Arkin Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, noFEARgr είπε 4000 nits ;;; Σε οθονη που εχεις στο μισο σου μετρο ;;; 😂 Ρε συ Heybro σε συμπαθω αλλα τετοια μπαρουφα δεν εχεις ξανα πεταξει, δεν υπαρχει καμια συγκριση ειναι η μερα με την νυχτα , το reshade δεν προκεται να να σου αλλαξει το panel και την ακριβεια των χρωματων της οθονης σου. Για πραγματικο HDR μιλησαμε και αυτο εχουν οι εταιριες σαν το απολυτο. Εγω δεν μπορω ουτε τα 200nits ειδικα σε σκοτεινο δωματιο και εχω τη φωτεινοτητα κατω απο τη μεση παντα. Επειδη παιζω με hdr600 μισο χρονο τωρα στις ταινιες 4K οκ υπαρχει μια τονωση στα χρωματα αλλα τιποτα το deal breaker. Οχι το reshade δεν θα αλλαξει κανενα panel αλλα θα διωξει τη μουνταδα του παιχνιδιου η την θολουρα και οσο μπορει θα δωσει ενα καλο constrast. HDR1000 δεν εχω δει. 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Το πραγματικό HDR είναι 1000 nits αλλά η προδιαγραφή max-αρει στα 10.000 nits. Καμία σχέση το reshade με ένα HDR1000, απλά καμία. Εχουμε καποιο monitor HDR1000 αυτη τη στιγμη? 600αρια εχουμε αρκετα.
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Το HDR600 είναι επίσης μούφα HDR. Οτιδήποτε κάτω από HDR1000 είναι μούφα HDR. 2
billeiros Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Σε μόνιτορ ξεκιναει πιο χαμηλα.το 1000 είναι για τις τηλεοράσεις που ξεφευγουν σε ιντσες
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Όχι, και οι περισσότερες φτηνές TV με 300-400 nits λένε HDR αλλά είναι μούφα. Την πραγματική HDR εικόνα την βλέπεις μόνο με 1000 nits panel. 2 λεπτά πριν, Arkin είπε Εχουμε καποιο monitor HDR1000 αυτη τη στιγμη? 600αρια εχουμε αρκετα. Το Asus του Μιλανέζου είναι 1000 nits.
Arkin Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 4 λεπτά πριν, billeiros είπε Το hdr 600 είναι υπεραρκετο σε μόνιτορ οσο και να θες να το βγαλεισς σκαρτο.διαβασε κανα review να μορφωθείς, Σκαρτο δεν βγαζω τιποτα. Εφοσον σας καλυπτει κανενα προβλημα απο μενα. Απλα και με το reshade κανεις παπαδες οταν το μαθεις. Το HDR το δουλευω πολυ καιρο και εχω την αποψη μου πανω στο θεμα. Ποσο καιρο δουλευεις reshade ωστε να εχεις μια ολοκληρωμενη αποψη γιατι εγω παιζω ετσι 1 χρονο στο monitoraki που εχω και εχω κανει απειρες συγκρισεις και δοκιμες.
Arkin Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Όχι, και οι περισσότερες φτηνές TV με 300-400 nits λένε HDR αλλά είναι μούφα. Την πραγματική HDR εικόνα την βλέπεις μόνο με 1000 nits panel. Το Asus του Μιλανέζου είναι 1000 nits. Για αυτο λεμε ετσι? 2661 ευρω. Περιμενω να με κανει και καφε το συγκεκριμενο ειλικρινα. https://www.skroutz.gr/s/15536571/Asus-ROG-Swift-PG27UQ.html
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Αυτό το λες εσύ. Πραγματικό HDR panel, θέλει 10bit χρώμα, 1000 nits και φυσικά FALD για να 'χεις μαύρο της προκοπης αλλιώς άστο. Με λίγα λόγια θες 2.500 ευρώ για να απολαύσεις πραγματικό HDR monitor.
