Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,9k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, noFEARgr είπε

Η vii βγηκε γιατι κατι επρεπε να κανουν τα ελαττωματικα τσιπακια απο την radeon instinct

Η 7 όσο και αν λέμε όλοι ότι ήταν αρπαχτή, από πλευράς κατασκευαστικού κόστους είναι ΧΑΛΑΡΑ η πιο ακριβή κάρτα αυτή τη στιγμή. Γαργαντούας 7nm πυρήνας + 16 GB HBM2 do the math.😂 Από πλευράς gaming δεν είχε κανένα νόημα που βγήκε. Πήγαμε από ~1080 performance σε ~1080ti. Πάλι με τα κιάλια βλέπει το performance crown της 2080ti. Απλά πούσαρε στο κόστος τις ελαττωματικές instict και είχε "κάτι" να δείξει μέχρι να βγουν οι navi για να είναι στο προσκήνιο ως τότε. "Meh" news better than no news.

Δεν είναι τυχαίο τέλος που ούτε ένας AIB δεν έβγαλε custom radeon 7, αφού δεν υπήρχαν περι8ώρια κέρδους σε αυτή τη τιμή. Η κάρτα θα έπρεπε να ήταν στο 1000ρικό για να έβγαζαν όσα με τα turing. Αν έβγαινε όμως σε αυτή τη τιμή θα γέλαγαν και τα τσιμέντα.

• Like 6
Δημοσ.
6 ώρες πριν, noFEARgr είπε

Η vii βγηκε γιατι κατι επρεπε να κανουν τα ελαττωματικα τσιπακια απο την radeon instinct

τα ελλατωματικά μπορουν να πάνε και σε μικρότερες instinct .O μονος λόγος που κυκλοφορησε σαν consumer ειναι οι υψηλες τιμες της nvidia που την κάνανε εφικτη στα 700 ευρώ χωρις κέρδος , γιατι μεχρι που βγήκαν οι navi η amd δεν ειχε ανταγωνιστικο προιον στη 2080, δλδ ενα χρονο σχεδον μετα απο την κυκλοφορια της.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, nikos5800 είπε

κατα τα αλλα υπηρχαν ατομα που προτειναν την radeon vii εναντι της rtx 2080 :D

Η κάρτα δεν έγινε EOL λόγω αποτυχίας σχεδιαστικά ή από πλευράς επιδόσεων στην κατηγορία που την έριξαν.

Εγινε EOL λόγω της ακριβής της κατασκευής. Μεγάλο chip στα 7nm με ταυτόχρονα μεγάλη HBM μνήμη, με αρχιτεκτονική για Compute  αλλά ενταγμένη στον μανδύα της Gaming κάρτας.

Από την στιγμή που βγήκε το NAVI, μπορεί η AMD να είναι ανταγωνιστική με ένα προιόν οικονομικότερο στην κατασκευή από τη VEGA  και την VEGΑ να την χρησιμοποιήσει αποκλειστικά στις Instinct βγάζοντας κέρδος.

Προβλέπω πάντως πως ετοιμάζουν big NAVI για να καλύψουν την κατηγορία του High end gaming.  Αυτό δείχνει και η ονοματολογία των καρτών που έβγαλε (5700/5700χτ), ενώ οι επιδόσεις σε συνάρτηση με το μικρό μέγεθος του chip δείχνουν πως υπάρχει περιθώριο για ένα πραγματικό big NAVI.

• Like 1
Δημοσ.

'Εγω βλέπω πάντως στα σχόλια εδώ και εκεί από διάφορους ένα κλίμα έντάξει μωρέ και τι έγινε η κάρτα ήταν κυρίως για compute και τώρα περιμένουμε το big navi μπλα μπλα...κοινώς νέο hype train........

Εαν η nvidia είχε κάνει το ίδιο οι ίδιοι που σχολιάζουν θα είχαν σηκώσει τα λάβαρα της επανάστασης, τώρα που η amd έκανε το μεγαλύτερο φιάσκο στον τομέα των gpu από τότε που απορρόφησε την ati όλα οκ, δύο μετρα και δύο σταθμά....

Φυσικά τους περισσότερους που σχολιάζουν με την λογική να γίνεται EOL μια κάρτα 4 μηνών κόστους 700€ δεν τους απασχολεί γιατί έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι δεν είχαν ποτέ τα χρήματα να πάρουν κάρτες σε αυτό το segment αλλά την βγάζουν με Polaris και hypearoyn μελλοντικό hardware στα σχόλια του youtube, καλά όλα αυτά αλλά που θέλω να καταλήξω?

Ο προβληματισμός μου είναι ότι με τέτοια απαράδεκτη αντιμετώπιση των πελατών σου με μπαρούφες marketing με αλλαγη ονοματοδοσίας π.χ. rx 690,  και τελικά 5700ΧΤ καλά που δεν την είπαν και UHD 5700XT για να διαφοροποιείται από τις ΗD 5000 series, ΠΩΣ περιμένουν να πείσουν κάποιον να πάει και να τους σκάσει μια χήνα για κάποιο μελλοντικό enthusiast τσιπάκι βλέποντας το κωλοδάχτυλο που έδειξε σε όσους πήραν radeon 7 (4 μήνες στην αγορά το ξαναγράφω γιατί δεν το έχω πιστέψει ακόμη)

Ασχετα με τι πιστεύει ο καθένας η 2080TI κυκλοφόρησε στην αγορά τον Σεπτέμβριο του 2018 και έχει τουλάχιστον 1 χρόνο μπροστά της, σε σχέση με τα 700€ που ζήταγε η radeon 7 ΝΑΙ και 1500€ για μία 2080Ti μοιάζουν λογικά....καλά αυτοί που σχολιάζουν εδω και εκεί 4 μήνες πριν φώναζαν πόσο απαραίτητα είναι τα 16gb vram και πόσο άχρηστα είναι τα RTX/ DLSS, τώρα wait for.....big navi arcturus whatever, αλλά έτσι είναι είναι εύκολο να περιμένεις γενικώς αν πραγματικά πέρα από το να σχολιάζεις στο ιντερνετ δεν πρόκειται να αγοράσεις κάτι γενικώς....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είμαι ένας από αυτούς που την αγόρασαν Coppermine σε ρωτάω τι με νοιάζει εμένα που σταματάει να την πουλάει? θα σταματήσει το support στους drivers? όχι! τότε? απλά λέω κρίμα αλλά ως εκεί, η κάρτα για τα 770 που την πείρα με 2 game αξίζει την αγορά της στο 100%(πολύ παραπάνω από την 2080) και ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι είναι καθαρά gaming gpu,αλλά ούτε έχω την βλακεία στο κεφάλι ότι φτιάχνω ένα pc 2500 ευρό μόνο  για να παίζω παιχνίδια αποκλειστικά.

Και το ξαναλέω για hybrid GPU δεν υπάρχει καλύτερη στα λεφτά της!

Επεξ/σία από Nemo1776
  • Like 7
  • Sad 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Nemo1776 είπε

Επειδή είμαι ένας από αυτούς που την αγόρασαν Coppermine σε ρωτάω τι με νοιάζει εμένα που σταματάει να την πουλάει? θα σταματήσει το support στους drivers? όχι! τότε? απλά λέω κρίμα αλλά ως εκεί, η κάρτα για τα 770 που την πείρα με 2 game αξίζει την αγορά της στο 100%(πολύ παραπάνω από την 2080) και ποτέ δεν είχα την ψευδαίσθηση ότι είναι καθαρά gaming gpu,αλλά ούτε έχω την βλακεία στο κεφάλι ότι φτιάχνω ένα pc 2500 ευρό μόνο  για να παίζω παιχνίδια αποκλειστικά.

Και το ξαναλέω για hybrid GPU δεν υπάρχει καλύτερη στα λεφτά της!

Σωστός αν εχεις "εργασια" να την αξιοποιησεις δεν υπαρχει αντιστοιχη στην αγορα παρα μονο αν μιλησουμε για πανω απο 2.000€.

Προσωπικά την ήθελα για mining, workloads και τελος το gaming. Αν ηταν το gaming πρωτη μου επιλογη θα επερνα στανταρακι 2080.

Δημοσ.

Eαν δεν σε πειράζει εσένα η απαξίωση των χρημάτων που έδωσες για την κορυφαία gpu της amd σε 4 μήνες (γιατί αυτό είναι) οκ deal with it δεν αποτελεί φυσικά κρητήριο για να αλλάξω την γνώμη μου αλλά οκ ο καθένας όπως το βλέπει, δοκίμασε τώρα αν θές να την πουλήσεις και θα δούμε τι χρήματα θα πιάνει και το ξαναγράφω (4 μηνες)

Από την άλληγ ΔΕΝ με ενδιαφέρει το productivity ούτε έχει σημασία τι χρήση κάνεις εσύ ή εγώ ή ο οποισδήποτε, ΑΠΟ την στιγμή που βγήκε από την amd ως flagship gaming card θα κριθεί ως τέτοια, τα υπόλοιπα μικρή σημαία έχουν, ή ας μην κυκλοφορούσε ποτέ ή ας την ονόμαζαν frontier edition 2 όπως το προηγούμενο αποτυχημένο κοστούμι μπλέ χρώματος που είχαν φορέσει στο επίσης fail vega 64....

Δημοσ.

κάνω και mining (nicehash) 100mhs και ταυτόχρονα βλέπω καμία ταινία η youtube και η κάρτα είναι σαν να μην συμβαίνει τίποτα ούτε κωλύματα τα ούτε τίποτα

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πια απαξίωση?  και γιατί να την πουλήσω?εσύ αγοράζεις κάτι και σκέφτεσαι πως θα το πουλήσεις? δλδ πες μου εσύ μια κάρτα παρόμοια δλδ παίζω ότι game θέλω min 80 fps 1440 και min 50 4κ κάνω mining 100Mhs και ταυτόχρονα μπορώ να χρησιμοποιώ το pc! και στο blender απλά σκοτώνει

και κάτι ακόμα που έγραψες " Από την άλλη ΔΕΝ με ενδιαφέρει το productivity ούτε έχει σημασία τι χρήση κάνεις εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε " συγνώμη καλέ μου άνθρωπε  δεν σε ενδιαφέρει ένα προϊόν τι σου προσφέρει αλλά το πως φέρεται η κάθε εταιρία με αυτό?θα με τρελάνεις! δλδ δίνω  770 ευρό και δεν με ενδιαφέρει αν αυτό που αγόρασα τα αξίζει,αλλά αν θα συνεχίσει η εταιρία να το πουλάει? και το τονίζω δεν σταματάει το support αλλά σταματάει να το πουλάει δλδ θα μπορώ να το χρησιμοποιώ κανονικά για πολύ ακόμα.

και αυτό το κάνει γιατί την έδωσε στην αγορά σαν καθαρά gaming gpu (που δεν είναι)και τώρα με την 5700χτ την σκότωσε στο gaming γιατί έχεις ίδιες επιδόσεις με 300 ευρό λιγότερα.

οκ είμαι φαν επειδή δεν μου καίγεται καρφί τι θα κάνει η amd με την radeon vii από την στιγμή που εγώ είμαι ευχαριστημένος και θα συνεχίσω να έχω drivers,είμαι μαζόχας τι να κάνουμε...

Επεξ/σία από Nemo1776
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωχ Ωχ.

'Έχω στο PC μου μια Radeon VII και ξαφνικά σταμάτησε να δουλεύει.

Πάω να μπω στα παιχνίδια και μου βγάζει μήνυμα "you can't play this game because your GPU has reached EOL". 🤣

Τρικυμία εν κρανίω ορισμένοι εδώ μέσα...

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Ωχ Ωχ.

'Έχω στο PC μου μια Radeon VII και ξαφνικά σταμάτησε δουλεύει.

Πάω να μπω στα παιχνίδια και μου βγάζει μήνυμα "you can't play this game because your GPU has reached EOL". 🤣

Τρικυμία εν κρανίω ορισμένοι εδώ μέσα...

Η Radeon VII ηταν απλα το πρωτο πειραμα στα 7nm...για να παρουν τεχνογνωσια...

μετα για ξεσκαρταρισμα των INSTICT 50-60...

μετα ηταν παιχνιδι εντυπωσεων...

και διαφημισης ωστε να μεινει στο προσκηνιο για 3-4 μηνες μεχρι να ερθουν οι NAVI.

Βεβαια δεν το οργανωσαν καλα και βιαστηκαν κυριως με τους drivers. Σαν Founders Edition ειναι η καλυτερη καρτα που εχει βγαλει η AMD.

Επεξ/σία από Azerothakis
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...