Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, 

Ηθελα να ανοίξω αυτό το θέμα επειδή δεν βρήκα κάτι επίκαιρο και έψαχνα στο ιντερνετ αρκετες ώρες για το πως να βγάλω νέα άδεια κυκλοφορίας για μηχανή χωρίς να χρειάζεται να πληρώσω 55 - 70 € ή και περισσότερα στο μαγαζί απο το οποίο το αγόρασα. 
Το υπουργείο μεταφορών ΔΕΝ δίνει πληροφορίες στη σελίδα τους - μαλλον εσκεμμένα και το μαγαζί έλεγε ότι θα δυσκολευτώ. Τελικά ειναι πολύ απλή διαδικασία. 
Ο κάθε ένας ζητάει ότι προμήθεια θέλει για έκδοση πινακίδων απο 55€-80€ για μηχανή. 

1) Παίρνεις τα χαρτιά του αυτοκινήτου / μηχανής απο το κατάστημα - Αν θυμαμαι καλά ειναι : 

Τιμολόγιο - απόδειξη αγορας (πρωτοτυπο+ αντίγραφο, το πρωτότυπο το κρατας εσύ αλλα το έχεις μαζι στο υπουργείο μήπως ζητηθεί) 

Έγγραφο συμμόρφωσης ρύπων του εργοστασίου 

Δυο έγγραφα εκτελωνισμού όπου συμπληρώνεις το 2ο κουτάκι από πίσω με τα στοιχεία σου και το υπογράφεις 

2) Πηγαίνεις στο Υπουργείο πρωί 8-8.30 να εισαι εκεί γιατι αργότερα μαζεύεται κόσμος και παίρνεις μια αίτηση απο το γκισε την οποία συμπληρώνεις (ΑΦΜ, Ονομ/νυμο, Αρ. Πλαισιου Οχήματος. 

3) Στο υπουργείο (χολαργό) Υπάρχει μηχάνημα της Τράπεζας Πειραιώς Easy Pay. Επιλέγεις πληρωμή του υπουργείου και το ποσό του παραβόλου 9€ για μηχανή ή 75€ (νομιζω) για αμάξι. Σαν στοιχεία βάζεις ΜΟΝΟ ΑΦΜ και ονομ.νυμο. (Στο ιντερνετ γραφουν να πληρώσεις μεσω τραπεζης και να βάλεις αριθμό πινακίδας τον οποίο δεν εχεις εκδόσει ! Κ αυτό ηταν που με παραξένευε και έψαχνα) 

4) Πας γκισέ και δίνεις τα έγγραφα και φωτο/φο της ταυτότητας σου 

5) Μεσα σε 20 λεπτά ανάλογα με το φόρτο εργασίας, σου δίνουν τρίπτυχο άδειας κυκλοφορίας όπου φαίνεται ο αριθμός πινακίδας.

6) Πας εφορία και πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας , παίρνεις απόδειξη , βγάζεις αντίγραφο και την δίνεις στον υπάλληλο στο Υπ. Μεταφορών

7) Σου δίνει πινακίδες και έφυγες !! 

8) Μην ξεχάσεις να το ασφαλίσεις ! 

Συνολική διάρκεια 30 λεπτά στο υπουργείο και 5 λεπτά στην εφορία και γλίτωσα 24€

• Like 1
  • Thanks 1
  • 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα.Εγω εχω το εξης προβλημα.Ειμαι κατοχος ενος Honda atc 70 του 1984.Αγοραστηκε καινουργιο πριν 33 χρονια περιπου αλλα δεν υπαρχει αδεια κυκλοφοριας!Θελω να ρωτησω αν μπορω μεσω αριθ.πλαισιου μπορω να βγαλω αδεια και πινακιδες...Δε μπορει...καποιος τεοπος θα υπαρχει...

Δημοσ.

Εμένα πάντως πήγα Τετάρτη και μου είπαν την άδεια την επόμενη Πέμπτη και έστειλα κούριερ να την πάρει. Είχαν πολύ κόσμο, στη διεύθυνση συγκοινωνιών πήγα, όλα τα άλλα ισχύουν για ποσά και easypay μηχάνημα κλπ, βέβαια βάζεις αριθμό πινακίδας όχι αφμ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...