σπίτι μου ένα χαρτί( δικαστική απόφαση) με όφελος 500 ευρό και μέσα σε αυτά ειταν και τα δικαστικά έξοδα. Αφού επικοινώνισα τηλεφωνικά με την δικηγόρο από την οποία δέχτηκα το χαρτί μου είπαι πως πρέπει να πάω στην εταιρεία και να πληρώσω όλο το ποσό εκεί. Πήγα κατευθείαν στην εταιρεία για εξόφληση του χρέους. Η κοπέλα στο κατάστημα αφού είπα το όνομα μου μου είπαι ότι χρωστάω 300 ευρό της είπα να το επιβεβαιώσει και μου είπαι πως ναι αυτά είναι 300 ευρό πλήρωσα και έφυγα. Απευθείας μετά πήρα τηλέφωνο την δικηγόρο ξανά  και της εξήγησα ότι στην εταιρεία κινητής μου ζήτησαν μονάχα 300 ευρό και μου απάντησε  '' χρωστάς αλλά 200 να πας ξανά και να τους το εξηγήσεις και αν αρνηθούν και πάλι να επικοινωνήσουν μαζί μου ''. Φυσικά αποφάσισα (χαζομάρα μου) να αδιαφορησω και δεν με ξανά ενόχλησε κανένας. Τώρα μετά από 2 περίπου χρόνια κάνω την πρακτική μου μέσο ΕΣΠΑ και σε λίγους μήνες τελειώνω. Και καθος φοβάμαι για τα λεφτά τα οποία θα πάρω  ότι μπορούν να κρατηθούν από το δημόσιο για τα δικαστικά έξοδα έχω ανχωθεί. Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα δικαστικά έξοδα θα μπορέσουν να μου κρατήσουν λεφτά από το πρόγραμμα και μάλιστα παραπάνω λόγο τον προσαυξήσης τη μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση 

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Nikos_kl12 είπε

. Και καθος φοβάμαι για τα λεφτά τα οποία θα πάρω  ότι μπορούν να κρατηθούν από το δημόσιο για τα δικαστικά έξοδα έχω ανχωθεί. Ξέρει κανείς τι γίνεται με τα δικαστικά έξοδα θα μπορέσουν να μου κρατήσουν λεφτά από το πρόγραμμα και μάλιστα παραπάνω λόγο τον προσαυξήσης τη μπορώ να κάνω σε αυτήν την περίπτωση 

Κανενα χρεος προς ιδιωτες δεν μπορει να παρακρατηθει από το Δημοσιο .Ολες αυτές οι εταιρειες είναι ΑΕ και μονο δικαστικα μπορουν να διεκδικησουν χρηματα

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Κανενα χρεος προς ιδιωτες δεν μπορει να παρακρατηθει από το Δημοσιο .Ολες αυτές οι εταιρειες είναι ΑΕ και μονο δικαστικα μπορουν να διεκδικησουν χρηματα

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου. Όντως τότε είχαν κινηθεί δικαστικά και βγήκε δικαστική απόφαση!! για 300 ευρώ τα οποία πλήρωσα και άλλα 200 δικαστικά έξοδα τα οποία δεν πλήρωσα. Και τα δικαστικά έξοδα λογικά είναι ακόμα χρωστούμενα. τα δικαστικά έξοδα είναι χρέος στο Δημόσιο? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nikos_kl12 είπε

Ευχαριστώ για τον χρόνο σου και την απάντηση σου. Όντως τότε είχαν κινηθεί δικαστικά και βγήκε δικαστική απόφαση!! για 300 ευρώ τα οποία πλήρωσα και άλλα 200 δικαστικά έξοδα τα οποία δεν πλήρωσα. Και τα δικαστικά έξοδα λογικά είναι ακόμα χρωστούμενα. τα δικαστικά έξοδα είναι χρέος στο Δημόσιο? 

Όχι βεβαια....Σε αυτους τα χρωστας..Είναι τα εξοδα του δικηγορου τους για να την αγωγη που σου εκαναν  αφου εχασες την δικη .

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

TS μην ανησυχείς περίμενε να σου κάνουν δικαστήριο για τα δικαστικά έξοδα που δεν έδωσες.

Λογικά με τους τόκους υπερημερίας θα σου βγει ενα βαρβάτο πόσο.

Επεξ/σία από *Kopanos*
  • Like 4
Δημοσ.

Εάν είσαι ακόμη διατεθειμένος να τα πληρώσεις, επικοινώνησε με το νομικό τμήμα της εταιρίας που τα οφείλεις, εξήγησε τους το μπλέξιμο και ζήτα τους να σε καθοδηγήσουν που και πως μπορείς να τα εξοφλήσεις.

Θα το προτιμήσουν κι αυτοί από το να σε τρέχουν για 200 €. 

• Thanks 1
Δημοσ.

όχι, τα δικαστικά έξοδα προς ιδιώτες δεν περνούν στην εφορία. Στην Εφορία περνούν οφειλές από κλήσεις (πχ παράνομο παρκάρισμα), πρόστιμα (πχ μπήκες χωρίς εισητήριο στο λεωφορείο), και δεν είμαι πλέον σίγουρος αν περνούν ακόμα οφειλές προς ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ). Αλλά οφειλές προς τον δικηγόρο, τον κρεοπώλη, τον περιπτερά, με τίποτα. 

Όταν λες οτι σου ήρθε "δικαστική απόφαση" τί ακριβώς εννοείς? Το έγγραφο που γράφει "Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόκληση" ή "Διαταγή Πληρωμής"?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Όχι βεβαια....Σε αυτους τα χρωστας..Είναι τα εξοδα του δικηγορου τους για να την αγωγη που σου εκαναν  αφου εχασες την δικη .

Ευχαριστώ πολύ! Θα αναρτήσω ξανά εδώ μόλις πληρωθώ από το ΕΣΠΑ ώστε να γνωρίζει κάποιος με το ίδιο πρόβλημα 

3 λεπτά πριν, insomnia888 είπε

όχι, τα δικαστικά έξοδα προς ιδιώτες δεν περνούν στην εφορία. Στην Εφορία περνούν οφειλές από κλήσεις (πχ παράνομο παρκάρισμα), πρόστιμα (πχ μπήκες χωρίς εισητήριο στο λεωφορείο), και δεν είμαι πλέον σίγουρος αν περνούν ακόμα οφειλές προς ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κλπ). Αλλά οφειλές προς τον δικηγόρο, τον κρεοπώλη, τον περιπτερά, με τίποτα. 

Όταν λες οτι σου ήρθε "δικαστική απόφαση" τί ακριβώς εννοείς? Το έγγραφο που γράφει "Εξώδικη διαμαρτυρία, πρόκληση" ή "Διαταγή Πληρωμής"?

Διαταγή πληρωμής! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, άμα είναι Διαταγή Πληρωμής, και πάλι η Εφορία δεν μπλέκεται, αλλά το χρέος πάει σε Τειρεσία. Αν μελλοντικά θέλεις να κάνεις οποιαδήποτε αίτηση για ΕΣΠΑ, αυτή μπορεί να απορριφθεί αφού θα είσαι στη μαύρη λίστα. Ούτε επιταγές μπορείς να βγάλεις,. για να μην πω κάρτα ή δάνειο.

Το σοβαρότερο είναι η ΔΙκηγορίνα αν είναι καμιά αγγούρω και ψάξει αν έχεις αμάξι, οικόπεδο, διαμέρισμα στο όνομά σου, να στο κατασχέσει φορτώνοντάς σου και τα έξοδα του κατασχετηρίου που είναι νομίζω άλλο ένα 500αρι.

Θα σου πρότεινα -εφόσον έχεις κάτι στο όνομά σου- να κάνεις έναν διακανονισμό να πληρώσεις το 200ευρώ σταδιακά.

Επεξ/σία από insomnia888
  • Like 1
  • Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, insomnia888 είπε

Κοίτα, άμα είναι Διαταγή Πληρωμής, και πάλι η Εφορία δεν μπλέκεται, αλλά το χρέος πάει σε Τειρεσία. Αν μελλοντικά θέλεις να κάνεις οποιαδήποτε αίτηση για ΕΣΠΑ, αυτή μπορεί να απορριφθεί αφού θα είσαι στη μαύρη λίστα. Ούτε επιταγές μπορείς να βγάλεις,. για να μην πω κάρτα ή δάνειο.

Το σοβαρότερο είναι η ΔΙκηγορίνα αν είναι καμιά αγγούρω και ψάξει αν έχεις αμάξι, οικόπεδο, διαμέρισμα στο όνομά σου, να στο κατασχέσει φορτώνοντάς σου και τα έξοδα του κατασχετηρίου που είναι νομίζω άλλο ένα 500αρι.

Θα σου πρότεινα -εφόσον έχεις κάτι στο όνομά σου- να κάνεις έναν διακανονισμό να πληρώσεις το 200ευρώ σταδιακά.

Δεν έχω τίποτα στο όνομα μου ούτε αμάξι ούτε μηχανάκι ούτε κάποιο οικόπεδο απολύτως τίποτα 

• Like 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Nikos_kl12 είπε

Δεν έχω τίποτα στο όνομα μου ούτε αμάξι ούτε μηχανάκι ούτε κάποιο οικόπεδο απολύτως τίποτα 

εντάξει τότε, απλά είσαι ήδη στον Τειρεσία και κάποια μέρα θα το συναντήσεις μπροστά σου στις περιπτώσεις που προανέφερα παραπάνω ή να πωληθεί η οφειλή σε κάποιο fund και να σε πρήζουν μετά αυτοί. Τεσπά, εσύ κανονίζεις

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

αμα εισαι ομορφοπαιδο, βγαλτην εξω για κανενα καφε μπας και ξεχρεωσεις αλλιως..😄

σοβαρα μιλωντας, πληρωσε ο,τι χρωστας γιατι θα το βρεις μπροστα σου και οσο το αφηνεις δε θα γινονται καλυτερα τα πραγματα...για κατι τετοια "ξεχασμενα" ζουν οι εισπρακτικες

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, insomnia888 είπε

Ουτε απο αυτες πανε ουτε απο καμμια πρωην ΔΕΚΟ που ειναι ΑΕ.

• Like 2
Δημοσ.

επίσης να πας στην τράπεζα να κάνεις το λογαριασμό σου ακατάσχετο για χρέη προς ιδιώτες/τράπεζες επειδή μπορεί να κατασχεθεί ο λογαριασμός σου και να σου τραβήξει λεφτά από εκεί η δικηγορίνα. Λίγο χλωμό αλλά δυνητικά εφικτό. Με αυτό τον τρόπο έχεις προστασία 1250 ευρώ το μήνα.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...