billeiros Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Finally, HDR is better than average, as it got a decent HDR peak brightness and a very good coverage of the HDR color gamut. The only thing lacking that would really make HDR even better here would be a better local dimming, as the implementation is very bad and can't really help that much at making small highlight brighter or raising the contrast ratio more than what it already is. https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/chg70 10 bit χρωμα εχω
Arkin Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 1 λεπτό πριν, billeiros είπε Σε μόνιτορ το 600 είναι αρκετο Το HDR 600 σημαινει peak φωτεινοτητα 600nits. Πραγματικα αν κατσεις να μετρησεις τη φωτεινοτητα που παιζεις ακομα και στις πιο ακραιες φωτεινες σκηνες πανω απο 300 δεν θα δεις. Εκτος αν εχεις τερμα φωτεινοτητα και dynamic αντιθεση. Εγω τουλαχιστον δεν μπορω το πολυ φως με πονανε τα ματια σε λιγα λεπτα και παιζω με ελαχιστο φως στο δωματιο και κατω απο τη μεση φωτεινοτητα. Και στην τηλεοραση το ιδιο. 1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε Αυτό το λες εσύ. Πραγματικό HDR panel, θέλει 10bit χρώμα, 1000 nits και φυσικά FALD για να 'χεις μαύρο της προκοπης αλλιώς άστο. Με λίγα λόγια θες 2.500 ευρώ για να απολαύσεις πραγματικό HDR monitor. Για monitor παντα. Σε τηλεορασεις παιζει η 55αρα oled B8 στα public στα 1200 ευρω. Εικονα απο αλλο πλανητη αλλα σιγουρα δεν κανει για monitor. 2 λεπτά πριν, billeiros είπε Finally, HDR is better than average, as it got a decent HDR peak brightness and a very good coverage of the HDR color gamut. The only thing lacking that would really make HDR even better here would be a better local dimming, as the implementation is very bad and can't really help that much at making small highlight brighter or raising the contrast ratio more than what it already is. https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/chg70 10 bit χρωμα εχω Aν εχεις καποιο οργανο μετρησης φωτεινοτητας θα με ενδιεφερε να μετρησεις το peak brightness με τις ρυθμισεις που παιζεις.
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Άμα δεν είναι FALD(Local dimming δηλαδή με ζώνες φωτός πίσω) δώρο-άδωρο το HDR αφού έχεις μάπα μαύρο. Γι' αυτό η OLED με HDR δείχνει φανταστική. 1
Arkin Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Μόλις τώρα, Psycho_Warhead είπε Άμα δεν είναι FALD(Local dimming δηλαδή με ζώνες φωτός πίσω) δώρο-άδωρο το HDR αφού έχεις μάπα μαύρο. Γι' αυτό η OLED με HDR δείχνει φανταστική. IPS και μαυρο δεν πανε μαζι. Ακομα και στο VA που εχω με τα 5500:1 αντιθεση μαυρο σοβαρο δεν προσφερει. Local Dimming που και παλι oled δεν ακουμπαει που πιανει την απειρη αντιθεση.
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Γι' αυτό δεν αλλάζω monitor, θέλω μαύρο της προκοπής και μόνο του Μιλανέζου το προσφέρει για την ώρα. 9 λεπτά πριν, Arkin είπε Για αυτο λεμε ετσι? 2661 ευρω. Περιμενω να με κανει και καφε το συγκεκριμενο ειλικρινα. https://www.skroutz.gr/s/15536571/Asus-ROG-Swift-PG27UQ.html Ναι αυτό και δυστυχώς ενώ έχει εικονάρα, έχει περιορισμό λόγω HDMI 2.0 αφού δεν μπορεί να δουλέψει με full χρώμα(4:4:4/4K/144Hz), τα bezels είναι χάλια και είναι μίζερο 27άρι. Θα πρέπει να βγει 32άρι τέτοιο, με σωστά bezels και HDMI 2.1 να μπορεί να max-άρει τα specs. Τιμή στο 1500άρη.
Arkin Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Γι' αυτό δεν αλλάζω monitor, θέλω μαύρο της προκοπής και μόνο του Μιλανέζου το προσφέρει για την ώρα. Συμβιβασμοι παντα θα γινονται ακομα και του μιλανεζου δεν εχει καμια σχεση με την εικονα μιας oled B8 που παιζει στα 1200 ευρω η 55αρα. Αλλα και εκει χανεις αλλα πραγματα.
billeiros Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2019 2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Γι' αυτό δεν αλλάζω monitor, θέλω μαύρο της προκοπής και μόνο του Μιλανέζου το προσφέρει για την ώρα. Εγω ξερω ότι αυτό που βλεπω είναι φανταστικο,1 δισ χρωματα,125 τοις εκατο rgb και πολύ καλο hdr. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα