Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω ένα Dell Inspiron 5558 με i7-5000U και 8GB RAM και σκέφτομαι καιρό να του βάλω έναν ssd, συγκεκριμένα μάλλον Samsung Evo 860 που 500αρης παίζει κάτω από 80€ πλέον. Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι θα μείνω με τη μισή χωρητικότητα στο λάπτοπ.

Από την άλλη βλέπω ότι οι 7200rpm σε 1Tb χωρητικότητα παίζουν και κάτω από 40€. 

Το θέμα είναι τώρα αξίζουν τα διπλά λεφτά και η μισή χωρητικότητα για ssd, ή οι διαφορές μεταξύ ssd και 7200rpm θα είναι πολύ μικρότερες από τις διαφορές που θα δω μεταξύ 5400rpm και 7200rpm?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, MrPanozzz είπε

Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι θα μείνω με τη μισή χωρητικότητα στο λάπτοπ

Να τον βάλεις σε μια εξωτερική usb θήκη οπότε δεν θα πάει χαμένος.

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Να τον βάλεις σε μια εξωτερική usb θήκη οπότε δεν θα πάει χαμένος.

Καλά αυτό εννοείται. Συγκεκριμένα η εξωτερική θήκη είναι το μόνο που έχω πάρει ήδη χαχαχα. 

Δημοσ.

Όσον αφορά τον SSD καλύτερα είναι να βάλεις τον 850 στα ίδια κυβικά παρά τον 860 έχει πολύ καλύτερο controller δεν ξέρω κατά ένα παράξενο τρόπο είναι καλύτερο, τώρα όσων αφορά το δίσκο των 7.200 στροφών είναι πολύ καλός για laptop δεν χαλάει εύκολα όσο χαλάει ο SSD γιατι έχει ημερομηνία λήξεως περίπου σε συνεχής χρήση 6 χρόνια 5 με 6 χρόνια συνεχούς χρήσης ο SSD τέλος, πέφτει ένα 60% η απόδοση του κάτω.

ενώ ο μηχανικός δίσκος στις 7.200 στροφές είναι συνεχούς απόδοσης πέφτει πολύ δύσκολα ακόμα και στη συνεχή χρήση είναι για πάνω από 10 χρόνια εννοείται βέβαια ότι το laptop δεν το δουλεύεις με πολλούς κραδασμούς δεν το πετάς απότομα πάνω στα καθίσματα δεν το κουνάς την ώρα που μεταφέρεις δεδομένα και τα λοιπά και τα λοιπά είναι είναι καθαρά πως το δουλεύει ο καθένας.

εάν είσαι χρήστης που θες να ανοίγεις προγράμματα γρήγορα και πολλαπλές σελίδες στο ίντερνετ SSD εάν είσαι χρήστης που παίζεις παιχνίδια κάνεις και τα προηγούμενα που ανέφερα βάλε μηχανικό.

Δημοσ.

Τον χειρότερο SSD να πάρεις θα έχει τουλάχιστον διπλάσια ταχύτητα από έναν μηχανικό. Από εκεί και πέρα το θέμα είναι αν όντως σου χρειάζεται 1 TB σε φορητό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εαν δεν χρειαζεσαι τον dvd drive μπορεις να παρεις ενα caddy και να εχεις κ τον παλιο μεσα στο λαπτοπ

Σιγουρα αξιζει η διαφορα τιμης ssd-hdd, η διαφορα ειναι χαωτικη ασχετα απο τα rpm

Επεξ/σία από @topos
  • Thanks 1
Δημοσ.

αν είσαι από τους τύπους που ανοίγουν το pc και ενώ περιμένουν να ανοίξει , πάνε για καφέ , πλένουν πιάτα, ρίχνουν ένα χέσιμο

τότε μηχανικό δίσκο πάρε.

για όλα τα άλλα ssd

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν ανεβάζουν ακόμα υψηλές θερμοκρασίες οι μηχανικοί όσο παλιότερα.

Λογικά θα γλιτώσεις και θερμοκρασίες με τον ssd. Από τότε που χρησιμοποίησα SSD δεν μπορώ να σκεφτώ να επιστρέψω σε μηχανικό.

Για εμένα αξίζουν τα λεφτά τους και x3 να ήταν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η διαφορα στην καθημερινοτητα ειναι χαωδης,ειναι απο τις αναβαθμισεις που βλεπεις διαφορα

οσο για το ποτε χαλανε οι ssd ,ο πρωτος που αγορασα το 2011 λειτουργει περιφημα και σημερα καθημερινα και εχω αγορασει και καμια δεκαρια ακομη (διαφορες μαρκες και χωρητικοτητες) ωστε να εχω μετρο συγκρισης για το ποσο επεσε η αποδοση...

το οτι σκεφτομαστε να αγορασουμε πλεον hdd εν ετη 2019 με προβληματιζει πολυ,ειδικα σε φορητο που δεν ειναι σε σταθερο σημειο και εχει συνηθως προβληματακια με θερμοτητα κατι που ο ssd λυνει τελειως

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.

Όχι, hdd να βάλεις. Είναι καλύτερος. Πιο αξιόπιστος. Που είναι ο federer να το πιστοποιήσει;

ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;

Ο ssd είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στους υπολογιστές από τότε που η amd έκανε τους επεξεργαστές 64-bit. Έχω έναν 120 gb στο laptop. Και 4 GB 10000 rpm να μου έδινες δεν τον αλλάζω.

Δημοσ.

Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, απλά λίγο ήρεμα η ειρωνία. Δεν ρώτησα αν αξίζει ο ssd σε σχέση με τον μηχανικό μου, για αυτό και άλλωστε έχω αποφασίσει να τον αλλάξω. Απλώς μετά από μια κουβέντα που είχα και αναφέρθηκε η χρήση 7200, είπα να ρωτήσω κι εδώ σε περίπτωση που κάποιος έχει χρησιμοποιήσει στο ίδιο σύστημα ssd, 7200 και 5400, ώστε να έχει μια συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με το αν σε γενική εμπειρία χρήσης του υπολογιστή είναι πιο κοντά οι δύο μηχανικοί με τις διαφορετικές στροφές ή ο 7200 με τον ssd. Προφανώς δεν περίμενα κάποια απάντηση ότι ναι ο 7200 είναι γρηγορότερος από τον ssd.  :lol:

Στις 10/1/2019 στις 10:37 ΜΜ, WaveExDare είπε

Όσον αφορά τον SSD καλύτερα είναι να βάλεις τον 850 στα ίδια κυβικά παρά τον 860 έχει πολύ καλύτερο controller δεν ξέρω κατά ένα παράξενο τρόπο είναι καλύτερο, τώρα όσων αφορά το δίσκο των 7.200 στροφών είναι πολύ καλός για laptop δεν χαλάει εύκολα όσο χαλάει ο SSD γιατι έχει ημερομηνία λήξεως περίπου σε συνεχής χρήση 6 χρόνια 5 με 6 χρόνια συνεχούς χρήσης ο SSD τέλος, πέφτει ένα 60% η απόδοση του κάτω.

ενώ ο μηχανικός δίσκος στις 7.200 στροφές είναι συνεχούς απόδοσης πέφτει πολύ δύσκολα ακόμα και στη συνεχή χρήση είναι για πάνω από 10 χρόνια εννοείται βέβαια ότι το laptop δεν το δουλεύεις με πολλούς κραδασμούς δεν το πετάς απότομα πάνω στα καθίσματα δεν το κουνάς την ώρα που μεταφέρεις δεδομένα και τα λοιπά και τα λοιπά είναι είναι καθαρά πως το δουλεύει ο καθένας.

εάν είσαι χρήστης που θες να ανοίγεις προγράμματα γρήγορα και πολλαπλές σελίδες στο ίντερνετ SSD εάν είσαι χρήστης που παίζεις παιχνίδια κάνεις και τα προηγούμενα που ανέφερα βάλε μηχανικό.

Η αλήθεια είναι ότι μου προκαλούσε απορία το γεγονός ότι το νεότερο μοντέλο είναι ακριβότερο από το προηγούμενο, αλλά δεν είχα σκεφτεί ότι μπορεί το προηγούμενο να είναι και καλύτερο. Όταν λες καλύτερο, από άποψη ταχύτητας και απόδοσης ή αξιοπιστίας και διάρκειας ζωής;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

H διαφορά 7200 με 5400 είναι ~αντιστοιχα ποσοστιαία με τα rpm.Aka ~25-30% και προφανώς είναι εμφανής.

Αλλά σε σχέση με SSD που συζητάμε min 400% αύξηση είναι σχετικά αμεληταια.

Προσωπικά έχω περάσει από όλους στο ίδιο μηχανημα και για την δική μου χρηση (με clone)->

SSD>>>>>>>hdd7200>>sshd 5400>hdd 5400.

Σε άλλο scheme χρήσης ο sshd θα ήταν προτιμότερος από τον hdd7200.

Εκανα αρκετές δοκιμές ανάμεσα 7200 vs sshd 5400 μιας κ είχα και τους δυο και έπρεπε να επιλέξω ποιον θα κρατησω->

Εν ολίγοις, εάν στο pc χρησιμοποιούμε λίγα προγράμματα και δεν φορτώνουμε συνέχεια καινούργια αρχεία ο sshd είναι προτιμότερος.

Αλλά και παλι εφόσων βρίσκουμε στα χρήματα που διαθέτουμε αρκετή χωρητικότητα για τις ανάγκες μας σε SSD όλα τα άλλα περισσεύουν..

Επεξ/σία από @topos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενα ποιοτικος 7200rpm ειναι αξιοπρεστατος για καθημερινη χρηση.Το οτι ενας ssd ειναι καλυτερος αλλα και ακριβοτερος ειναι αλλη κουβεντα.

Θεωρω βεβαια γραφικοτητες και το οτι οι ssd χαλανε για πλακα,γτ υπαρχουνε διαφορετικες μαρκες με διαφορετικα μοντελα που εχουν διαφορετικη διαρκεια στον χρονο αλλα και εγγυηση και την αντιθετη πλευρα που λεει οτι οι hdd σερνονται,τουλαχιστον στην εποχη μας οι hdd δεν σερνονται.

Επεξ/σία από Shadows
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...