Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό θέμα μα θα ήθελα λίγη βοήθεια, πρόσφατα έκανα μια μικρή αναβάθμιση στον υπολογιστή μου προσθέτοντας μια 8αρα μνήμη ραμ (προτού πάρω την 8αρα ραμ είχα ήδη μια 4αρα ραμ μέσα στον υπολογιστη δηλαδή σύνολο 12gb ram) μόνο γιατί νόμιζα ότι δεν θα κολλάει πλέον τίποτα (παιχνίδια και πόσο γρήγορα μπορεί να ανταπεξέλθει ο υπολογιστής), μα δεν είδα καμία αλλαγή στην απόδοση του π.χ όταν παίζω ένα βαρυ παιχνίδι και πατάω μετά από λίγη ώρα alt + tab για να ψαξω κάτι που θέλω στο google η οθόνη παγώνει και πρέπει να περιμένω λίγη ώρα για να ξεκολλήσει,καμία βοήθεια? Επίσης έχω μια gtx 960 κάρτα γραφικών και θα μπορούσα να στείλω και τα άλλα χαρακτηριστικά του υπολογιστή.Ευχαριστω!

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kostaskiou είπε

Καλησπέρα σε όλους, δεν ξέρω αν αυτό είναι το σωστό θέμα μα θα ήθελα λίγη βοήθεια, πρόσφατα έκανα μια μικρή αναβάθμιση στον υπολογιστή μου προσθέτοντας μια 8αρα μνήμη ραμ (προτού πάρω την 8αρα ραμ είχα ήδη μια 4αρα ραμ μέσα στον υπολογιστη δηλαδή σύνολο 12gb ram) μόνο γιατί νόμιζα ότι δεν θα κολλάει πλέον τίποτα (παιχνίδια και πόσο γρήγορα μπορεί να ανταπεξέλθει ο υπολογιστής), μα δεν είδα καμία αλλαγή στην απόδοση του π.χ όταν παίζω ένα βαρυ παιχνίδι και πατάω μετά από λίγη ώρα alt + tab για να ψαξω κάτι που θέλω στο google η οθόνη παγώνει και πρέπει να περιμένω λίγη ώρα για να ξεκολλήσει,καμία βοήθεια? Επίσης έχω μια gtx 960 κάρτα γραφικών και θα μπορούσα να στείλω και τα άλλα χαρακτηριστικά του υπολογιστή.Ευχαριστω!

Γράψε όλο το σύστημα σου

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα, τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη ειναι:

CPU: AMD A6-7400K Radeon R5, 6 Compute Cores 2C+4G 3.50GHz (ειναι ενωμενη με την μητρικη)

RAM: 12gb

Motherboard: ASRock FM2A68M-HD+ (CPUSocket)

GPU: NVIDIA GeForce GTX 960

Hard drives: 244GB Seagate ST3250310AS ATA Device (SATA)
244GB Western Digital WDC WD2500AAJS-65M0A0 ATA Device (SATA)

Monitor: Generic Non-PnP Monitor on NVIDIA GeForce GTX 960 (δεν μου δειχνει κατι αλλο τα βλεπω με το speccy)
νομιζω αυτα αν χρειαζεται αλλον επεξεργαστη τι μου προτεινετε εφοσον ειναι ενωμενη με την μητρικη?

Επεξ/σία από kostaskiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

O cpu σου είναι πολύ αδύναμος.

Είτε κουμπωνεις πάνω κάποιον fx να σε πάει όσο πάει, είτε δίνεις cpu/μητρική και παίρνεις κάποιο μεταχειρισμένο combo σε Intel i7 και κρατάς τις μνήμες σου , είτε τελικά τα δίνεις όλα και πας σε νέα πλατφόρμα ryzen με καινούργιες μνήμες ddr4.

Αλλά για πες και τι τροφοδοτικό εχεις+ ποιο είναι το budget σου.

Υ.γ Τα έχεις μπερδέψει λίγο, δεν είναι ο cpu σου "ενωμένος" με την μητρική.

Ο cpu σου έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών -που σου είναι αδιάφορο μιας κ έχεις ήδη την 960.

Y.γ2 Αυτός ο cpu είναι ενδιαφέρων για την περίπτωση σου (εάν τον σηκώνει μητρική/τροφοδοτικό σου)

Επεξ/σία από @topos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα επεξεργασια το παραπανω για οθονη δεν μου βγαζει συγκεκριμενα αν και δεν θυμαμαι να σας πω γιατι την εχω χρονια.

@topos ποια cpu μου προτεινεις (για παιχνιδια κυριως, φθηνη) :Ρ

Επεξ/σία από kostaskiou
Δημοσ.

Ανάλυση οθόνης; Για το μοντέλο τσεκαρε στο πίσω μέρος της οθόνης. Για το τροφοδοτικό άνοιξε το κουτί και πες μας τι γράφει πάνω.

Καιρός να βάλεις και ssd στο σύστημά σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάζεψε λεφτά για κάτι καινούριο με οθόνη. Όλο το pc εκτός της κάρτας γραφικών θέλει αλλαγή. Μπορείς να το πουλήσεις μαζί με την οθόνη γύρω στα 130-150€.

Αν δεν έχεις τη δυνατότητα μπορείς να κάνεις αναβάθμιση τη cpu με κάποιον φθηνό Αthlon X4 όπως αυτός https://www.skroutz.gr/s/6676858/AMD-Athlon-X4-840-BOX.html. 33€ δεν είναι πολλά. Θα χρειαστεί να κάνεις update το bios πρώτα. 

Επίσης έναν ssd θες για το λειτουργικό και τα προγράμματα https://www.skroutz.gr/s/12835491/Adata-Ultimate-SU650-240GB.html

2 ώρες πριν, @topos είπε

.γ2 Αυτός ο cpu είναι ενδιαφέρων για την περίπτωση σου (εάν τον σηκώνει μητρική/τροφοδοτικό σου)

Όχι, FM2 είναι η μητρική, όχι ΑΜ3.

Επεξ/σία από tanasen01
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια και tanasen01 θα το δω..  Ο επεξεργαστης καλος ειναι λες? Τα παιζει ολα? :Ρ

Επεξ/σία από kostaskiou
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kostaskiou είπε

Ευχαριστω πολυ ολους για την βοηθεια και tanasen01 θα το δω..  Ο επεξεργαστης καλος ειναι λες? Τα παιζει ολα? :Ρ

Από αυτόν που έχεις είναι καλύτερος. Όλα; Τι θες να τρέξεις; Λογικά σε συνδυασμό με την 960 θα μπορείς να παίζεις πιο άνετα παιχνίδια στη μικρή οθόνη σου, αλλά μην περιμένεις φοβερές επιδόσεις. Προσωρινή λύση είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...