Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν ενα μηνα εκανα συμβολαιο με  φορητοτητα αριθμου στο σταθερο τηλεφωνο απο την κοσμοτε στη wind.Ενω με κοσμοτε ειχα ιντερνετ  adsl 16-20 Mbps ,τωρα με τη wind επεσα στα 3Mbps.Ποση ταχυτητα πρεπει να εχω με την wind απο τη στιγμη που εγινε με φορητοτητα αριθμου και οχι με νεα συνδεση???Δικαιολογειται τετοια τεραστια απωλεια ή η wind επρεπε να μου παρεχει τουλαχιστον ιντερνετ στη μιση ταχυτητα(λογικα παντα)???Ο υπαλληλος της wind στο καταστημα των βριλησσιων ,παρεμπιπτοντως,οταν τον ρωτησα για το ιντερνετ μου ειπε'' δεν ξερω'' για τη ταχυτητα και οταν του ειπα οτι κανω τεστ στον υπολογιστη και στο κινητο και πιανω 3 με wind  πριν 20 με κοσμοτε μου ειπε οτι αυτες οι εφαρμογες ο,τι θελουν βγαζουν ,λενε ''ψεμματα'''.Ο τεχνικος της wind ,απο την αλλη ,που ηρθε σπιτι για τη συνδεση μου λεει οτι στο μετρησα το ιντερνετ 3 Mbps και οταν του λεω τη ταχυτητα της κοσμοτε ,μου λεει οτι η κοσμοτε μου το δινει απο το καφαο ενω η wind απο το κεντρο.Τι να κανω ????Δεν μπορει και η wind να μου το δωσει απο το καφαο ή τουλαχιστον μεγαλυτερη ταχυτητα????

Δημοσ.

Σωστα στα ειπανε. Στην περιοχη σου το adsl ειναι 3-5. Ο οτε στους δικους του πελατες (μονο) σε κουμπωνει σε κοντινοτερη καμπινα vdsl οποτε και επιανες 20. Η wind δεν μπορει (βασικα δεν θελει λογω κοστους ) να κανει το ιδιο, οποτε θα εισαι με 3-5 και ειναι και τυπικα σωστοι

Ειτε θα βαλεις vdsl (ρωτα γειτονες για ταχυτητες) ή θα γυρισεις σε οτε. Βασικα πριν πας σε wind ή αλλη εταιρεια επρεπε να ρωτησεις γειτονες, τωρα εμπλεξες (και διαλεξες και την εταιρεια με το χειριστο after sales support).

Αλλη λυση ειναι να αγορασεις ρουτερ με σκαλισμα του snr για να τεντωσεις τη γραμμη σου για να πας καπου στα 4 και ισως 5 αλλα μεχρι εκει. Εννοειται η wind δεν θα σε βοηθησει σε αυτο. Τετοιο ρουτερ ειναι το asus dsl n14u αλλα υπαρχουν και αλλα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stratosw είπε

Σωστα στα ειπανε. Στην περιοχη σου το adsl ειναι 3-5. Ο οτε στους δικους του πελατες (μονο) σε κουμπωνει σε κοντινοτερη καμπινα vdsl οποτε και επιανες 20. Η wind δεν μπορει (βασικα δεν θελει λογω κοστους ) να κανει το ιδιο, οποτε θα εισαι με 3-5 και ειναι και τυπικα σωστοι

Ειτε θα βαλεις vdsl (ρωτα γειτονες για ταχυτητες) ή θα γυρισεις σε οτε. Βασικα πριν πας σε wind ή αλλη εταιρεια επρεπε να ρωτησεις γειτονες, τωρα εμπλεξες (και διαλεξες και την εταιρεια με το χειριστο after sales support).

Αλλη λυση ειναι να αγορασεις ρουτερ με σκαλισμα του snr για να τεντωσεις τη γραμμη σου για να πας καπου στα 4 και ισως 5 αλλα μεχρι εκει. Εννοειται η wind δεν θα σε βοηθησει σε αυτο. Τετοιο ρουτερ ειναι το asus dsl n14u αλλα υπαρχουν και αλλα.

Αυτό ακριβώς έχει συμβεί. Ακόμα και στην Vodafone να πας τα ίδια στατιστικά περίπου θα είχες.  

Οπότε είτε βάζεις VDSL από Wind (οπότε θα πάρεις από το καφάο της γειτονιάς σου) είτε επιστρέφεις στον ΟΤΕ

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, stratosw είπε

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ Η WIND ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ,ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ???ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΩΣΤΗ??

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΕΩΣ 24.ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

1.ΟΤΑΝ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ADSL ???ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΣ :''κοντινοτερη καμπινα vdsl''.Η ΚΑΜΠΙΝΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ADSL???

2.H WIND ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ???ΤΗΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΟΧΗ 'Η Η WIND ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ???

3.Η WIND ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑDSL ΣΤΗ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΙΑΝΩ???ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ???

4.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η WIND ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ,ΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ???ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔEN ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ Η WIND???ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ????

Y.Σ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Γιατι γραφεις κεφαλαία?

Ίσως η μόνη περίπτωση που δικαιούται να γράψει κεφαλαία...😂

Κακώς πήγες wind χωρίς να ρωτήσεις πρώτα.

• Like 1
Δημοσ.

Όσο  και να φωνάζεις,  ADSL (βασικά ταχύτητες ADSL) απο Wind δεν πρόκειται να δεις από καμπίνα του ΟΤΕ (ή άλλου πάροχου). Επίσης ισχύει και το ανάποδο, δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ να δώσει ο ΟΤΕ ADSL από καμπίνα άλλου παρόχου. Δεν συμφέρει κανέναν οικονομικά.

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, divo είπε

τυπικα  ειναι σωστη μια και πουλαει ΕΩΣ 24. Ιδιως στο adsl δεν μπορει να κανεις να σου πει και να σου εγκυηθει ταχυτητα, παρα μονο με μετρηση επιτοπου. 

1 δεν κανει υπερβαση, η cosmote εχει και ιδια ωφελει απο αυτο. Αλλα μην τα αναλυσουμε τωρα μια και ο τελικος καταναλωτης ειναι κερδισμενος. Ναι απο την καμπινα περναει και το adsl της wind αλλα δινεται απο το κεντρο.

2 ναι μπορει να το κανει. Αμα τους πρήξεις στα τηλ και τους "απειλήσεις" οτι θα φυγεις ισως στο κανει. Εχω δει συνδεσεις wind kai voda απο καμπινα, χωρις vdsl. 

3 Ειναι καλυμενη με τα παραπανω. ιδιως αν πηγες σε καταστημα. Αν ειναι τηλεφωνικη η παραγγελεια και σου ειπαν οτι θα ποιανεις τα ιδια τοτε ισως να μπορεις ακομα και να φυγεις χωρις ποινη.

4 ειναι μονο οικονομικοι οι λογοι. Την καταγγελεια την κανεις χωρις να εχεις τιποτα σιγουρο. Επισης θα πρεπει να εχεις στοιχεια οτι σε "εξαπατησανε" με την ταχυτητα.

Εντελως φιλικά παντως η ευθύνη δεν ειναι της wind αλλά δική σου. εισαι σε ενα φορουμ που υπαρχουν παραπολλα θεματα που γραφουν το συγκεκριμενο πραγμα. οτι ο οτε δινει 24αρια απο καμπινες κι εσυ πας και κανεις φορητοτητα σε wind. ποιος φταιει μετα?

Στη Wind πηγα αναγκαστικα λογω οικονομικης δυσκολιας.Αλλα οταν πρωτοξεκινησα στον ΟΤΕ πριν αρκετα χρονια,η ταχυτητα μου ηταν 6-7 Μbps και σταδιακα με ανεβασαν.Πως να περιμενω χαμηλοτερη ταχυτητα...???Προφανως το λογικο ειναι οτι δεν θα εχω τη ταχυτητα που μου παρεχει ο οτε,αλλα ηταν τεραστια η διαφορα.

Πριν παω στη Wind ,πηρα για προσφορες τη Vodafone στο κεντρο εξυπηρετησης και τη Wind και ελεγαν οτι δεν ξερουν για τη ταχυτητα.Ο υπαλληλος της Wind στο καταστημα τα ιδια.Πηρα ενα συγγενη μου που ασχολειται και αυτος δεν μπορουσε να μου απαντησει συγκεκριμενα.Διαβασα οδηγους απο την ΕΕΤΤ παλι αοριστα πραγματα(δεν ξερω αν εχει κατι πιο συγκεκριμενο ειδικα για αυτο το προβλημα,να δινει ο οτε adsl απο καμπινα και οι αλλοι οχι)Ποσο ψαξιμο να κανω πια???Φυσικα ,τωρα ,μετα τη συνδεση κατεληξα εδω στο forum, να ρωταω εσας.Εχεις δικιο!

1.Η Wind εχει υποχρεωση να με βαλει σε καμπινα ,αν της το ζητησω???Υπαρχει πουθενα σε καποιο νομο ή αλλου ???Γιατι στο τηλεφωνο μπορουν να μου πουν οτι δεν επιτρεπεται.Αν ειναι μονο οικονομικοι οι λογοι,αυτο ειναι προβλημα της Wind και σε βαρος μου  δεν θα πρεπει να το επικαλουνται κανονικα.

2.Μονο σε καμπινα της Wind γινεται να με βαλουν ή μπορει να γινει και με εκμισθωση χρησης απο πλευρας οτε ???Εχει καποια σχεση και στη περιπτωση μου αυτο που αναφερει η ΕΕΤΤ https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Telecoms/LocalNetworkAccess/FAQS/  ???

3.Αναφερεις οτι εχεις δει Wind σε καμπινα χωρις να ειναι vdsl.Η φορητοτητα αριθμου τι σημαινει ακριβως???Αν σημαινει οτι για το συγκεκριμενο σταθερο τηλεφωνο οσον αφορα τη  παροχη ιντερνετ ,αυτη γινεται απο καμπινα,λογικα ο οτε δεν  θα μπορουσε να αρνηθει στη Wind να συνεχισει την ιδια παροχη ,αφου ουσιαστικα δεν διακοπτεται η συνδεση και γινεται απλα διαδοχη.Αντιστοιχα ,η Wind ουτε αυτη θα ειχε προβλημα γιατι δεν θα επρεπε να ψαξει καμπινα να με βαλει και να πει ,ας πουμε,μονο για τις συνδεσεις vdsl χρησιμοποιειται η καμπινα,οποτε δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπω και γω.

Παντα, ολα αυτα τα ρωταω με το σκεπτικο οτι μονο για τεχνικους λογους μπορει να αρνηθει μια εταιρια μια απαιτηση μου και αν η αρνηση της οφειλεται σε οικονομικους λογους και μονο πρεπει τουλαχιστον να με προειδοποιησει και να μου δωσει τη δυνατοτητα να φυγω χωρις προστιμο.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει κανονισμός που να υποχρεώνει ποια υπηρεσία και από που θα δίνει ο κάθε πάροχος. Έχεις καταλάβει ότι πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες που μας πουλούν υπηρεσίες με σκοπό το κέρδος των μετόχων και δεν είναι φιλόπτωχα ιδρύματα;

Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει πόσο θα πουλά ένα προϊόν και σε ποια περιοχή θα έχει παρουσία μια πολυεθνική εταιρεία ή ένα supermarket;

Μήπως, λέω εγώ, έχουμε καταλάβει ορισμένα πράγματα λάθος; Και ότι ο πελάτης δεν έχει δίκιο σε όλες τις περιπτώσεις;

Δημοσ.
12 ώρες πριν, riolone είπε

Στη Wind πηγα αναγκαστικα λογω οικονομικης δυσκολιας.

[...]

Πριν παω στη Wind ,πηρα για προσφορες τη Vodafone στο κεντρο εξυπηρετησης και τη Wind και ελεγαν οτι δεν ξερουν για τη ταχυτητα...

Πηρα ενα συγγενη μου που ασχολειται και αυτος δεν μπορουσε να μου απαντησει συγκεκριμενα.

Διαβασα οδηγους απο την ΕΕΤΤ...

[...]

Παντα, ολα αυτα τα ρωταω με το σκεπτικο οτι μονο για τεχνικους λογους μπορει να αρνηθει μια εταιρια μια απαιτηση μου και αν η αρνηση της οφειλεται σε οικονομικους λογους και μονο πρεπει τουλαχιστον να με προειδοποιησει και να μου δωσει τη δυνατοτητα να φυγω χωρις προστιμο.

- Οι εταιρίες δεν δημιουργούνται για να ικανοποιήσουν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του κάθε καταναλωτή.
- Έκανες μια επιλογή, με μόνο κριτήριο την τιμή και όχι (και) την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών.
Θα υπέγραφες αν σου έλεγε το κέντρο εξυπηρέτησης και ο συγγενής σου ότι δεν γνωρίζουν πια θα είναι η τελική τιμή χρέωσης;

- Η ΕΕΤΤ, είναι ο μοναδικός θεσμός που μπορεί να σε βοηθήσει, στο βαθμό που θα καταφέρεις να αποδείξεις ότι παραπλανήθηκες με έμμεσο ή άμεσο τρόπο.

Δημοσ.
Στις 10/1/2019 στις 8:27 ΜΜ, riolone είπε

ΟΤΑΝ ΛΕΣ ΟΤΙ Η WIND ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΛΟΓΩ ΚΟΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ,ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ???ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΣΩΣΤΗ??

Τυπικά και ουσιαστικά. Δεν υπάρχει κανονισμός που να υποχρεώνει έναν πάροχο, από που θα δώσει υπηρεσία. Ειδικά όταν έχει παρουσία σε μια περιοχή με δικό της εξοπλισμό, είναι στην διακριτική της ευχέρεια να νοικιάσει στην χοντρική από άλλον πάροχο κι έτσι να έχει μειωμένο κέρδος.

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΚΑΘΕ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΛΟΓΩ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΜΕΤΡΩΝ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΕΩΣ 24.ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ.

Σωστά στο πρώτο συμπέρασμα. Λάθος στο δεύτερο. Δεν έχει τέτοια δυνατότητα από δικό της εξοπλισμό (DSLAM). Αυτό είναι το κύριο σημείο.

1.ΟΤΑΝ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΜΟΥ ΤΟ ΔΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ,ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ADSL ???ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΣ

:''κοντινοτερη καμπινα vdsl''.Η ΚΑΜΠΙΝΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ADSL???

Ναι, είναι στην διακριτικής της ευχέρεια και γι' αυτό δεν το κάνει σε όλες τις περιπτώσεις που έχει νέα καμπίνα με ενεργό εξοπλισμό και σε όλους τους πελάτες της.

Με τα νέα δεδομένα (ανάπτυξη Vectoring) μόνο VDSL παρέχεται από τις νέες καμπίνες. Το ADSL μόνο από το αστικό κέντρο.

2.H WIND ,ΑΣ ΠΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ???ΤΗΣ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ ΜΟΝΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΑΡΟΧΗ 'Η Η WIND ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ???

Θεωρητικά μπορεί να κάνει το ίδιο σε περιοχές που έχει δικές της καμπίνες. Στην πράξη δεν το εφαρμόζει μέχρι σήμερα και δεν υπάρχει κανονισμός που να την υποχρεώνει. Το ίδιο και σε Vodafone, σε όποιες περιοχές έχει και αυτή δικές της καμπίνες.

3.Η WIND ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ Η ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑDSL ΣΤΗ  ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΚΟΣΜΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΓΩ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΙΑΝΩ???ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ???

Ο σημερινός κανονισμός δεν υποχρεώνει κανέναν πάροχο να μας ενημερώνει προκαταβολικά με την ταχύτητα που περίπου θα πιάνουμε όταν κάνουμε την σύνδεση. Σε πιθανό δικό μας ερώτημα μπορεί να απαντήσουν. Ο νέος κανονισμός που ψηφίσθηκε πρόσφατα και θα ισχύσει από το καλοκαίρι και μετά, προβλέπει να μας δίνεται αυτή η πληροφορία.

Αλλά και πάλι αφορά την ταχύτητα που μπορεί να σου δώσει από το DSLAM που έχει ο ίδιος ή αν μιλάμε για VDSL Vectoring, από τη νέα καμπίνα (εφόσον υπάρχει) οποιουδήποτε παρόχου. Όμως και πάλι δεν υποχρεώνει κανέναν πάροχο να νοικιάσει στην χοντρική, δηλαδή να δώσει υπηρεσία από DSLAM άλλου παρόχου.

4.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η WIND ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ,ΝΟΜΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ???ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔEN ΑΠΑΛΑΣΣΕΤΑΙ Η WIND???ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ,ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ????

Είναι καθαρά οικονομικό θέμα και όσο κι αν δεν το πιστεύεις ο νόμος είναι με το μέρος της. Αν θέλει το κάνει , αν δεν θέλει δεν το κάνει. Τόσο απλά. Και η όποια καταγγελία θα πάει στο αρχείο. Φυσικά μακροπρόθεσμα θα χάσει πελάτες, αλλά υποχρέωση δεν έχει, όσον κι αν δεν σου αρέσει.

Y.Σ:ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ!

Μην ξαναγράψεις με κεφαλαία. Απαγορεύεται από τους όρους το φόρουμ, είναι δυσανάγνωστο το κείμενο και δείχνεις ότι φωνάζεις για να επιβάλεις την γνώμη σου στα άλλα μέλη.

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, jkoukos είπε

Δεν υπάρχει και ούτε πρόκειται ποτέ να υπάρξει κανονισμός που να υποχρεώνει ποια υπηρεσία και από που θα δίνει ο κάθε πάροχος. Έχεις καταλάβει ότι πρόκειται για ιδιωτικές εταιρείες που μας πουλούν υπηρεσίες με σκοπό το κέρδος των μετόχων και δεν είναι φιλόπτωχα ιδρύματα;

Μήπως υπάρχει κάποιος νόμος που ορίζει πόσο θα πουλά ένα προϊόν και σε ποια περιοχή θα έχει παρουσία μια πολυεθνική εταιρεία ή ένα supermarket;

Μήπως, λέω εγώ, έχουμε καταλάβει ορισμένα πράγματα λάθος; Και ότι ο πελάτης δεν έχει δίκιο σε όλες τις περιπτώσεις;

Τιποτα δεν υπαρχει που να μην καταλαβαινω σωστα ή λαθος .Δεν εχω απαιτηση απο τη Wind να μου παρεχει τις υπηρεσιες του Οτε επειδη απλα ετσι γουσταρω ,ουτε θελω να με προσκυνησει με το πρωτο μου νευμα.Ειχα μια εμπειρια με τον Οτε:Θυμαμαι τρια σταδια στο ιντερνετ μια δεκαετια τωρα=>Α.6-7 Μbps =>Β.12-13Mbps=>Γ.16-20Mbps.Zω στο 2019 και σε μια περιοχη στο ιδιο νομο που ειναι και η πρωτευουσα της χωρας.Δεν ειμαι σε καποια απομακρυσμενη περιοχη της Ελλαδας οπου δεν υπαρχουν υποδομες.Αποφασιζω να αλλαξω εταιρια για να μειωσω τα εξοδα μου.Περιμενω οτι θα εχω υποβαθμιση στις υπηρεσιες.Αλλα απο τα 20 Mbps πεφτω στα 3Mbps.Αυτο ηταν τεραστια πτωση.

Oποτε ερχομαι και ρωταω:ειναι φυσιολογικο αυτο????Mπορω να κανω κατι για να εχω καλυτερο ιντερνετ???

Οταν λεω αν εχει υποχρεωση η Wind και αν μπορω να απαιτησω κατι ,προφανως εννοω οτι, οταν παρω τηλεφωνο το τεχνικο τμημα ,θελω να τους ρωτησω σοβαρα για το θεμα και αν εσυ ξερεις κατι συγκεκριμενο να με βοηθησεις ,να μου το πεις,να μην ειναι  απλα λογια του αερα για να με αγνοησουν.Αλλιως,αν ηταν να τους πω λογια του αερα με το ''ετσι γουσταρω''δεν θα ρωτουσα.

ΤΟΣΟ ΤΡΑΓΙΚΟ Ή ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ??ΔΕΝ ΖΗΤΑΩ 50 Μbps OYTE 100Mbps.ΣΤΑ 24 ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 3

10 ώρες πριν, Mhlogiatros είπε

Βασικά η ασχετοσύνη πληρώνεται ... Από κάτι τέτοια βγάζουν ψωμί και τα callcenters :P

Το φορουμ, απο οτι καταλαβαινω, ειναι για σχετικους και ασχετους.Ε καποιοι απο εμας ειμαστε λιγακι βραδυκαυστοι.Αλλοι που ειναι εξυπνοι και ειδικοι και ξερουν να κανουν σωστη ερευνα πριν κανουν κατι,φανταζομαι ,θα εχουν μια καλη ζωη χωρις 'λαθος' επιλογες.Εμεις οι υπολοιποι θα ειμαστε αξιοι της μοιρας μας.Αλλα γιατι η ασχετοσυνη πληρωνεται και ποιος θα το κρινει και σε ποιες περιπτωσεις,παντου και παντα???

Εγω ,ετσι οπως το βλεπω,στη συγκεκριμενη περιπτωση εχουμε μια συμβαση που δεν ειναι συνηθισμενη ,δηλαδη με δυο ισοτιμους ιδιωτες.Εχουμε ενα μεσο καταναλωτη χωρις ειδικες γνωσεις και μια εταιρια .Οι υποχρεωσεις του καθε μερους καθοριζουν και το τι πρεπει να γνωριζει και τι πληροφοριες πρεπει να ειναι σε θεση να παρεχει στον αλλον.Εγω καθε μηνα πρεπει να πληρωνω ενα ποσο για τις υπηρεσιες.Αυτο που οφειλω να κανω ειναι μια προβλεψη για το μελλον οτι τους επομενους μηνες θα ειμαι σε θεση να εχω τα χρηματα ή τουλαχιστον να προσπαθησω να εχω ,για να μπορω να πληρωνω.Και αν σταματησω καποια στιγμη να πληρωνω, να εχω τις αναλογες συνεπειες.

Περα απο αυτο ,ομως,δεν εχω  αναλαβει καποια υποχρεωση που αφορα το τεχνικο κομματι της ολης επικοινωνιας και μεσα σε αυτο το πλαισιο να μαθω τι ισχυει και τι δεν ισχυει.Θα ψαξω ,θα ρωτησω και καποια στιγμη θα φτασω στα ορια μου.Οι εταιριες ειναι αυτες που κανουν ολη τη δουλεια και στις τελικες υπηρεσιες που δινουν εγω δεν μπορω να παρεμβω παρα μονο να κανω επιλογη σε κατι ηδη ετοιμο.Γι αυτο υπαρχουν και οι γενικοι οροι συναλλγων και η ΕΕΤΤ για να ισοσταθμισουν την ελλειψη διαπραγματευσης.Αρα ,η εταιρια ειναι αυτη που θα κανει καθε δυνατη προσπαθεια στο βαθμο που το επιτρεπει η τεχνολογια για να βελτιωσει τις επικοινωνιες.Καποτε υπηρχαν μονο αστικα κεντρα και απο κει γινοταν η συνδεση.Τωρα υπαρχουν καμπινες και μπορει η απωλεια στη ταχυτητα να μην ειναι μεγαλη μετα απο καποια χιλιομετρα και το προβλημα διορθωνεται.Η κοσμοτε το εχει καταφερει.

Η τεχνολογια υπαρχει και η  τεχνικη δυνατοτητα ,τουλαχιστον για την περιοχη μου.H Wind ομως κανει επενδυσεις αλλου ,σε προγραμματα πιο ακριβα για υψηλοτερες ταχυτητες.Με λιγα λογια,κανει καποιες επιλογες οικονομικες που τον καταναλωτη τον επηρεαζουν.Το να παιρνω ιντερνετ adsl απο κεντρο και οχι απο καμπινα  απο μονο του επηρεαζει τη ταχυτητα σημαντικα.Αυτο ειναι κατι που μπορεις να το ξερεις εκ των προτερων και οταν ρωταω εγω να μου δωσει στοιχεια για το ιντερνετ και απανταει δεν ξερω ,εκει δεν κανει οτι ειναι δυνατο για να με ενημερωσει.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΘΑΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ.

Αλλα ενταξει ,εταιρια ειναι, θα κανει ο,τι μπορει για να κλεισει το πελατη και θα προσπαθησει να δειξει οτι δεν υστερει καπου .Ωραια ,ομως ,εγω απλα ρωταω γιατι γινεται αυτο??Μπορω να ζητησω κατι???

Η ΕΙΚΟΝΑ ΕΝΟΣ ΑΣΧΕΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ειναι οτι ολες τι εταιριες πατανε πανω στον Οτε ,δεν εχουν  δικο τους δικτυο και εχουν συμφωνησει πως θα γινεται η χρηση του δικτυου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:Ισχυει αυτο και σε ποιο βαθμο??Ηδη καποιοι οπως ο jkoukos εχουν απαντησει τι ισχυει.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:Εσυ εχεις κατι να προτεινεις εκτος απο το να κανω τα μαθηματα μου ,να κοιμηθω καλα και να ετοιμασω τη τσαντα μου για το σχολειο τη Δευτερα??

Ενας προηγουμενος χρηστης μου απαντησε οτι μονο vdsl ή καλυτερο ρουτερ ειναι οι επιλογες.Αν αυτο μπορω να κανω,ενταξει απλα πειτε το.Δεν εχω θεμα!

1 ώρα πριν, divo είπε
Στις 11/1/2019 στις 9:53 ΜΜ, riolone είπε

Στη Wind πηγα αναγκαστικα λογω οικονομικης δυσκολιας.Αλλα οταν πρωτοξεκινησα στον ΟΤΕ πριν αρκετα χρονια,η ταχυτητα μου ηταν 6-7 Μbps και σταδιακα με ανεβασαν.Πως να περιμενω χαμηλοτερη ταχυτητα...???Προφανως το λογικο ειναι οτι δεν θα εχω τη ταχυτητα που μου παρεχει ο οτε,αλλα ηταν τεραστια η διαφορα.εχεις την ταχυτητα που επιτρεπει το υπαρχων δυκτιο χαλκου απο το αστικο κεντρο. ο οτε δινει μεγαλυτερες ταχυτητες λογο κατασκευης δικης του καμπινας. Και ουσιαστικα σου δινει vdsl  εως 24.

Πριν παω στη Wind ,πηρα για προσφορες τη Vodafone στο κεντρο εξυπηρετησης και τη Wind και ελεγαν οτι δεν ξερουν για τη ταχυτητα.Ο υπαλληλος της Wind στο καταστημα τα ιδια.Πηρα ενα συγγενη μου που ασχολειται και αυτος δεν μπορουσε να μου απαντησει συγκεκριμενα.Διαβασα οδηγους απο την ΕΕΤΤ παλι αοριστα πραγματα(δεν ξερω αν εχει κατι πιο συγκεκριμενο ειδικα για αυτο το προβλημα,να δινει ο οτε adsl απο καμπινα και οι αλλοι οχι)Ποσο ψαξιμο να κανω πια???Φυσικα ,τωρα ,μετα τη συνδεση κατεληξα εδω στο forum, να ρωταω εσας.Εχεις δικιο!

πολυ σωστα στα ειπαν. κανεις δεν ξερει τι ταχυτητα θα παρεις με χελκο απο ΑΚ

1.Η Wind εχει υποχρεωση να με βαλει σε καμπινα ,αν της το ζητησω???Υπαρχει πουθενα σε καποιο νομο ή αλλου ???Γιατι στο τηλεφωνο μπορουν να μου πουν οτι δεν επιτρεπεται.Αν ειναι μονο οικονομικοι οι λογοι,αυτο ειναι προβλημα της Wind και σε βαρος μου  δεν θα πρεπει να το επικαλουνται κανονικα.

Δεν εχει καμια υποχρεωση να σε βαλει σε καμπινα. ουτε καν δικη της, ποσο μαλιστα σε αλλον

2.Μονο σε καμπινα της Wind γινεται να με βαλουν ή μπορει να γινει και με εκμισθωση χρησης απο πλευρας οτε ???Εχει καποια σχεση και στη περιπτωση μου αυτο που αναφερει η ΕΕΤΤ https://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/Electronic_Communications/Telecoms/LocalNetworkAccess/FAQS/  ??? Μπορει να σε βαλει με προφιλ 24αρι αν τους πριξεις αλλα πραγμα δυσκολο

3.Αναφερεις οτι εχεις δει Wind σε καμπινα χωρις να ειναι vdsl.Η φορητοτητα αριθμου τι σημαινει ακριβως??? μεταφορα απο τον ενα παροχο σε αλλον Αν σημαινει οτι για το συγκεκριμενο σταθερο τηλεφωνο οσον αφορα τη  παροχη ιντερνετ ,αυτη γινεται απο καμπινα,λογικα ο οτε δεν  θα μπορουσε να αρνηθει στη Wind να συνεχισει την ιδια παροχη ,αφου ουσιαστικα δεν διακοπτεται η συνδεση και γινεται απλα διαδοχη.Αντιστοιχα ,η Wind ουτε αυτη θα ειχε προβλημα γιατι δεν θα επρεπε να ψαξει καμπινα να με βαλει και να πει ,ας πουμε,μονο για τις συνδεσεις vdsl χρησιμοποιειται η καμπινα,οποτε δεν υπαρχει δυνατοτητα να μπω και γω. Για να σε βαλει σε καμπινα πρεπει να πληρωσει τον οτε μια και ειναι δικη του η καμπινα. Ο μονος λογος που θα σεβαζανε οποσδηποτε ηταν να ειχεσ vdsl

Οκ!Ευχαριστω πολυ

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...