Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Ωραια στα bios πατα F7 να σε βγαλει στο advanced mode και δες σε ολες τις καρτελες αν εχει καποια επιλογη για αυτοματο overclock η καποιο boost του επεξεργαστη.Και κλεισε το.Αν χρησιμοποεις το ryzen master γυρισε ολες τις ρυθμισεις στις εργοστασιακες.Μονο απο τα bios θα καθοριζεις ταχυτητες μνημης και επεξεργαστη.

Το game boost υπαρχει μονο στις msi.

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Εκει που λεει Ai tuner overclock τι αλλες επιλογες εχει?εαν πας τις μνημες στα 2100 σου κρασαρει;

Στα 2100 δεν κρασάρει τπτ . Όταν ανοίγω το DOCP τα games κρασάρουν.Μπορεί μετά από 5 λεπτά μπορεί μετά από 6 ώρες.Φίλος σε προηγούμενη απάντηση μου πρότεινε να ανεβάσω το voltage στα 1,37 από 1,35 που είναι τώρα και το δοκιμάζω έτσι.

9 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Νομιζω καμια ωρα ειναι υπεραρκετη. Αν διαβασεις στο διαδυκτιο αλλοι το αφηνουν ωρες ατελειωτες ολη νυχτα κ αλλοι 15 λεπτα. Εγω πρισωπικα δε θα το αφηνα πανω απο μια ωρα. Ελπιζω να χεις καλη ψυκτρα στη cpu γιατι με τα στρεσαρισματα αυτα σηκωνει αρκετες θερμοκρασιες.

Μισή ώρα το άφησα μαξ 70 πήγε. Έχω kraken x62. Δεν έβγαλε κάτι . Τεστάρει και τις μνήμες ταυτόχρονα?

8 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Δεν εχουν προβλημα οι μνημες του.Το battlefiled V για καποιο λογο εχει θεμα οταν μπουσταρει τον επεξεργαστη η μητρικη.Καθε φορα που επαιζα 2 λεπτα κρασαρε ολο το pc.Καλο θα ηταν να κανει και update τα bios γιατι μετα απο το update εστρωσε.

Είναι το πρώτο πράγμα που έκανα όταν έστησα το PC :P

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Παναής είπε

Στα 2100 δεν κρασάρει τπτ . Όταν ανοίγω το DOCP τα games κρασάρουν.Μπορεί μετά από 5 λεπτά μπορεί μετά από 6 ώρες.Φίλος σε προηγούμενη απάντηση μου πρότεινε να ανεβάσω το voltage στα 1,37 από 1,35 που είναι τώρα και το δοκιμάζω έτσι.

Κανε και ενα update στα bios πρωτα μηπως φτιαξει.Δε μου λες μπορεις να κλεισεις το DOCP και να κανεις χειροκινητα το overclock στις μνημες με τα timings που εχει τωρα;

Δημοσ.

Ναι ολα ταυτοχρονα τα τεσταρει για να εισαι σιγουρος. Πιστευω δε θα χεις προβλημα. Σε παιχνιδια ποιο λιγο ζορυ τρωει το συστημα απο οτι σε αυτα τα στρεςς τεστ. 

11 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Δεν εχουν προβλημα οι μνημες του.Το battlefiled V για καποιο λογο εχει θεμα οταν μπουσταρει τον επεξεργαστη η μητρικη.Καθε φορα που επαιζα 2 λεπτα κρασαρε ολο το pc.Καλο θα ηταν να κανει και update τα bios γιατι μετα απο το update εστρωσε.

Αν διαβασεις προηγουμενα ποστς εχει το τελευταιο bios (το οποιο περιλαμβανει agessa 1.0.0.6) κ τρεχωντας memtest με docp profile του πεταξε ερορς. Οποτε κατι παιζει εκει κ χρειαζεται καποια αλλαγη. Προς το παρων αναφερει αφου εβαλε 1.37v ρευμα ολα κομπλε μεχρι τωρα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Κανε και ενα update στα bios πρωτα μηπως φτιαξει.Δε μου λες μπορεις να κλεισεις το DOCP και να κανεις χειροκινητα το overclock στις μνημες με τα timings που εχει τωρα;

Έχω περασμένη την τελευταία έκδοση BIOS.

Λογικά θα γίνεται. Τώρα  τρέχω με DOCP ανοιχτό και 1,37V να δω τι θα κάνει και αν μου ξανακρασάρει θα δοκιμάσω αυτό που πρότεινες.Να βγάλω και καμία φώτο τα νούμερα :P

Δημοσ.
Στις 9/1/2019 στις 11:10 ΜΜ, Tenshi είπε

Παρόμοιο πρόβλημα με την Asus C7H και G.skill 3200C16.Λύθηκε δίνοντας λίγο παραπάνω τάση στις μνήμες (1,37V αντί για 1,35).

UPDATE: 2 μέρες τώρα 15 ώρες σύνολο gaming δε μου κράσαρε . Μάλλον 1,37V στην μνήμη ήταν η λύση.Ευχαριστώ όλους. Αν αλλάξει κάτι θα επανέλθω

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι μετά από μερικές μέρες, από εχθές ΜΟΝΟ στο BF 5 μου κράσαρε μερικές φορές ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν είχα πειράξει τπτ παρά μόνο το voltage στις μνήμες. Έχω απογοητευθεί και σκέφτομαι να ζητήσω αντικατάσταση μνημών.Εντύπωση μου κάνει οτι στο 3rd Μark Firestrike συγκεκριμένα έβγαλα όλα τα τεστ χωρίς κανένα πρόβλημα.Καμμιά ιδέα? Ευχαριστώ προκαταβολικά

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μονο στο battlefield σου κρασαρει;Δοκιμασε και αλλο παιχνιδι.Σου ειχα ξαναπει οτι εμενα μου κρασαρε οταν ειχα ενεργοποιημενο το game boost.Ουσιαστικα αυτο ανεβαζει τα ρολογια του επεξεργαστη αναλογα με τη χρηση.Μολις του εκανα overclock χειροκινητα εστρωσε.Γυρισε τα ολα στις στοκ ρυθμισεις και τρεξε το BF,εαν δε κρασαρει τοτε φταιει το overclock η στις μνημες η στον επεξεργαστη.

Επεξ/σία από LeonV12
Δημοσ.
9 ώρες πριν, Παναής είπε

Επανέρχομαι μετά από μερικές μέρες, από εχθές ΜΟΝΟ στο BF 5 μου κράσαρε μερικές φορές ενώ το προηγούμενο διάστημα δεν είχα πειράξει τπτ παρά μόνο το voltage στις μνήμες. Έχω απογοητευθεί και σκέφτομαι να ζητήσω αντικατάσταση μνημών.Εντύπωση μου κάνει οτι στο 3rd Μark Firestrike συγκεκριμένα έβγαλα όλα τα τεστ χωρίς κανένα πρόβλημα.Καμμιά ιδέα? Ευχαριστώ προκαταβολικά

Να περάσεις το τελευταίο bios της μητρικής(Αν δεν το 'χεις κάνει ήδη) και να κάνεις manual O/C στις RAM. Οι μνήμες είναι πολύ περίεργες, μπορεί να περνάς memtest για ώρες χωρίς error και πάλι να κρασάρεις στα παιχνίδια. To DOCP δεν είναι σαν το XMP της Intel ; Δεν δίνει κι' αυτό ό,τι να 'ναι ρεύματα στα υπόλοιπα ;

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Να περάσεις το τελευταίο bios της μητρικής(Αν δεν το 'χεις κάνει ήδη) και να κάνεις manual O/C στις RAM. Οι μνήμες είναι πολύ περίεργες, μπορεί να περνάς memtest για ώρες χωρίς error και πάλι να κρασάρεις στα παιχνίδια. To DOCP δεν είναι σαν το XMP της Intel ; Δεν δίνει κι' αυτό ό,τι να 'ναι ρεύματα στα υπόλοιπα ;

Έχω περάσει το τελευταίο bios.Έχω ενεργοποιημένο το DOCP ( XMP) με την μόνη διαφορά από 1.35 V το έβαλα 1.37V . Έστρωσε για κανά 10ήμερο . Το μόνο που μένει είνα να κάνω όπως λες manual Ο/C. Τώρα πως θα το κάνω άλλο θέμα :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Παναής είπε

Έχω περάσει το τελευταίο bios.Έχω ενεργοποιημένο το DOCP ( XMP) με την μόνη διαφορά από 1.35 V το έβαλα 1.37V . Έστρωσε για κανά 10ήμερο . Το μόνο που μένει είνα να κάνω όπως λες manual Ο/C. Τώρα πως θα το κάνω άλλο θέμα :P 

Αν θυμαμαι καλα σου ειχα  ξαναγραψει ότι οι μνημες θα επρεπε να παιζουν απλα ενεργοποιώντας το docp. Ποιο Bios εχεις περασμενο το 4207 ή το 4204? Μπορεις να τις δοκιμασεις σε άλλο pc?

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Αν θυμαμαι καλα σου ειχα  ξαναγραψει ότι οι μνημες θα επρεπε να παιζουν απλα ενεργοποιώντας το docp. Ποιο Bios εχεις περασμενο το 4207 ή το 4204? Μπορεις να τις δοκιμασεις σε άλλο pc?

4204 τώρα που το κοίταξα.Τις μνήμες τις διαβάζει κανονικά στα 3.2GHz με ενεργοποιημένο docp. Δεν είναι η ταχύτητα το θέμα μου. Είναι τα crash που μετά από μέρες ξεκίνησαν ξανά.Το πιο κοντινό  PC φίλου είναι στα 350 km :P

4207 ? Πότε πρόλαβε. Στην σελίδα της Asus  Version 4207   2018/12/17   8.38 MBytes

Επεξ/σία από Παναής
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Παναής είπε

4204 τώρα που το κοίταξα.Τις μνήμες τις διαβάζει κανονικά στα 3.2GHz με ενεργοποιημένο docp. Δεν είναι η ταχύτητα το θέμα μου. Είναι τα crash που μετά από μέρες ξεκίνησαν ξανά.Το πιο κοντινό  PC φίλου είναι στα 350 km :P

Δεν μιλαω για την ταχυτητα ,μιλαω για την ταση ,εχουμε τον ιδιο επεξεργστη και την ιδια μητρικη ,και εγω είμαι αυτή τη στιγμη με μνημες 3600cl16 με docp. Mαλλον θα πρεπει να στειλεις τις μνημες σου για rma.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...