tsoukalasKaminia Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, chrisde είπε " Frequency tab shows now DPM6 to DPM8 (GFX max freq.) and whatever you set there as maximum clock rate will be accepted by the driver. I removed the cap, as i said. " Άλλαξες τη συχνότητα από το DPM8 όπως αναφέρεται από πάνω; Έκανα τα πάντα. Δεν μπορείς να επιλέξεις τίποτα.
chrisde Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, tsoukalasKaminia είπε Έκανα τα πάντα. Δεν μπορείς να επιλέξεις τίποτα. Όπα, εννοείς ότι είναι όλα γκριζαρισμένα και δεν αλλάζεις τίποτα; Αν ναι φυσιολογικό είναι, πρέπει πρώτα είτε να φορτώσεις το bios της κάρτας σου αφού το κάνεις extract από το gpu-z ή πιο εύκολα κατέβασε αυτό https://www.overclock.net/forum/attachment.php?attachmentid=255318&d=1550974283 τρέξτο, κάνε restart και τότε θα μπορείς να κάνεις αλλαγές. Δες βασικά πρώτα μήπως αυτό σου κάνει δουλειά από μόνο του. Το reg αυτό απλά σου ανεβάζει την max μνήμη σε 1300 και το max pl σε 50. Πιο αναλυτικά: You can either load your BIOS and extract the vanilla PowerPlay table from a .rom file or from a previous saved .mpt file. If you don't already have a copy of your BIOS, you can easily extract it with GPU-Z. Or use another tool, Atiflash also works, of course. MPT also reads the registry and if there is already a SPPT found, so if you want to use your old registry files, it will work. Only that then u have to figure out the right key number, MPT displays all keys to compatible cards found in the registry. So, if you find everything greyed out, then there was no SPPT found. Same thing if you hit "Delete SPPT". You can now either use a registry file and select your card in the upper droplist, MPT will read the registry again, every time. Or you can use a BIOS file, as mentioned. Third option, you saved your SPPT before with MPT in a .mpt binary file, then you can also load that one Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από chrisde
tsoukalasKaminia Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, chrisde είπε Όπα, εννοείς ότι είναι όλα γκριζαρισμένα και δεν αλλάζεις τίποτα; Αν ναι φυσιολογικό είναι, πρέπει πρώτα είτε να φορτώσεις το bios της κάρτας σου αφού το κάνεις extract από το gpu-z ή πιο εύκολα κατέβασε αυτό https://www.overclock.net/forum/attachment.php?attachmentid=255318&d=1550974283 τρέξτο, κάνε restart και τότε θα μπορείς να κάνεις αλλαγές. Δες βασικά πρώτα μήπως αυτό σου κάνει δουλειά από μόνο του. Το reg αυτό απλά σου ανεβάζει την max μνήμη σε 1300 και το max pl σε 50. Πιο αναλυτικά: You can either load your BIOS and extract the vanilla PowerPlay table from a .rom file or from a previous saved .mpt file. If you don't already have a copy of your BIOS, you can easily extract it with GPU-Z. Or use another tool, Atiflash also works, of course. MPT also reads the registry and if there is already a SPPT found, so if you want to use your old registry files, it will work. Only that then u have to figure out the right key number, MPT displays all keys to compatible cards found in the registry. So, if you find everything greyed out, then there was no SPPT found. Same thing if you hit "Delete SPPT". You can now either use a registry file and select your card in the upper droplist, MPT will read the registry again, every time. Or you can use a BIOS file, as mentioned. Third option, you saved your SPPT before with MPT in a .mpt binary file, then you can also load that one τα εχω κανει ολα αλλα για καποιο λογο ειναι γκριζαρισμενα. μηπως επειδη ειχα βαλει το 1.06 bios? Το reg κανει overwrite τις ρυθμισεις του wattman? Επεξ/σία 10 Νοεμβρίου 2019 από tsoukalasKaminia
chrisde Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε τα εχω κανει ολα αλλα για καποιο λογο ειναι γκριζαρισμενα. μηπως επειδη ειχα βαλει το 1.06 bios? Το reg κανει overwrite τις ρυθμισεις του wattman? Αν το VBIOS Version είναι το 016.004.000.038.011717 τότε το ίδιο bios έχουμε. Όχι δεν κάνει overwrite, απλά αυξάνει τα max available. Το βάζεις απλά για να διαβάσει ένα reg file το MPT και να σου ξεγκριζάρει τις επιλογές. 1
tsoukalasKaminia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, chrisde είπε Αν το VBIOS Version είναι το 016.004.000.038.011717 τότε το ίδιο bios έχουμε. Όχι δεν κάνει overwrite, απλά αυξάνει τα max available. Το βάζεις απλά για να διαβάσει ένα reg file το MPT και να σου ξεγκριζάρει τις επιλογές. Τα καταφερα τελικα αλλα δεν δουλευει σωστα. Μαλλον δουλευει καλυτερα σε 5700. Παταω write αλλα δεν παιρνει καμια εντολη.
