Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα , εδώ και 2 εβδομάδες έφτιαξα το pc της υπογραφής και πριν 4 μέρες ξεκίνησα να παίζω το Battlefield 5 . Παρατήρησα ότι σε random στιγμές freezarize  για 2-3 sec και  μου έκλεινε το game .Στις 4 μέρες μετά από 30 ώρες 10 freeze. Error report δεν μου έβγαλε ποτέ. Ύστερα από ψάξιμο ,έτρεξα ένα memtest και μου έβγαζε errors στις μνήμες.Όλα αυτά με ενεργοποιημένο D.O.C.P συγχρόνιζαν στα 3195.

Όταν το κάνω disable από το bios πάει στο 2133 και στο memtest  0 errors. Τι κάνω σ'αυτή την περίπτωση ? Γιατί υποθέτω θα μου το κάνει και σε άλλα παιχνίδια.

Ευχαριστώ προκαταβολικά

asdf.jpg

Επεξ/σία από Παναής
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρόμοιο πρόβλημα με την Asus C7H και G.skill 3200C16.Λύθηκε δίνοντας λίγο παραπάνω τάση στις μνήμες (1,37V αντί για 1,35).

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Tenshi είπε

Παρόμοιο πρόβλημα με την Asus C7H και G.skill 3200C16.Λύθηκε δίνοντας λίγο παραπάνω τάση στις μνήμες (1,37V αντί για 1,35).

Εγώ νόμιζα ότι έχουν θέμα οι μνήμες .Βέβαια δεν έχω ξανασχοληθεί με "πειράγματα" , τα αφήνω όπως είναι πάντα όλα τα χρόνια που έχω αλλάξει αρκετά συστήματα.Για να μην κάνω κάποιο λάθος το DRAM Voltage δεν εννοείς? Ευχαριστώ

Επεξ/σία από Παναής
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, Παναής είπε

Εγώ νόμιζα ότι έχουν θέμα οι μνήμες .Βέβαια δεν έχω ξανασχοληθεί με "πειράγματα" , τα αφήνω όπως είναι πάντα όλα τα χρόνια που έχω αλλάξει αρκετά συστήματα.Για να μην κάνω κάποιο λάθος το DRAM Voltage δεν εννοείς? Ευχαριστώ

Σωστά, dram voltage όπως επίσης και στο dram boot voltage απο την καρτέλα digi+.

Η λογική λέει οτι βάζεις το D.O.C.P και γίνονται όλα αυτόματα.Εκτιμώ ότι είναι θέμα μητρικής και όχι μνήμης.Η συγκεκριμένη (C7H) με έχει κάνει να φτύσω κυριολεκτικά αίμα!Στα σχεδόν 20 χρόνια που ασχολούμαι,είναι η πρώτη φορά που μου πήρε ένα μήνα για να σετάρω σύστημα...

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απενεργοποίησα το DOCP και έβαλα το ρεύμα στο 1.37V αλλά διάβαζαν στα 2133 πάλι.Κάτι κάνω λάθος.

17 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε

Αν θες γραψε μια τον ακριβη κωδικο μνημων γιατι υπαρχουν διαφορες...

Το μοντέλο εννοείς ? κάτι μου ξεφεύγει.

Επεξ/σία από Παναής
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Παναής είπε

Απενεργοποίησα το DOCP και έβαλα το ρεύμα στο 1.37V αλλά διάβαζαν στα 2133 πάλι.Κάτι κάνω λάθος.

Ενεργοποιείς το DOCP και αλλάζεις το Voltage απο Auto σε 1,37V

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Παναής είπε

Το μοντέλο εννοείς ? κάτι μου ξεφεύγει.

Με cas 14 υπαρχουν

F4-3200C14D-16GTZR

F4-3200C14D-16GTZRX

F4-3200C14D- 16GTZKW

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Παναής είπε

Ryzen 7 2700x , Asus prime x470 pro

σε ποιες θεσεις της μητρικης εχεις τοποθετησει τις μνημες απο το 1 μεχρι το 4 μετρωντας απο αριστερα ? κατι δεν εχεις κανει σωστα πιθανοτατα.

απο το bios τι εχεις πειραξει? δεν χρειαζεται να ανεβασεις ταση για να παιξουν οι μνημες, πρεπει να παιζουν απλα ενεργοποιηωντας το docp και τπτ αλλο

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

σε ποιες θεσεις της μητρικης εχεις τοποθετησει τις μνημες απο το 1 μεχρι το 4 μετρωντας απο αριστερα ? κατι δεν εχεις κανει σωστα πιθανοτατα.

απο το bios τις εχεις πειραξει?

Σωστος. Οι προτεινομενες στη συγεκριμενη μητρικη ειναι οι A2, B2 (γκρι σλοτς)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γκρι σλοτς τις έχω και με docp παίζουν στα 3.2. Το θέμα μου είναι ότι βγάζουν errors  στο memtest και μου crasharei ότι και να παίξω.. 

1 ώρα πριν, Tenshi είπε

Σωστά, dram voltage όπως επίσης και στο dram boot voltage απο την καρτέλα digi+.

To πήγα στο 1.37V το DRAM VOLTAGE αλλά δεν υπήρχε επιλογή  για boot voltage. Θα δοκιμάσω τώρα και επανέρχομαι με αποτελέσματα. Ευχαριστώ μέχρι στιγμής όλους.

Επεξ/σία από Παναής
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Παναής είπε

Γκρι σλοτς τις έχω και με docp παίζουν στα 3.2. Το θέμα μου είναι ότι βγάζουν errors  στο memtest και μου crasharei ότι και να παίξω.. 

To πήγα στο 1.37V το DRAM VOLTAGE αλλά δεν υπήρχε επιλογή  για boot voltage. Θα δοκιμάσω τώρα και επανέρχομαι με αποτελέσματα. Ευχαριστώ μέχρι στιγμής όλους.

ποιο Bios version εχει περασμενο η μητρικη ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...