Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

ποιο Bios version εχει περασμενο η μητρικη ?

Το τελευταίο πέρασα. Προς το παρών που χαζεύω bf δεν κρασαρε με 1.37. Για να δούμε 

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Άμα έχουν τέτοια θέματα και οι zen+ με x470 και stock bdies, όσοι είμαστε με 1st gen x370 και hynix του κιλού θα πρέπει να χορεύουμε ζεμπέκικο που είμαστε stable με custom subtimings.🤩

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όντως, θα βοηθούσε αν μας έλεγες την version του BIos, για να μπορούμε να προτείνουμε περισσότερα.

Εφόσον είναι η latest, μήπως να δοκιμάσεις άλλο brand σε Ram.

Επεξ/σία από Alex21121988
Δημοσ.

Λογικα δε θα χει προβλημα με 1.37 αλλα ακομα κ αν εχει δεν ηρθε κ η καταστροφη. Το πολυ πολυ ξαναενεργοποιει το docp profile με 1.35 οσο του δινει κ απλα χειροκινητα το 3200 το βαζει 3000 (η 2933).

Κανει κ τα καταλληλα τεστ σταθεροτητας κ ειναι οκ. Στα παιχνιδια 3200 με 3000 δε θα καταλαβει διαφορα.

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Λογικα δε θα χει προβλημα με 1.37 αλλα ακομα κ αν εχει δεν ηρθε κ η καταστροφη. Το πολυ πολυ ξαναενεργοποιει το docp profile με 1.35 οσο του δινει κ απλα χειροκινητα το 3200 το βαζει 3000 (η 2933).

Κανει κ τα καταλληλα τεστ σταθεροτητας κ ειναι οκ. Στα παιχνιδια 3200 με 3000 δε θα καταλαβει διαφορα.

Το έχω 1.37 από χθες σε 4 ώρες gaming  δεν έβγαλε κάποιο πρόβλημα. Θα το δοκιμάσω και σήμερα με παράλληλο streaming (δεν έχω ιδέα εάν επηρεάζει). 

Ποια τεστ σταθερότητας να δοκιμάσω? Μόνο το memtest έχω τρέξει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 ώρες πριν, Παναής είπε

Καλησπέρα , εδώ και 2 εβδομάδες έφτιαξα το pc της υπογραφής και πριν 4 μέρες ξεκίνησα να παίζω το Battlefield 5 . Παρατήρησα ότι σε random στιγμές freezarize  για 2-3 sec και  μου έκλεινε το game .Στις 4 μέρες μετά από 30 ώρες 10 freeze. Error report δεν μου έβγαλε ποτέ. Ύστερα από ψάξιμο ,έτρεξα ένα memtest και μου έβγαζε errors στις μνήμες.Όλα αυτά με ενεργοποιημένο D.O.C.P συγχρόνιζαν στα 3195.

Όταν το κάνω disable από το bios πάει στο 2133 και στο memtest  0 errors. Τι κάνω σ'αυτή την περίπτωση ? Γιατί υποθέτω θα μου το κάνει και σε άλλα παιχνίδια.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

asdf.jpg

Το ειχα και εγω.Εχεις ενεργοποιημενο το game boost απο τα bios?Αν ναι κλειστο και κανε χειροκινητα το overclock.Το overclock της μητρικης φταιει.Βαλε τις μνημες στο δευτερο προφιλ που ειναι οι υψηλοτερη συχνοτητα και κανε επανεκινηση.Θα εισαι κομπλε.

Επεξ/σία από LeonV12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε

Υπαρχουν διαφορα. Γνωστα ειναι το prime 95 blend test k το AIDA64

Τρέχω το prime τώρα. Κρατάει συγκεκριμένη ώρα η το σταματώ οπότε θέλω? 

19 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Το ειχα και εγω.Εχεις ενεργοποιημενο το game boost απο τα bios?Αν ναι κλειστο και κανε χειροκινητα το overclock.Το overclock της μητρικης φταιει.Βαλε τις μνημες στο δευτερο προφιλ που ειναι οι υψηλοτερη συχνοτητα και κανε επανεκινηση.Θα εισαι κομπλε.

Ψάχνω να βρω που ειναι το game boost 😛 το 2ο προφίλ εννοείς το docp? Σορρυ ψάχνομαι γενικά και μπορεί να ρωτάω χαζομάρες. 

Untitled.jpg

Επεξ/σία από Παναής
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Παναής είπε

Τρέχω το prime τώρα. Κρατάει συγκεκριμένη ώρα η το σταματώ οπότε θέλω? 

Ψάχνω να βρω που ειναι το game boost 😛 το 2ο προφίλ εννοείς το docp? Σορρυ ψάχνομαι γενικά και μπορεί να ρωτάω χαζομάρες. 

Untitled.jpg

Κανεις δε γεννηθηκε να γνωριζει.Την Msi X470 δεν εχεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Παναής είπε

ASUS Prime x470 Pro

Ωραια στα bios πατα F7 να σε βγαλει στο advanced mode και δες σε ολες τις καρτελες αν εχει καποια επιλογη για αυτοματο overclock η καποιο boost του επεξεργαστη.Και κλεισε το.Αν χρησιμοποεις το ryzen master γυρισε ολες τις ρυθμισεις στις εργοστασιακες.Μονο απο τα bios θα καθοριζεις ταχυτητες μνημης και επεξεργαστη.

Επεξ/σία από LeonV12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, LeonV12 είπε

Ωραια στα bios πατα F7 να σε βγαλει στο advanced mode και δες σε ολες τις καρτελες αν εχει καποια επιλογη για αυτοματο overclock η καποιο boost του επεξεργαστη.Και κλεισε το.Αν χρησιμοποεις το ryzen master γυρισε ολες τις ρυθμισεις στις εργοστασιακες.Μονο απο τα bios θα καθοριζεις ταχυτητες μνημης και επεξεργαστη.

Δεν χρησιμοποιώ RYZEN MASTER , το μόνο που με απασχολεί είναι να σταματήσουν τα crash στα παιχνίδια.

resize.jpg

https://imgur.com/a/o2J6RZJ

Επεξ/σία από Παναής
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Παναής είπε

Δεν χρησιμοποιώ RYZEN MASTER , το μόνο που με απασχολεί είναι να σταματήσουν τα crash στα παιχνίδια.

resize.jpg

https://imgur.com/a/o2J6RZJ

Εκει που λεει Ai tuner overclock τι αλλες επιλογες εχει?εαν πας τις μνημες στα 2100 σου κρασαρει;

Επεξ/σία από LeonV12
Δημοσ.

Νομιζω καμια ωρα ειναι υπεραρκετη. Αν διαβασεις στο διαδυκτιο αλλοι το αφηνουν ωρες ατελειωτες ολη νυχτα κ αλλοι 15 λεπτα. Εγω πρισωπικα δε θα το αφηνα πανω απο μια ωρα. Ελπιζω να χεις καλη ψυκτρα στη cpu γιατι με τα στρεσαρισματα αυτα σηκωνει αρκετες θερμοκρασιες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ronnie1985 είπε

Νομιζω καμια ωρα ειναι υπεραρκετη. Αν διαβασεις στο διαδυκτιο αλλοι το αφηνουν ωρες ατελειωτες ολη νυχτα κ αλλοι 15 λεπτα. Εγω πρισωπικα δε θα το αφηνα πανω απο μια ωρα. Ελπιζω να χεις καλη ψυκτρα στη cpu γιατι με τα στρεσαρισματα αυτα σηκωνει αρκετες θερμοκρασιες.

Δεν εχουν προβλημα οι μνημες του.Το battlefiled V για καποιο λογο εχει θεμα οταν μπουσταρει τον επεξεργαστη η μητρικη.Καθε φορα που επαιζα 2 λεπτα κρασαρε ολο το pc.Καλο θα ηταν να κανει και update τα bios γιατι μετα απο το update εστρωσε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...