anesperos13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη ενότητα για να προσταρω εδώ, ωστόσο έχω το εξής θέμα. Αγορά laptop που έχει ενσωματωμένο σκληρό 32gb και extra slot για 2.5 ssd. Τον τοποθέτησα κανονικα. Τι με συμφέρει τώρα (κι αν γίνεται); Να κλωνοποίησω τον σκληρό που είχε φορτωμένα τα Windows και να bootarw πλέον από τον ssd; (Γίνεται κι αν ναι πως) Η να τους λειτουργώ ταυτόχρονα; Κι αν πρεπει να κάνω το δεύτερο θα μπορώ να εκμεταλλευτω τις αυξημένες ταχύτητες του ssd με την λειτουργία του pc? Ευχαριστώ προκαταβολικά
micos000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Νομίζω ότι η emmc που έχει μέσα είναι ποιο γρήγορη από οποιονδήποτε ssd σε sata. Το κακό όμως είναι ότι τα 32gb δε φτάνουν για τίποτα.
chsam Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 2 ώρες πριν, anesperos13 είπε Καλησπέρα, δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη ενότητα για να προσταρω εδώ, ωστόσο έχω το εξής θέμα. Αγορά laptop που έχει ενσωματωμένο σκληρό 32gb και extra slot για 2.5 ssd. Τον τοποθέτησα κανονικα. Τι με συμφέρει τώρα (κι αν γίνεται); Να κλωνοποίησω τον σκληρό που είχε φορτωμένα τα Windows και να bootarw πλέον από τον ssd; (Γίνεται κι αν ναι πως) Η να τους λειτουργώ ταυτόχρονα; Κι αν πρεπει να κάνω το δεύτερο θα μπορώ να εκμεταλλευτω τις αυξημένες ταχύτητες του ssd με την λειτουργία του pc? Ευχαριστώ προκαταβολικά 32gb σκληρος;;;;;;εισαι σιγουρος;;;;ή κάνεις λαθος στα gb ή ειναι emmc οπως αναφερει κ ο προηγουμενος φιλος.
anesperos13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Ναι φυσικά είναι emmc. Είναι πιο γρήγορα από ssd;
micos000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Κατέβασε το crystal disk mark και τέσταρε τους δύο δίσκους να δεις κι εσύ, να δούμε κι εμείς ποιος είναι ποιο γρήγορος.
anesperos13 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Το θέμα είναι ότι δεν μου τον εμφανίζει παρά μόνο στα bios. Το πρόγραμμα θα τον βρει?
micos000 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2019 10αρια έχεις; Κάνε δεξί κλικ στο εικονίδιο Υπολογιστής και πήγαινε Διαχείριση. Πήγαινε στη διαχείριση δίσκων και δες αν εκεί στον εμφανίζει και αν ναι, πως στον εμφανίζει.
anesperos13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Νομίζω η διαφορά των δύο δίσκων είναι συντριπτική. Εκτός κι αν κάτι άλλο παίζει. Τώρα τι προτείνετε; Επεξ/σία 11 Ιανουαρίου 2019 από anesperos13
micos000 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Για τα μπάζα ο emmc! Τώρα πως στον είδε το ssd; Οπότε καλύτερα να στήσεις win στον ssd και να διαγράψεις τον emmc κατά την εγκατάσταση.
anesperos13 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2019 Έκανα αυτό που είπες και βρήκα τον ssd.λ! Τελικά έκανα κλωνοποίηση στον ssd τον emmc και όλα πήγαν καλά! Μετά έβαλα να bootαρει και από τον ssd. Το μονο πρόβλημα είναι ότι έκανε κλωνοποίηση και μου χώρισε τον ssd σε 32 και 80 gb. Γίνεται να αλλάξει αυτό τώρα;
dancer_69 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Γίνεται με κάποια εφαρμογή διαχείρισης δίσκων με δυνατότητα αυξομείωσης χώρου. Θα πρέπει όμως να μη χρησιμοποιείται το λειτουργικό εκείνη τη στιγμή, οπότε μπορείς είτε να χρησιμοποιήσεις κάποιο live media που συνήθως αυτές οι εφαρμογές περιλαμβάνουν, είτε να μπεις από το λειτουργικό στην emmc για να κάνεις την αύξηση χώρου στον ssd. Επειδή εδώ και πολλά χρόνια δεν έχω χρησιμοποιήσει τέτοιες εφαρμογές για windows, δε γνωρίζω κάποια δωρεάν που να έχει αυτή τη δυνατότητα. Με μια αναζήτηση στο google κάτι θα βρεις πάντως. Γνωρίζω όμως ότι το gparted μπορεί να κάνει εύκολα κάτι τέτοιο, το οποίο είναι δωρεάν, και υπάρχει και ως live cd, όπου φορτώνεται ένα μίνι linux λειτουργικό με την εφαρμογή: https://gparted.org/livecd.php
micos000 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Και μέσα από τη διαχείριση δίσκων γίνεται (windows+r και δώσε diskmgmt.msc). Θα διαγράψεις το 80άρι και θα επεκτείνεις το 32άρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα