di maria kun Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) καλησπερα αγορασα ενα νεο πσ με ryzen/rx 580/msi 450 tomahawk/και corsair 16gb ram,το εψαξα αρκετα και το hardware γενικα δεν εχει θεματα ασυματοτητας. θελω να εγκαταστησω τα 7/δεν εχω dvd πλειερ το κανω απο usb περασμενα με ρουφους,μετα απο ενα σημειο μου λεει λειπουν drivers στην αρχη βασικα της εγκαταστασης.Το κανα αναζητηση και ειδα πολλα παρομοια θεματα,μαλλον επειδη ειναι καινουρια η μητρικη πρεπει να αλλξω κατι για να περασει???τι πρεπει να κανω??? Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2019 από di maria kun
micos000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Να βάλεις τα 10άρια, ryzen και 7 δεν πάνε μαζί. Έχει κάτι hacks να περάσεις με πλάγιο τρόπο τα 7 αλλά και πάλι θα έχεις θέματα. Και για να μην επαναλαμβανόμαστε υπάρχει ήδη ίδιο θέμα. https://www.insomnia.gr/forums/topic/691846-new-build-δε-παιρνει-windows-7/?tab=comments#comment-56835809 Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2019 από micos000 1
di maria kun Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, micos000 είπε Να βάλεις τα 10άρια, ryzen και 7 δεν πάνε μαζί. Έχει κάτι hacks να περάσεις με πλάγιο τρόπο τα 7 αλλά και πάλι θα έχεις θέματα. Και για να μην επαναλαμβανόμαστε υπάρχει ήδη ίδιο θέμα. https://www.insomnia.gr/forums/topic/691846-new-build-δε-παιρνει-windows-7/?tab=comments#comment-56835809 Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Βασικά έχω το εξής θέμα Έβαλα τα Windows 10 (τα κατέβασα οφισιαλ από το σαιτ της μσ) από χθες 3 μέρες είμαι πάνω από το πσ. Λογικά κάνω κάποια μ...Κιουλα στα drivers και μου κρασαρει και όχι μόνο θέλει ρεσετ αλλά δεν ξαναμπαίνει στα Windows.Και πάλι μετά από την αρχή. Γιαυτό και είπα μήπως αν περάσω τα 7 που τα έχω κάνα 12χρονια στο άλλο πσ-δεινόσαυρο και σε όλη αυτή τη διάρκεια έχω κάνει λιγότερα ρεσετ από αυτό το τριήμερο στον καινουριο. Μετά το ινσταλετιον των 10 κάνω update /κάθε φορά μου βγάζει σφάλμα στο 21%της κάρτας γραφικών. Αφού με τα πολλά σταματάω τα update και δεν χρειάζεται άλλο κατεβάζω τους drivers της μητρικής (για εθερνετ και ήχο realtec) και μετά κατεβάζω από την AMD τους drivers της κάρτας γραφικών. Κάνω κάτι λάθος?? Μετά αλλάζω τα hz της τβ σε 60 και έπειτα μέσω του wattman adrenaline αλλάζω κάτι ρυθμίσεις για καλύτερες επιδόσεις σε παιχνίδια και την ταχύτητα των φανς. Μετά λοιπόν από δοκιμή ενός παιχνιδιού ενώ και σε γραφικά και σε θερμοκρασίες λειτουργεί τέλεια. Το πσ κρασαρει και δεν ξαναμπαίνει στα Windows. (μια λεπτομέρεια ότι άλλαξα την ταχύτητα της ραμ σε 3000 (αφού είναι στα 3000) γιατί στη προεπιλογή τρέχει στα 2133. Βέβαια από το βίος της AMD έχει έτοιμα σεταπ ταχυτήτων δοκιμασμένα(όπως αναφέρω όλο το build προτείνεται παντού και στις μετρήσεις των εταιρειών υπάρχει συμβατοτητα μομπο ραμ κτλ) και φυσικά δεν μπαίνω στη διαδικασία να αλλάζω αριθμούς ρεύματα και τέτοια. Πρπει να εγκαταστήσω κάτι άλλο? Αυτό το directx η κάποια άλλη εφαρμογή? Και από εφαρμογές 3-4 vlc Chrome 7 zip μέσω νινιτε. Αυτά Edit άλλαξα και το τίτλο ΥΓ επίσης να αναφέρω δεν τα έχω ενεργοποιήσει με κλειδαριθμο ήθελα πρώτα να λειτουργήσει άψογα και μετά να το κάνω μήπως παίζει ρόλο και αυτό? υγ2 αν υπάρχει κάποιο παλικάρι τεχνικός από Θεσσαλονίκη ας μου στείλει πμ γιατί έχω ζαλιστεί δεν αντέχω άλλο Επεξ/σία 10 Ιανουαρίου 2019 από di maria kun
micos000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Θα έλεγα να αφήσεις την ταχύτητα της ram στα defaults να δεις πως θα πάει.
di maria kun Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 1 ώρα πριν, micos000 είπε Θα έλεγα να αφήσεις την ταχύτητα της ram στα defaults να δεις πως θα πάει. Δεν εκφράστηκα σωστά, η default ταχύτητα της είναι 3000. Όταν άνοιξα το πσ έτρεχε σε χαμηλότερη και από το bios έχει έτοιμο προφίλ στα 3000 και το επέλεξα. Δεν έκανα οβερκλοκ η κάτι παρόμοιο. Επίσης η συγκεκριμένη ραμ εκτός από ότι είναι η δημοφιλεστερη σε αμαζον σκρουτζ φόρουμ κτλ είναι και στο σαιτ της μητρικής σαν μέτρηση ότι έχει έχει τρέξει σωστά σε δοκιμη
guido Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 δεν κοιτάς μήπως έχει βγει κάνα BIOS update της μητρικής που λύνει κάποια ασυμβατότητα / πρόβλημα κτλ; μπουταρε και με κανα live linux dvd να δεις αν θα εχεις προβλημα ή οχι. Τουλάχιστον να καταλήξεις αν το θέμα είναι software ή hardware.
micos000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 9 ώρες πριν, di maria kun είπε Δεν εκφράστηκα σωστά, η default ταχύτητα της είναι 3000. Όταν άνοιξα το πσ έτρεχε σε χαμηλότερη και από το bios έχει έτοιμο προφίλ στα 3000 και το επέλεξα. Δεν έκανα οβερκλοκ η κάτι παρόμοιο. Επίσης η συγκεκριμένη ραμ εκτός από ότι είναι η δημοφιλεστερη σε αμαζον σκρουτζ φόρουμ κτλ είναι και στο σαιτ της μητρικής σαν μέτρηση ότι έχει έχει τρέξει σωστά σε δοκιμη Ωραία. Ξαναβάλτες στα 2133. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι φταίει και αυτό θα γίνει δια της απαλοιφής. 1
di maria kun Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, micos000 είπε Ωραία. Ξαναβάλτες στα 2133. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι φταίει και αυτό θα γίνει δια της απαλοιφής. εγινε το ξαναεβαλα στα 2133,στην εγκατασταση των drivers gpu παλι μου εκανε πρασινη οθονη(εχει 3 διαφορετικες εκδοσεις drivers)κατεβασα μια και ανοιξε φαινεται να λειτουργει προς το παρον μια ερωτηση ουτε με νοιαζει αν ειναι 2133 η 2666 η 3000 εχει τοσο μεγαλη διαφορα??μεχρι 60 φπσ παιζω ετσι και αλιως εκει τερματιζει η τβ edit παιδες εχω σαλταρει εβαλα την ραμ στην κανινικη ταχυτητα κατεβασα οτι driver προτεινβουν τα windows κολλαει κατεβασα οτι driver προτεινουν οη καθε εταιρεια παλι τα ιδια στις 5 επανεκινησεις μπαινει στα windows 1 και αν,τα εκανα γνησια παλι κολλαει μου βγαζει μια πρασινομαυρη εικονα λογικα δειγμα προβληματος της gpu???? Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από di maria kun
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, di maria kun είπε παιδες εχω σαλταρει εβαλα την ραμ στην κανινικη ταχυτητα Τι εννοείς "κανονική ταχύτητα"; Στα 3000 την έβαλες πάλι; Ποιος επεξεργαστής είναι; Επεξ/σία 12 Ιανουαρίου 2019 από micos000
