Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν η καρτα ειχε παρουσιαστει με τους  19.4.1 drivers θα ειχαμε πολυ διαφορετικη συζητηση τωρα.

Η καρτα ηταν πειραματικη για τις εντυπωσεις και οχι για μαζικη παραγωγη, απ την αρχη το ξεραμε.

Η αποδοση της ειναι παρα πολυ καλη δεδομενης της VEGA + GCN αρχιτεκτονικής κοντά 3 ετων πλεον.

Φάνηκε το "πουσάρισμα" απ τον διαυλο επικοινωνίας και την μικρότερη μεθοδο λιθογραφιας με ταυτόχρονη αυξηση στην συχνότητα.

Είναι ένα άριστο προιον για productivity, rendering και mining και ταυτοχρονα με πολυ καλες επιδοσεις για gaming.

Προτιμω να δωσω 650€ για να εχω επιδοσεις απ ολες τις κατηγοριες παρα να εχω +10% στο gaming και στις αλλες δραστηριοτητες να μην "ΥΠΑΡΧΩ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ". :) ;)

Στα 800€++ ευρω πρωτη τιμη ηταν κλοπή. Τώρα που πλησιαζει στα 650€ ειναι μια χαρα επιλογη.

ΑΝ ΘΕΣ ΜΟΝΟ GAMING ΠΑΣ ΣΕ 5700XT και εχεις το 90-95% των επιδοσεων με 40% χαμηλοτερη τιμή.

Οσο αναφορα τις πρασινες καρτες η καλυτερη επιλογη ΤΩΡΑ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- ΕΙΝΑΙ Η 2070 SUPER performance/cost!

Επεξ/σία από Azerothakis
  • Like 5
  • Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τελικά έχει πλάκα η Ελλάδα.μετα απο τόσα χρόνια σφαλιάρες η νοοτροπία είναι ίδια,παίρνω 2κ τον μήνα και θέλω cayenne,μεζονέτα και εξοχικό. Από την παρουσιάση της 7αρας είπαν είναι για creator's που παίζουν και games στον ελεύθερο τους χρόνο. Δλδ 2000+500-700 μόνο στα 700.τρελή προσφορά για αυτήν την κατηγορία ανθρώπων και για αυτό είχαν πει ότι θα είναι περιορισμένος αριθμός καρτών.γιατι σχολιάζουν όσοι δν ασχολούνται με το αντικείμενο δν μπορώ να καταλάβω.και το τρακτέρ παιδιά οδηγείται δν θα πας με αυτό σε Ράλι. Δείτε τι σας είναι αναγκαίο και τι μπορείτε να υποστηρίξετε οικονομικά και αφήστε τα υπόλοιπα.

• Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Ξεχασα να  γραψω οτι η αρχιτεκτονικη RDNA αν κανετε την αναγωγη με 64cu / 4096 shaders φτανει και ξεπερναει την 2080ti.(Do The Maths...εν αναμονη 5800XT)

Για αυτο "φοβαται" που λεει ο λογος και βγαζει νεα σειρα βελτιωμενη η NVIDIA.

Σε αντιθεση με την INTEL τουλαχιστον αυτη ειναι σωστα τοποθετημενη και "απανταει" στον τομεα των GPU "χαλαρα" με καλυτερα προιοντα.

Ολα προς το συμφερον των τρελων με την τεχνολογια...δηλαδη εμας!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε παιδια για να καταλαβω,για ποιο λογο προσπαθειτε να κανετε τσαμπα damage control?

Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να αποδεχτειτε(οπως παραδεχτηκαν ολοι οι κατοχοι 2080τι,οτι στην ουσια μιλαμε για μια αρπαχτη της nvidia) οτι η ιδια η Amd την παρουσιασε ως gaming καρτα πρωτα απο ολα και μετα ως productivity προιον?Το ''γιατι''ρωτηστε την ιδια την Amd.Εκτος αν και αυτοι ειναι ασχετοι με το αντικειμενο και δεν ξερουν τι προιοντα βγαζουν.

ΑMD Radeon™ VII graphics brings maximum performance for hardcore enthusiast gamers, delivering incredible, ultra-smooth gaming experiences at consistently high FPS, in 1440p, ultrawide and 4K resolutions. Dominate your games and shatter records with the world’s first 7nm gaming GPU, future-ready and built to meet the demands of high-performance gameplay.

Το παραπανω ειναι το μοναδικο επισημο video παρουσιασης της εν λογω καρτας απο την ιδια την Amd. 

3 ώρες πριν, Ouranium είπε

Από την παρουσιάση της 7αρας είπαν είναι για creator's που παίζουν και games στον ελεύθερο τους χρόνο

Εγω αλλα βλεπω να εγιναν στην παρουσιαση παντως,τελειως διαφορετικα απο αυτα που γραφεις αγαπητε.

Λεει λοιπον η ιδια η Lisa: for gamers and creators

και αφιερωνει ολη την παρουσιαση στο gaming και μολις 1 γραφημα σε productivity. Οποιος διαφωνει με αυτο(γιατι δεν ειναι αποψη μου)ας ξανακοιταξει την παρουσιαση.

Προσωπικα δεν εχω κανενα προβλημα με οποιον αγορασει την καρτα για οτι χρηση και να κανει,δικαιωμα του,και ας προσπερασει τις αντιστοιχες της nvidia φυσικα.

Το ανουσιο damage control και οι ειρωνιες ειναι που με ξεπερνανε,ειδικα οταν γραφονται σε ενα τεχνολογικο forum.

3 ώρες πριν, Ouranium είπε

γιατι σχολιάζουν όσοι δν ασχολούνται με το αντικείμενο δν μπορώ να καταλάβω.

Δείτε τι σας είναι αναγκαίο και τι μπορείτε να υποστηρίξετε οικονομικά και αφήστε τα υπόλοιπα.

Επεξ/σία από Fulgore
Δημοσ.

Καταρχάς Εγώ αυτήν την στιγμή έχω ένα laptop με intel CPU και nvidia GPU. Δν θεωρώ τον εαυτό μου ταγμένο σε κάποια μεριά. Μπήκα στην συζήτηση για να πω την άποψη μου έτσι όπως Εγώ αντιλήφθηκα τα πράγματα. Στην ces του 2019 στο 40' λεπτό ξεκινάει η παρουσίαση της κάρτας γραφικών. Ξεκινάνε και δείχνουν τι μπορεί να κάνει η κάρτα σε εφαρμογές creation (blender,opengl) και έπειτα τις δυνατότητες της σε games. Προφανώς και την ονομάζουν gaming αφού έχει δυνατότητες κάπου κοντά στην 2080, και προφανώς θέλανε να λένε ότι είναι οι πρώτοι που έφτιαξαν στα 7nm.

Στην συνέχεια μίλησαν άνθρωποι από εταιρείες games όπως και αντιπρόσωπος των fnatic που όπως είπαν όμως ξεκινάμε και ήδη δουλεύουμε για τις μελλοντικές κάρτες και η ίδια η AMD είχε πει πάμπολλες φορές ότι μέσα στο έτος θα βγουν και άλλες κάρτες. Όταν σου βγαζει μια εταιρεία ένα προϊόν ίδιας αρχιτεκτονικής σε λιγότερα nm είναι για να δείξει απλά το τι μπορεί να κάνει στην Καινουρεια λιθογραφία με την ίδια αρχιτεκτονική. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί κάποιοι να μην κατανόησαν πλήρως την κατηγορία αυτής της κάρτας αλλά μην λέμε και ότι δν αξίζει.

Αν συμπεριλαβεις ότι στην κυκλοφορία της κάρτας το πλάνο που βγήκε προς τα έξω ήταν για 5000 κάρτες και μετά το γύρισαν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων δν μπορω να καταλαβω γιατι κάποιος να νιώσει οτι έχει εξαπατηθεί.

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κανεις δεν ειπε οτι πραγματικα δεν αξιζει(αν ο αλλος γνωριζει τι ακριβως αγοραζει παντα,και δεν περιμενει ανταγωνιστη της 2080ti).

Οι κατοχοι της εν λογω καρτας ουτως ή αλλως στο εδω θεμα οπως εχουν γραψει και οι ιδιοι,γνωριζαν πολυ καλα τι αγοραζαν και η καρτα προφανως εχει ζουμι/μελλον μιας και η εταιρεια θα συνεχισει να την υποστηριζει.

Παρολα αυτα μιας και ειμαστε πανω απο ολα τεχνολογικο forum,δεν γινεται να λεμε μπραβο οταν βλεπουμε τετοια αποτελεσματα στην νεα αρχιτεκτονικη/λιθογραφια,αλλο το ενα αλλο το αλλο.Στους ryzen 3000 εκει τα 7νανομετρα και στην καταναλωση/ρευμα και στις θερμοκρασιες(κυριως του 12πυρηνου),ναι δειχνουν τα δοντια τους.

Spoiler

saer.jpg.78e7ce28d7ced89943a09c41114c5ec3.jpg

temp.jpg.7fc7f57b0f4165f319d5e9d6659f78d6.jpg

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Fulgore με συγχωρείς για να καταλάβω συγκρίνεις τους ryzen που είναι νέα αρχιτεκτονική/λιθογραφία με τη gcn που είναι 3 ετών?το ότι είναι 7 nm απλά σημαίνει ότι ρύθμισαν τα ρεύματα και βγάλανε περισσότερο ζουμί και χώρεσαν 4 hbm2 chip

Επεξ/σία από Nemo1776
Δημοσ.

Λεω οτι οταν καθεσαι και διαφημιζεις τα 7nm συγκεκριμενα αλλα στην πραξη ο μεσος χρηστης βλεπει οτι εισαι και παλι πισω σε καποια πραγματα οπως καταναλωση,τοτε αυτη σου η διαφημιση σου γυρναει boomerang. Boomerang τους γυρισε και η μεγαλη(σε κοστος)Vram που επελεξαν να βαλουν.

Το ακρως αντιθετο οπως φαινεται(με την καλη εννοια)θα ειναι οι μικροτερες navi καρτες οταν βγουν οι custom υλοποιησεις τους(5700 και 5700xt).

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Λεω οτι οταν καθεσαι και διαφημιζεις τα 7nm συγκεκριμενα αλλα στην πραξη ο μεσος χρηστης βλεπει οτι εισαι και παλι πισω σε καποια πραγματα οπως καταναλωση,τοτε αυτη σου η διαφημιση σου γυρναει boomerang. Boomerang τους γυρισε και η μεγαλη(σε κοστος)Vram που επελεξαν να βαλουν.

Το ακρως αντιθετο οπως φαινεται(με την καλη εννοια)θα ειναι οι μικροτερες navi καρτες οταν βγουν οι custom υλοποιησεις τους(5700 και 5700xt).

Πάντως fulgore αν είχαν προωθήσει την vii πρώτα ως computing card και μετά ως gaming κανείς δεν θα είχε παραπονεθεί για τιποτα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tα πράγματα είναι απλά και πρέπει ΟΟΟλοι να συμφωνούμε πόσο καλή είναι η amd και πόσο εκτιμά τους πελάτες της, ότι βλακεία και να γράψουμε  φτού κακά η amd είναι η καλή και οι intel nvidia το κακό το σκότος το έρεβος....

Επεξ/σία από SPANK
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Coppermine είπε

Tα πράγματα είναι απλά και πρέπει ΟΟΟλοι να συμφωνούμε πόσο καλή είναι η amd και πόσο εκτιμά τους πελάτες της, ότι βλακεία και να γράψουμε  φτού κακά η amd είναι η καλή και οι intel nvidia το κακό το σκότος το έρεβος....

Τελικα αυτην την ρημαδα τη Σπεσιαλ Εντισιον που μπορουμε να την βρουμε ρε παιδες ?

Επεξ/σία από SPANK
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, ASDIC είπε

Τελικα αυτην την ρημαδα τη Σπεσιαλ Εντισιον που μπορουμε να την βρουμε ρε παιδες ?

We will be expanding AMD.com sales to more countries, so we expect the 50th anniversary edition will also be available in: Austria, Belgium, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Luxembourg, Netherlands, Portugal, Spain, Sweden, and the United Kingdom.

Sorry we are not offering global availability at this point. We hear you on the desire. The team is focused on expanding into more regions/countries while making sure we can fully support customers.

Οπότε μην περιμένετε Ελλάδα για την ώρα. 

Επεξ/σία από SPANK
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κατι αρθρα που διαβαζω, οντως ήταν διαθεσιμη μονο Αμερικη, ουτε καν νομιζω αλλες χωρες. Αγγλια που ειμαι δεν την βρηκα σε κανενα καταστημα. Τωρα που σταματησε η διαθεση, ουτε Αμερικη δεν υπαρχει.... σε λιγα χρονια στο EBay και εαν.

Κριμα. ωραια καρτουλα με το κοκκινο. 🤔😥

Επεξ/σία από SPANK
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, ASDIC είπε

Κατι αρθρα που διαβαζω, οντως ήταν διαθεσιμη μονο Αμερικη, ουτε καν νομιζω αλλες χωρες. Αγγλια που ειμαι δεν την βρηκα σε κανενα καταστημα. Τωρα που σταματησε η διαθεση, ουτε Αμερικη δεν υπαρχει.... σε λιγα χρονια στο EBay και εαν.

Κριμα. ωραια καρτουλα με το κοκκινο. 🤔😥

Με χρυσό δεν είναι? 

a-HR0c-Dov-L21l-ZGlh-Lm-Jlc3-Rv-Zm1p-Y3-

Επεξ/σία από Arkin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...