Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τσακώνεστε χωρίς λόγο. Κανείς δεν λέει να μην υπάρχουν benchmarks για όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Η ένσταση είναι όταν πας να δημιουργήσεις εντυπώσεις υπέρ ή κατά μιας πλευράς χρησιμοποιώντας μέσο όρο από δεδομένα που ευνοούν ξεκάθαρα τη μια εξ αυτών. Πχ ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν σύνολο 10 παιχνίδια amd optimized, 13 nvidia optimized και 20 neutral. Βγάζεις ένα x μ.ο. Αν κάποιος πάρει από αυτά 2 amd, 8 nvidia και 10 neutral θα βγάλει ένα μ.ο. υπέρ της nvidia που δεν θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γενικά όπως σωστά ειπώθηκε καλό θα ήταν ο καθένας να λαμβάνει υπ' όψιν του τα παιχνίδια που τον ενδιαφέρουν και να βγάζει τα δικά του αποτελέσματα/συμπεράσματα χωρίς όμως να προπαγανδίζει ότι η τάδε gpu είναι αντικειμενικά καλύτερη από την άλλη γιατί παίζει καλύτερα τα παιχνίδια που του αρέσουν.

Για να μείνω και on-topic πάντως όσον αφορά την Radeon VII, όπως πάλι σωστά έχει ειπωθεί, αν λάβουμε υπ' όψιν μας την (αυξημένη) τιμή της, την (ανύπαρκτη) διαθεσιμότητά της και τα (πολλά) 16gb, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι σε αυτήν την φάση τουλάχιστον, η κάρτα αυτή βγήκε πιο πολύ για productivity και όχι τόσο για gaming.

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 4
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μόνο εγώ δε θεωρώ την VII Gaming κάρτα αλλά επαγγελματική; Εγώ με αυτά που βλέπω και έχω διαβάσει αυτό καταλαβαίνω πάντως. Όπως εύστοχα λέει ο από πάνω, η κάρτα προορίζεται περισσότερο για productivity 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
Δημοσ.
Μόλις τώρα, thetiesthatbind είπε

Μόνο εγώ δε θεωρώ την VII Gaming κάρτα αλλά επαγγελματική; Εγώ με αυτά που βλέπω και έχω διαβάσει αυτό καταλαβαίνω πάντως.

Θα έλεγα τι είναι αλλά άστο καλύτερα...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Δεν είναι κακή κάρτα. Άμα υπήρχε διαθεσιμότητα και η amd ήθελε να την σπρώξει σε gamers, θα λάμβανε χώρα ο νόμος προσφοράς-ζήτησης, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό και σε βάθος χρόνου θα είχε την τιμή που της άρμοζε. Συν ότι θα έπεφταν και οι τιμές των ανταγωνιστών. Το πρόβλημα δεν είναι επομένως οι επιδόσεις της, αλλά η περιορισμένη διαθεσιμότητά της. Η κάρτα κυριολεκτικά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ... Κακώς έχουμε φτάσει κοντά 50 σελίδες σε ένα topic που αν κάτσεις να το σκεφτείς, δεν έχει και τίποτα να σχολιάσεις/διαβάσεις...

• Like 4
Δημοσ.

Για μενα ο μοναδικος λογος για αγορα ειναι επειδη μου αρεσει να παιζω σε OLED 75αρα που υποστηριζει μονο freesync. Οποτε σκεφτομαι σοβαρα να την βαλω σε ενα usb-c enclosure που εχω και να την χρησιμοποιω αποκλειστικα στην τηλεοραση

• Like 2
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, HPPRO είπε

Για μενα ο μοναδικος λογος για αγορα ειναι επειδη μου αρεσει να παιζω σε OLED 75αρα που υποστηριζει μονο freesync. Οποτε σκεφτομαι σοβαρα να την βαλω σε ενα usb-c enclosure που εχω και να την χρησιμοποιω αποκλειστικα στην τηλεοραση

υπάρχει OLED με freesync;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, HPPRO είπε

QLED typo (Samsung Q9F)

Μια χαρά είναι η τηλεόραση για gaming,έχει πολύ καλή κίνηση και είναι όμορφη στόν σχεδιασμό,θα ήθελαν να την έχουν αρκετοί απο δω φαντάζομαι όπως και γω αλλά δεν χωράει στο υπνοδωμάτιο γιαυτό έχω μια 43'' Samsung ^_^

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Αν γινόταν αυτό που λες, θα έπεφτε και η τιμή της 2080 οπότε πάλι δεν θα άξιζε η VII για gaming.

Κι αυτο ακριβως που λες, ονομαζεται "ώφελος του ανταγωνισμου" Αυτο δεν ειναι το ζητούμενο? Και μετα θα επεφτε αλλο λιγο η RVII κ.ο.κ....🙂

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ZELOMOTH είπε

Κι αυτο ακριβως που λες, ονομαζεται "ώφελος του ανταγωνισμου" Αυτο δεν ειναι το ζητούμενο? Και μετα θα επεφτε αλλο λιγο η RVII κ.ο.κ....🙂

Ναι απλά το είπε λες και δεν πρόκειται να έπεφτε η 2080, σαν τα red boys που περιμένουν performance boosts από drivers για την VII, λες και το Turing δεν θα πάρει ξέρω 'γω..

Δημοσ.
4 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Βασικά ούτε και η amd δεν ξέρει τι έιναι.....μάλλον....προφανώς και μιλάμε για rebranded MI 50 γι αυτό και δεν προκειται να δούμε έκδοση με λιγότερη vram, αλλά από την στιγμή που έκοψαν το fp 64 perrformance στα 3.5 ΤFlops τι ακριβώς είναι, προφανώς δεν φτάνει τα επίπεδα των MI 50-60 από την άλλη σαφώς υπερέχει εδώ των RTX gaming cards αλλά οι RTX για games που προορίζονται το κάνουν καλά δεν απευθύνονται σε επαγγελματίες γι αυτούς υπάρχουν οι quadro, από την άλλη η radeon 7 στην τιμή που έρχεται ούτε ελκυστικό προιόν είναι για gamers ούτε οc potential έχει αλλά και σαν productivity grade gpu, δεν ξέρω οι επιδόσεις κατα πόσο καλύπτουν το κοινό στο οποίο απευθύνονται, και προφανώς δεν εννοώ ενα φοιτητή που κάνει εργασία για την σχολή του αλλά μια εταιρία μεγάλη θα επένδυε στην radeon 7 ή θα πήγαινε αμέσως σε μια MI 60 με το ανάλογο καπέλο αλλά και τις ανάλογες επιδόσεις γενικά το λίγο από όλα 2 σε 1 δεν νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα ελκυστικο...

Αλλά το χειρότερο είναι οτι παρά τα 7nm είναι underperformer και δεν αναμένεται τίποτα στο high end από νωρίτερα από τουλάχιστον 1 χρόνο στην καλύτερη από πλευράς amd και πάλι αν δεν πέσει κανα delay κλπ. Εδώ το mid range navi αρχικά 2018 μετά Ιούλιο 2019, μετά Οκτώβρη κλπ γενικά η nvidia θα παίζει μπάλα μόνη της και το χειρότερο είναι οτι οι τιμές δεν πρόκειται να πέσουν....βέβαια υπάρχει και ο adored TV να ταίζει σανό το κοινό του

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...