Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτό καθώς η 2080ti (τουλάχιστον που εγώ δοκίμασα) με overclock δίνει πολλές φορές 10% σε 2160p (εκεί που πέφτει στρίμωγμα δηλαδή). Και επίσης οι τελευταίοι drivers της nvidia έδωσαν γερό Boost. Εκτός αν και οι drivers της radeon δώσουν πολύ και αυτοί. 

Επεξ/σία από Acmilangr.
Δημοσ.

Να παρακαλαμε να ειναι καπου αναμεσα στην 2080 και στην 2080ΤΙ μπας και πιεστει η Nvidia να ριξει τις τιμες

• Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Έχω μεγάλη περιέργεια να δω ποσό overclock θα συκωνει ο πυρήνας της κάρτας ανεξάρτητος κατανάλωσης 

αν χτυπάει τα 2ghz τότε μπορεί να πλησιάζει και την 2080τι,τότε θα αξίζει τα λεφτά της 

Η Vega 64 liquid boostaρεί μέχρι τα 1.7ghz με 350watt κατανάλωση 

Ενώ  η απλή 64 μέχρι τα 1.6 με 300watt 

πιστευω όλα θα κριθούν στο ποσό καλά θα overclockaρεί η Radeon VII 

Μέχρι πού μπουστάρει?

Μην είσαι απόλυτος...1640 το αερόψυκτο Nano56ρι, με 210-230max κατανάλωση, ανάλογα το σενάριο (μέχρι τώρα).

1.6 με 300, μάλλον το reference blower εννοείς...

Για sustained, έτσι που τα έχουν κάνει με τους boost αλγόριθμους, θες νερό (full cover), αλλά είναι εντελώς άλλη συζήτηση αυτή.

• Like 1
Δημοσ.

reference blower

1635 με 210 watt στο time spy 

26 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μέχρι πού μπουστάρει?

Μην είσαι απόλυτος...1640 το αερόψυκτο Nano56ρι, με 210-230max κατανάλωση, ανάλογα το σενάριο (μέχρι τώρα).

1.6 με 300, μάλλον το reference blower εννοείς...

Για sustained, έτσι που τα έχουν κάνει με τους boost αλγόριθμους, θες νερό (full cover), αλλά είναι εντελώς άλλη συζήτηση αυτή.

vega12345erty.thumb.JPG.4bd058064efe8d7e351e2ee54916a205.JPG

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, IoaZ είπε

reference blower

1635 με 210 watt στο time spy 

Σε εμένα?

Μα, σε εμένα?

Γιου τόκιν του μι?

Βάλε στην παραπάνω πρόταση και "stock", χωρίς να πειράξεις το παραμικρό από ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Τα 1600+  stock 56 δεν μπορεί να τα κρατήσει θέλει UV και OC. Εγώ το έχω στα 1700 αλλά δεν τα βλέπω αυτά τα νούμερα σε time spy . Είμαι ανάμεσα σε 1618-1635 μέσα στο τεστ . 

Έχεις καταφέρει να κρατήσεις τα νούμερα που βάζεις στο wattman ? 

Πάντως άμα έχουν κάνει την ίδια  βλακεία που κάνανε στην vega 1 και στην vega 7 τότε παίζει να έχουμε vega 7 OC = 2080ti OC 

Δημοσ.

Αυτά με το time spy αφήστε το στην άκρη ,τρέξτε παιχνίδια κανα μισάωρο η καμία ώρα και μετά μου λέτε αν ποιανει πάνω από 1600 στον πυρήνα 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Τα 1600+  stock 56 δεν μπορεί να τα κρατήσει θέλει UV και OC. Εγώ το έχω στα 1700 αλλά δεν τα βλέπω αυτά τα νούμερα σε time spy . Είμαι ανάμεσα σε 1618-1635 μέσα στο τεστ . 

Πάντως άμα έχουν κάνει την ίδια  βλακεία που κάνανε στην vega 1 και στην vega 7 τότε παίζει να έχουμε vega 7 OC = 2080ti OC 

Eσυ έπρεπε να εχεις βαλει εστω τη μια vega αν οχι και τις δυο στο νερο και να παιζεις καλη μπαλιτσα τωρα...

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, IoaZ είπε

Μαζί ωρέ μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε?

Εννοείται πως ούτε για αστείο stock...άσε που boostάρει στα 1592 από "μαμά", οπότε πώς να τα περάσει τα 1600?

Άρχισα και πειράζω με OverdriveNTool, επειδή κάνει τα πάντα όσα το Wattman και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα και για άλλα κόλπα (soft power tables κλπ).

Με 1662 σε Ρ7, πιάνω μέχρι 1641 (με 1110mV, +30%) και κρατάει πάνω από 1620...και βλέπουμε. Περισσότερο με ενδιαφέρει να ανεβάσω τη μνήμη όσο μπορώ (960, τώρα). Από εκεί θα πάρω, κι όχι από άλλα 40-60ΜHz στον πυρήνα.

Θέλει ψύξη, για το ΗΒΜ, κυρίως. Με το που περνά ο πυρήνας τους 50, ρίχνει κάπου 8ΜΗz, κι ας έχει θεωρήτικά πολύ παραπάνω όρια.

Με το βιολί που έχει η AMD από τις 290 και μετά...100% θα έχουν κάνει την ίδια "πατάτα"...αχρειάστα υψηλό core voltage.

37 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Αυτά με το time spy αφήστε το στην άκρη ,τρέξτε παιχνίδια κανα μισάωρο η καμία ώρα και μετά μου λέτε αν ποιανει πάνω από 1600 στον πυρήνα 

Προφανώς...αλλά αυτό λύνεται, και εύκολα μάλιστα (μα το γράφω κιόλας παραπάνω, ακόμα και σε νερό αναφέρομαι). Έχω και μια Arctic Accelero να "κάθεται"...κράταγε δροσερή τη 290 την αδηφάγα...δεν νομίζω να μη τα καταφέρει με το Vega.

Το νόημα της συζήτησης, είναι πως εύκολα πας αρκετά παραπάνω από τα "μαμά", με λίγο σχετικά πείραγμα. Αυτό "φωνάζουμε" όσοι έχουμε V από την 1η στιγμή...τα benches με ref cooler+stock ρυθμίσεις, κόβουν πάρα πολύ, χωρίς κανένα λόγο.

Μη λέμε, λοιπόν πως "μέχρι 1.6 πάει, με 300W"...είναι εντελώς λάθος γενίκευση.

5 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ρίξτε 20 λούπες timespy εκεί θα δείτε που θα πάει σταθεροποιηθει η συχνότητα και η θερμοκρασία. 20 λεπτά στα τέρματα. 

Ευκολάκι...αλλά το βλέπω και στο BF1-V και αλλού.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι το γράφω αυτό γιατί η κάθε κάρτα έχει άλλα όρια. Μπορεί η μία να κρατάει 1650 η άλλη να πέφτει στα 1550. Δεν είναι όλες οι κάρτες ίδιες. Στο timespy 20 λεπτά θα φανούν όλα και σε κατανάλωση και που θα πέσει σε συχνοτητα και θερμοκρασίες. 

Δημοσ.

Δεν πέρασε ποτέ τους 60 η κάρτα, έπαιξε 1628-1631 όλο το test, εκτός από το 1ο Loop που ήταν λίγο παραπάνω (1630-1641) και το 20ο που αποφάσισε για τα γούστα να ρίξει μια βουτιά στα 1300 για κάποια δεύτερα, ίσα για να χαλάσει το rating (96.4).

Σε βαρύ gaming, θα μπει η ζέστη από τον επεξεργαστή στο παιγνίδι, αλλά δεν θα λειτουργεί στο τέρμα συνέχεια η κάρτα κλπ.

Για αυτό φτοάχτηκε το "vs" νήμα, για να λέμε τι κάνει η κάθε κάρτα στα χέρια μας γενικά αλλά και σε πολύ συγκεκριμένες συνθήκες.

Άντε, να τα βάλω όλα σε νερό, να μην ακούγεται κιχ και να μην ξεκολλάει η συχνότητα από εκεί που θα το έχω τερματίσει.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι το γράφω αυτό γιατί η κάθε κάρτα έχει άλλα όρια. Μπορεί η μία να κρατάει 1650 η άλλη να πέφτει στα 1550. Δεν είναι όλες οι κάρτες ίδιες. Στο timespy 20 λεπτά θα φανούν όλα και σε κατανάλωση και που θα πέσει σε συχνοτητα και θερμοκρασίες. 

Υπάρχει και αυτό https://geeks3d.com/furmark/. Αλλά να ξέρεις όταν έχεις 2 GPU  μέσα στο κουτί οι θερμοκρασίες τους ανεβαίνουν κατακόρυφα .  

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Eσυ έπρεπε να εχεις βαλει εστω τη μια vega αν οχι και τις δυο στο νερο και να παιζεις καλη μπαλιτσα τωρα...

Θα έπρεπε να το είχα κάνει εδώ και καιρό . Τώρα είναι αργά για vega με block . 

Θα περιμένω για ryzen 3xxxx να τον βάλω στην c6h και μία άλλη gpu που θα βγει για να την βάλω στο νερό . 

34 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μαζί ωρέ μιλάμε, χώρια καταλαβαινόμαστε?

Εννοείται πως ούτε για αστείο stock...άσε που boostάρει στα 1592 από "μαμά", οπότε πώς να τα περάσει τα 1600?

Άρχισα και πειράζω με OverdriveNTool, επειδή κάνει τα πάντα όσα το Wattman και επιπλέον δίνει τη δυνατότητα και για άλλα κόλπα (soft power tables κλπ).

Με 1662 σε Ρ7, πιάνω μέχρι 1641 (με 1110mV, +30%) και κρατάει πάνω από 1620...και βλέπουμε. Περισσότερο με ενδιαφέρει να ανεβάσω τη μνήμη όσο μπορώ (960, τώρα). Από εκεί θα πάρω, κι όχι από άλλα 40-60ΜHz στον πυρήνα.

Θέλει ψύξη, για το ΗΒΜ, κυρίως. Με το που περνά ο πυρήνας τους 50, ρίχνει κάπου 8ΜΗz, κι ας έχει θεωρήτικά πολύ παραπάνω όρια.

Με το βιολί που έχει η AMD από τις 290 και μετά...100% θα έχουν κάνει την ίδια "πατάτα"...αχρειάστα υψηλό core voltage.

Προφανώς...αλλά αυτό λύνεται, και εύκολα μάλιστα (μα το γράφω κιόλας παραπάνω, ακόμα και σε νερό αναφέρομαι). Έχω και μια Arctic Accelero να "κάθεται"...κράταγε δροσερή τη 290 την αδηφάγα...δεν νομίζω να μη τα καταφέρει με το Vega.

Το νόημα της συζήτησης, είναι πως εύκολα πας αρκετά παραπάνω από τα "μαμά", με λίγο σχετικά πείραγμα. Αυτό "φωνάζουμε" όσοι έχουμε V από την 1η στιγμή...τα benches με ref cooler+stock ρυθμίσεις, κόβουν πάρα πολύ, χωρίς κανένα λόγο.

Μη λέμε, λοιπόν πως "μέχρι 1.6 πάει, με 300W"...είναι εντελώς λάθος γενίκευση.

Ευκολάκι...αλλά το βλέπω και στο BF1-V και αλλού.

Υπάρχει κόσμος που αλλάζει το SOC από το 1107  σε μεγαλύτερη   για να έχει μεγαλύτερα περιθώρια στο ram oc . ( Με soc 1107 έχεις 1107 max στην ram στο 1108 κρασάρει αμέσως )  

• Like 2
Δημοσ.

Ναι το Furmark το έλιωνα όταν πήρα την κάρτα αλλά κάπου διάβαζα ότι την ξεσκίζει την κάρτα και λέω ας μείνουμε στα υπόλοιπα. Μπορούμε να δούμε τι ψάρια πιάνουμε και εκεί. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...