chrisde Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, tsoukalasKaminia είπε Τα καταφερα τελικα αλλα δεν δουλευει σωστα. Μαλλον δουλευει καλυτερα σε 5700. Παταω write αλλα δεν παιρνει καμια εντολη. Αν και εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όντως λύνει το πρόβλημα στο oc, γιατί δεν το έχω, το MPT το δοκίμασα και όντως λειτουργεί η αλλαγή. Αν αλλάξεις από το Frequency tab το DPM8 (GFX max freq) από 1800 σε αυτό που θες πχ 1900, πατάς write, κάνεις restart (μήπως δεν έκανες;) και βλέπεις ως default συχνότητα αν κάνεις reset αυτό που έβαλες. Από κει και πάρα απλά φορτώνεις το προφίλ σου.. Δες το και αν δεν τα καταφέρεις πες μου αν θες να σου φτιάξω έτοιμο προφίλ στη συχνότητα που θες να κάνεις oc, να στο στείλω να κάνεις απλά load. 1
tsoukalasKaminia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 46 λεπτά πριν, chrisde είπε Αν και εγώ δεν μπορώ να επιβεβαιώσω ότι όντως λύνει το πρόβλημα στο oc, γιατί δεν το έχω, το MPT το δοκίμασα και όντως λειτουργεί η αλλαγή. Αν αλλάξεις από το Frequency tab το DPM8 (GFX max freq) από 1800 σε αυτό που θες πχ 1900, πατάς write, κάνεις restart (μήπως δεν έκανες;) και βλέπεις ως default συχνότητα αν κάνεις reset αυτό που έβαλες. Από κει και πάρα απλά φορτώνεις το προφίλ σου.. Δες το και αν δεν τα καταφέρεις πες μου αν θες να σου φτιάξω έτοιμο προφίλ στη συχνότητα που θες να κάνεις oc, να στο στείλω να κάνεις απλά load. Αυτό που με ενδιέφερε πιο πολύ ήταν σχετικά με το fan. το minimum που έχει η δική μου είναι 800 στροφές. Από συχνότητες τις έχω στα 1025mv (1171 stock) και πυρήνας 1900mhz. Τώρα δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει αυτό το εργαλειακι και τι διαφορά έχει με το amd memory tweak.
chrisde Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τίποτα από τα δύο. Αντί να μπλέκω με memory timings με το amd memory tweak προτιμώ να τρέχω το reg που σου έστειλα, να βάζω τη μνήμη στα 1235mhz που πάει η δική μου και έχω τα ίδια αποτελέσματα απ' ότι είχα διαπιστώσει τότε που το έψαχνα. Το MPT είναι κυρίως για να σκαλίζεις max/min available ρυθμίσεις. Και με τα δυο προγράμματα αν θες μπορείς να κάνεις overclock/undervolt, αλλά απ' ότι φαίνεται μόνο με την τελευταία έκδοση του MPT θα έχετε αποτέλεσμα όσοι έχετε θέμα με το Wattman. 1
tsoukalasKaminia Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, chrisde είπε Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τίποτα από τα δύο. Αντί να μπλέκω με memory timings με το amd memory tweak προτιμώ να τρέχω το reg που σου έστειλα, να βάζω τη μνήμη στα 1235mhz που πάει η δική μου και έχω τα ίδια αποτελέσματα απ' ότι είχα διαπιστώσει τότε που το έψαχνα. Το MPT είναι κυρίως για να σκαλίζεις max/min available ρυθμίσεις. Και με τα δυο προγράμματα αν θες μπορείς να κάνεις overclock/undervolt, αλλά απ' ότι φαίνεται μόνο με την τελευταία έκδοση του MPT θα έχετε αποτέλεσμα όσοι έχετε θέμα με το Wattman. Το αρχειο που φτιαχνεις ειναι κατι παρομοιο με αυτο ΕΔΩ ? Επισης πως ξερεις ποσα volt θα δωσεις?
chrisde Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2019 Ναι κάτι αντίστοιχο. Τα ρεύματα φτιαξτα κανονικά από wattman. Το μόνο που πρέπει να κάνεις από το MPT είναι να αυξήσεις το GFX max freq από 1800 σε αυτό που θες και μετά παίξε μπάλα με το wattman όπως έκανες μέχρι τώρα. Απ' ότι αντιλαμβάνομαι τώρα μάλλον overclock/undervolt δεν μπορείς να κάνεις τελικά μόνο με το MPT οπότε I stand corrected, εκτός και αν χάνω κάτι. Καλύτερα να στο πει άλλος που έχει ασχοληθεί περισσότερο από μένα. Απ' ότι αντιλαμβάνομαι, αν δεν θες να ασχοληθείς καθόλου με wattman, χρησιμοποίησε το AMD Memory Tweak για να φτιάξεις το προφίλ που θες. 1
ASDIC Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 ωπ ειχα ξεχασει τελειως οτι υπαρχει θεμα με τις 7αρες !!!! Καλως ηλθα ! 1
chrisde Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Ναι είμαστε λίγοι αλλά εκλεκτοί! (quality over quantity δεν λένε;)😋 Καλώς σε βρήκαμε. Την έβαλες σε νερό τελικά; 2
tsoukalasKaminia Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, chrisde είπε Ναι είμαστε λίγοι αλλά εκλεκτοί! (quality over quantity δεν λένε;)😋 Καλώς σε βρήκαμε. Την έβαλες σε νερό τελικά; αυτο ηθελα να ρωτησω απο το στομα μου το πηρες γιατι ειδα το ekwb 2
tsoukalasKaminia Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 15 λεπτά πριν, ASDIC είπε ναι αμεσως σε νερο, εννοειτε. χανεις εγγυηση δυστυχως. ηθελα να το κανω και εγω και εχω 2 κομματια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα