manolis940 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Στις 11/1/2019 στις 11:19 ΠΜ, Giwrg Mavridis είπε Τροφοδοτικό 500W αλλά από οτι μου είπαν σε άλλο forum που είχα στείλει και φωτό μου είπαν και αυτό μάπα είναι. Εάν πάω σε rx580 που σίγουρα εκεί θα πάω ρέπει αλλάξω και κουτί, μπορείς να μου προτεινεις κάποιο τίμιο στο 50αρι; Τελικά η rx580 + κουτί κοστίζει όσο η 1060(275) Την έχω δει και το παιδί δεν στέλνει με αντικαταβολή όπως με βολεύει εμένα και δεν είμαι και Θεσσαλονίκη. Επίσης είναι oc όποτε φοβάμαι μην χρειαστώ περισσότερα Watt. Μια αναβάθμιση πρέπει να γίνεται σωστά. Αν το τροφοδοτικό σου δεν τραβάει πλέον ή αν είναι κακής ποιότητας πρέπει να αλλαχτεί. Θα μείνεις πίσω σε υλικό για το τροφοδοτικό ; Θα ρισκάρεις να βάλεις καινούργια πράγματα σε κακό τροφοδοτικό ; Είναι μέγα λάθος και είναι επικίνδυνο να πάει κάτι στραβά. Για μένα ένα τροφοδοτικό καλής ποιότητας ( μην κοιτάς μόνο watt ) με πολλά καλώδια για να σου δίνουν αρκετές επιλογές και extra το future του semi-modular για να μπορείς να βάλεις μόνο τα απαραίτητα καλώδια και να μην πιάνουν χώρο στο pc σου χαλώντας την αισθητική αλλά και το airflow, είναι απαραίτητο. Να προσθέσω ακόμη ότι η NVIDIA και η AMD είναι προ των πυλών να φέρουν νέες κάρτες στην αγορά το οποίο για εμένα προσωπικά με κάνει να σκέφτομαι τα εξής: Θα φέρει επιτέλους η AMD μια νέα κάρτα γραφικών που να μπορεί να υποστηρίξει ultrawide στα 75Hz ? Έρχονται νέες κάρτες, άρα δεν θα πέσουν οι τιμές έστω στις παλιές ? Προσωπικά δεν θα έκανα ούτε καν την αγορά του τροφοδοτικού τώρα. Αν μπορείς ακόμη και παίζεις τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν περίμενε λίγο να βγουν οι νέες κάρτες, αν μπορείς περίμενε ακόμη 1 με 2 μήνες μιας και μέχρι να τις φέρουν αρκετά καταστήματα οι τιμές θα είναι στον θεό και μετά έλα ξανά εδώ. Τέλος πιστεύω πως πραγματικά αξίζει να περιμένεις, διότι αν η AMD όντως φέρει κάποιο διαμάντι στην αγορά θα σου δώσει την δυνατότητα να αξιοποιήσεις το freesync στην ultra-wide σου. Αν πας σε NVIDIA θα πρέπει να πάρεις οθόνη με GSYNC το οποίο αυτομάτως σημαίνει πολύ ακριβότερη οθόνη με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά δες πόσο κοστίζουν ultra- wide με GSYNC https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/681619_681643/G-Sync-UltraWide.html?o=ultrawide+monitor&order_by=pricevat&order_dir=asc
Giwrg Mavridis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2019 4 ώρες πριν, manolis940 είπε Μια αναβάθμιση πρέπει να γίνεται σωστά. Αν το τροφοδοτικό σου δεν τραβάει πλέον ή αν είναι κακής ποιότητας πρέπει να αλλαχτεί. Θα μείνεις πίσω σε υλικό για το τροφοδοτικό ; Θα ρισκάρεις να βάλεις καινούργια πράγματα σε κακό τροφοδοτικό ; Είναι μέγα λάθος και είναι επικίνδυνο να πάει κάτι στραβά. Για μένα ένα τροφοδοτικό καλής ποιότητας ( μην κοιτάς μόνο watt ) με πολλά καλώδια για να σου δίνουν αρκετές επιλογές και extra το future του semi-modular για να μπορείς να βάλεις μόνο τα απαραίτητα καλώδια και να μην πιάνουν χώρο στο pc σου χαλώντας την αισθητική αλλά και το airflow, είναι απαραίτητο. Να προσθέσω ακόμη ότι η NVIDIA και η AMD είναι προ των πυλών να φέρουν νέες κάρτες στην αγορά το οποίο για εμένα προσωπικά με κάνει να σκέφτομαι τα εξής: Θα φέρει επιτέλους η AMD μια νέα κάρτα γραφικών που να μπορεί να υποστηρίξει ultrawide στα 75Hz ? Έρχονται νέες κάρτες, άρα δεν θα πέσουν οι τιμές έστω στις παλιές ? Προσωπικά δεν θα έκανα ούτε καν την αγορά του τροφοδοτικού τώρα. Αν μπορείς ακόμη και παίζεις τα παιχνίδια που σε ενδιαφέρουν περίμενε λίγο να βγουν οι νέες κάρτες, αν μπορείς περίμενε ακόμη 1 με 2 μήνες μιας και μέχρι να τις φέρουν αρκετά καταστήματα οι τιμές θα είναι στον θεό και μετά έλα ξανά εδώ. Τέλος πιστεύω πως πραγματικά αξίζει να περιμένεις, διότι αν η AMD όντως φέρει κάποιο διαμάντι στην αγορά θα σου δώσει την δυνατότητα να αξιοποιήσεις το freesync στην ultra-wide σου. Αν πας σε NVIDIA θα πρέπει να πάρεις οθόνη με GSYNC το οποίο αυτομάτως σημαίνει πολύ ακριβότερη οθόνη με τα ίδια χαρακτηριστικά. Ενδεικτικά δες πόσο κοστίζουν ultra- wide με GSYNC https://www.skroutz.gr/c/43/othones-upologiston/f/681619_681643/G-Sync-UltraWide.html?o=ultrawide+monitor&order_by=pricevat&order_dir=asc το ξερω το εχω ψαξει πολυ με το gyscn για αυτο αποφασισα και amd καρτα. ωστοσο γιατι δεν υποστηριζει utrawide στα 75Hz η AMD αφου υπαρχουν οθονες με freesync στα 75Hz οπως αυτη που κοιταω; την αναβαθμιση εετσι και αλλιως θα την εκανε σε ενα μηνα οποτε τωρα μπορει να περιμενω 1 επιπλεον εαν συμβει αυτο που λες. και το τροφοδοτικο δεν το ξερω για αυτο δεν ξερω και τι ποιοτητας ειναι μονο απο φωτογραφιες καταλαβαν καποια παιδια ποσα watt ειναι και υπεθεσαν οτι λογω ολου του συστηματος δεν πρεπει να ειναι και πολυ αξιοπιστο!
manolis940 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Δεν είναι ότι δεν θα τρέξει η 580 μια ultrawide στα 75Hz αλλά πολύ πιθανών να πρέπει να κάνεις συμβιβασμό με τα γραφικά. Πχ θα κόψεις κάποια όπως για παράδειγμα Motion Blur ή θα κατεβάσεις το anisotropic απ τα 16x στα 8x. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό κατά την κρίση μου βέβαια. Κάποιες ρυθμίσεις στα γραφικά είναι όντως βαριές γι αυτά που προσφέρουν ή καμιά φορά και στο online gaming όπως το PUBG κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τα αποτελέσματα που έδωσε σε προηγούμενο post ο @Arkin αν κάνω λάθος ας με διορθώσει αλλά είναι στις ultra ρυθμίσεις. Όσον αφορά το τροφοδοτικό σου. Βγάλε το μια φωτογραφία και δώσε το εδώ. Αν και δεν ξέρω πολλά από τροφοδοτικό κάποιος εδώ θα μπορεί να σου δώσει τα φώτα του. Για να πας σε 580 να ξέρεις ότι θες ένα καλώδιο των 8pin διαθέσιμο και ένα των 6pin. Τα έχεις ; Αν όχι πρέπει πιθανών να πας σε άλλο. Τέλος η 580 αυτή την στιγμή δεν αξίζει με λίγα παραπάνω πας στην 590! Όχι ότι έχουν τις τρελές διαφορές αλλά τουλάχιστον δεν έχουν τρελή διαφορά στην τιμή τιμή skroutz 580 τιμή skroutz 590 Στα specs θα δούμε επίσης ότι και οι δύο έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ρεύματος(500W προτείνουν με τα καλώδια που ανέφερα παραπάνω) και έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος οπότε αν χωράει η μια χωράει και η άλλη. specs 580 specs 590 Δες στον πάτο! Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από manolis940 1
Giwrg Mavridis Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) Spoiler Spoiler 3 ώρες πριν, manolis940 είπε Δεν είναι ότι δεν θα τρέξει η 580 μια ultrawide στα 75Hz αλλά πολύ πιθανών να πρέπει να κάνεις συμβιβασμό με τα γραφικά. Πχ θα κόψεις κάποια όπως για παράδειγμα Motion Blur ή θα κατεβάσεις το anisotropic απ τα 16x στα 8x. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό κατά την κρίση μου βέβαια. Κάποιες ρυθμίσεις στα γραφικά είναι όντως βαριές γι αυτά που προσφέρουν ή καμιά φορά και στο online gaming όπως το PUBG κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Τα αποτελέσματα που έδωσε σε προηγούμενο post ο @Arkin αν κάνω λάθος ας με διορθώσει αλλά είναι στις ultra ρυθμίσεις. Όσον αφορά το τροφοδοτικό σου. Βγάλε το μια φωτογραφία και δώσε το εδώ. Αν και δεν ξέρω πολλά από τροφοδοτικό κάποιος εδώ θα μπορεί να σου δώσει τα φώτα του. Για να πας σε 580 να ξέρεις ότι θες ένα καλώδιο των 8pin διαθέσιμο και ένα των 6pin. Τα έχεις ; Αν όχι πρέπει πιθανών να πας σε άλλο. Τέλος η 580 αυτή την στιγμή δεν αξίζει με λίγα παραπάνω πας στην 590! Όχι ότι έχουν τις τρελές διαφορές αλλά τουλάχιστον δεν έχουν τρελή διαφορά στην τιμή τιμή skroutz 580 τιμή skroutz 590 Στα specs θα δούμε επίσης ότι και οι δύο έχουν τις ίδιες απαιτήσεις ρεύματος(500W προτείνουν με τα καλώδια που ανέφερα παραπάνω) και έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος οπότε αν χωράει η μια χωράει και η άλλη. specs 580 specs 590 Δες στον πάτο! Ναι κατάλαβα εάν σε ένα μήνα πέσουν οι τιμές θα δω τι θα πάρω, λογικά θα πάω σε 590. Δεν έχω πρόβλημα να ρίξω γραφικά ποσό μάλλον αν όπως είπες κάνουν περισσότερο κακό από οτι κακό . Απλά θέλω με όσα λιγότερα χρήματα να κανω την δουλεια μου σε τίμια FPS οχι τρέλα πράγματα και μικρολεπτομέρειες δεν με ενδιαφέρουν. Δεν νομίζω να έχει νόημα το τροφοδοτικό, λέω να πάω σε ένα τέτοιο για να κρατήσει και μελλοντικά oc: https://www.skroutz.gr/s/10885435/EVGA-650-BQ.html?keyphrase=EVGA+650+BQ νομίζω εσυ ανάφερες οτι δεν θέλω να βάλω κακό τροφοδοτικό σε καλό σύστημα όποτε λέω να πάω σ αυτό να είμαι σίγουρος. Spoiler Spoiler Τώρα που είδα και την 590 οι διάφορες την 580 είναι πολύ μικρές και σε κάποια παιχνίδια η 580 ξεπερνάει την 590 ελάχιστο βέβαια. Και ρωτάω εάν πάω στην κανονική 580 με 225 και οχι την νίτρο η διαφορά χρήματα θα είναι 75 ευρώ, τότε αξίζει το 75αρι για λίγα FPS; ή έχει και αλλά πλεονεκτήματα η 590 που πρέπει να με ενδιαφέρουν; (Όπως είπαν δεν με νοιάζουν οι λεπτομέρειε, πιο πολύ σχέση ποιότητας-τιμής) Επεξ/σία 13 Ιανουαρίου 2019 από Giwrg Mavridis
JoannisV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Giwrg Mavridis είπε Τώρα που είδα και την 590 οι διάφορες την 580 είναι πολύ μικρές και σε κάποια παιχνίδια η 580 ξεπερνάει την 590 ελάχιστο βέβαια. Και ρωτάω εάν πάω στην κανονική 580 με 225 και οχι την νίτρο η διαφορά χρήματα θα είναι 75 ευρώ, τότε αξίζει το 75αρι για λίγα FPS; ή έχει και αλλά πλεονεκτήματα η 590 που πρέπει να με ενδιαφέρουν; (Όπως είπαν δεν με νοιάζουν οι λεπτομέρειε, πιο πολύ σχέση ποιότητας-τιμής) Άποψη μου είναι πως η 590 είναι τραγική κάρτα και δεν έπρεπε να υπάρχει. Μπορεί να έχει κάποια fps παραπάνω από την 580 (και μιλάμε για ένα 5% στην καλύτερη και πολύ σπάνια) αλλά με τι κόστος; Δείτε κατανάλωση σε 580 και 590. Βέβαια, μπορεί εσένα ή κάποιον άλλο να μην σε ενδιαφέρει αυτό (και στην τελική ίσως να μην είναι πάρα πολλά λεφτά στο ρεύμα, αυτό εξαρτάται όμως πάντα από το σπίτι και την υπόλοιπη κατανάλωση). Λάβε ακόμα υπόψη όμως πως η κάρτα θα ζεσταίνεται αρκετά περισσότερο (όχι ότι μια καλή υλοποίηση δεν κάνει δουλειά και πάλι όμως ζεσταίνεται αρκετά), τον χειμώνα δεν θα σε πειράζει όμως αν έχεις τον πύργο πάνω στο γραφείο αγκαλιά Επίσης ούτε στην Nitro+ Special Edition θα πήγαινα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, και στις δύο περιπτώσεις απλά έχει γίνει OC στην 580 για μερικά (ελάχιστα) fps παραπάνω και συγκρίνοντας τα μοντέλα με κριτήριο την απόδοση/watt αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την διαφορά στην τιμή βλέπουμε πως λίγο αξίζει. Παρόλα αυτά, αν η special edition έχει μικρή διαφορά τιμής (5-10ε) από την απλή Nitro+ 580 μπορείς να την πάρεις και να κάνεις ένα απλό undervolt και να φτιάξει η κατάσταση. Από την 590 θα έμενα μακριά. Τέλος, παρόλο που ψιλοπροτιμώ AMD, αυτή την στιγμή -μιας και αύριο η Nvidia ξεκλειδώνει το freesync στις κάρτες της- (περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το αυριανό update) οφείλω να ομολογήσω πως μία 1070 μεταχειρισμένη στα 280-320ε (αν σκόπευες να φτάσεις σε τόσα λεφτά) θα είναι ίσως η καλύτερη σου επιλογή για το budget. Έχει κατανάλωση λιγότερη από την 580 και τρομερά μεγαλύτερη απόδοση (επομένως για την ανάλυση σου θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο πριν χρειαστείς αναβάθμιση). Αν το freesync όντως δουλεύει απροβλημάτιστα από αύριο σε nvidia η συγκεκριμένη θα είναι μία πολύ καλή επιλογή, ωστόσο μιας και μιλάμε για μεταχειρισμένη (οι καινούριες είναι πολύ πιο ακριβές) θα χρειαστεί ψάξιμο. (Προσωπικά η ΔΕΗ είναι κάτι που με "τσούζει" ως φοιτητής που μένει μόνος, με περιορισμένο μηνιαίο budget για αυτό και αναφέρω το παραπάνω ώστε να υπάρχει στα υπόψιν). Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από JoannisV
Giwrg Mavridis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, JoannisV είπε Άποψη μου είναι πως η 590 είναι τραγική κάρτα και δεν έπρεπε να υπάρχει. Μπορεί να έχει κάποια fps παραπάνω από την 580 (και μιλάμε για ένα 5% στην καλύτερη και πολύ σπάνια) αλλά με τι κόστος; Δείτε κατανάλωση σε 580 και 590. Βέβαια, μπορεί εσένα ή κάποιον άλλο να μην σε ενδιαφέρει αυτό (και στην τελική ίσως να μην είναι πάρα πολλά λεφτά στο ρεύμα, αυτό εξαρτάται όμως πάντα από το σπίτι και την υπόλοιπη κατανάλωση). Λάβε ακόμα υπόψη όμως πως η κάρτα θα ζεσταίνεται αρκετά περισσότερο (όχι ότι μια καλή υλοποίηση δεν κάνει δουλειά και πάλι όμως ζεσταίνεται αρκετά), τον χειμώνα δεν θα σε πειράζει όμως αν έχεις τον πύργο πάνω στο γραφείο αγκαλιά Επίσης ούτε στην Nitro+ Special Edition θα πήγαινα για τον ίδιο ακριβώς λόγο, και στις δύο περιπτώσεις απλά έχει γίνει OC στην 580 για μερικά (ελάχιστα) fps παραπάνω και συγκρίνοντας τα μοντέλα με κριτήριο την απόδοση/watt αλλά και λαμβάνοντας υπόψη την διαφορά στην τιμή βλέπουμε πως λίγο αξίζει. Παρόλα αυτά, αν η special edition έχει μικρή διαφορά τιμής (5-10ε) από την απλή Nitro+ 580 μπορείς να την πάρεις και να κάνεις ένα απλό undervolt και να φτιάξει η κατάσταση. Από την 590 θα έμενα μακριά. Τέλος, παρόλο που ψιλοπροτιμώ AMD, αυτή την στιγμή -μιας και αύριο η Nvidia ξεκλειδώνει το freesync στις κάρτες της- (περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το αυριανό update) οφείλω να ομολογήσω πως μία 1070 μεταχειρισμένη στα 280-320ε (αν σκόπευες να φτάσεις σε τόσα λεφτά) θα είναι ίσως η καλύτερη σου επιλογή για το budget. Έχει κατανάλωση λιγότερη από την 580 και τρομερά μεγαλύτερη απόδοση (επομένως για την ανάλυση σου θα σου κρατήσει πολύ περισσότερο πριν χρειαστείς αναβάθμιση). Αν το freesync όντως δουλεύει απροβλημάτιστα από αύριο σε nvidia η συγκεκριμένη θα είναι μία πολύ καλή επιλογή, ωστόσο μιας και μιλάμε για μεταχειρισμένη (οι καινούριες είναι πολύ πιο ακριβές) θα χρειαστεί ψάξιμο. (Προσωπικά η ΔΕΗ είναι κάτι που με "τσούζει" ως φοιτητής που μένει μόνος, με περιορισμένο μηνιαίο budget για αυτό και αναφέρω το παραπάνω ώστε να υπάρχει στα υπόψιν). πιστευεις οτι αυτη δεν αξιζει σε σχεση ποιοτητα-τιμης; https://www.bestprice.gr/item/2155065504/gigabyte-radeon-rx-580-8gb-gaming.html
JoannisV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, Giwrg Mavridis είπε πιστευεις οτι αυτη δεν αξιζει σε σχεση ποιοτητα-τιμης; https://www.bestprice.gr/item/2155065504/gigabyte-radeon-rx-580-8gb-gaming.html Για εμένα αν είναι να πληρώσεις 250+ για 580 καλύτερα πήγαινε στο Πλαίσιο και πάρε την πολύ καλύτερη υλοποίηση της Sapphire (όπως έχει ειπωθεί ήδη) και 2 παιχνίδια δώρο (διαλέγεις ανάμεσα σε 3 που δίνει η AMD με το promo της) τα οποία αν δεν σου αρέσουν πουλάς άνετα έναντι 25ε έκαστος (και ίσως φτάνουν και παραπάνω) και έτσι πας στα 220ε που είναι μία πιο φυσιολογική τιμή. (επίσης έχεις εγγύηση Πλαισίου που γενικά την θεωρώ πιο αξιόπιστη). Αυτό ή αν βγάλει το amazon καμία προσφορά (βγάζει αρκετά συχνά τώρα τελευταία και δίνει και τα παιχνίδια μαζί). Εγώ αυτή την στιγμή είμαι με την 470 και σκέφτομαι να αλλάξω οθόνη και μαζί και κάρτα. Πιθανόν αν κάνω την αλλαγή να κινηθώ και εγώ σε 580 (ή την 1070 αν την βρω σε καλή τιμή). Γενικά όμως κοιτάω κυρίως μεταχειρισμένα GPU (είτε εδώ, είτε σε ebay) μιας και οι τιμές είναι αρκετά πιο χαμηλές αλλά αν δεν το ψάξεις καλά μπορεί να έχεις θέματα. Συνοπτικά: πιστεύω πως μία "δίκαια" τιμή για 580 8gb είναι τα 200-230 (καινούρια) και 180-210 μεταχειρισμένη. Του Πλαισίου η προσφορά την φέρνει στα 220 αν πουλήσεις τα παιχνίδια (και τα πουλάς σχετικά εύκολα μιας και είναι ΑΑΑ τίτλοι). edit: Επίσης το αναφέρω μιας και είδα ποιο μόνιτορ σκέφτεσαι να πάρεις. Αυτό το μόνιτορ έχει ακριβώς το ίδιο πάνελ με αυτό που θες (ίδια ανάλυση, μέγεθος, χρώματα κτλ) απλά έχει άλλο σχεδιασμό και λιγότερες θύρες (2 hdmi σε αντίθεση με το άλλο) ταυτόχρονα όμως κοστίζει και 40ε λιγότερα (ή ~20%) που δεν είναι διόλου λίγα. Μπορείς έτσι πηγαίνοντας σε αυτό να δώσεις τα λεφτά της διαφοράς κάπου αλλού! Επεξ/σία 14 Ιανουαρίου 2019 από JoannisV
Giwrg Mavridis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 3 ώρες πριν, JoannisV είπε Για εμένα αν είναι να πληρώσεις 250+ για 580 καλύτερα πήγαινε στο Πλαίσιο και πάρε την πολύ καλύτερη υλοποίηση της Sapphire (όπως έχει ειπωθεί ήδη) και 2 παιχνίδια δώρο (διαλέγεις ανάμεσα σε 3 που δίνει η AMD με το promo της) τα οποία αν δεν σου αρέσουν πουλάς άνετα έναντι 25ε έκαστος (και ίσως φτάνουν και παραπάνω) και έτσι πας στα 220ε που είναι μία πιο φυσιολογική τιμή. (επίσης έχεις εγγύηση Πλαισίου που γενικά την θεωρώ πιο αξιόπιστη). Αυτό ή αν βγάλει το amazon καμία προσφορά (βγάζει αρκετά συχνά τώρα τελευταία και δίνει και τα παιχνίδια μαζί). Εγώ αυτή την στιγμή είμαι με την 470 και σκέφτομαι να αλλάξω οθόνη και μαζί και κάρτα. Πιθανόν αν κάνω την αλλαγή να κινηθώ και εγώ σε 580 (ή την 1070 αν την βρω σε καλή τιμή). Γενικά όμως κοιτάω κυρίως μεταχειρισμένα GPU (είτε εδώ, είτε σε ebay) μιας και οι τιμές είναι αρκετά πιο χαμηλές αλλά αν δεν το ψάξεις καλά μπορεί να έχεις θέματα. Συνοπτικά: πιστεύω πως μία "δίκαια" τιμή για 580 8gb είναι τα 200-230 (καινούρια) και 180-210 μεταχειρισμένη. Του Πλαισίου η προσφορά την φέρνει στα 220 αν πουλήσεις τα παιχνίδια (και τα πουλάς σχετικά εύκολα μιας και είναι ΑΑΑ τίτλοι). edit: Επίσης το αναφέρω μιας και είδα ποιο μόνιτορ σκέφτεσαι να πάρεις. Αυτό το μόνιτορ έχει ακριβώς το ίδιο πάνελ με αυτό που θες (ίδια ανάλυση, μέγεθος, χρώματα κτλ) απλά έχει άλλο σχεδιασμό και λιγότερες θύρες (2 hdmi σε αντίθεση με το άλλο) ταυτόχρονα όμως κοστίζει και 40ε λιγότερα (ή ~20%) που δεν είναι διόλου λίγα. Μπορείς έτσι πηγαίνοντας σε αυτό να δώσεις τα λεφτά της διαφοράς κάπου αλλού! Σε ευχαριστώ πολύ, ίσως η πιο βοηθητική απάντηση που έχω λάβει! Για την οθόνη το ειδα οτι υπάρχει μια παρόμοια αλλά έχει λίγες πληροφορίες στα ελληνικά site και το site της lg είναι πολύ μπερδεμένο δεν βρήκα τπτ, ευχαριστώ για την επιβεβαιώση(πως οι οθόνες είναι ίδιες) με την αλλαγή όμως ήξερα σίγουρα πως μπορ να βγάλω την βάση και με ποια επιτοίχια να την κολλήσω στον τοίχο μ αυτήν θα διαφέρει; Επίσης για την κάρτα άκουσα πολλούς για πλαίσια και τις προσφορές του αλλά δεν έχω βρει τίποτα στο site! εάν σου είναι εύκολα στείλε αν μπορείς καποιο λινκ. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου
JoannisV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Giwrg Mavridis είπε Σε ευχαριστώ πολύ, ίσως η πιο βοηθητική απάντηση που έχω λάβει! Για την οθόνη το ειδα οτι υπάρχει μια παρόμοια αλλά έχει λίγες πληροφορίες στα ελληνικά site και το site της lg είναι πολύ μπερδεμένο δεν βρήκα τπτ, ευχαριστώ για την επιβεβαιώση(πως οι οθόνες είναι ίδιες) με την αλλαγή όμως ήξερα σίγουρα πως μπορ να βγάλω την βάση και με ποια επιτοίχια να την κολλήσω στον τοίχο μ αυτήν θα διαφέρει; Επίσης για την κάρτα άκουσα πολλούς για πλαίσια και τις προσφορές του αλλά δεν έχω βρει τίποτα στο site! εάν σου είναι εύκολα στείλε αν μπορείς καποιο λινκ. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου Το λινκ το είχα παραθέσει ήδη (αν πατούσες πάνω στο Πλαίσιo :P): https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-VGA-RADEON-RX-580-NITRO-8GB-11265-01-20G.htm Όσο για την οθόνη, αυτό που ζητάς λέγεται Vesa mount και ναι έχει. Αν δεις στις πληροφορίες στο site της LG αλλά και στις φωτογραφίες της οθόνης υπάρχουν τρύπες για στήριξη vesa. Άποψη μου είναι πως καλά θα κάνεις να πάρεις vesa γιατί μιας και έχω δει την οθόνη (σκεφτόμουν να την αγοράσω και εγώ) φαίνεται λίγο "κοντή" (αν έρχεσαι από 24+ 19:6 οθόνη ίσως το δεις και εσύ αυτό που εννοώ) και με την vesa θα μπορείς να το φτιάξεις εύκολα αυτό φέρνοντας την στο ύψος των ματιών σου. [/spoler] Ουσιαστικά είναι ακριβώς η ίδια οθόνη απλά η "gaming" έχει λίγο πιο "κομψά" σχεδιασμένο κουτί (προσωπικά μικρή διαφορά βλέπω μιας και τα περιθώρια στην άκρη είναι τα ίδια και αυτά είναι που ουσιαστικά θα βλέπει το μάτι σου), δεν έχει usb hub (σιγά την χρησιμότητα) και display port (για την ανάλυση της όμως το hdmi κάνει μια χαρά την δουλειά του).
Giwrg Mavridis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, JoannisV είπε Το λινκ το είχα παραθέσει ήδη (αν πατούσες πάνω στο Πλαίσιo :P): https://www.plaisio.gr/anavathmisi-diktia/anavathmisi/vga-kartes-grafikwn/Sapphire-VGA-RADEON-RX-580-NITRO-8GB-11265-01-20G.htm Όσο για την οθόνη, αυτό που ζητάς λέγεται Vesa mount και ναι έχει. Αν δεις στις πληροφορίες στο site της LG αλλά και στις φωτογραφίες της οθόνης υπάρχουν τρύπες για στήριξη vesa. Άποψη μου είναι πως καλά θα κάνεις να πάρεις vesa γιατί μιας και έχω δει την οθόνη (σκεφτόμουν να την αγοράσω και εγώ) φαίνεται λίγο "κοντή" (αν έρχεσαι από 24+ 19:6 οθόνη ίσως το δεις και εσύ αυτό που εννοώ) και με την vesa θα μπορείς να το φτιάξεις εύκολα αυτό φέρνοντας την στο ύψος των ματιών σου. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου [/spoler] Ουσιαστικά είναι ακριβώς η ίδια οθόνη απλά η "gaming" έχει λίγο πιο "κομψά" σχεδιασμένο κουτί (προσωπικά μικρή διαφορά βλέπω μιας και τα περιθώρια στην άκρη είναι τα ίδια και αυτά είναι που ουσιαστικά θα βλέπει το μάτι σου), δεν έχει usb hub (σιγά την χρησιμότητα) και display port (για την ανάλυση της όμως το hdmi κάνει μια χαρά την δουλειά του). Ναι και επίσης αυτό που χωρίζει βασικά αυτή με την άλλη είναι η σταθερή βάση που αυτή δεν έχει; Όμως βγαίνει ολοκληρωτικά έτσι; Όσο για την κάρτα εάν και την ειδα τα παιχνίδια δεν μπορώ ούτε να τα πουλήσω ούτε θέλω να τα παίξω. Εάν κατέβει η τιμή στο Σκρουτζ θα την πάρω από εκεί. Γιατί όμως έχει τόσο διαφορά με την ποιο φθηνή υλοποίηση, αφού είναι καλή εταιρεία;
JoannisV Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Giwrg Mavridis είπε Ναι και επίσης αυτό που χωρίζει βασικά αυτή με την άλλη είναι η σταθερή βάση που αυτή δεν έχει; Όμως βγαίνει ολοκληρωτικά έτσι; Όσο για την κάρτα εάν και την ειδα τα παιχνίδια δεν μπορώ ούτε να τα πουλήσω ούτε θέλω να τα παίξω. Εάν κατέβει η τιμή στο Σκρουτζ θα την πάρω από εκεί. Γιατί όμως έχει τόσο διαφορά με την ποιο φθηνή υλοποίηση, αφού είναι καλή εταιρεία; Το θέμα δεν είναι η εταιρεία που φτιάχνει την κάρτα, αλλά τι υλικά χρησιμοποιεί και πως γίνεται η παραγωγή. Η gigabyte γενικά φτιάχνει καλά πράματα, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η ποιότητα κατασκευής δεν είναι τόσο καλή όσο της Sapphire (που θεωρείται top). Η gigabyte όμως έχει και αυτή που θεωρείται πιο high end και καλύτερη υλοποίηση για πιο "ψαγμένους" χρήστες (και πάλι Sapphire θα πρότεινα, δαγκωτό). Τι σημαίνει όμως αυτό; 1) Γενικά όχι πολλά. Μην σε τρομάζει η "χειρότερη" υλοποίηση, την δουλειά σου θα την κάνεις κανονικά. 2) Η καλύτερη υλοποίηση είναι πιο προσεγμένη και καλύτερα χρονισμένη out of the box, αν όμως γενικά ξέρεις έστω και τα βασικά για OC (που τα μαθαίνεις σε 1 ώρα στο youtube) αυτό δεν σου είναι θέμα. 3) Η καλύτερη υλοποίηση συνήθως έχει καλύτερη ψύξη και δεν έχει θέματα θορύβου όπως coil whine ή ανεμιστήρες (ίσως η βασικότερη διαφορά). 4) Μακροχρόνια η καλύτερη υλοποίηση έχει λιγότερες πιθανότητες να σου εμφανίσει προβλήματα. Το ποια είναι καλή υλοποίηση ξαναλέω δεν έχει σχέση με την εταιρεία που φτιάχνει την κάρτα αλλά με την ίδια την κάρτα και την εμπειρία που έχουν οι αγοραστές με αυτή. Μπορεί πχ. το επόμενο προϊόν της Sapphire να έχει θέματα, θα μαζευτεί feedback στα φόρουμ παγκοσμίως και άσχημα reviews και τελικώς θα φανεί/"ακουστεί". Με άλλα λόγια διάβασε feedback στο άμαζον για την μεν και την δε και θα καταλάβεις Όσο για τα παιχνίδια καταλαβαίνω αν δεν θες να μπαίνεις σε διαδικασίες πώλησης, ωστόσο σε ενημερώνω πως είναι σε ψηφιακή μορφή (παίρνεις κωδικούς από Πλαίσιο και AMD) επομένως μπορείς πολύ εύκολα να τα δώσεις και να πληρωθείς μέσω paypal/τράπεζας χωρίς καν να συναντηθείς με τον αγοραστή. Και πάλι όμως σε καταλαβαίνω αν δεν έχεις όρεξη να μπεις στην διαδικασία. Στις υπόλοιπες τιμές δύσκολα θα έλεγα πως η 580 είναι value for money, ωστόσο μην ξεχνάς πως το value είναι άλλο για εμένα και άλλο για εσένα που μπορεί να την βιάζεσαι. Ρίχνε πάντως και καμιά ματιά στις αγγελίες εδώ, νομίζω βγαίνουν κάποια κομμάτια για 200-220 ευρώ με υπόλοιπο εγγύησης. Αν ο πωλητής έχει καλό feedback είναι μία λύση! Επεξ/σία 15 Ιανουαρίου 2019 από JoannisV
Giwrg Mavridis Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Ιανουαρίου 2019 19 ώρες πριν, JoannisV είπε Το θέμα δεν είναι η εταιρεία που φτιάχνει την κάρτα, αλλά τι υλικά χρησιμοποιεί και πως γίνεται η παραγωγή. Η gigabyte γενικά φτιάχνει καλά πράματα, απλά στην συγκεκριμένη περίπτωση η ποιότητα κατασκευής δεν είναι τόσο καλή όσο της Sapphire (που θεωρείται top). Η gigabyte όμως έχει και αυτή που θεωρείται πιο high end και καλύτερη υλοποίηση για πιο "ψαγμένους" χρήστες (και πάλι Sapphire θα πρότεινα, δαγκωτό). Τι σημαίνει όμως αυτό; 1) Γενικά όχι πολλά. Μην σε τρομάζει η "χειρότερη" υλοποίηση, την δουλειά σου θα την κάνεις κανονικά. 2) Η καλύτερη υλοποίηση είναι πιο προσεγμένη και καλύτερα χρονισμένη out of the box, αν όμως γενικά ξέρεις έστω και τα βασικά για OC (που τα μαθαίνεις σε 1 ώρα στο youtube) αυτό δεν σου είναι θέμα. 3) Η καλύτερη υλοποίηση συνήθως έχει καλύτερη ψύξη και δεν έχει θέματα θορύβου όπως coil whine ή ανεμιστήρες (ίσως η βασικότερη διαφορά). 4) Μακροχρόνια η καλύτερη υλοποίηση έχει λιγότερες πιθανότητες να σου εμφανίσει προβλήματα. Το ποια είναι καλή υλοποίηση ξαναλέω δεν έχει σχέση με την εταιρεία που φτιάχνει την κάρτα αλλά με την ίδια την κάρτα και την εμπειρία που έχουν οι αγοραστές με αυτή. Μπορεί πχ. το επόμενο προϊόν της Sapphire να έχει θέματα, θα μαζευτεί feedback στα φόρουμ παγκοσμίως και άσχημα reviews και τελικώς θα φανεί/"ακουστεί". Με άλλα λόγια διάβασε feedback στο άμαζον για την μεν και την δε και θα καταλάβεις Όσο για τα παιχνίδια καταλαβαίνω αν δεν θες να μπαίνεις σε διαδικασίες πώλησης, ωστόσο σε ενημερώνω πως είναι σε ψηφιακή μορφή (παίρνεις κωδικούς από Πλαίσιο και AMD) επομένως μπορείς πολύ εύκολα να τα δώσεις και να πληρωθείς μέσω paypal/τράπεζας χωρίς καν να συναντηθείς με τον αγοραστή. Και πάλι όμως σε καταλαβαίνω αν δεν έχεις όρεξη να μπεις στην διαδικασία. Στις υπόλοιπες τιμές δύσκολα θα έλεγα πως η 580 είναι value for money, ωστόσο μην ξεχνάς πως το value είναι άλλο για εμένα και άλλο για εσένα που μπορεί να την βιάζεσαι. Ρίχνε πάντως και καμιά ματιά στις αγγελίες εδώ, νομίζω βγαίνουν κάποια κομμάτια για 200-220 ευρώ με υπόλοιπο εγγύησης. Αν ο πωλητής έχει καλό feedback είναι μία λύση! Ναι και ευχαριστώ που μου έδωσες να καταλάβω το θέμα με τις υλοποιήσεις ίσως το μόνο που με σταματάει από να πάρω την πιο φθηνή υλοποίησης είναι το θέμα με το oc τα αλλά δεν με πειράζουν πολύ; Πιστεύεις θα υπάρξει διαφορά με το oc σε τέτοια κάρτα; Επίσης δεν νομίζω να χρειαστώ μεταχειρισμένη γιατί η τιμή πέφτει και από την nitro+ Όποτε μάλλον θα πάω εκεί. (Δεν έχω paypal ούτε τραπεζικό λογ για αυτό δεν μπορώ να πουλήσω τα games)
JoannisV Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 6 ώρες πριν, Giwrg Mavridis είπε Ναι και ευχαριστώ που μου έδωσες να καταλάβω το θέμα με τις υλοποιήσεις ίσως το μόνο που με σταματάει από να πάρω την πιο φθηνή υλοποίησης είναι το θέμα με το oc τα αλλά δεν με πειράζουν πολύ; Πιστεύεις θα υπάρξει διαφορά με το oc σε τέτοια κάρτα; Επίσης δεν νομίζω να χρειαστώ μεταχειρισμένη γιατί η τιμή πέφτει και από την nitro+ Όποτε μάλλον θα πάω εκεί. (Δεν έχω paypal ούτε τραπεζικό λογ για αυτό δεν μπορώ να πουλήσω τα games) Καλύτερο OC/UV σημαίνει λίγο καλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασίες και όχι τόσο μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, απλά βοηθάει λίγο στη ζωή της κάρτας. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ξαναλέω στον θόρυβο και τις θερμοκρασίες. Που διαφέρουν από κάρτα σε κάρτα και ο μόνος τρόπος να έχεις μια ιδέα είναι να διαβάσεις κριτικές σε Amazon, forums ή reviews. Τέλος πολύ καλή επιλογή είναι και η Sapphire Pulse αντί της Nitro. Ουσιαστικά είναι σχεδόν η ίδια κάρτα με μια μικρή διαφορά στο μέγεθος (είναι λίγο πιο μικρή) αλλά και στην τιμή (συνήθως πιο φθηνή),
Giwrg Mavridis Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 13 ώρες πριν, JoannisV είπε Καλύτερο OC/UV σημαίνει λίγο καλύτερη κατανάλωση και θερμοκρασίες και όχι τόσο μεγάλη διαφορά στις αποδόσεις. Δεν είναι κάτι σπουδαίο, απλά βοηθάει λίγο στη ζωή της κάρτας. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ξαναλέω στον θόρυβο και τις θερμοκρασίες. Που διαφέρουν από κάρτα σε κάρτα και ο μόνος τρόπος να έχεις μια ιδέα είναι να διαβάσεις κριτικές σε Amazon, forums ή reviews. Τέλος πολύ καλή επιλογή είναι και η Sapphire Pulse αντί της Nitro. Ουσιαστικά είναι σχεδόν η ίδια κάρτα με μια μικρή διαφορά στο μέγεθος (είναι λίγο πιο μικρή) αλλά και στην τιμή (συνήθως πιο φθηνή), το pulse σημαίνει οτι έχει κάποιο άλλο χαρακτηριστικό η κάρτα; και επίσης με το plus + τι καλύτερο έχει; γιατί υπάρχει και η νίτρο σκέτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα