Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα 8gb δεν αρκούν σε ff xv, shadow of war, resident evil 7 όλα σε 4k max settings με τα optional textures. 

Επεξ/σία από NoiSy MaN
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, IoaZ είπε

1080ti.JPG.e5b78568c8f02d04772187fb993f59dc.JPG

Καλά άστο.. Ούτε για πλάκα.. Για να μην το κατεβάσω πάλι τώρα και τεστάρω σε 4Κ..

22 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε

Από προσωπική εμπειρία μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα 8gb δεν αρκούν σε ff xv, shadow of war, resident evil 7 όλα σε 4k max settings με τα optional textures. 

Τι προσωπική εμπειρία? Το RE 2 το έπαιξα με τέρμα όλα και έλεγε στο menu ότι θέλει 13GB VRAM, δεν είδα πουθενά το παραμικρό κόλλημα. Το παιχνίδι έτρεχε άψογα. Για το FF XV δεν παίρνω όρκο.

Δημοσ.

VRAM λέει ότι ζητάει το θυμάμαι για το RotTR, αλλά επίσης θυμάμαι ότι αν είχες 16GB RAM έτρεχες ultra textures ακόμα και με 4GB κάρτα χωρίς κολλήματα. Το είχα δοκιμάσει με την 970 που είχα τότε. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Τι προσωπική εμπειρία? Το RE 2 το έπαιξα με τέρμα όλα και έλεγε στο menu ότι θέλει 13GB VRAM, δεν είδα πουθενά το παραμικρό κόλλημα. Το παιχνίδι έτρεχε άψογα. Για το FF XV δεν παίρνω όρκο.

Ανέφερα εγώ πουθενά το RE 2? Οι περιπτώσεις που ανέφερα είχαν stuttering και ξαφνικές βουτιές στα fps με κάρτα 8gb και φυσικά τιγκαρισμένη τη vram, υποψιάστηκα τι παίζει και μόλις πήγα στη 1080 Τi (και χωρίς κάποια άλλη αλλαγή στο σύστημα ή οτιδήποτε άλλο) αυτά εξαφανίστηκαν. Όντως πολλά games τη δεσμεύουν χωρίς να τους είναι απολύτως απαραίτητη, τα παραπάνω όμως απ'ότι φαίνεται τη χρειάζονταν όντως.

Επεξ/σία από NoiSy MaN
  • Like 1
Δημοσ.

Πάλι τρώτε παπά επειδή διαβάζετε πόσο γράφει όταν παίζετε; 

2 λεπτά πριν, NoiSy MaN είπε

Ανέφερα εγώ πουθενά το RE 2? Οι περιπτώσεις που ανέφερα είχαν stuttering και ξαφνικές βουτιές στα fps με κάρτα 8gb και φυσικά τιγκαρισμένη τη vram, φυσικά υποψιάστηκα τι παίζει και μόλις πήγα στη 1080 Τi (και χωρίς κάποια άλλη αλλαγή στο σύστημα ή οτιδήποτε άλλο) αυτά εξαφανίστηκαν. Όντως πολλά games τη δεσμεύουν χωρίς να τους είναι απολύτως απαραίτητη, τα παραπάνω όμως απ'ότι φαίνεται τη χρειάζονταν όντως.

Οπότε και η ti θα έχει πρόβλημα. Σωστά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Οπότε και η ti θα έχει πρόβλημα. Σωστά; 

Προφανώς κάποια στιγμή θα βγει ένα game όπου τα 11gb δε θα είναι αρκετά.

Επεξ/σία από NoiSy MaN
Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

VRAM λέει ότι ζητάει το θυμάμαι για το RotTR, αλλά επίσης θυμάμαι ότι αν είχες 16GB RAM έτρεχες ultra textures ακόμα και με 4GB κάρτα χωρίς κολλήματα. Το είχα δοκιμάσει με την 970 που είχα τότε. 

Αρα τρεχει το game και με 3,5 GB vram????😜

• Thanks 1
Δημοσ.

Για τις υφές παίζει ρόλο πόσο μνήμη έχεις στο total available graphics memory το οποίο ανεβαίνει αν αυξήσεις την RAM. Για παράδειγμα εγώ τώρα με 8GB κάρτα και 16GB RAM έχω 16GB total available graphics memory, γι' αυτό δεν έχω θέμα στο RE 2 ας πούμε που υποτίθεται ζητάει 13GB VRAM. Όταν είχα την 970 4GB VRAM με 8GB RAM το total available graphics memory ηταν 8GB περίπου και στο RotTR είχα stuttering με ultra textures αφού υποτίθεται ζητάει 10GB+ VRAM. Όταν έβαλα 16GB RAM όμως τέλος το stuttering. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μόνη περίπτωση να χρειαστείς 16 GB VRAM για gaming αυτή τη στιγμή είναι να παίζεις σε τίποτα 4k και να έχεις φορτώσει κανένα 8k texture pack ή ένα τρισεκατομμύριο παρόμοια mods στο skyrim. Οι σύγχρονες κάρτες γραφικών διαθέτουν texture compression από εποχή H3TC. Αν κάποια στιγμή βγει τίτλος που απαιτεί 16 GB VRAM χωρίς να φορτώνει ανούσια upscaled textures όπως τα περισσότερα official 4k texture packs, η VRAM θα είναι the last of your worries στις current gen.😎

Απο την άλλη για deep learning/mining κλπ η ΗΒΜ2 είναι ταμάμ, μακάρι να μπορούσε να γίνει και softmod όπως κάποτε στα r300 για FP64.😁

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ.

Επίσης μην ξεχνάμε ότι η NV έχει καλύτερο compression από τις AMD. Στις Turing βελτιώθηκε κι' άλλο, μπορείς εύκολα να το δεις αυτό αν παρατηρήσεις το VRAM usage μιας NV και μιας Radeon στο ίδιο παιχνίδι. Αλλά εντάξει δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια, το setting που αυξάνει υπερβολικά το VRAM usage κάνει διαφορά οπτικά ; Ας πούμε στο RotTR οι διαφορές μεταξύ Very High και Ultra textures είναι για γέλια. Αν είναι να λέμε ότι το τάδε παιχνίδι θέλει πάνω από 8GB VRAM ας πούμε για μια διαφορά που πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά σε στατική εικόνα για να την δεις, δεν αξίζει καν να το συζητάς imo.

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Για τις υφές παίζει ρόλο πόσο μνήμη έχεις στο total available graphics memory το οποίο ανεβαίνει αν αυξήσεις την RAM. Για παράδειγμα εγώ τώρα με 8GB κάρτα και 16GB RAM έχω 16GB total available graphics memory, γι' αυτό δεν έχω θέμα στο RE 2 ας πούμε που υποτίθεται ζητάει 13GB VRAM. Όταν είχα την 970 4GB VRAM με 8GB RAM το total available graphics memory ηταν 8GB περίπου και στο RotTR είχα stuttering με ultra textures αφού υποτίθεται ζητάει 10GB+ VRAM. Όταν έβαλα 16GB RAM όμως τέλος το stuttering. 

Ισχύει, επειδή όμως vram και ram είναι δύο διαφορετικά σχεδιασμένα πράγματα και φυσικά όχι εξίσου αποδοτικά για το συγκεκριμένο σκοπό, αυτό δε θα είναι λύση σε όλα τα σενάρια. Εγώ πχ και στις δύο περιπτώσεις που ανέφερα 16gb RAM είχα. 

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Αλλά εντάξει δεν χρειάζεται να λέμε τα ίδια, το setting που αυξάνει υπερβολικά το VRAM usage κάνει διαφορά οπτικά ; Ας πούμε στο RotTR οι διαφορές μεταξύ Very High και Ultra textures είναι για γέλια. Αν είναι να λέμε ότι το τάδε παιχνίδι θέλει πάνω από 8GB VRAM ας πούμε για μια διαφορά που πρέπει να κοιτάξεις προσεκτικά σε στατική εικόνα για να την δεις, δεν αξίζει καν να το συζητάς imo.

Συμφωνώ σε αυτό. Το κακό είναι ότι συζητάμε τέτοια πράγματα τώρα, ενώ θα έπρεπε αυτά να απασχολούν τον κόσμο που αγόρασε κάρτα 800 ευρώ του 18 σε μερικά χρόνια 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...