Προς το περιεχόμενο

System Reserved σε win 7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Mετα από μια εγκατασταση των win 7 μπορει να εμφανιστει αυτος ο (εικονικος)δισκος μεγέθους 100ΜΒ

35au975.png

Γιατι εμφανίζεται? Μπορει να σβηστει?

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Death_In_Paradise είπε

Εδώ εισαι -> https://www.sevenforums.com/tutorials/82994-drive-letter-add-change-remove-windows.html

Απλά αφαίρεσε το drive letter (F:) απο την διαχείριση δίσκων. 

Βασικα πηγα στην Διαχειριση δισκων αλλα η "Διαγραφη τομου" δεν ειναι διαθεσιμη.

Το λινκ που εβαλες αφορα την ονοματολογια. Εγω αναρωτιέμαι γιατι προεκυψε αυτος ο εικονικος δισκος και αν μπορει να σβηστει. Στη Διαχειριση δισκων περιγράφεται ως "Συστημα, Ενεργο, Πρωτευον διαμερισμα". Μεσα περιεχει έναν folder ονοματι sh4ldr, μπορει να σβηστει αφοβα?

Δημοσ.

Ειναι το partition στο οποιο αποθηκευουν τα w7 (και τα νεοτερα windows) τον boot loader τους και καποια ακομα πραγματα για την εκκινηση του λειτουργικου
https://www.thewindowsclub.com/system-reserved-partition-windows

Το περιεργο στην περιπτωση σου ειναι οτι το συγκεκριμενο partition οχι μονο φαινεται στον "υπολογιστη μου", αλλα εχει παρει και γραμμα ( f: ) απο τα windows!

Δημοσ.
Στις ‎11‎/‎1‎/‎2019 στις 7:18 ΠΜ, jim_p είπε

Ειναι το partition στο οποιο αποθηκευουν τα w7 (και τα νεοτερα windows) τον boot loader τους και καποια ακομα πραγματα για την εκκινηση του λειτουργικου
https://www.thewindowsclub.com/system-reserved-partition-windows

Το περιεργο στην περιπτωση σου ειναι οτι το συγκεκριμενο partition οχι μονο φαινεται στον "υπολογιστη μου", αλλα εχει παρει και γραμμα ( f: ) απο τα windows!

Nαι, σε μια αλλη εγκατασταση που εκανα προσφατα σε άλλο pc δεν υπαρχει αυτος ο εικονικος δισκος.

Υπαρχει τροπος να τον ξεφορτωθω ωστε να μην εμφανίζεται?

Δημοσ.

Δεν ειναι εικονικος δισκος.Κανονικοτατο partition του συστηματος ειναι.

Οπως ειπωθηκε αφαιρεσε του το γραμμα.Βρες καποιο προγραμμα διαχειρισης partitions και αλλαξε το γραμμα του σε "none".Αν δεν εχει γραμμα δεν τον δειχνει ο explorer , αν τα λεω καλα.
Υπαρχει σε αυτα τα προγραμματα και η επιλογη "hide partition" αλλα δεν ξερω μηπως επηρεασει την λειτουργια του , οποτε δεν το συνιστω.Η λυση με την αφαιρεση του γραμματος ειναι η πιο ασφαλης.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, mphxths είπε

Δεν ειναι εικονικος δισκος.Κανονικοτατο partition του συστηματος ειναι.

Οπως ειπωθηκε αφαιρεσε του το γραμμα.Βρες καποιο προγραμμα διαχειρισης partitions και αλλαξε το γραμμα του σε "none".Αν δεν εχει γραμμα δεν τον δειχνει ο explorer , αν τα λεω καλα.
Υπαρχει σε αυτα τα προγραμματα και η επιλογη "hide partition" αλλα δεν ξερω μηπως επηρεασει την λειτουργια του , οποτε δεν το συνιστω.Η λυση με την αφαιρεση του γραμματος ειναι η πιο ασφαλης.

Eιναι μεν partition, αλλα όπως βλεπεις στο image πανω τον εμφανιζει σαν σκληρο δισκο. Εγω θελω να μην εμφανίζεται στο "Υπολογιστης".

Πως αλλαζω το γραμμα τoυ σε 'none'? Aν πας να το κανεις με τη σχετικη επιλογή απ τα "Εργαλεια διαχειρισης", βγαινει μηνυμα ότι "...μερικα προγραμματα ενδεχομενως να μην εκτελούνται σωστα".

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.

Με μια προχειρη αναζητηση που εκανα, νομιζω γινεται να εξαφανιστει αν του βαλεις να μην δειχνει τα κρυφα αρχεια και τα αρχεια συστηματος.

Δημοσ.
Στις 12/1/2019 στις 8:46 ΜΜ, rus είπε

Eιναι μεν partition, αλλα όπως βλεπεις στο image πανω τον εμφανιζει σαν σκληρο δισκο. Εγω θελω να μην εμφανίζεται στο "Υπολογιστης".

Και τα partitions σαν δίσκοι εμφανίζεται! :)

Στις 12/1/2019 στις 8:46 ΜΜ, rus είπε

Πως αλλαζω το γραμμα τoυ σε 'none'? Aν πας να το κανεις με τη σχετικη επιλογή απ τα "Εργαλεια διαχειρισης", βγαινει μηνυμα ότι "...μερικα προγραμματα ενδεχομενως να μην εκτελούνται σωστα".

Άς το να γκρινιάζει και βάλτο none.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις ‎12‎/‎1‎/‎2019 στις 9:47 ΜΜ, jim_p είπε

Με μια προχειρη αναζητηση που εκανα, νομιζω γινεται να εξαφανιστει αν του βαλεις να μην δειχνει τα κρυφα αρχεια και τα αρχεια συστηματος.

Μολις το δοκιμασα και δεν ισχυει.

14 ώρες πριν, micos000 είπε

Και τα partitions σαν δίσκοι εμφανίζεται! :)

Άς το να γκρινιάζει και βάλτο none.

Ναι, λεω εικονικος απ τη στιγμη που δεν ειναι φυσικος δισκος.

Όχι βεβαια, δε μπορω να ρισκάρω προγράμματα :-)

Εν τω μεταξυ κατι αλλο κουλό παιζεται, σε συστημα με μοναδικο δισκο εκανα win 7 εγκατασταση και στο "Υπολογιστης" εμφανισε κανονικα μόνο το δισκο. Μετα συνδεσα στο συστημα έναν άλλο δισκο και... τσουπ πεταχτηκε ενας "system reserverved" του αρχικου δισκου! System reserved εχει και ο δευτερος δισκος, αλλα χωρις να ειναι με ξεχωριστο γραμμα.

Επεξ/σία από rus
Δημοσ.
4 ώρες πριν, rus είπε

Όχι βεβαια, δε μπορω να ρισκάρω προγράμματα :-)

Αυτά τα 100ΜΒ τα δημιουργεί η εγκατάσταση των 7 όταν στήνονται σε δίσκο χωρίς partitions. Αν είναι ήδη ο δίσκος με χωρισμένος μπορεί να σε ρωτήσει αν θέλεις να το δημιουργήσει (δε θυμάμαι ακριβώς). Εκεί αποθηκεύονται πληροφορίες για το μπουτάρισμα σε uefi συστήματα και κανονικά δε θα έπρεπε να έχει γράμμα. Τώρα γιατί εσένα στο εμφάνισε δε ξέρω. Αυτό που σου λέει για τα προγράμματα σημαίνει ότι μπορεί στο partition αυτό να αποθηκεύει κάποιο πρόγραμμα δεδομένα ή να χρησιμοποιείται σαν swap/cache. Όπως και να χεις όμως εγώ σου λέω να αφαιρέσεις το γράμμα και δε θα γίνει τίποτα (μάλλον θα γίνει, δε θα φαίνεται ο δίσκος στον explorer).

Ακόμα όμως και 1 στις 100.000 πιθανότητες να σου σκάσει κάποιο πρόγραμμα μπορείς να πας και να ξαναβάλεις το γράμμα, δεν είναι one way η διαδικασία.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, micos000 είπε

Αυτά τα 100ΜΒ τα δημιουργεί η εγκατάσταση των 7 όταν στήνονται σε δίσκο χωρίς partitions.

Παντα? Εχω την εντυπωση οτι εχω  βαλει 7 σε δισκο χωρις partitions και δε μου εμφανισε system reserved(με γραμμα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το έχω δει με γράμμα αλλά ήταν από user action και το αφαίρεσα. Δεν έχει πρόβλημα φίλε να βγάλεις το γράμμα από αυτό το partition, μη φοβάσαι.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...