di maria kun Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 7 ώρες πριν, micos000 είπε Τι εννοείς "κανονική ταχύτητα"; Στα 3000 την έβαλες πάλι; Ποιος επεξεργαστής είναι; η ραμ ειναι η με μανισια ταχυτητα στα 3000/αλλα οταν ανοιγω το πσ πρωτη φορα τρεχει στα 2133,αυτο εννοω κανονικη βασικα το δοκιμασα σε ολες και δεν ειναι θεμα ραμ,ειναι πιθανον μια δυσλειτουργια των driver της καρτας γραφικων με κατι αλλο,ο επεξεργαστης ειναι ο ριζεν 5 στα 2600,εχω ανοιξει και στο ημα καρτες γραφικων θεμα πιο αναλυτικα,ακομα και τελειως αδειος υπολογιστης με γνησια windows οταν κατεβαζω και κανω ινσταλλ τους ντραιβερς αυτοματα στην μεση κανει επανεκκινηση και πρασινομαυριζει η οθονη,μετα οτι και να κνω παιζω λοτο ποτε θα ανοιξει να μπει στα windows και ποτε οχι το παλικαρι στο αλλο νημα μου ειπε μια πατεντα να εγκαταστησω οφλαιν μονος τους ντραιβερς,θα το επιχειρησω μολις γθρισω απο την δουλεια
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μήπως να αφαιρούσες την κάρτα γραφικών να δεις πως θα πάει και να μείνεις με την onboard;
Crybal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μαλλον ειναι η καρτα γραφικών.Οσο δεν εχει drivers και φορτώνει τους βασικους της ms τοτε καλά.Οταν φορτώνει της μαμας και αρχιζουν τα windows να χρησιμοποιουν όλες τις δυνατότητες της κάρτας τότε κρασαρει.Δες εαν υπάρχει νεότερο Bios για την μητρική σου.Μπορείς να βρεις κάποιες άλλες μνήμες,προσωρινά, να τις δοκιμάσεις? Ποια έκδοση των windows βαζεις?
di maria kun Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 15 ώρες πριν, micos000 είπε Μήπως να αφαιρούσες την κάρτα γραφικών να δεις πως θα πάει και να μείνεις με την onboard; Δεν έχει κάρτα ενσωματωμέννη αυτός ο επεξεργαστής. 3 ώρες πριν, Crybal είπε Μαλλον ειναι η καρτα γραφικών.Οσο δεν εχει drivers και φορτώνει τους βασικους της ms τοτε καλά.Οταν φορτώνει της μαμας και αρχιζουν τα windows να χρησιμοποιουν όλες τις δυνατότητες της κάρτας τότε κρασαρει.Δες εαν υπάρχει νεότερο Bios για την μητρική σου.Μπορείς να βρεις κάποιες άλλες μνήμες,προσωρινά, να τις δοκιμάσεις? Ποια έκδοση των windows βαζεις? Δοκίμασα την Μανουαλ εγκατάσταση(για πρόσφατα μπιος μομπο και Gpu) που μου πρότεινε το παιδί στο άλλο νήμα και προς το παρόν όλα ρολόι 60φπς σταθερά σε shadow tomb raider και χαμηλές θερμοκρασίες. Θα το κρατήσω μια βδομάδα για έλεγχο κια αναλόγως μπαίνω σε διαδικασία αν την επιστρέψω. Τι εννοείς για έκδοση των Windows είναι λογικά η πιο πρόσφατη από το οφισιαλ τη κατέβασα.
Crybal Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Η τελευταία είναι η 1809.Σε pc φιλου με παλαιοτερη εκδοση (κατι σε 1703 ή κατι τετοιο) υπηρχε προβλημα με την καρτα γραφικών μέχρι που εκανε αναβαθμιση σε νεωτερη εκδοση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα