Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!

Θελω τη γνωμη σας αν αξιζει πλεον να αγορασει καποιος σημερα καρτα ηχου και κατα ποσο θα ειναι καλυτερη συγκριτικα με αυτη της μητρικης.Εχω τα Z 5500 της logitech κυριως για παιχνιδια και ειναι συνδεδεμενα με οπτικη ινα.Θα ηταν καλυτερα με τα rca η οχι;Μητρικη εχω την Χ470 gaming pro carbon.

Δημοσ.

Καλύτερα μείνε στην οπτική ίνα. Διαφορά θα έβλεπες μόνο αν πήγαινες σε ακριβή κάρτα αλλιώς και η onboard σε καλύπτει σε μεγάλο βαθμό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μητρική σου είναι κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη από το DAC των Ζ5500.

Ξεχωριστή-και ακριβή-κάρτα χρειάζονται μόνο όσοι θέλουν να οδηγήσουν high end ακουστικά ή έχουν πάρα πολύ καλά ηχεία σε κατάλληλο χώρο. Πολλοί δυστυχώς νομίζουν ότι μια καλή onboard είναι και καλή για χρήση με καλά ακουστικά, πράγμα που δεν ισχύει.

εδιτ: Πρέπει όμως να πούμε ότι οι ξεχωριστές κάρτες ήχου βγάζουν 2 Vrms ενώ οι onboard συνήθως μέχρι 1,2 Vrms. Κερδίζεις κάμποσο σε ένταση μέσα από τα ηχεία που ήδη έχεις από την ξεχωριστή κάρτα.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Thanks 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Η μητρική σου είναι κατά πάσα πιθανότητα καλύτερη από το DAC των Ζ5500.

Ξεχωριστή-και ακριβή-κάρτα χρειάζονται μόνο όσοι θέλουν να οδηγήσουν high end ακουστικά ή έχουν πάρα πολύ καλά ηχεία σε κατάλληλο χώρο. Πολλοί δυστυχώς νομίζουν ότι μια καλή onboard είναι και καλή για χρήση με καλά ακουστικά, πράγμα που δεν ισχύει.

εδιτ: Πρέπει όμως να πούμε ότι οι ξεχωριστές κάρτες ήχου βγάζουν 2 Vrms ενώ οι onboard συνήθως μέχρι 1,2 Vrms. Κερδίζεις κάμποσο σε ένταση μέσα από τα ηχεία που ήδη έχεις από την ξεχωριστή κάρτα.

Δε γνωριζω τι ειναι το DAC για να ειμαι ειλικρινης.Αυτο σημαινει οτι και καρτα ηχου να βαλω δε θα δω διαφορα γιατι δε θα μπορουν να παιξουν σωστα;

Δημοσ.

DAC είναι μηχανισμός που μετατρέπει το ψηφιακό σε αναλογικό σήμα ώστε να το ακούσουμε από τα ηχεία μας. 

Αναφορά σε κείμενο

Αυτο σημαινει οτι και καρτα ηχου να βαλω δε θα δω διαφορα γιατι δε θα μπορουν να παιξουν σωστα;

Μόνο σε ένταση θα δεις διαφορά. Όχι σε ποιότητα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, thanosAIAS είπε

Αλήθεια, καλύτερα κάρτα ήχου εσωτερική ή εξωτερικό dac/amp combo και ποιο προτείνετε;

Δεν έχει σημασία το εσωτερική VS εξωτερική. Η ποιότητα σχεδίασης μετράει. Τις κάρτες τις μετράς και βλέπεις τα πάντα σε θόρυβο, παραμόρφωση κλπ. 

Στις commercial κάρτες η πρώτη Xonar STX παραμένει αξεπέραστη και συγκρίσιμη μάλιστα με πολύ ακριβά DACs  πλην του jitter της. Η xonar stx II έχει χάλια drivers και αντιμετωπίζει θέματα ποιότητας παρά τα καλύτερα εξαρτήματα. Διάφορες εξωτερικές κάρτες της creative μέχρι τα 150€ είναι χειρότερες από την STX. Η ZxR επίσης είναι πολύ καλή αλλά όχι κορυφαία.

Επίσης και επαγγελματικές εσωτερικές και εξωτερικές κάρτες όπως αυτές της Audiotrack είναι κορυφή. Claro Halo και κάποια άλλα ονόματα που δεν βρίσκεις Ελλάδα. 

Μετρήσεις για διάφορες κάρτες(και amps) για όσους ξέρουν να διαβάζουν βρίσκεις εδώ. Κάποιες εξηγήσεις δίνονται μόνο στα ρωσικά αλλά μεταφράζονται.

https://reference-audio-analyzer.pro/en/catalog-reports.php?sp_1=3&tp=1

https://reference-audio-analyzer.pro/en/title-report.php?id=13

Στο δεύτερο λινκ βλέποντας το παρακάτω επιλέγεις αν θες report για την έξοδο ηχείων ή τον ενισχυτή ακουστικών της(αυτή έχει και σε δύο επίπεδα ισχύος όπως φαίνεται)

Αναφορά σε κείμενο

Information for professionals 

report for a pro
(Headphone amplifier)

(DAC Line Out)

Comparison of on-line graphs

Οπότε πατάς το DAC Line Out

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 10/1/2019 στις 1:38 ΜΜ, LeonV12 είπε

Καλημερα!

Θελω τη γνωμη σας αν αξιζει πλεον να αγορασει καποιος σημερα καρτα ηχου και κατα ποσο θα ειναι καλυτερη συγκριτικα με αυτη της μητρικης.Εχω τα Z 5500 της logitech κυριως για παιχνιδια και ειναι συνδεδεμενα με οπτικη ινα.Θα ηταν καλυτερα με τα rca η οχι;Μητρικη εχω την Χ470 gaming pro carbon.

Καλησπέρα φίλε μου.

Επειδή τυχαίνει να έχω λίωσει τα ηχεία της LOGITECH Z2300 και Z5500 ακου την γνωμη μου και παρε μια XFI (FATAL1TY PRO η HD) μεταχειρισμενη (με ενεργοποιημενο το CRYSTALIZER)

η ποιοτητα που θα ακουσουν τα αυτια σου σε μουσικά αρχεία και ταινίες θα ειναι σκαλες επανω απ την ενσωματωμενη ειδικα σε αρχεια flac.

(καθώς ο ήχος περναει μεσα απο το κυκλωμα της καρτας ηχου διαμορφωνεται αναλογα την ποιοτητα των αναλογικων υλικων)

Αν τωρα η κυρια χρηση σου ειναι τα games δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα κατα την γνωμη μου.

Αν ειχες premium ηχεια μονιτορ οντως αξιζει μονο σε εξωτερικη καρτα ηχου καθως ετσι θα τα αξιοποιουσες καλυτερα.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Azerothakis είπε

Καλησπέρα φίλε μου.

Επειδή τυχαίνει να έχω λίωσει τα ηχεία της LOGITECH Z2300 και Z5500 ακου την γνωμη μου και παρε μια XFI (FATAL1TY PRO η HD) μεταχειρισμενη (με ενεργοποιημενο το CRYSTALIZER)

η ποιοτητα που θα ακουσουν τα αυτια σου σε μουσικά αρχεία και ταινίες θα ειναι σκαλες επανω απ την ενσωματωμενη ειδικα σε αρχεια flac.

(καθώς ο ήχος περναει μεσα απο το κυκλωμα της καρτας ηχου διαμορφωνεται αναλογα την ποιοτητα των αναλογικων υλικων)

Αν τωρα η κυρια χρηση σου ειναι τα games δεν αξιζει να δωσεις παραπανω χρηματα κατα την γνωμη μου.

Αν ειχες premium ηχεια μονιτορ οντως αξιζει μονο σε εξωτερικη καρτα ηχου καθως ετσι θα τα αξιοποιουσες καλυτερα.

Επειδη παει καιρος που εκανα την ερωτηση πηρα εν τελει τη sound blaster z.Το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο.Ακουω πχ στα παιχνιδια μεχρι και τα χορτα οταν περπαταω πεντακαθαρα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Επειδη παει καιρος που εκανα την ερωτηση πηρα εν τελει τη sound blaster z.Το αποτελεσμα ηταν εξαιρετικο.Ακουω πχ στα παιχνιδια μεχρι και τα χορτα οταν περπαταω πεντακαθαρα.

Πολυ σωστη επιλογη. Καλη διασκέδαση.

• Thanks 1
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι. Το παλικάρι λέει πως έχει τα ηχεία με οπτική ίνα συνδεδεμένα. Έχει διαφορά αν η οπτική ίνα ξεκινάει από onboard κάρτα ή από dedicated? Το ίδιο δεν θα είναι; 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, iazriel είπε

Να ρωτήσω κάτι. Το παλικάρι λέει πως έχει τα ηχεία με οπτική ίνα συνδεδεμένα. Έχει διαφορά αν η οπτική ίνα ξεκινάει από onboard κάρτα ή από dedicated? Το ίδιο δεν θα είναι; 

To ιδιο και το αυτο ειναι.

Δημοσ.

Άρα η κουβέντα γίνεται για το αν η οπτική ίνα δίνει καλύτερο ή όχι αποτέλεσμα σε σχέση με μία dedicated κάρτα που τα ηχεία θα συνδέονται με τις θύρες της κάρτας και όχι μέσω οπτικής;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...