Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, Nemo1776 είπε

Μετά το update και καμιά ώρα πείραγμα πιστεύω ότι βρήκα την χρυσή τομή σε θερμοκρασία κατανάλωση και ταχύτητα πολύ καλύτερα από πριν (με το 105 bios )

Untitled.jpg

Ωραία πράγματα 😀. Και εμένα πλέον -3 βαθμούς σε idle η κάρτα και -10 με -15 στο hotspot σε gaming.

Επεξ/σία από tsoukalasKaminia
  • Like 1
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να αναφέρω ότι μετά από πολύ ώρα πείραγμα κατάλαβα ότι το απλό under volt δεν αξίζει γιατί με 930mv εχω 1801mhz και 90c-95c (junction) και 1200 hbm2 με 0% power αλλά αν βάλω 1901mhz core και 1000mv με 1200hbm2 και 0% power εχω πάλι 90c-95c (junction) από ότι εχω καταλάβει δεν έχει σημασία τι under volt θα κάνεις ( έφτασα ως 925mv με -20% power & ήταν ακριβός τα ίδια) η vega πρέπει να είναι 90c+ στο junction και αν είναι λιγότερα είναι επειδή υπολειτουργεί

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Nemo1776 είπε

Να αναφέρω ότι μετά από πολύ ώρα πείραγμα κατάλαβα ότι το απλό under volt δεν αξίζει γιατί με 930mv εχω 1801mhz και 90c-95c (junction) και 1200 hbm2 με 0% power αλλά αν βάλω 1901mhz core και 1000mv με 1200hbm2 και 0% power εχω πάλι 90c-95c (junction) από ότι εχω καταλάβει δεν έχει σημασία τι under volt θα κάνεις ( έφτασα ως 925mv με -20% power & ήταν ακριβός τα ίδια) η vega πρέπει να είναι 90c+ στο junction και αν είναι λιγότερα είναι επειδή υπολειτουργεί

Δεν ισχύει αυτό. Δεν ξέρω τι κουτί έχεις και σε τι θερμοκρασία δωματίου είσαι (με air-condition ή όχι) αλλά εγώ με παλιό κουτί με μέτριο airflow και συνήθως χωρίς air-condition έχω τις ίδιες θερμοκρασίες με σένα στα 1800mhz με 940mv, αλλά αν βάλω και άλλο ρεύμα στα ίδια mhz μου αυξάνονται. Στα 1900mhz με 1000mv που είμαι και εγώ άνετα το χειμώνα, τώρα ξεπερνάω τους 100c για πλάκα. (Μάλλον πρέπει να πάω σε άλλο κουτί😅)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θερμοκρασία δωματίου 31c δεν ανάβω  air-condition το πρωί μόνο όταν κοιμάμαι,πιστεύω το airflow  είναι πολύ καλό έτσι όπως το εχω 3 βάζουν από κάτω  και 1 βγάζει με τα ανεμιστήρακια του cpu να σπρώχνουν και αυτά τον ζεστό προς τον 1 που βγάζει,τα 3 κάτω είναι στα 900 rpm και αυτός που βγάζει 1500rpm σταθερά,επίσης το κουτί απέχει 3cm από το πάτωμα πολύ εύκολα μπαίνει αέρας παγωμένος από κάτω.

20190508_214345.jpg

Επεξ/σία από Nemo1776
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άψογος! Το δικό μου πάλι είναι για γέλια...

IMG-20190419-181205.jpg

Θα ανοίξω θέμα για αναζήτηση κουτιού οσονούπω...

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nemo1776 είπε

Σε εμένα πάντως γίνεται το αντίθετο ακριβώς. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, chrisde είπε

Άψογος! Το δικό μου πάλι είναι για γέλια...

IMG-20190419-181205.jpg

Θα ανοίξω θέμα για αναζήτηση κουτιού οσονούπω...

στο προτείνω έχει όλα τα καλά καλό air flow,tempered glass,και βάση στηρίξεις της γραφικών.

CASE SHARKOON PURE STEEL BLACK

CASE SHARKOON PURE STEEL WHITE

• Thanks 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όσους ενδιαφέρονται, βγήκε έκδοση του Sapphire TriXX που υποστηρίζει την Radeon VII

https://www.techpowerup.com/review/sapphire-radeon-rx-5700-xt-pulse/33.html

https://www.sapphiretech.com/en/software

Με αυτό μπορείτε όσοι παίζετε σε μεγάλη ανάλυση να ρίξετε λίγο την ανάλυση και το πρόγραμμα κάνει μετά upscale. Ενδιαφέρουσα επιλογή για απαιτητικά παιχνίδια σε υψηλές αναλύσεις όπου με λίγη θυσία στην ποιότητα της εικόνας κερδίζεις αρκετά fps. Μόνο μειονέκτημα ότι η R7 δεν υποστηρίζει (ακόμα;) Radeon Image Sharpening.

Τέλος, αν και φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι θα το ξέρουν, επειδή δεν έχει αναφερθεί ξανά στο topic (νομίζω) βάζω link για power tables όπου αυξάνουν το max power limit, συχνότητα μνήμης και άλλα. Για όσους δεν έχουν υδρόψυξη, το πρώτο είναι υπέρ-αρκετό (pl+50, max HBM 1300mhz)

https://www.overclock.net/forum/67-amd/1633446-preliminary-view-amd-vega-bios-131.html#post27865496

Επεξ/σία από chrisde
  • Like 2
Δημοσ.

στους 19.9.2 drivers η amd δίνει image sharpening στης Polaris αλλά όχι στην vega ξενέρωσα με αυτή την κίνηση αφού το δίνεις κανε το σε όλους  🤬

• Like 1
Δημοσ.

Να ταν μόνο αυτό... Δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει κανένας λόγω καλοκαιριού, αλλά από τον 19.8.1 δεν λειτουργεί σωστά το oc του πυρήνα. Οι τελευταίοι drivers που είναι ok όσον αφορά αυτό είναι οι 19.7.5. Φτάσαμε στον 19.9.2 και όχι μόνο  δεν έχει λυθεί ακόμα, αλλά δεν υπάρχει καν στα known issues... Για να μην μιλήσω για το άλλο ηλίθιο bug που άμα ανοίξεις browser με hardware acceleration και μετά βάλεις παιχνίδι, σου ρίχνει τα ρολόγια της μνήμης... Αν και στην επόμενη έκδοση δεν γίνει τίποτα, μάλλον μας έχει χεσμένους και την παράτησε τελείως την υποστήριξη της R7. Εντάξει άλλο πράγμα να σταματάς (ή να περιορίζεις απ' ότι έχω καταλάβει) την διάθεση της λόγω ασύμφορου κόστους και άλλο να σταματάς την υποστήριξή της τελείως...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

οχι τουλάχιστον σ'εμένα. που το βλέπεις αυτό; στους catalyst ή σε κάνα άλλο πρόγραμμα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

gpu-z και catalyst κολλημένα1000mhz μετά το update και ότι και να κάνω μένει εκεί έβαλα ακόμα και 19.5.2 τίποτα τα ίδια κόλλησε...μου έχει ξανά τύχει και επειδή δεν έβρισκα λύσει έκανα φορματ και μετά όλα καλά...

Επεξ/σία από Nemo1776
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nemo1776 είπε

gpu-z και catalyst κολλημένα1000mhz μετά το update και ότι και να κάνω μένει εκεί έβαλα ακόμα και 19.5.2 τίποτα τα ίδια κόλλησε...μου έχει ξανά τύχει και επειδή δεν έβρισκα λύσει έκανα φορματ και μετά όλα καλά...

Υπήρχε ένα bug για αυτό σε κάποιους προηγουμενους drivers αλλά πρέπει να διορθώθηκε. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...