Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Χαχα, βρήκες το προβληματικό DX12 του Deus Ex..Πριν λίγες μέρες bench-άραμε εμείς εδώ μέσα και καταλήξαμε ότι υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο παιχνίδι σε DX12/1080P.

Το θεμα ειναι οτι υπαρχει dx12 παιχνιδι που ισχυει αυτο που εγραψα. 3 παιχνιδια ακομα ειναι με dx12 στο guru3d και σιγουρα δεν εγραψα οτι ισχυει σε ολα αλλα σε αρκετα. Για τις θερμοκρασιες δες τι εγραψα στο τελος. Επειδη δεν μου αρεσει να γραφω χωρις να εχω τεσταρει πρωτα οτι γραφω ισχυει οταν ελεγα για καλες θερμοκρασιες το εννοουσα. Και uncaped να ημουν τους 65 δεν θα τους περνουσα στα 4.8

2 λεπτά πριν, Azerothakis είπε

Παιδια μην τρελαινεστε με συγκριτικα γιατι κανενας δεν καθετε να τα ανανεωσει.

Γενικοτερα το προτυπο που εχει επικρατησει ειναι DX12 που οφελειθηκαν πολυ γιατι ηταν συμβατες απο DAY 1 οι καρτες της AMD.

(Λογω στενης συνεργασιας με MICROSOFT - AMD - SONY)

Άρα εφόσον υπάρχει παρασκήνιο που δεν το γνωρίζουμε εγώ πιστεύω οτι θα επικρατήσει το DirectML και οχι το DLSS.

Το οποίο DLSS αν αξιοποιηθεί θα δώσει τρελό boost στις κάρτες της NVIDIA.

DirectML υπαρχει αυτη τη στιγμη σε καποια καρτα? 

Επεξ/σία από Arkin
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Το θεμα ειναι οτι υπαρχει dx12 παιχνιδι που ισχυει αυτο που εγραψα.

Όχι, η 2080Ti βρίσκεται κάτω από την 1080Ti σε 1080P. Συνεχίζεις να εκτίθεσαι.

Μόλις τώρα, Azerothakis είπε

Παιδια μην τρελαινεστε με συγκριτικα γιατι κανενας δεν καθετε να τα ανανεωσει.

Γενικοτερα το προτυπο που εχει επικρατησει ειναι DX12 που οφελειθηκαν πολυ γιατι ηταν συμβατες απο DAY 1 οι καρτες της AMD.

(Λογω στενης συνεργασιας με MICROSOFT - AMD - SONY)

Άρα εφόσον υπάρχει παρασκήνιο που δεν το γνωρίζουμε εγώ πιστεύω οτι θα επικρατήσει το DirectML και οχι το RTX-DLSS.

Το οποίο DLSS αν αξιοποιηθεί απο τους προγραμματιστες θα δώσει τρελό boost στις κάρτες της NVIDIA απαξιωνοντας τα 10ΧΧ μοντέλα.

Η AMD επωφελήθηκε από το DX12 γιατί δεν έχει να αντιμετωπίσει το CPU overhead που αντιμετωπίζει με το DX11. Το θέμα είναι ότι τις περισσότερες φορές το DX12 είναι WIP και δεν έχει γίνει σωστό implementation με αποτέλεσμα να τρέχει χειρότερα το παιχνίδι ακόμα και με AMD. Είχε επίσης ένα πλεονέκτημα με το async compute το οποίο δεν ξέρω αν βελτίωσε η NV στο Turing, το Pascal είχε μια λύση async που συγκρινόταν με το GCN 1.0, συνεπώς ήταν πίσω από τα νεότερα GCN. Τι έγινε στο Turing δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Όχι, η 2080Ti βρίσκεται κάτω από την 1080Ti σε 1080P. Συνεχίζεις να εκτίθεσαι.

Εγινε. .Οι vega δεν περνανε την 1080 στις μεγαλες αναλυσεις σε dx11 ουτε σε μερικα παιχνιδια dx12.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

Η V64 με την 1080 έχουν ίδιες επιδόσεις στο μέσο όρο σε όλες τις αναλύσεις, όπως είδαμε και στο συγκριτικό του Steve(HWUnboxed). Από 'κει και πέρα πιπίλα εσύ ότι πάνε καλύτερα σε 4Κ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Η V64 με την 1080 έχουν ίδιες επιδόσεις στο μέσο όρο σε όλες τις αναλύσεις, όπως είδαμε και στο συγκριτικό του Steve(HWUnboxed). Από 'κει και πέρα πιπίλα εσύ ότι πάνε καλύτερα σε 4Κ.

4 παιχνιδια εβαλα που δειχνουν την 1080 να ειναι μπροστα σε 1080p και σε 4K να μενουν αρκετα πισω απο την vega64. Τωρα οκ απο εκει και περα ο καθενας ας βγαλει τα συμπερασματα του εγω εβαλα αποδειξεις. Οχι λογια.

Επεξ/σία από Arkin
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι όλα τα DX11 και ένα προβληματικό DX12/1080P όπως διαπιστώσαμε και 'μεις εδώ μέσα πριν λίγες μέρες. Δες το συγκριτικό του Steve που τέσταρε με πολύ πιο πρόσφατους οδηγούς και προφανώς με καλύτερο CPU. Οι κάρτες έχουν ίδιο performance στο μέσο όρο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Εγινε. .Οι vega δεν περνανε την 1080 στις μεγαλες αναλυσεις σε dx11 ουτε σε μερικα παιχνιδια dx12.

Δεν σου ειπε οτι δν υπαρχει παιχνιδι που μπορει η vega να ειναι ελαχιστα πανω απο Gtx1080 σε 4κ.

Σου εξηγει οτι οι amd πασχουν απο cpu overhead στα 1080p, στην ουσια υπαρχει bottlenec και για αυτο μπορεις να δεις πτι ενω σε ενα παιχνιδι η vega μπορει να ειναι σε 1080π πισω απο την 1080, αλλα σε 4k που εξαλειφεται εντελώς το cpu bolltelneck και εισαι gpu limited πλεον μπορει να την δεις να ειναι λιγο μπροστα.

Δεν ειναι οτι αποδιδουν οι amd Καλυτερα οσο ανεβαινει η αναλυση λογο τον χαρακτηριστηκων που εχουν hardw-ρικα, ειναι οτι σε μικρες αναλτυσεις τρωνε πιο ευκολα μπουκαλι απ τις αντιστοιχες Nvidia αυτο σου εξηγει.

Επεξ/σία από Pwpwpw
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Pwpwpw είπε

Δεν σου ειπε οτι δν υπαρχει παιχνιδι που μπορει η vega να ειναι ελαχιστα πανω απο 1080 σε 4κ.

Σου εξηγει οτι οι amd πασχουν απο cpu overhead στα 1080p, στην ουσια υπαρχει bottlenceκ και για αυτο μπορεις να δεις ενω σε ενα παιχνιδι η vega μπορει να ειναι σε 1080π πισω απο την 1080, αλλα σε 4k που εξαλειφεται εντελώς το cpu bolltelneck και εισαι gpu limited πλεον μπορει να την δεις να ειναι λιγο μπροστα.

Δεν ειναι οτι αποδιδουν οι amd Καλυτερα οσο ανεβαινει η αναλυση λογο τον χαρακτηριστηκων που εχουν hardw-ρικα, ειναι οτι σε μικρες αναλτυσεις τρωνε πιο ευκολα μπουκαλι απ τις αντιστοιχες Nvidia αυτο σου εξηγει.

Ναι το καταλαβα αυτο. Δεν αποδιδουν καλυτερα σε 4k απλα χωλαινουν λιγο παραπανω σε 1080p. Αυτο εγραψα και πριν πρακτικα συμφωνησα οτι σε χαμηλες αναλυσεις ειναι πισω λογω αυτου του overhead cpu αλλα στις μεγαλες που δουλευουν σωστα εξαλειφετε και περνανε και μπροστα.

Επεξ/σία από Arkin
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Ναι το καταλαβα αυτο. Δεν αποδιδουν καλυτερα σε 4k απλα χωλαινουν λιγο παραπανω σε 1080p. Αυτο το εγραψα και πριν. 

Οποτε δεν ισχυει αυτο που εγραφες πριν οτι οι amd λογο καποιον χαρακτηριστικων που εχουn στο hardware αποδιδουν καλυτερα οσο ανεβαινει η αναλυση συγκριση με nvidia.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Arkin είπε

Ναι το καταλαβα αυτο. Δεν αποδιδουν καλυτερα σε 4k απλα χωλαινουν λιγο παραπανω σε 1080p. Αυτο το εγραψα και πριν. 

Ξαναδιάβασε τι έγραψες. Είπες ότι οι AMD αποδίδουν καλύτερα σε 4K λόγω compute units(?) κάτι που δεν ισχύει και το έβγαλες από το μυαλό σου. Σου είπα ότι το πρόβλημα είναι ο DX11 driver της AMD(CPU Overhead που ουσιαστικά είναι bottleneck). Μου δείχνεις το Deus Ex σε 1080P/DX12 που έχει πρόβλημα(Η 2080Ti είναι κάτω από την 1080Ti) και επιμένεις ότι είχες και δίκιο. Σου είπα, σοβαρέψου και παραδέξου μια φορά ότι είχες λάθος.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Arkin είπε

Το θεμα ειναι οτι υπαρχει dx12 παιχνιδι που ισχυει αυτο που εγραψα. 3 παιχνιδια ακομα ειναι με dx12 στο guru3d και σιγουρα δεν εγραψα οτι ισχυει σε ολα αλλα σε αρκετα. Για τις θερμοκρασιες δες τι εγραψα στο τελος. Επειδη δεν μου αρεσει να γραφω χωρις να εχω τεσταρει πρωτα οτι γραφω ισχυει οταν ελεγα για καλες θερμοκρασιες το εννοουσα. Και uncaped να ημουν τους 65 δεν θα τους περνουσα στα 4.8

DirectML υπαρχει αυτη τη στιγμη σε καποια καρτα? 

Εφόσον είναι κομμάτι του DX12 θα γίνει υποστήριξη εν γένη καταρχήν στις Vega II και λογικά στις επόμενες NAVI.

Το βασικό είναι να υποστηριχτεί απ τις ομάδες υποστήριξης των παιχνιδιών. Ειδωμεν.

https://wccftech.com/amd-radeon-vii-excellent-result-directml/

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Οποτε δεν ισχυει αυτο που εγραφες prin οτι οι amd λογο καποιον χαρακτηριστικων που εχουn στο hardware αποδιδουν καλυτερα οσο ανεβαινει η αναλυση συγκριση με nvidia.

Δεν γνωριζα για το cpu overhead εγω εβλεπα οτι σε 4k τα πανε καλυτερα απο καρτες που σε 1080 ειναι μπροστα. Παντως αυτο το cpu overhead ισχυει και σε παλιοτερες καρτες? Γιατι βλεπω κατι αντιστοιχο συμβαινει και με την fury x που σε 4k κραταει πολυ γερα σημερα ενω σε 1080 ειναι πισω ακομα και απο 1060. Σε 4k η 1060 τρωει φολα ομως.

2 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε

Ξαναδιάβασε τι έγραψες. Είπες ότι οι AMD αποδίδουν καλύτερα σε 4K λόγω compute units(?) κάτι που δεν ισχύει και το έβγαλες από το μυαλό σου. Σου είπα ότι το πρόβλημα είναι ο DX11 driver της AMD(CPU Overhead που ουσιαστικά είναι bottleneck). Μου δείχνεις το Deus Ex σε 1080P/DX12 που έχει πρόβλημα(Η 2080Ti είναι κάτω από την 1080Ti) και επιμένεις ότι είχες και δίκιο. Σου είπα, σοβαρέψου και παραδέξου μια φορά ότι είχες λάθος.

Συμφωνησα απο πριν σε αυτο στην αρχη που το εγραψες. Και στην fury το ιδιο ισχυει? Γιατι σε 1080p ειναι πισω απο την 1060 και σε 4k πιανει και 1070.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν γνωριζα για το cpu overhead εγω εβλεπα οτι σε 4k τα πανε καλυτερα απο καρτες που σε 1080 ειναι μπροστα. Παντως αυτο το cpu overhead ισχυει και σε παλιοτερες καρτες? Γιατι βλεπω κατι αντιστοιχο συμβαινει και με την fury x που σε 4k κραταει πολυ γερα σημερα ενω σε 1080 ειναι πισω ακομα και απο 1060. Σε 4k η 1060 τρωει φολα ομως.

Ναι ισχυει και στις παλιοτερες, αυτο σου εξηγει ο Psycho τοση ωρα, αλλα εσυ συνεχιζες να λες οτι λογο καποιον χαρακτηριστικων στο hardware που εχουν οι amd αποδιδουν καλυτερα σε υψηλες αναλυσεις απ τις αντοιστοιχες nvidia πραγμα που δεν ισχυει.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pwpwpw είπε

Ναι ισχυει αυτο σου εξηγει ο Psycho τοση ωρα, αλλα εσυ συνεχιζες να λες οτι λογο καποιον χαρακτηριστικων στο hardware που εχουν οι amd αποδιδουν καλυτερα σε υψηλες αναλυσεις απ τις αντοιστοιχες nvidia πραγμα που δεν ισχυει.

Πασο τοτε το cpu overhead πρωτη φορα το ακουσα σημερα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Πασο τοτε το cpu overhead πρωτη φορα το ακουσα σημερα. 

Πρωτη φορα? Την εποχη των 290/290χ ειδικα ειχαν γραφτει σεντονια ολοκληρα στα forum

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...