Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Εννοώ ότι είναι παπάτζα από μεριάς service καταστημάτων, σαφώς και το qvl δεν είναι παπάτζα, αλλά καλύπτει ελάχιστο ποσοστό της αγοράς και δεν είναι απαραίτητο να ψωνίζει κάποιος μόνο από το qvl για να είναι απροβλημάτιστος!!! οχι αλλα είναι υπο την δική του ευθύνη αν θα δουλέψει σωστά ή οχι. Ο κατασκευαστής δου δινει συγκεκριμένα κομμάτια 2 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Όπως είπα όλα αυτά έχουν συμβεί πάνω ή κάτω. Άσχετοι δεν είμαστε. Πάνω ή κάτω δεν άρκει . Ακριβώς έτσι πρέπει να γίνουν και μεθοδικά. Επίσης αν ήσασταν σχετικοί θα είχατε βρεί ακριβώς που είναι το πρόβλημα πριν το πάτε σε αμφιβόλου γνώσεων τεχνικούς.. Είναι μετρημένα κουκιά . τώρα εχετε μπλέξει καλά ξεμπερδέματα
thetiesthatbind Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Bench_Lifter είπε οχι αλλα είναι υπο την δική του ευθύνη αν θα δουλέψει σωστά ή οχι. Ο κατασκευαστής δου δινει συγκεκριμένα κομμάτια Πάνω ή κάτω δεν άρκει . Ακριβώς έτσι πρέπει να γίνουν και μεθοδικά. Επίσης αν ήσασταν σχετικοί θα είχατε βρεί ακριβώς που είναι το πρόβλημα πριν το πάτε σε αμφιβόλου γνώσεων τεχνικούς.. Είναι μετρημένα κουκιά . τώρα εχετε μπλέξει καλά ξεμπερδέματα Κανένα, μπλέξιμο. Οι νόμοι είναι για να εφαρμόζονται και κανείς δεν είναι υπεράνω αυτών. Από εκεί και πέρα, εγώ ποσταρα για λογαριασμό του, ούτε ασχολήθηκα προσωπικά με το hardware του, ούτε μου ζήτησε κάποιος να εξετάσω την πηγή του προβλήματος του. Όποτε πνεύμα, μπορείς να πουλήσεις αλλού. Και αλήθεια, που θα έβρισκε δεύτερη μητρική να ελέγξει τον επεξεργαστή ή το αντίστροφο; Θα την αγόραζε; Όπως είπα το μόνο που δεν έχει ελεγχθεί είναι ο επεξεργαστής. Και άμα το πάμε με τις πιθανότητες όλα δείχνουν την μητρική σαν αιτία του προβλήματος. Απο εκεί και πέρα είναι υποχρέωση του καταστήματος να βοηθήσει και όχι να κάνει τη ζωή του πελάτη δυσκολη Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από thetiesthatbind 5 1 1
dimitris_sal Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Αν μπορώ να βρω λύση θα την δώσω ευγενικά και σεβόμενος τον συνομιλήτη μου! Αν δεν μπορώ να βρω λύση ή αν δεν μπορώ να την δωσω ευγενικά και σεβόμενος τον θα προτιμήσω να μην μιλήσω! Χάρη στον εαυτό σου θα κάνεις αν εκλάβεις αυτη μου την απάντηση σαν φιλική συμβουλή!
countass Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, thetiesthatbind είπε Φίλε το διάβασες το το αρχικό πόστ ή ήρθες να πεις τα δικά σου και να φύγεις; Όλα αυτα του τα έχω μεταφέρει, είναι στην κρίση αυτού και του πατέρα του το πως θα κινηθούν. Ο πατέρας του πχ θέλει να τους στείλει εξώδικο Όπως είπα όλα αυτά έχουν συμβεί πάνω ή κάτω. Άσχετοι δεν είμαστε. Το ότι είναι κομπογιαννήτες στο κατάστημα το αρχικό, προφανώς και είναι γιατί αυτό που κάνουν είναι να πάρουν το hardware (πχ τη μητρική) να τη στήσουν με δικό τους hardware και να την τρέξουν ελάχιστα λεπτά-ώρα και την επομένη να την στείλουν πίσω με την πρόφαση "δεν εμφανίζει το πρόβλημα που περιγράφεις". Προσωπικά είχα περίπτωση πρόσφατα με Z370 AORUS Gaming 7 που έγινε brick το main BIOS της μητρικής και μετά από επικοινωνία με τη GIGABYTE (που είναι και της υπομονής στις απαντήσεις), μου είπαν να τη στείλω στο κατάστημα για επισκευή μέσα στην εγγυήση. Προφανώς, επισκευή δε γινόταν, με πήρε ο τεχνικός της Info Quest και μου είπε ότι δε του εμφανίζει το πρόβλημα που περιέγραψα ωστόσο θα σου κόψω πιστωτικό λέει αφού του είχα στείλει και το mail της GA που έλεγε να πάει στο σέρβις για την εγγύηση. Είναι στην κρίση του καταστήματος όπως είπαν και οι παραπάνω, το πως θα εξυπηρετηθείς από κάθε κατάστημα. Άλλη περίπτωση που μου έκατσε ήταν Z370 ROG STRIX GAMING-F με καμμένο RAM slot (τα Windows έβλεπαν 1 of 3 DIMMs) να το στείλω στο Kaizerstore με περιγραφή προβλήματος "Freeze στο BIOS" γιατί αυτό μου έκανε ουσιαστικά, μέσα σε λίγο δευτερόλεπτα πάγωνε μέσα στο BIOS (δεν είχα καταλάβει ότι ήταν καμμένο το Ram slot, το κατάλαβα όταν πήρα άλλη μητρική και είδα το 1 of 4) και να μου λένε έχει έρθει ο τεχνικός (φέρνουν εξωτερικό τεχνικό) και δεν εμφανίζει το πρόβλημα. Του λέω εγώ δε δέχομαι πίσω ελαττωματικό προϊόν. Μου λέει να κάνω υπαναχώρηση αγοράς και να ψωνίσω από αλλού γιατί ό,τι και να μου στείλουν το θέμα θα εμφανιστεί ξανά (και καλά έφταιγε το δικό μου Hardware) και μάλιστα σε ειρωνικό τόνο. Πήρα τα λεφτά μου και τα πήγα στο You.gr και ησύχασα. Ωστόσο ακόμη και τότε, μόνο του το kaizerstore πρότεινε υπαναχώρηση στην αγορά καθώς αρνήθηκα να δεχτώ πίσω το προϊόν. Αργότερα τον ενημέρωσα κιόλας για το καμμένο ram slot. Αλλά τι ελέγχους έκανε ο τεχνικός ώστε να μη δει ότι υπάρχει καμμένο ram slot? Φίλε άκου με γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα,το έχω αναφέρει ξανά στο φόρουμ με άλλο πολύ γνωστό κατάστημα,το mg manager.Asrock b350 η μητρική,ακρι΄βως τα ίδια με σας τραβηξα και χειρότερα μη σου πω,αφού πήγα ο ίδιος στο κατάστημα τη μητρική για έλεγχο 4! ναι 4 φορές και δε μου έβρισκαν λέει τίποτα.έφαγα το ίδιο παραμύθι με το qvl επίσης.Ταλαιπωρία για μήνες,μόνο τα πήγαινε έλα στο μαγαζι και τα βάλε βγάλε της μητρικής φαντάσου εκτός τα νεύρα μου. Τελικά,εποικοινωνησα με την Αsrock netherlands,και σε μία βδομάδα μέσω ταχυδρομείου 8-9 ευρώ νομίζω,είχα άλλη μητρική πίσω.Άρα ζήτα τη μητρική πίσω αφού μιλήσεις πρώτα με gigabyte. 1
thetiesthatbind Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, countass είπε Φίλε άκου με γιατί είχα το ίδιο πρόβλημα,το έχω αναφέρει ξανά στο φόρουμ με άλλο πολύ γνωστό κατάστημα,το mg manager.Asrock b350 η μητρική,ακρι΄βως τα ίδια με σας τραβηξα και χειρότερα μη σου πω,αφού πήγα ο ίδιος στο κατάστημα τη μητρική για έλεγχο 4! ναι 4 φορές και δε μου έβρισκαν λέει τίποτα.έφαγα το ίδιο παραμύθι με το qvl επίσης.Ταλαιπωρία για μήνες,μόνο τα πήγαινε έλα στο μαγαζι και τα βάλε βγάλε της μητρικής φαντάσου εκτός τα νεύρα μου. Τελικά,εποικοινωνησα με την Αsrock netherlands,και σε μία βδομάδα μέσω ταχυδρομείου 8-9 ευρώ νομίζω,είχα άλλη μητρική πίσω.Άρα ζήτα τη μητρική πίσω αφού μιλήσεις πρώτα με gigabyte. Υποτίθεται η μητρική πήγε στο μαγαζί για να τη στείλουν αυτοί στην Gigabyte. Το θέμα είναι ότι αρνούνται να δώσουν κωδικούς αποστολής. Από όσο γνωρίζω και όπως είπαν και τα παιδιά είναι παράνομη συμπεριφορά κάτι τέτοιο καθώς η μητρική είναι ιδιοκτησία του παιδιού που την αγόρασε. Είναι γνωστή καραμέλα το QVL δυστυχώς, επιπλέον όπως είπα και για δίκη μου προσωπική εμπειρία, 9/10 φορές προϊόν που θα πάω σε σέρβις δε θα παρουσιάζει το πρόβλημα που αναφέρω. 9/10 φορές, ευτυχώς, δεν είχα μπλεξίματα και γινόντουσαν κανονικά αντικαταστάσεις ή πιστωτικά κοκ. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση το παλικάρι έπεσε σε περιπτωσαρα μαγαζιού. Και εγώ έχω μαλώσει μαζί τους για 2 καθυστερήσεις παραγγελιών παλαιότερα, αυτοί τα έριχναν στην ΕΛΤΑ κούριερ και η ΕΛΤΑ κούριερ σε αυτούς για καθυστερημένη παράδοση σε αυτούς. Επεξεργαστή με διαθεσιμότητα 1-3 ημέρες τον παρέλαβα σχεδόν 10-15 μέρες μετά και μάλιστα έβαλε και παράδοση Σάββατο λέει, κόπηκε το voucher Παρασκευή και εγώ παρέλαβα Τρίτη. Τα συμπεράσματα δικά σας Φυσικά, είχα και παραγγελίες που παρέλαβα την επόμενη μέρα. Συμπερασματικά πλέον πάντα επικοινωνώ για επιβεβαίωση διαθεσιμότητας (αν και αυτό είναι άλλο θέμα και ξεφεύγω) γενικά, είναι ειρωνικό το προσωπικό και προβληματικό το κατάστημα σε αρκετές περιπτώσεις Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από thetiesthatbind
kostas7837aek Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Παιδιά μην το ψάχνετε...Όπως έγραψε ο φίλος από πάνω... Εάν θες να έχεις σίγουρη και άμεση λύση μιλάς απευθείας με την κατασκευάστρια.. Τα περισσότερα καταστήματα στο skroutz κάνουν παραεισαγωγη και δεν έχουν κανένα λόγο να σε εξυπηρετήσουν στο θέμα εγγύησης... Άλλα skroutzομαγαζα αγοράζουν από Amazon και τέτοιου είδους καταστήματα και πρέπει εαν εσένα σου χαλάσει το προϊόν να το στείλουν στο Amazon με δικά τους έξοδα αποστολής.. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να σας εξυπηρετησουν.. Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από kostas7837aek 1
revvok Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καταρχάς, καλό είναι γενικά όλες αυτές οι συνομιλίες με το κατάστημα σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνονται μέσω (ή και) μέσω mail για να υπάρχουν και γραπτά. Θα πρέπει να τους στείλετε ένα mail που θα περιλαμβάνει το ιστορικό της υπόθεσης και να τους ζητήσετε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεσή σας, πού ακριβώς βρίσκεται η μητρική, αν έχει ελεγχθεί και εκτιμώμενο χρόνο αναμονής από δω και πέρα. Φυσικά θα πρέπει να ζητήσετε και μητρική προσωρινής αντικατάστασης, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Αν αρνηθούν όλα τα παραπάνω, ή δεν απαντήσουν καν, τότε απευθυνθείτε στην ΓΓΚ. Πιθανότατα αυτοί την έχουν στείλει στον προμηθευτή τους, μάλλον κάπου στο εξωτερικό αν κρίνουμε από την αργοπορία, και όντως περιμένουν απάντηση και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχαν χειριστεί καλύτερα το θέμα, να σας είχαν εξηγήσει την περίπτωση και την πιθανότητα μεγάλης αναμονής και να σας είχαν δώσει άλλη μητρική προσωρινά μέχρι να έχουν μια απάντηση. Ιδανικά, θα έπρεπε να είχαν αντικαταστήσει οι ίδιοι την μητρική μετά από τόσο καιρό και να ρισκάρουν ενδεχόμενη αρνητική απάντηση απ το προμηθευτή τους. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό μαγαζί με μικρή εμπειρία στο rma και στο after sales. Και καλώς ή κακώς ρισκάρουμε όταν επιλέγουμε τέτοια μαγαζιά για αγορές, πόσω μάλλον 'σοβαρών' προϊόντων όπως είναι οι μητρικές. Πέρα απ 'όλα αυτά βέβαια, πραγματικά απορώ πώς ο φίλος σου κατέληξε ότι το πρόβλημα εξ αρχής έιναι η μητρική και αποφάσισε να την ξηλώσει και να την στείλει στην άλλη άκρη της Ελλάδας για rma. BSOD μπορεί να προκαλεί οτιδήποτε, είτε hardware είτε software, και μάλιστα η μητρική είναι σχετικά χαμηλά στην λίστα με τις πιθανότητες. Πώς έφτασε στο συμπέρασμα ότι είναι η μητρική; Τι ελέγχους έκανε; Όπως και να χει θα έπρεπε να είχε κάνει ανάποδα τα βήματα. Πρώτα θα έπρεπε να πάει όλο το σύστημα σε έναν τεχνικό εκεί και να αφήσει αυτόν να βγάλει το πόρισμα. Αν έλεγε αυτός ότι είναι η μητρική, θα έγραφε μια αναφορά με την διάγνωση και τους ελέγχους που έγιναν και θα την έστελνε μαζί με την μητρική ο φίλος σου στο κατάστημα. Σ' αυτήν την περίπτωση ο φίλος σου θα ήταν καλύτερα καλυμένος και δεν θα μπορούσαν εύκολα να του πουν ότι δεν έχει πρόβλημα ή να την ξεπετάξουν. Ο μετέπειτα έλεγχος από τον τεχνικό στην Καβάλα που αναφέρεις δεν έχει μεγάλη αξία, πρώτον γιατί είναι προϊδεασμένος ότι μάλλον φταίει η μητρική, οπότε μπορεί να ασχολήθηκε ελάχιστα, και δεύτερον γιατί απ ό,τι καταλαβαίνω δεν ξέρουμε και τι ακριβώς έχει κάνει, πχ. με τι ram δοκίμασε; Επίσης τεχνικό στις μέρες μας που δεν έχει έναν ryzen (ή έστω έναν άλλον am4) για έλεγχο εγώ δεν θα τον πολυεμπιστευόμουν, ειδικά σε μια τέτοια ιδιαίτερη περίπτωση. Καλή τύχη Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από revvok 1
thetiesthatbind Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 6 λεπτά πριν, revvok είπε Καταρχάς, καλό είναι γενικά όλες αυτές οι συνομιλίες με το κατάστημα σε αυτές τις περιπτώσεις να γίνονται μέσω (ή και) μέσω mail για να υπάρχουν και γραπτά. Θα πρέπει να τους στείλετε ένα mail που θα περιλαμβάνει το ιστορικό της υπόθεσης και να τους ζητήσετε επίσημη ενημέρωση για την υπόθεσή σας, πού ακριβώς βρίσκεται η μητρική, αν έχει ελεγχθεί και εκτιμώμενο χρόνο αναμονής από δω και πέρα. Φυσικά θα πρέπει να ζητήσετε και μητρική προσωρινής αντικατάστασης, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Αν αρνηθούν όλα τα παραπάνω, ή δεν απαντήσουν καν, τότε απευθυνθείτε στην ΓΓΚ. Πιθανότατα αυτοί την έχουν στείλει στον προμηθευτή τους, μάλλον κάπου στο εξωτερικό αν κρίνουμε από την αργοπορία, και όντως περιμένουν απάντηση και δεν έχουν ιδέα τι γίνεται. Σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να είχαν χειριστεί καλύτερα το θέμα, να σας είχαν εξηγήσει την περίπτωση και την πιθανότητα μεγάλης αναμονής και να σας είχαν δώσει άλλη μητρική προσωρινά μέχρι να έχουν μια απάντηση. Ιδανικά, θα έπρεπε να είχαν αντικαταστήσει οι ίδιοι την μητρική μετά από τόσο καιρό και να ρισκάρουν ενδεχόμενη αρνητική απάντηση απ το προμηθευτή τους. Δυστυχώς, όμως, φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα μικρό μαγαζί με μικρή εμπειρία στο rma και στο after sales. Και καλώς ή κακώς ρισκάρουμε όταν επιλέγουμε τέτοια μαγαζιά για αγορές, πόσω μάλλον 'σοβαρών' προϊόντων όπως είναι οι μητρικές. Πέρα απ 'όλα αυτά βέβαια, πραγματικά απορώ πώς ο φίλος σου κατέληξε ότι το πρόβλημα εξ αρχής έιναι η μητρική και αποφάσισε να την ξηλώσει και να την στείλει στην άλλη άκρη της Ελλάδας για rma. BSOD μπορεί να προκαλεί οτιδήποτε, είτε hardware είτε software, και μάλιστα η μητρική είναι πολύ χαμηλά στην λίστα με τις πιθανότητες. Πώς έφτασε αμέσως στο συμπέρασμα ότι είναι η μητρική; Τι ελέγχους έκανε; Όπως και να χει θα έπρεπε να είχε κάνει ανάποδα τα βήματα. Πρώτα θα έπρεπε να πάει όλο το σύστημα σε έναν τεχνικό εκεί και να αφήσει αυτόν να βγάλει το πόρισμα. Αν έλεγε αυτός ότι είναι η μητρική, θα έγραφε μια αναφορά με την διάγνωση και τους ελέγχους που έγιναν και θα την έστελνε μαζί με την μητρική ο φίλος σου στο κατάστημα. Σ' αυτήν την περίπτωση ο φίλος σου θα ήταν καλύτερα καλυμένος και δεν θα μπορούσαν εύκολα να του πουν ότι δεν έχει πρόβλημα ή να την ξεπετάξουν. Ο μετέπειτα έλεγχος από τον τεχνικό στην Καβάλα που αναφέρεις δεν έχει μεγάλη αξία, πρώτον γιατί είναι προϊδεασμένος ότι μάλλον φταίει η μητρική, οπότε μπορεί να ασχολήθηκε ελάχιστα, και δεύτερον γιατί απ ό,τι καταλαβαίνω δεν ξέρουμε και τι ακριβώς έχει κάνει, πχ. με τι ram δοκίμασε; Επίσης τεχνικό στις μέρες μας που δεν έχει έναν ryzen (ή έστω έναν άλλον am4) για έλεγχο εγώ δεν θα τον πολυεμπιστευόμουν, ειδικά σε μια τέτοια ιδιαίτερη περίπτωση. Καλή τύχη Έχεις δίκαιο σε όλη την έκταση της απάντησης σου και ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Δε ξέρω πως έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα, και εξ αρχής. Εδώ δε θέλει να ζητήσει προσωρινή μητρική γιατι λέει σιγά μη του στείλουν. Τελος πάντων, εξ αρχής το χειρίστηκε λάθος το θέμα και αν δε του τη λέγαμε 2-3 άτομα μπορεί να μη το έψαχνε και παραπάνω με το Priveshop. Ο τεχνικός στην Καβάλα υποτίθεται ότι είχε 2 βδομαδες το PC για έλεγχο, παράγγειλε ξεχωριστά RAM για να συνεχίσει τον έλεγχο καθώς δεν είχε διαθέσιμες κλπ. Τώρα αλήθεια ή ψέματα δικό του θέμα
Προτεινόμενες αναρτήσεις