Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να περάσω καλώδιο utp cat6 απο rack σε σταθμο που υπολογίζω θα αγγίζει τα 100 μέτρα αλλα δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να παίξει σε gigabit δικτυο.

Γνωρίζει κανείς αν θα μου δώσει το gigabit  ή θα πέσει η ταχύτητα λόγω εξασθένησης σήματος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

100 μέτρα είναι το όριο για να λειτουργεί σωστά το utp χωρίς αποσυνδέσεις, κολλήματα, απώλεια δεδομένων και άλλες περίεργες συμπεριφορές, όχι το αν θα είναι στα 100 ή στα 1000.
Ίσως χρειαστεί να παρεμβάλεις κάποιο switch ενδιάμεσα αν όντως η απόσταση είναι τόσο μεγάλη.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Το πρότυπο εγγυάται το 1Gbit στα 100m εφόσον τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές, όπως το να μην κάνει το καλώδιο απότομες στροφές, να μην πορεύεται παράλληλα με καλώδια ρεύματος και να τα συναντα μόνο κάθετα εαν υπάρχουν, τα jacks να είναι επίσης cat6 και αυτά. Επίσης θα προσεχα και οι τερματικες συσκευές (κάρτες δικτύου, switches κλπ) να είναι καλής ποιότητας και όχι τίποτα φτηνιαρικα, καθώς και τα patch cords να είναι όσο το δυνατον μικρότερα σε μήκος, τα οποία αν θυμάμαι καλά συμπεριλαμβάνονται στο συνολικό μήκος των 100m. Επί τη ευκαιρία να τονίσω ότι το μεγάλο καλώδιο πρέπει να ειναι μονοκλωνο προδιαγραφών δομημένης καλωδίωσης, από καλό κράμα χαλκού και όχι τα ψεύτικα που εχουν ποσοστό χαλκού. 

Αν τηρηθούν αυτά γενικά δε έχεις να φοβάσαι τίποτα. Λέω γενικά διότι με αυτά δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος, π.χ. αν στη διαδρομή το καλώδιο συναντησει τίποτα μαγνητικά πεδία από ηλεκτρογεννητριες μπλέκει το ζήτημα. 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...